Μπερδεμένα συμπτώματα...

kreontaz

New Member
20 Φεβρουαρίου 2012
3
0
Ηρακλειο Κρητης
Καλησπέρα σε όλη τη σκυλοπαρέα! Δυστυχώς το πρώτο μου θέμα είμαι για πρόβλημα υγείας... Η Ίρμα μου είναι 9 μηνών ημίαιμο κυνηγόσκυλο. Την Πέμπτη το πρωί έκανε 2-3 εμετούς ειχε λιγο αιμα στο αιδοιο και έπεσε πολύ η διάθεσή της. Την πήγα στο γιατρό της και έκανε εξετ. αίματος και υπέρηχο. Οι εξετάσεις έδειξαν υψηλά λευκά και ο υπέρηχος έδειχνε μια μικρή σκια για την οποια δεν ηταν σιγουρος. Η διαγνωση του ηταν μαλλον γαστρεντεριδα, ισως πυομητρα. Της εκανε 2 ενεσεις (αντιεμετικο-αντιβιωση) και μας εδωσε και αντιβιωση σε χαπι. Την επομενη μερα την ξαναπηγα και ο υπερηχος ηταν καπως καλυτερος και ετσι αρχισε να αποκλειει την πυομητρα. Για σιγουρια την πηγα και σε δευτερο γιατρο ο οποιος μου μιλησε για γαστρεντεριδα και για ανωμαλια του οιστρου της και ψιλοαπεκλεισε και αυτος την πυομητρα και μας ειπε να συνεχισουμε την αγωγη του πρωτου γιατρου. Το σαββατοκυριακο ηταν πολυ καλυτερα. Εφαγε, ηπιε νερο, ενεργηθηκε, επαιζε και γενικα ειχε καλυτερη διαθεση απλα συνεχιζε να εχει αιμα στο αιδοιο. Σημερα όμως εκανε παλι εμετο και επεσε η διαθεση της, την πηγα στο γιατρο της καναμε παλι υπερηχο και μου ειπε τα ιδια. Της ξανακανε τις 2 ενεσεις και μου αλλαξε αντιβιωση. Πηρα τηλεφωνο και το δευτερο γιατρο ο οποιος μου απεκλεισε την πυομητρα και επειμενει για γαστρεντεριτιδα η κολιτιδα σε συνδυασμο με ανωμαλια του οιστρου και μου προτεινε μια πιο ηπια αντιβιωση. Το προβλημα ειναι οτι κανενας απο τους δυο δε μπορει να μου δωσει σαφη απαντηση για το τι εχει επειδη τα συμπτωματα της ειναι μπερδεμενα.
Να αποσαφηνισω οτι το προβλημα μας με τον οιστρο ειναι οτι πριν ενα μηνα ειχαμε δει 1-2 σταγονες αιμα και υποθεσαμε οτι τοτε ειχε οιστρο ομως τωρα εχει αρκετες σταγονες οποτε υπαρχει περιπτωση τωρα να εχει τον κανονικο πρωτο οιστρο. Ζητω συγνωμη για το μεγαλο κειμενο απλα ηθελα να σας δωσω οσες περισσοτερες πληροφοριες μπορω.
Εχω τρελαθει απο την αγωνια μου ακριβως επειδη δεν ξερω τι εχει. Με την αντιβιωση τι να κανω; Δε θελω και να την επιβαρυνω ασκοπα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καταλαβαίνεις πως από την στιγμή που και οι δύο γιατροί δεν έχουν μία σαφή απάντηση δεν θα μπορούσαμε να έχουμε και εμείς μέσα από ίντερνετ..
Ίσως την λύση να στην δώσει ένας τρίτος κτηνίατρος..

Εύχομαι περαστικά !

kreontaz

New Member
20 Φεβρουαρίου 2012
3
0
Ηρακλειο Κρητης
Αυτο ακριβως εκανα! Συμβουλευτηκα τηλεφωνικα ενα κτηνιατρο και οικογενειακο φιλο ο οποιος βρισκεται σε αλλη πολη και μου ειπε οτι εφοσον η σκυλιτσα παρακολουθειται απο δυο γιατρους, ενας εκ των οποιων της κανει και υπερηχους, ειμαι καλυμενος. Εκεινος εστω και μεσω τηλεφωνου εδειξε να συμφωνει με καποια παθηση του γαστρεντερικου και μου συνεστησε τη δευτερη και πιο ηπια αντιβιωση, να παρακολουθω την εξελιξη της και να κανω υπομονη... Αυτο που θα ηθελα ειναι αν εχετε να μου δωσετε καποιες συμβουλες για το πως θα την κανω να νιωσει καλυτερα... Για παραδειγμα, να την παρακινω να κινειται και να παιζουμε η να την αφησω να ξεκουραστει, να την πιεζω για φαγητο η εστω και αυτο το λιγο που επελεξε να φαει της αρκει... Οποιαδηποτε αποψη ή συμβουλη καλοδεχουμενη! Μακαρι να γινει γρηγορα καλα γιατι ειμαστε ολοκληρη η οικογενεια σε καταθλιψη....

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αυτο που θα ηθελα ειναι αν εχετε να μου δωσετε καποιες συμβουλες για το πως θα την κανω να νιωσει καλυτερα... Για παραδειγμα, να την παρακινω να κινειται και να παιζουμε η να την αφησω να ξεκουραστει, να την πιεζω για φαγητο η εστω και αυτο το λιγο που επελεξε να φαει της αρκει... Οποιαδηποτε αποψη ή συμβουλη καλοδεχουμενη!
Να ακολουθήσεις τις διαθέσεις της.. Αν την βλέπεις πως θέλει να παίξει..να παίξετε.., αν θέλει να φάει ας φάει.., μην πιέσεις όμως για τίποτε από τα δύο..!! Όσο θέλει αυτή..

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
42
πατρα
για να ξεκαθαρισεις και το μερικες σταγονιτσες αιμα με τον οιστρο του κυνου θα σου πω πως κατα την διαρκεια του κυκλου της σκυλιτσας σου το αιδιο θα διογκωθει και σε καμια περιπτωση δεν θα θυμιζει το νορμαλ μεγεθος...αρα αν η κυρια σου ειναι σε οιστρο θα το καταλαβεις...

τωρα για τα υπολοιπα οι προλαλησαντες ηταν κατατοπιστικοτατοι....περαστικα

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Πως συνδεεται η γαστρεντεριτιδα (δεν εχει κανει ολα τα εμβολια?) με το αιμα σαν περιοδο? Οι γιατροι που ητν ειδαν τι σου ειπαν για το αιμα? Ειναι περιοδος τελικα ή οχι?

kreontaz

New Member
20 Φεβρουαρίου 2012
3
0
Ηρακλειο Κρητης
Το αιδοιο της ειναι καπως πρησμενο και σημερα παρατηρω οτι γλειφεται και αρκετα εκει.
Εχουμε κανει ολα τα εμβολια. Ακριβως αυτο ειναι και το προβλημα του γιατρου. Επι λεξη μου ειπε: Δε μπορω να συνδεσω ολα της τα συμπτωματα και τη γενικη της εικονα με μια συγκεκριμενη παθηση. Γι'αυτο το λογο εβαλε στο τραπεζι ολες τις παθησεις που θα μπορουσαν να συνδεονται με καθε επιμερους συμπτωμα και αρχισε να αποκλειει κανοντας και τον αντιστοιχο ελεγχο. Για τις ασθενειες που δεν απεκλεισε (οπως γαστρεντεριτιδα, κολιτιδα, κυστιτιδα, ουρολοιμωξη κτλ) της εδωσε αντιβιωση ευρεως φασματος και την εχει υπο παρακολουθηση. Οσο για την περιοδο κοιτωντας με ενα εργαλειο το αιδοιο της μου ειπε οτι εχει αιμα μεσα οποτε υπαρχει πιθανοτητα ολο αυτο να ειναι ενας ανωμαλος οιστρος που της εχει δημιουργησει ολα αυτα αλλα θα ξερει σιγουρα αφου περασουν καποιες μερες.
Η μικρη παντως σημερα δειχνει αρκετη βελτιωση και στην ορεξη για φαγητο και στη διαθεση της οποτε αισιοδοξουμε!