Καλησπέρα σε όλη τη σκυλοπαρέα! Δυστυχώς το πρώτο μου θέμα είμαι για πρόβλημα υγείας... Η Ίρμα μου είναι 9 μηνών ημίαιμο κυνηγόσκυλο. Την Πέμπτη το πρωί έκανε 2-3 εμετούς ειχε λιγο αιμα στο αιδοιο και έπεσε πολύ η διάθεσή της. Την πήγα στο γιατρό της και έκανε εξετ. αίματος και υπέρηχο. Οι εξετάσεις έδειξαν υψηλά λευκά και ο υπέρηχος έδειχνε μια μικρή σκια για την οποια δεν ηταν σιγουρος. Η διαγνωση του ηταν μαλλον γαστρεντεριδα, ισως πυομητρα. Της εκανε 2 ενεσεις (αντιεμετικο-αντιβιωση) και μας εδωσε και αντιβιωση σε χαπι. Την επομενη μερα την ξαναπηγα και ο υπερηχος ηταν καπως καλυτερος και ετσι αρχισε να αποκλειει την πυομητρα. Για σιγουρια την πηγα και σε δευτερο γιατρο ο οποιος μου μιλησε για γαστρεντεριδα και για ανωμαλια του οιστρου της και ψιλοαπεκλεισε και αυτος την πυομητρα και μας ειπε να συνεχισουμε την αγωγη του πρωτου γιατρου. Το σαββατοκυριακο ηταν πολυ καλυτερα. Εφαγε, ηπιε νερο, ενεργηθηκε, επαιζε και γενικα ειχε καλυτερη διαθεση απλα συνεχιζε να εχει αιμα στο αιδοιο. Σημερα όμως εκανε παλι εμετο και επεσε η διαθεση της, την πηγα στο γιατρο της καναμε παλι υπερηχο και μου ειπε τα ιδια. Της ξανακανε τις 2 ενεσεις και μου αλλαξε αντιβιωση. Πηρα τηλεφωνο και το δευτερο γιατρο ο οποιος μου απεκλεισε την πυομητρα και επειμενει για γαστρεντεριτιδα η κολιτιδα σε συνδυασμο με ανωμαλια του οιστρου και μου προτεινε μια πιο ηπια αντιβιωση. Το προβλημα ειναι οτι κανενας απο τους δυο δε μπορει να μου δωσει σαφη απαντηση για το τι εχει επειδη τα συμπτωματα της ειναι μπερδεμενα.
Να αποσαφηνισω οτι το προβλημα μας με τον οιστρο ειναι οτι πριν ενα μηνα ειχαμε δει 1-2 σταγονες αιμα και υποθεσαμε οτι τοτε ειχε οιστρο ομως τωρα εχει αρκετες σταγονες οποτε υπαρχει περιπτωση τωρα να εχει τον κανονικο πρωτο οιστρο. Ζητω συγνωμη για το μεγαλο κειμενο απλα ηθελα να σας δωσω οσες περισσοτερες πληροφοριες μπορω.
Εχω τρελαθει απο την αγωνια μου ακριβως επειδη δεν ξερω τι εχει. Με την αντιβιωση τι να κανω; Δε θελω και να την επιβαρυνω ασκοπα.
Να αποσαφηνισω οτι το προβλημα μας με τον οιστρο ειναι οτι πριν ενα μηνα ειχαμε δει 1-2 σταγονες αιμα και υποθεσαμε οτι τοτε ειχε οιστρο ομως τωρα εχει αρκετες σταγονες οποτε υπαρχει περιπτωση τωρα να εχει τον κανονικο πρωτο οιστρο. Ζητω συγνωμη για το μεγαλο κειμενο απλα ηθελα να σας δωσω οσες περισσοτερες πληροφοριες μπορω.
Εχω τρελαθει απο την αγωνια μου ακριβως επειδη δεν ξερω τι εχει. Με την αντιβιωση τι να κανω; Δε θελω και να την επιβαρυνω ασκοπα.