Μυκητίαση












Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Δηλαδή μην κρατάς σαν απάντηση το : ναι .
Δεν μεταδίδονται όλοι .
Τα δερματόφυτα πχ να τα φοβάσαι .
 


A Scorpas

Member
27 Ιανουαρίου 2013
24
0
Παιδια καλημερα...το σκυλι μου εδω κ 2 μηνες το πολυ ειχε χασει τριχωμα κατω απ τις μασχαλες στα ποδια κ μπροστα κ πισω, κ εφτασε σ κεινα τα σημεια να το χει χασει τελειως το τριχωμα. το πηγα στο κτηνιατρο (τελη αυγουστου) κ μου ειπε δεν ειναι τιποτα διοτι τοτε το καλοκαιρι ολα τα σκυλια χανουν πολυ τριχα.επισης τελευταια αρχισε να ξυνεται πολυ εντονα. τελος παντων το παω σημερα σ εναν αλλον κ μου λεει Μυκητες!!!!!! μου ειπε ειναι γνκ δυσκολη η αντιμετωπιση: δεν πηρε δειγμα κ ξυσμα γτι λεει θα μου βγαινε ολη η διαδικασια στα 80ευρω, κ προτεινε να ξεκινησουμε με μπανιο μερα παρα μερα με μπεταντιν στα σημεια, να το αφηνω 2-3 λεπτα κ μετα ξεπλυμα με νερο. κ να ξαναπαω σε 2 βδομαδες.παραλληλα να πλυνω καλα πατακια κ τετοια κ να αφησω στον ηλιο (αν εμφαντιστει με τοση βροχη!) επισης μπορουσαμε να του διναμε ενα σαμπουαν ειδικο για αυτες τις πλυσεις αλλα λογω της τεραστιας διαφορας στη τιμη με το μπεταντιν προτιμησα το μπεταντιν γτι μου δωσε να καταλαβω οτι κανει την ιδια δραση. αν δεν δουμε αποτελεσμα τοτε κοπαναμε αντιβιωση...(εγω με το φτωχο μου το μυαλο ερχομαι κ ρωτω: αφου ο μυκητας δεν ειναι λοιμωξη γτι δινεται αντιβιωση? τεσπα)...επισης μου πε οτι δεν ειναι τοσο πιθανο να κολλησω αναλογως το μυκητα....ΠΑΙΔΙΑ επειδη εχω ΦΡΙΚΑΡΕΙ, θα θελα πολυ τις συμβουλες σας, σας παρακαλω, κ ποσο ειναι πιθανο να κολλησω κ γω?να επισημανω, οτι ο μυκητας στο σκυλο εχει πανω απο 1μηνα κ ως τωρα δεν κολλησα τιποτα, λεει κατι αυτο ???
 


Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
δεν νομιζω να ειναι τιποτα ανησυχητικο...σιγουρα ειναι κατι που ξεπερνιεται.
εμενα ειχε βγαλει περσυ το χειμωνα, στην αρχη του εβαζα μια αλοιφη και μπανιο μια φορα την βδομαδα με Hibitane αλλα αφου ειδαμε οτι δεν περναει του εκανε ενα εμβολιο το οποιο λειτουργει και σαν θεραπεια. Κανεις ενα καθε 15 μερες . Συνηθως κανουν 3 αλλα εμεις καναμε 2 και αφου ειδαμε πως αρχισαν να φευγουν δεν καναμε το τριτο.
το εμβολιο αυτο μετα το κανεις μια φορα το χρονο για προληψη. Βεβαια αναλογα το προβλημα θα ακολουθησεις και αλλη θεραπεια. Η θεραπεια-εμβολιο που σου λεω λεγεται canivac M.
Αν ο σκυλος κοιμαται στο κρεβατι σου η ανεβαινει σε κανπεδες και γενικα ακουμπαει οπου ακουμπας ειναι πολυ πιθανο να κολησεις. Εγω ειχα βγαλει κατι σημαδια και ειχα και φαγουρα αλλα μη νομιζεις τιποτα τραγικο...σκεψου φυγανε μονα τους δε τους εβαλα τιποτα. Μονο μπενταντιν οταν με φαγουριζε παρα πολυ. Ο φιλος μου απο την αλλη που μενουμε μαζι δεν εβγαλε τιποτα...οποτε ειναι και αναλογα τον οργανισμο.
Καλο θα ειναι να πλυνεις οτι ακουμπαει το σκυλι σε υψηλη θερμοκρασια (ανω των 70 βαθμων) και να τα απλωσεις στον ηλιο.
Μην φρικαρεις παντως...θεραπευεται!!
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.552
6.983
Νομίζω όλες οι απαντήσεις στα ερωτήματά σου υπάρχουν σε αυτά τα 2 θρεντ που έγραψες. Διαβασέ τα καλύτερα για όλες τις λεπτομέρειες.

Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να φρικάρεις.
 




Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
Νομιζω πως ηταν 20 ευρω το καθε ενα...δε θυμαμαι καλα...
αλλα αυτο εξαρταται και απο τον γιατρο...
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU