Μυκητες !!!

vergilakos

Well-Known Member
11 Απριλίου 2010
194
0
Καλημερα σ ολους !!!
Πριν λιγες ημερες εβγαλα εναν μυκητα στο χερι μου .Πηγα σημερα στην γιατρο και μου ειπε οτι κολλησα απο καποιο σκυλι μου.Ωστοσο πηγα κοιταξα τα σκυλια μου και δεν ειδα κατι (θα κοιταξω και πιο καλα αργοτερα) , ηθελα να σας ρωτησω αν σε περιπτωση εχει μυκητα καποιο απο τα σκυλια μου τι πρεπει να κανω?Διαβασα οτι υπαρχει ενα σαμπουαν για σκυλους για μυκητες, ισχυει? Σκεφτομαι αν υπαρχει να παρω και να τα κανω μπανιο.Ωστοσο υπαρχει κατι αλλο που να μπορω να κανω για προληψη στο να μην κολλησουν ή αν εχουν κολλησει κατι για να φυγουν η μυκητες? (αν σε περιτπωση κολλησα απο αλλα σκυλια και οχι απο τα δικα μου)

Ευχαριστω !!!

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Αν κάποιο σκυλί σου έχει μύκητα θα το πας στο κτηνίατρο και θα σου πει τι θα κάνεις. Όμως για να κολλήσεις απλό μύκητα από σκύλο τοτε το ανοσοποιητικό σου θα πρέπει να είναι πολύ χάλια!!!!!! Είσαι καλα κατα τα άλλα?

• Like
Reactions: stamatia

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Πήγαινε σε κτηνίατρο τα σκυλιά σου να το ελέγξεις αν έχουν μύκητες ή όχι.
Αυτό είναι ττο πρώτο βήμα.
Το δεύτερο είναι να αλλάξεις γιατρό εσύ. Δεν είναι ωραίο έτσι αψήφιστα να ρίχνει στα σκυλιά το φταίξιμο χωρίς να ξέρει αν έχουν μύκητες αυτά. Πολύ εύκολη λύση βρήκε.

vergilakos

Well-Known Member
11 Απριλίου 2010
194
0
Θα κοιταξω να παω και σ αλλον !!!Παντως για προληψη τι μπορω να κανω στο να μην κολλησουν τα σκυλια μου? :)

_george_

Member
8 Ιουνίου 2015
24
102
Κατ' αρχάς να ζητήσω συγγνώμη προκαταβολικά για το ύφος μου, μιας και είμαι νέος εδω μέσα, αλλά ειλικρινά δε καταλαβαίνω μερικά πράγματα.
Έχω ξαναδει τέτοια ποστ... Παθαίνει κάτι το σκυλί ή ο ιδιοκτήτης και μπαίνουμε εδω να ρωτήσουμε;
Δέχομαι ότι δε ξέρουμε μερικά πράγματα.
Μου χει τύχει να κρατάω στην αγκαλιά μου τη σκύλα, να έχει σπασμούς και να βγάζει αφρούς λόγω φόλας και εγώ να μην έχω ιδέα τί να κάνω.
Έπρεπε να μπω εδώ να ρωτήσω;
Γιατί εγώ πήρα τηλέφωνο το γιατρό και έτρεξα κατ' ευθείαν στο νοσοκομείο.
Θα μου πεις δεν είναι ίδιες περιπτώσεις. Ναι, αλλά είναι ανάλογες.
Θα καταλάβαινα το μήνυμα, αν είχες πάει στο γιατρό, σε είχε συμβουλεύσει και μετά συζητούσαμε τη συμβουλή. Μετά, όχι πριν με τη σκέψη "να έχω μια ιδέα πριν πάω".
Και πάλι με το συμπάθειο, που λένε και στο χωριό μου, αλλά εδώ ο καθένας θα σου πει το μακρύ και το κοντό του. Σε καλύπτει αυτό; Δεν προτιμάς τη γνώμη ενός γιατρού που, μπορεί να είναι και λάθος, αλλά θα αναλάβει την ευθύνη των λόγων του;
Πάνω απ' όλα περαστικά εύχομαι.

• Like
Reactions: mareco

vergilakos

Well-Known Member
11 Απριλίου 2010
194
0
Κατ' αρχάς να ζητήσω συγγνώμη προκαταβολικά για το ύφος μου, μιας και είμαι νέος εδω μέσα, αλλά ειλικρινά δε καταλαβαίνω μερικά πράγματα.
Έχω ξαναδει τέτοια ποστ... Παθαίνει κάτι το σκυλί ή ο ιδιοκτήτης και μπαίνουμε εδω να ρωτήσουμε;
Δέχομαι ότι δε ξέρουμε μερικά πράγματα.
Μου χει τύχει να κρατάω στην αγκαλιά μου τη σκύλα, να έχει σπασμούς και να βγάζει αφρούς λόγω φόλας και εγώ να μην έχω ιδέα τί να κάνω.
Έπρεπε να μπω εδώ να ρωτήσω;
Γιατί εγώ πήρα τηλέφωνο το γιατρό και έτρεξα κατ' ευθείαν στο νοσοκομείο.
Θα μου πεις δεν είναι ίδιες περιπτώσεις. Ναι, αλλά είναι ανάλογες.
Θα καταλάβαινα το μήνυμα, αν είχες πάει στο γιατρό, σε είχε συμβουλεύσει και μετά συζητούσαμε τη συμβουλή. Μετά, όχι πριν με τη σκέψη "να έχω μια ιδέα πριν πάω".
Και πάλι με το συμπάθειο, που λένε και στο χωριό μου, αλλά εδώ ο καθένας θα σου πει το μακρύ και το κοντό του. Σε καλύπτει αυτό; Δεν προτιμάς τη γνώμη ενός γιατρού που, μπορεί να είναι και λάθος, αλλά θα αναλάβει την ευθύνη των λόγων του;
Πάνω απ' όλα περαστικά εύχομαι.

Θα παω στον γιατρο αλλα πολλες φορες εδω μεσα ξερουν περισσοτερα απο τους γιατρους !!!Επισης δεν ειναι κατι επειγον οποτε μην το συγκρινεις με σπασμους κτλπα .Οποτε προσεξε το υφος σου και αν δεν σ αρεσει να βλεπεις τετοια ποστ μην μπαινεις σ αυτο το Τοπικ. :)

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Ο άνθρωπος πήγε στο γιατρό και αυτό που του είπε του φάνηκε κουλό και σκέφτηκε να ρωτήσει και δυο ανθρώπους στους οποίους θα μπορούσε να έχει τύχει κάτι παρόμοιο. Δεν πεθαίνει κανείς και μπήκε στο ίντερνετ να το ψάξει αντί να πάει στο νοσοκομείο...Νομίζω έχει ζέστη..:cool:

vergilakos

Well-Known Member
11 Απριλίου 2010
194
0
Ο άνθρωπος πήγε στο γιατρό και αυτό που του είπε του φάνηκε κουλό και σκέφτηκε να ρωτήσει και δυο ανθρώπους στους οποίους θα μπορούσε να έχει τύχει κάτι παρόμοιο. Δεν πεθαίνει κανείς και μπήκε στο ίντερνετ να το ψάξει αντί να πάει στο νοσοκομείο...Νομίζω έχει ζέστη..:cool:
Σωστος!!!Τα εκανε τραγικα απο πανω ο george.Ωστοσο θελω να ακουσω γνωμες για να ξερω τι να ρωτησω τον γιατρο και τον κτηνιατρο ;)

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Καλό θα είναι, όπως σου είπαν, να πας στον κτηνίατρο να ελέγξει τα ζώα σου για κάποιο μύκητα. Αν βρεθούν θετικά, θα σου πει τι να κάνεις. Μη χρησιμοποιήσεις σαμπουάν ή ότι άλλο χωρίς τη συμβουλή του γιατρού σου (κτηνίατρου).

Επίσης, άλλαξε και δικό σου γιατρό γιατί πολύ αέρα πατέρα το έριξε εκεί το φταίξιμο χωρίς να ξέρει.
Εύχομαι περαστικά! :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Άλλωστε ρε παιδιά για αυτό υπάρχουν τα φόρουμ. Αν η υπόθεση είναι έκτακτη δεν θα γράψεις σε φόρουμ αλλά μοιραζόμαστε πληροφορίες και εμπειρίες σχετικά με οτιδήποτε δεν χρήζει άμεσης ιατρικής φροντίδας. Και φυσικά φιλτράρουμε.

• Like
Reactions: Asmodeus

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Εγω θα πρότεινα αρχικά να πάρεις και δεύτερη γνώμη απο δερματολόγο για σένα. Στη συνέχεια, κάνε και ένα τηλέφωνο στον κτηνίατρο που σας παρακολουθεί και πες του πως έχει η κατάσταση. Το να κολλήσεις μύκητες απο τα σκυλιά, ενώ δεν έχουν και εμφανή συμπτώματα κιόλας, μου φαίνεται λίγο εξτρίμ.

• Like
Reactions: ioanna a

vergilakos

Well-Known Member
11 Απριλίου 2010
194
0
Ευχαριστω ολους ξεχωριστα !!!Γιατι και εμενα μου ακουστηκε καπως οταν μου το ειπε

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Το αντιμυκητιακό σαμπουάν ΜΗΝ το χρησιμοποιήσεις σε καμία περίπτωση μόνος/η σου σε ζώο αν δε σου δώσει οδηγίες κτηνίατρος πρώτα. Είναι πολύ τοξικά, θέλει συγκεκριμένη δοσολογία (που δε θυμάμαι), αραίωση κτλ.

Last edited:
  • Like
Reactions: ioanna a

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
@HolywoodBrn είχα κολλήσει μύκητα από γατί που ΔΕΝ τον είχε εμφανίσει πάνω του, απλά τον μετέφερε. Ενώ ήξερε η δερματολόγος ότι δεν είχα κατοικίδιο θεωρητικά εκείνο τον καιρό, αλλά ήξερε κι ότι έχω γενικά επαφή και με γάτες κ με σκύλους (πολλά ήξερε θα μου πεις, θεία μου είναι θα σου πω :p ), όταν είδε το συγκεκριμένο τύπο μύκητα με ρώτησε κατευθείαν "ήρθες σε επαφή με μωρό γατί" - όχι ενήλικο, όχι σκύλο. Ήταν ο συγκεκριμένος τύπος μύκητα που συνδέεται συχνότερα με μωρά γατιά (δε θυμάμαι γιατί) περισσότερο από ότι με οτιδήποτε άλλο. Και είχε δίκιο. Λίγες μέρες πριν είχα βρει ένα γατάκι, και οι συνθήκες καιρού καθώς και το πού το βρήκα το έρμο ήταν πολύ πολύ κατάλληλες για να του αναπτυχθούν μύκητες.

Οπότε είναι πιθανό να κολλήσει κάποιος μύκητα από ασυμπτωματικό ξενιστή.

Ο Άρης που χε πάθει μια φορά μυκητίαση πάντως δε μου τον μετέδωσε.

Αλλά έχω και μια ανάμνηση τότε που τα έψαξα ότι δεν είναι μεταδιδόμενοι όλοι οι τύποι μύκητα από ζώα σε ανθρώπους και τούμπαλιν. Τύπου ότι χρειάζονται και κατάλληλο ξενιστή - πέρα από τις κατάλληλες συνθήκες (ανοσοποιητικό, υγρασία, κλεισούρα κτλ) - για να "ανθίσουν". Δε θυμάμαι καλά όμως, πολύ πιθανόν να κάνω λάθος.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
η θεραπειες που ακολουθουμε για τους μυκητες ειναι απο τις πιο σιχαμενες που υπαρχουν. δεν τις κανουμε ποτε ετσι για πλακα.

• Like
Reactions: Estranged

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Πώς βλέπεις αν ένας σκύλος έχει μύκητες; Τι συμπτώματα έχει;
Γίνονται κάποιες εξετάσεις με ξεσμα πχ ή ακόμα και με γυμνό μάτι φαίνονται;

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Του Άρη είχε πέσει η τρίχα στο σημείο και φάνηκε. Πήρε κάτι, δε θυμάμαι τι, μάλλον ξέσμα, και τις κοίταξε στο μικροσκόπιο. Σε ήδη γυμνά από τρίχα σημεία (μύτη, μασχάλες κτλ) φαίνεται, κάνει ένα περίεργο δερματικό πράμα (κάπου θυμάμαι μια φώτο με έναν τεράστιο μύκητα στη μουσούδα στο φόρουμ, νομίζω η Δάφνη το γ.π. ήταν, δεν είμαι σίγουρη). Το ασυμπτωματικό πάντως τίποτα απολύτως.

Σημείωση: δεν είχα μέρες πριν που είχα βρει το γατί, είχα 2-3 βδομάδες. Ο μύκητας έχει ένα κύκλο επώασης μεγαλούτσικο, 2 βδομάδες νομίζω.

• Like
Reactions: Yorkaddict

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Κανονικά, φαίνονται με γυμνό μάτι, συνήθως σε μορφή μικρών κενών στην γούνα τους. Η γυμνά σημεία, στην μουσούδα, στα αφτιά.
Θέλει όμως οπωσδήποτε ξέσμα, για να προσδιοριστεί το είδος και άρα, η θεραπεία.

• Like
Reactions: Yorkaddict