Μόκα, Solo, Rocky... Χρόνια Πολλά!!!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Χρόνια τους πολλά πολλά, παραπάνω και από το αναμενόμενο, υγιέστατα, ξέγνοιαστα, μαζί σας πάντα!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Nα έχει υγεία και η τύχη της που την έφερε στην υπέροχη οικογένεια της να την ακολουθεί σε όλη της την ζωή!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Μακάρι, Μυρτώ μου, γιατί θέλει και λίγη τύχη η ζωή μας!:)
Αστιεύεσαι;;; Aπό καθαρή τυχη σου εύχομαι τώρα και δεν με έχει φάει ντόπερμαν στην Ασημακοπούλου! :p :p

peskandritsos

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2009
225
0
Εύχομαι για πολλά ακόμα χρόνια να μπαίνεις τέτοια εποχή και να μας θυμίζεις να σου ευχόμαστε!!!
Χρόνια Πολλά!!!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Τη Δευτέρα έχουμε γιορτή! Και μάλιστα, ΜΕΓΑΛΗ γιορτή!!!
Επειδή, όμως, δεν ξέρω πόσο χρόνο θα έχω τη Δευτέρα, γράφω λίγα πράγματα σήμερα...

Πριν από 3 χρόνια, είχα γράψει μερικά πράγματα για τη Μόκα και τα αδελφάκια της... τι αδελφάκια, δηλαδή... ολόκληρα γαϊδούρια πλέον!:D

...Μιά μοναδική γενιά σκύλων, που γεννήθηκε... και, όπως στα περισσότερα ιδιαίτερα σπάνια πράγματα δεν επαναλαμβάνεται... απλά, "έσπασε το καλούπι"!

Μιά μοναδική γενιά σκύλων, που...
Για όποιο αρχικό λόγο, με όποιες προσδοκίες και "μύχιους" πόθους και να θέλησαν να την αποκτήσουν οι ιδιοκτήτες της...
Με βάση όποια διαβάσματα για τους θρύλους, τις παραδόσεις και τα πρότυπα της φυλής και να "ταξίδεψαν" οι ιδιοκτήτες της...
Είχε στο DNA της ένα βασικό γονίδιο και ένα τελικό προορισμό: Να αγαπήσει και να αγαπηθεί!!!

...Μιλάμε για ανθρώπους, κατά τεκμήριο καλούς και σοβαρούς... για ανθρώπους "περίεργους"... για ανθρώπους "στραβόξυλα"... για ανθρώπους νέους και για ανθρώπους "γέρους"... κάθε καρυδιάς καρύδι... για ανθρώπους "νεοκοκοπους" στα θέματα της κυνοφιλίας - κυνολογίας - κυνοτεχνίας, που είχαν τα κουράγια να "ξανακαθίσουν στα θρανία"...
Που, όμως, η μοναδική γενιά αυτή τους διαπέρασε οριζόντια και τους "έπλασε"... και, γι' αυτό, παρότι ο καθένας έχει διαφορετικά ενδιαφέροντα από τους άλλους... έγιναν και οι ίδιοι φίλοι!!!

...Το κάθε ένα από τα κουτάβια αυτά, λες και επέλεξε τον ιδιοκτήτη του...
Ο καθένας θα έχει να σας πει τον τρόπο...

...Ολοι οι ιδιοκτήτες αυτής της μοναδικής γενιάς, ξεκίνησαν με τις προσδοκίες τους...
Οποιες και να ήταν οι δικές μου, "τροποποιήθηκαν" και προσαρμόστηκαν εκείνο το πρώτο βράδυ και το επόμενο πρωί...
Το κουτάβι αυτό μας είχε διαλέξει... και δεν γινόταν αλλιώς, φίλε... άσε τους θρύλους για τα Bullmastiff και τον τρόμο του λαθροκυνηγού... άσε την αίσθηση του αμετακίνητου εμποδίου... και έτσι...

Το καλύτερο της Μόκας είναι η άπειρη ευαισθησία και αγάπη που νιώθει για όλους και για όλα... η δυνατότητα να είναι ανυπέρβλητη δασκάλα "γλώσσας" και συμπεριφοράς, σε κουτάβια και σε σκυλιά κάθε ηλικίας και φύλου... το γεγονός ότι την αγαπάνε όλοι, όσοι τη γνωρίζουν...

Και το αμέσως καλύτερο της Μόκας είναι ότι είναι το πιο γρήγορο, εκρηκτικό, ευέλικτο και ανθεκτικό στην αναπνοή και στις ανάσες Bullmastiff που έχω δει live...

...και έτσι... αναπροσαρμόζοντας και τροποποιώντας προσδοκίες και πρότυπα...

...Ακόμα και να κατόρθωνε να βγει από την εξώπορτα και να περπατήσει (με τη θέλησή της) 30 μέτρα, μέχρι τη γωνία του σπιτιού... θα ήταν αρκετό!!!
Ακόμα και να κατόρθωνε να περπατήσει κάτω από μία τέντα που την κούναγε ο αέρας... θα ήταν αρκετό!!!
Ακόμα και να κατόρθωνε να παραμείναι ξαπλωμένη δίπλα στο τραπέζι της ταβέρνας και να μη το βάλει στα πόδια, όταν πλησίαζε ο σερβιτόρος... θα ήταν αρκετό!!!
Ακόμα και να μπορούσε να παραμείνει ακίνητη, όταν πλησίαζαν τα παιδάκια να τη χαϊδέψουν και να μη το σκάσει.. θα ήταν αρκετό!!!
Ακόμα και να μπορούσε να πλησιάσει τους φίλους, που ερχόντουσαν σπίτι, σε χρόνο μικρότερο από 30 λεπτά... θα ήταν αρκετό!!!
Ακόμα και (μετά από 2 ολόκληρα χρόνια) να μπορούσε να χαλαρώσει και να κάνει τσίσα έξω από το σπίτι... επειδή ο Casper, μπροστά της είχε ήδη χιλιοκατουρήσει τα πάντα... θα ήταν αρκετό!!!
Ακόμα και να μπορούσε να περάσει ανάμεσα από πυκνό - θορυβώδες πλήθος... ακολουθώντας τον Casper που άνοιγε την "Ερυθρά Θάλασσα"... θα ήταν αρκετό!!!

Μόκα μου,
...αυτό που σου αφιερώνω, δεν μπορεί παρά να είναι ερωτικό...

Οσο αντέχει ακόμα το σαρκίο μας...
Κι όσο υπάρχει κάτι στο ψυγείο μας...
Ερωτα ζωής, εμείς θα ζήσουμε...
Κι όταν θα σβήσουμε, θα μεταλλαχθεί...
Και φτάσαμε, αγαπητέ Θοδωρή (aka @Ricos ), αγαπητέ Αντώνη (aka @bull ), αγαπητέ Δημήτρη (που δεν μας διαβάζεις εδώ), αλλά και υπόλοιποι φίλοι μου, που δεν σας ξέρω... σε ένα μεγάλο ορόσημο:

Τα αδελφάκια... η Μόκα, ο Solo, ο Rocky, ο James... αυτοί οι (μεγαλούτσικοι, θα έλεγα) κεφτέδες μας... κλείνουν τη Δευτέρα τα ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ τους!!!

Είναι αυτό που διαβάζουμε - ξέρουμε - σκεφτόμαστε (μόνος του ο καθένας - δεν το εκμυστηρεύεται σε κανέναν!): Στα έξι χρόνια (που έχουν φτάσει με υγεία) πανηγυρίζεις!
Και, από εκεί και πέρα, σε κάθε επόμενα γενέθλια... ανοίγεις σαμπάνιες και "το καις"!!!

Και, σου το υπόσχομαι Θοδωρή, του χρόνου, τέτοια μέρα, έχουμε ραντεβού... μαζί με την κυρία @Ricos και την κυρία @johnk , για να κεράσω εγώ τις σαμπάνιες!!!:):p

Οι περισσότεροι από εμάς, ξέρω ότι περάσαμε από όλες τις φάσεις της "ψυχοπαθολογίας" μας...
Να έχουμε τις άπειρες αγωνίες μας... να μελετάμε για την υγεία και τη διατροφή των σκυλιών μας σαν να δίνουμε εξετάσεις στο Harvard... να στρώνουμε, χειμώνα-καλοκαίρι, μοκέτες wall-to-wall, ώστε να μη γλυστράνε τα σκυλιά μας... να τα μεταφέρουμε τα "κουτάβια" μας αγκαλιά στις σκάλες... να ψάχνουμε το κάθε εξόγκωμα που αγγίζαμε επάνω τους... να προβληματιζόμαστε γιατί εκείνη τη στιγμή το βλέμμα τους ήταν λιγάκι "λυπημένο" (λες και τα υπόλοιπα bullmastiff έχουν διαφορετικό βλέμμα!)...
Και δεν μιλάω για τις πλήρεις εξετάσεις τους κάθε εξάμηνο... πιο πλήρεις, πεθαίνεις!
Και δεν μιλάω ότι οι γιατροί που μας "αντιμετώπισαν", υποχρεώθηκαν να μελετήσουν τη φυλή (και τους εξέτασα προσωπικά - για να βεβαιωθώ ότι τα "έμαθαν")...
Και δεν μιλάω για το ότι, στην παραμικρή επέμβαση, πάντα, εκτός από τον δικό μας γιατρό-χειρουργό, υπήρχε και ένας εξαιρετικός αναισθησιολόγος...
Και ξανά η τροφή... και ξανά η διατροφή... και ξανά η μελέτη (των πιο πρόσφατων, βλέπεις!) για τα θέματα υγείας...

Και σε όλο αυτό το διάστημα των τελευταίων 6 ετών (οι λοιποί φίλοι με τα αδελφάκια μας ίσως να το επιβεβαιώσουν), γυρνάω και βλέπω ένα αιώνιο κουτάβι!!!
Εξακολουθώ να βλέπω το πιο γρήγορο, εκρηκτικό, ευέλικτο και ανθεκτικό στην αναπνοή και στις ανάσες Bullmastiff που έχω δει live!!!
Και αυτό μου δίνει ελπίδες και όνειρα...

Λες, ρε @Ricos , η γενιά που έμεινε μοναδική, γιατί "έσπασε το καλούπι"... να μας εκπλήξει όλους?

Επίσης, από εκείνη τη φορά που έγραψα το 2012, έχουν γίνει και αλλαγές...
Ο κούταβος την ανέβασε, δεν το συζητάω... και την έβαλε στη θέση της (με την καλή έννοια, πάντα):
Εφόσον η Μόκα δεν "τόχε"... τη δίδαξε με αγάπη (πάντα! :p:D ) να σταματήσει (επιτέλους!) να είναι ο ατρόμητος φύλακας που ξέρουμε... να σταματήσει να είναι το αμετακίνητο εμπόδιο και την καθοδήγησε να κάνει δύο πράγματα:
- Να είναι το watch dog της αγέλης, που θα ξεσηκώσει τους πάντες, με το βροντερό γαύγισμα... έχοντας καταλήξει στο συμπέρασμα αν μιλάμε για κίνδυνο ή όχι... ώστε ο μικρός να φύγει σφαίρα να καθαρίσει... και
- Αν χρειαστεί, να έρθει με φόρα από πίσω και να ρίξει μερικές ψιλές (ή χοντρές) και αυτή...

Και, επιπλέον, τον δίδαξε και αυτή πράγματα... επειδή αυτός, αρχικά, πίστευε (και πιστεύει ακόμα) ότι μόνο τα άλλα σκυλιά είναι ο εχθρός:
- Να κινητοποιείται, όταν η Μόκα τον ειδοποιεί ότι, ναι, ΑΥΤΟ είναι διαφορετικό... δεν συμβαίνει κάθε μέρα... είναι κίνδυνος...

Και προχωράμε...
Μόκα και αδελφάκια μας, νάστε ΚΑΛΑ !!!

070813 073.jpg

Είσαι ο φίλος μου, είσαι ο Ήλιος μου...
Είσαι ότι έχω και δεν έχω στη ζωή μου...
Είσαι ο Ήλιος μου και το Φεγγάρι μου...
Το τυχερό μαργαριτάρι μου...

Χρόνια πολλά Μόκα!
Ευχομαι για πολλα χρόνια ακομα να εμπνεεις τον Johnk να γραφει τα συγκινητικα, σοβαρα, επεξηγηματικα, ευστοχα, χρησιμα σεντονια του!
Και έχεις δίκιο!
Μέχρι τότε, διάβαζα... για το σκύλο (και για τη σκύλα)...
Με τον ερχομό της Μόκας, άρχισε να βγαίνει σαν χείμαρρος η ανάγκη να γράψω...;)

Σου εύχομαι να "βαρεθεις" να γράφεις για πολλες χρονιές ακόμα τα γενέθλια τους!!!
Η καλύτερη ευχή που είχε δοθεί τότε...
Να είναι καλά τα "αδελφάκια"... και εγώ, δεν θα βαρεθώ!!!:p:D

Υ.Γ. Οφείλω να πω ότι τη Δευτέρα έχουμε "καθορίσει" να γιορτάζει και ο Zidane... μιάς και γεννήθηκε "κάπου εκεί"... το πιο παλιό ζώο στο σπίτι μας... ο "αρχαιότερος των φυλακών"... αυτός που ήταν "ΕΚΕΙ", με τη Νίνα μας... αυτός που ήταν "ΕΚΕΙ", για να υποδεχτεί τη Μόκα μας... και τον κούταβο...
Έξι ετών κι αυτός... νάσαι χιλιόχρονος, Πρίγκηπά μου!

Zidane.jpg

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Τι γλυκό θέμα βρε Γιάννη!
Με συγκίνησες...

Εύχομαι ολόψυχα να είναι όλα τους γερά και δυνατά και να μας συγκινεις για πολλά πολλά πολλά, χρόνια ακόμα!

• Like
Reactions: johnk

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
"Λες, ρε @Ricos , η γενιά που έμεινε μοναδική, γιατί "έσπασε το καλούπι"... να μας εκπλήξει όλους?"

Το εύχομαι και το ελπίζω Γιάννη.

Να τα χαιρόμαστε και να τα απολαμβανουμε για πολλά χρόνια ακόμη.

Υγ. Ο Solo έχει αρχίσει και γκριζάρει στην μουσουδα οπότε έχω συνειδητοποιησει ότι πλησιάζουμε στον μέσο όρο της φυλής, για αυτό και ένα μπουκαλάκι Stoli θα ανοιχτεί στην υγεία του .

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Χρόνια πολλά, πολλά πολλά ακόμα, γεμάτα υγεία κ χαρά, στα αδέρφια αλλά κ στον γατουλίσιους!!

(Να μου βρείτε κι εμένα μία του χαρακτήρα της Μόκας να διδάξει τα ίδια στον τρελό μου παρακαλώ. Μερσί!)

• Like

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Μέρες που δέχεσαι ευχές, δέξου και μια από μένα,
Χρόνια Πολλά, Χρόνια Καλά, Χρόνια Ευτυχισμένα.:)
Να είστε γεροί και δυνατοί, όλοι σας.(y)

• Like

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.670
11.091
Athens
Γιάννη σου εύχομαι να γράφεις για πολλά χρόνια ακόμη αυτό το "κατωσέντονο" σε αυτό το νήμα! :)
Θοδωρή σου εύχομαι να σε ξεφραγκιάσει ο Solo γιατί από του χρόνου θα του "ανοίγεις" Stoli elite!:rolleyes:
Πολλές ευχές και σε όλα τα άλλα αδέρφια της γέννας!

• Like
Reactions: Ricos and johnk

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Παρόλο που το είχα πει @johnk , ξέρω πολύ καλά ότι ποτέ δεν θα βαρεθείς να γράφεις αφιερώματα για ευχές και ιστορίες της ζωής της, οπότε εκ των πραγμάτων η ευχή μου θα υπάρχει στο διηνεκές!
Να χαίρεστε όλοι τα αδερφάκια και πραγματικά να σας εκπλήξουν με τον πιο ωραίο τρόπο!!! Όπως ακριβώς έχετε στο μυαλό σας!

• Like

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Για τον Ζidane επίτηδες γράφω χωριστό ποστ για να μην "χαθεί" στις ευχές της Μόκα!

Πάντα να είναι ο στυλοβάτης της αγέλης, πάντα να είναι δίπλα σας να συντροφεύει την καθημερινότητα σας και να σας μεταδίδει την γαλήνη που βγάζει στην φωτογραφία!

• Like