Μόλυνση ματιού

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αφήστε τα και πρέπει να τρέχω πάλι το Μουφ στην κτηνίατρο. Αυτή τη φορά έχει ερεθιστεί και μολυνθεί το δεξί του μάτι και βγάζει βλέννα. Νομίζω έχει πρηστεί ο δακρυγόνος αδένας του διότι το βλέπω να βγαίνει ένα κόκκινο προς τα έξω και έχει φτάσει κοντά στην κόρη του ματιού του. Καμιά φορά κιόλας δεν ανοίγει τελείως το μάτι του. Η ιστορία έγινε χτες το βράδυ, ευτυχώς λίγο πριν κλείσει η κτηνίατρος, οπότε μας δώσανε ραντεβού για σήμερα. Για την ώρα του σκουπίζω το μάτι απέξω με ροδόνερο και αυτή τη στιγμή του φτιάχνω χαμομήλι γιατί νομίζω είναι καλύτερο να του το σκουπίζω έτσι μέχρι να φτάσει η ώρα για το ραντεβού.

Μια και θα είμαι στην κτηνίατρο, θα της πω να κοιτάξει και το πόδι του νεανία που το κοκκίνησε γλύφοντάς το. Του έβαλα μεν αλοιφή και τώρα έχει σταματήσει τα πολλά-πολλά, θέλω όμως να το δει.

Για βακτηριακή μόλυνση πάντως την κόβω στο μάτι του. Ελπίζω να μην πάθει τίποτα πριν το ραντεβού του. Και ελπίζω να μη μου ψήσει πάλι το ψάρι στα χείλη όταν θα του βάζω το κολλύριο που φαντάζομαι θα μου δώσουν.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Ελπίζω να μην έχει φράξει ο πόρος από καμιά φλεγμονή...αλλά και πάλι θα του δώσουν αντιβίωση και θα είναι οκ. Περαστικά σας!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λοιπόν γυρίσαμε μόλις από την κτηνίατρο και το Μουφ έχει ψιλοσκίσει το βλέφαρό του, μολύνθηκε και μάλιστα κόλλησε και το διπλανό μάτι. Εγχείριση μάλλον δεν χρειαζόμαστε, αλλά θέλει αντιβίωση, κολλύριο και κρέμα για το πόδι του. Θα τον ξαναπάω σε μια βδομάδα να σιγουρευτούμε ότι πάει καλά. Επιπλέον θα πρέπει να φοράει το χωνί για μια βδομάδα. Ωχ!

midnight

New Member
4 Μαρτίου 2014
3
0
Γεια σας.
Έχει κανένας την εμπειρία να γιατρέψει την κερατίτιδα? Το σκυλί είναι αδέσποτο, γ'αυτό δεν θα μπορέσω να τον πάω στο κτηνιατρείο. Λέω να τον γιατρέψω με χρήση σταγόνες ματιών. Όμως δεν ξέρω καλά τα φάρμακα που χρησιμοποιούν στην Ελλάδα συγκεκριμένα για κερατίτιδα
(το κατάλαβα ότι είναι αυτή η αρρώστια, επειδή το είχα δει στη ζωή μου σε μερικά θεραπευόμενα ζώα)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Δεν είμαστε ιατρικό φόρουμ midnight. Δεν παρέχουμε θεραπείες.

Το ότι είναι αδέσποτος ο σκύλος, τι σχέση έχει, με την ικανότητα/προθυμία να τον πας σε γιατρό; Ισα-ίσα επειδή είναι αδέσποτος, ΠΡΕΠΕΙ να φροντίσεις να τον πας σε γιατρό. Εκτός, αν εννοείς κάτι άλλο.
Εσύ πως την έκανες την διάγνωση; Που έχεις δει αυτά τα θεραπευόμενα ζώα που λες;
Οπως και να 'χει, δεν χρησιμοποιείς κανένα φάρμακο [σε κανένα έμβιο ον] αν δεν σου πει γιατρός, ή αν δεν είσαι 1000% σίγουρος/η.

midnight

New Member
4 Μαρτίου 2014
3
0
Εγω εννοώ ότι δεν έχω δυνατότητα να τον πάω στον γιατρό. Πρώτα - επειδή δεν έχω αμάξι, δεύτερο - το σκυλί είναι αδέσποτο και δεν ξέρει λουρί για να τον πάω με τα πόδια.
Τα θεραπευόμενα ζώα τα είχα δει σε φιλοζωική οργάνωση της δικής μου πόλης, εκεί που ήμουν μέλος. Καθώς έχω πολλή σχέση με κτηνιατρεία εκεί λόγω της ασχολίας μου (έχω κι ΄γω 2 σκυλιά στο σπίτι). Γ'αυτό έχω εμπειρία σε φάρμακα που χρησιμοποιούν σε εκείνη τη χώρα. Στην Ελλάδα ακόμα δεν τα έχω μάθει.
Συγνώμη εάν ρώτησα εδώ κάτι λάθος.
Απλώς δεν μπορώ να περιμένω μέχρι να τυφλώσει το ζώω. Έχει όλα συμπτώματα της κερατίτηδας:

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Πήγαινε σε έναν κτηνίατρο και εξήγησέ του το πρόβλημα και μπορεί να προθυμοποιηθεί αυτός να έρθει να του ρίξει μια ματιά ή απλά να σου δώσει το σωστο φάρμακο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Να μιλήσεις με την φιλοζωική της περιοχής σου τότε, μήπως μπορούν να βοηθήσουν, με την μεταφορά του σε γιατρό. Η με κάποιον φίλο, που έχει μεταφορικό μέσο.

midnight

New Member
4 Μαρτίου 2014
3
0
to Katiariko
τα δικά μου με το λουρί και βολτίτσα στον γιατρό. Ώμως το κτηνιατρείο μας αρκετά μακριά για να πάω εκεί τον αδέσποτο - πρέπει να περάσουμε και τη λεωφόρο, φανταστείτε αν θα φοβηθεί το ζώο και θα πεταχτεί μπροστά στα αμάξια;
Είναι μεγάλη ευθύνη να μεταφέρεις άγνωστο σκυλί απο περιοχή του (δεν είναι και μικρό 25 κιλά το ζώο)
Να επικοινονήσω με κτηνίατρο, την φιλοζωική δεν την έχουμε σε δικιά μας περιοχή δυστυχώς

Last edited: