Μόνη εργαζόμενη και chow chow

Christene

Member
3 Ιανουαρίου 2018
7
3
49
Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους! Θα ήθελα τη γνώμη και βοήθεια σας για ένα θέμα που με απασχολεί. Για πάνω απο 10 χρόνια επιθυμώ να πάρω σκύλο και δεν το εχω κάνει ένεκα των συνθηκών ζωής μου: φοβόμουν ότι δεν θα ήταν εύκολο γι αυτόν να ειναι ευτυχισμένος, λόγω συχνών μετακομισεων, πολλών ωρών εργασίας και απουσία άλλων ατόμων στο σπιτι. Φέτος απο ότι φαίνεται σταθεροποιουμαι απο άποψη πόλης, το πιθανότερο θα μείνω για πολλά χρόνια στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που ζω αυτή τη στιγμή και φυσικά, για πολλοστή φορά η σκέψη του σκύλου επανέρχεται στη ζωή μου. Το ωράριο εργασίας μου ειναι 8-5. Εννοείται ότι αυτές τις ώρες το ζωάκι μου θα ειναι μόνο του στο σπιτι. Ο τρόπος ζωής μου ειναι ήσυχος και θεωρώ ότι μπορώ να αντεπεξέλθω στις ανάγκες κίνησης και γυμναστικής ενός σκύλου όπως το τσοου τσοου, που συμπαθεί τις ήρεμος βόλτες και δεν έχει ανάγκη απο πολυ και έντονο τρέξιμο. Εχω διαβάσει για τις διάφορες ράτσες και απο τις τρεις που μου αρέσουν (σαμογιεντ για τον χαρούμενο και "παιδικό" χαρακτήρα τους, χασκυ που όμως ειναι τελείως λάθος για τον τροπο ζωής μου και τσοου τσοου) θεωρώ ότι το τσοου τσοου μου παει καλύτερα: ανεξάρτητο και ήρεμο, χωρίς πολλά και τρελά παιχνίδια, με ακέραιο και δυνατό χαρακτήρα (χαρακτηριστικό που θαυμάζω και μάλλον μου μοιάζει κι ολας), αγαπά την ησυχία και δεν χρειάζεται έναν πρωταθλητή στο τρέξιμο. Οι ερωτήσεις μου ειναι οι εξής:
1. Θα ειναι χαρούμενο ή θα μου πάθει κατάθλιψη που θα ειναι μόνο του μέχρι αργά το απόγευμα που θα γυρίζω απο την δουλειά?
2. Μπορεί να μπει σε αεροπλάνο για τις διακοπές ή θα πρέπει να μετα κινούμαστε με το αυτοκίνητο? εχω διαβάσει ότι η κοντή του μουσούδα το δυσκολεύει και αποτελεί αντενδειξη για το αεροπλάνο. Είμαι Ελληνίδα που ζω στο Βέλγιο, οπότε το καλοκαίρι κατεβαίνω στην πατρίδα, ειναι σημαντικό να οργάνωση το θέμα με τον καλύτερο τροπο
3. Ο άντρας μιας φίλης μου έχει μεγάλη αγάπη στα σκυλιά, αλλα δεν μπορούν να πάρουν δικό τους, συχνά λοιπόν φροντίζει τα σκυλιά φίλων του. Θα ήταν καλή ιδέα κάποιες μέρες να περνάει μέσα στη μέρα για να το βγάζει μια επιπλέον βόλτα, ή θα μπερδευτεί τελείως και θα ειναι μετα δύσκολο στην καθημερινότητα;
Δεν είχα σκύλο στο παρελθόν, εχω φιλοξενήσει για κάποιες εβδομάδες ένα μωρακι πομερανιαν 8 μηνών χωρίς άλλη παρενεργεια πλην του γεγονότος ότι δεν ήθελα να κανω τίποτα άλλο πέρα απο το να ασχολούμαι μαζί του όλη μέρα! Η ιδιοκτήτρια του μου είπε ότι απο τα άτομα που τον περιστοιχιζαν εκείνο τον καιρο άκουγε εμένα και έπειτα απο την φιλοξενία, ακόμη και σήμερα η σχέση μας ειναι ξεχωριστή. Με όλα τα σκυλιά φίλων μου (σαμογιεντ, αυστραλιανός ποιμενικός κα) τα πηγαίνω πάντα πολυ καλά και συνήθως παίζουμε και "γράφουμε" κανονικά την ομυγηρη, είτε είμαστε σε διαμέρισμα, είτε σε εξωτερικό χώρο. Παιδιά δεν εχω, ίσως στο μέλλον, αλλα ειναι υπό συζήτηση. Αγαπώ πολυ τα ζώα και ακόμη και με τα τελείως ξένα συννενοουμαι. Θέλω πολυ ένα σκυλάκι, αλλα θέλω να είμαι σίγουρη ότι θα ζήσει ευτυχισμένο μαζί μου, δεν θέλω έναν όμηρο, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ....
Περιμένω τις σκέψεις σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Καλησπέρα!!
Για τη φυλή που θες δεν ξέρω και πολλά αλλά πιστεύω ότι από την στιγμή που έχεις διάθεση να ασχοληθείς μαζί του, να τον εκπαιδεύσεις κτλ και αφού υπάρχει και η δυνατότητα μιας εξτρά βόλτας έστω και από κάποιον άλλο, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Στο κάτω κάτω τόσος κόσμος δουλεύει 9 ώρες κι έχει σκύλο και μια χαρά είναι όλοι!!

Christene

Member
3 Ιανουαρίου 2018
7
3
49
Καλησπέρα!!
Για τη φυλή που θες δεν ξέρω και πολλά αλλά πιστεύω ότι από την στιγμή που έχεις διάθεση να ασχοληθείς μαζί του, να τον εκπαιδεύσεις κτλ και αφού υπάρχει και η δυνατότητα μιας εξτρά βόλτας έστω και από κάποιον άλλο, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Στο κάτω κάτω τόσος κόσμος δουλεύει 9 ώρες κι έχει σκύλο και μια χαρά είναι όλοι!!
MyEnzo, ευχαριστώ πολυ για την συμβουλή και την ενθάρρυνση!

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Καλησπέρα! Δεν είχα ποτέ chow chow αλλά έχω δει πολλά και γνωριζω ότι η φυλή αυτή θεωρείται "δύσκολη". Συμφωνώ απόλυτα με την προηγούμενη απάντηση, ο τρόπος ζωής σου δεν αναιρεί τη δυνατότητα να πάρεις σκύλο. Ο τρόπος που σκέφτεσαι είναι ώριμος και σωστός και δεν έχω να προσθέσω τίποτα εκτός από ένα "κάνε το όνειρο πραγματικότητα". Αλλά τα chow chow είναι σκυλιά όχι απλά ανεξάρτητα, είναι και αγύριστα κεφάλια, μπορούν να γίνουν επιθετικά με άλλα ζώα, έχουν ισχυρό ένστικτο φύλαξης και εξίσου ισχυρά "θέλω" που δεν είναι και τόσο εύκολο να τα κουμαντάρει ένας πρωτάρης. Θέλουν τεράστια υπομονή και επιμονή. Βέβαια υπάρχουν ανάμεσά τους και πιο ήπιοι χαρακτήρες αλλά δεν είναι πάντα φανερό σε ένα κουτάβι 2-3 μηνων. Αν νομίζεις ότι θα αντεπεξέλθεις, το μόνο που απομένει είναι να αρχίσεις να ψάχνεις για εκτροφεία. Αλλά ίσως αξίζει να σκεφτείς και για κάποια λιγότερο κυριαρχική φυλή.

barouf

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2016
212
1.136
49
Εννοείτε οτι μπορείς να πάρεις σκύλο.
Από τη μικρή μου εμπειρία πάντως να σου πω οτι αν εξαιρέσεις κάτι τεριε και κάτι κακομαθημένα, τα υπόλοιπα σκυλιά μετά την ενηλικίωση τους γενικά αρέσκονται στο άραγμα..... Όχι οτι δεν χρειάζονται χρόνο, αλλά όχι και 5 ώρες βόλτα την ημέρα κάθε μέρα! Δεν είναι κάτι υπεράνθρωπο το να έχεις σκύλο! Ακόμα και μέσα στο σπίτι θα βρεις τρόπους να τον εκτονώσεις αν χρειαστεί.

Εγώ θα ήθελα να επικεντρωθώ σε ένα άλλο θέμα, τη μεταφορά του. Επειδή είμαστε και εμείς σε φάση που θα χρειαστεί να ταξιδέψει και το ψάχνω. Πέραν της ταλαιπωρίας του σκύλου και τη δική σου, πρέπει να συνυπολογίσεις και το κόστος και το που θα μείνει όταν έρθει Ελλάδα και το αν θα αντέχει τη ζέστη εδώ το καλοκαίρι και το αν θα μπορεί να ταξιδέψει με τη ζέστη. Ίσως χρειαστεί να το αφήνεις πίσω στις διακοπές, κάτι όχι απαγορευτικό αλλά καλό θα είναι να το σκεφτείς από τώρα.
Επίσης, Ελλάδα που μένεις? Γιατί αν πρέπει από το αεροδρόμιο να μετακινηθείς σε επαρχιακή πόλη, έχε υπόψιν σου οτι σε κτελ το σκυλί δεν μπαίνει. Μπαίνει σε κάποια τραίνα, νομίζω, και σε πλοία. Οπότε...?
Αν έρθεις οδικώς, πάλι το τσοου δεν θα κάνει και πάρτι 11 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο και 24 στο πλοιο....
Και πάλι σου λέω δεν είναι απαγορευτικό, απλά πρέπει να το έχεις υπολογίσει για να μη
στεναχωριέσαι μετά....

και τέλος, (αν και έχει γίνει μια πλέον γραφική προτροπή...) κοίτα κάνα αδεσποτάκι.... μην τα αποκλείεις...
(σου φέρνω εγώ ένα αν θες!! χαχαχα)

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να υιοθετήσεις έναν ενήλικο σκύλο; Οι ενήλικοι σκύλοι είναι λιγότερο απαιτητικοί ως προς την φροντίδα που χρειάζονται σε σχέση με τα κουτάβια και ίσως να ταιριάζει περισσότερο με τον εργένικο τρόπο ζωής σου και το γεγονός ότι θα είναι η πρώτη σου φορά ως ιδιοκτήτρια σκύλου. Επίσης σκέψου την πιθανότητα του αδέσποτου. Πολλά αδέσποτα έχουν υπέροχο χαρακτήρα χωρίς να είναι ρατσάτα. Έχουν μάθει να μην έχουν τίποτα ως δεδομένο (τροφή, ζεστασιά, χάδια) και όταν τα λαμβάνουν τα εκτιμούν περισσότερο. Σέβονται τα όρια που θα θέσεις, γνωρίζουν π.χ. ήδη να μην κάνουν την ανάγκη τους στο χώρο που διαβιούν κ.α. Κ εγώ πρωτάρης είμαι. Το ότι σαν πρώτο σκύλο διάλεξα ενήλικο (κ ίσως αδέσποτο) με βοήθησε πολύ.

Christene

Member
3 Ιανουαρίου 2018
7
3
49
Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να υιοθετήσεις έναν ενήλικο σκύλο; Οι ενήλικοι σκύλοι είναι λιγότερο απαιτητικοί ως προς την φροντίδα που χρειάζονται σε σχέση με τα κουτάβια και ίσως να ταιριάζει περισσότερο με τον εργένικο τρόπο ζωής σου και το γεγονός ότι θα είναι η πρώτη σου φορά ως ιδιοκτήτρια σκύλου. Επίσης σκέψου την πιθανότητα του αδέσποτου. Πολλά αδέσποτα έχουν υπέροχο χαρακτήρα χωρίς να είναι ρατσάτα. Έχουν μάθει να μην έχουν τίποτα ως δεδομένο (τροφή, ζεστασιά, χάδια) και όταν τα λαμβάνουν τα εκτιμούν περισσότερο. Σέβονται τα όρια που θα θέσεις, γνωρίζουν π.χ. ήδη να μην κάνουν την ανάγκη τους στο χώρο που διαβιούν κ.α. Κ εγώ πρωτάρης είμαι. Το ότι σαν πρώτο σκύλο διάλεξα ενήλικο (κ ίσως αδέσποτο) με βοήθησε πολύ.
Καλημέρα! Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια και τις συμβουλές σας. ChrisApo νομίζω ότι θέλω να ζήσω το σκυλάκι μου απο κουτάβι, συν ότι εχω την εντύπωση ότι θα μπορέσουμε να συμβιωσουμε πιο ομαλά, όταν απο μικρό μάθει τις "συνήθειες" του σπιτιού, το χώρο κι εμένα, χωρίς να χρειαστεί να τα "ξανά μάθει" όλα απο τη αρχή....ίσως κανω λάθος, αλλα μου αρέσει κι ολας να το εχω απο κουταβάκι....άλλωστε οι μήνες περνούν γρήγορα και ίσως μετα αναπολώ τις "δυσκολίες" αυτής της περιόδου! Θα δείξει! Μπορεί τελικά να προκύψει και ενήλικο, τίποτα δεν αποκλείεται, πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει χημεία και να υιοθετήσει κανείς ένα σκύλο γι αυτό το λόγο!

• Like
Reactions: ChrisApo

Christene

Member
3 Ιανουαρίου 2018
7
3
49
Εννοείτε οτι μπορείς να πάρεις σκύλο.
Από τη μικρή μου εμπειρία πάντως να σου πω οτι αν εξαιρέσεις κάτι τεριε και κάτι κακομαθημένα, τα υπόλοιπα σκυλιά μετά την ενηλικίωση τους γενικά αρέσκονται στο άραγμα..... Όχι οτι δεν χρειάζονται χρόνο, αλλά όχι και 5 ώρες βόλτα την ημέρα κάθε μέρα! Δεν είναι κάτι υπεράνθρωπο το να έχεις σκύλο! Ακόμα και μέσα στο σπίτι θα βρεις τρόπους να τον εκτονώσεις αν χρειαστεί.

Εγώ θα ήθελα να επικεντρωθώ σε ένα άλλο θέμα, τη μεταφορά του. Επειδή είμαστε και εμείς σε φάση που θα χρειαστεί να ταξιδέψει και το ψάχνω. Πέραν της ταλαιπωρίας του σκύλου και τη δική σου, πρέπει να συνυπολογίσεις και το κόστος και το που θα μείνει όταν έρθει Ελλάδα και το αν θα αντέχει τη ζέστη εδώ το καλοκαίρι και το αν θα μπορεί να ταξιδέψει με τη ζέστη. Ίσως χρειαστεί να το αφήνεις πίσω στις διακοπές, κάτι όχι απαγορευτικό αλλά καλό θα είναι να το σκεφτείς από τώρα.
Επίσης, Ελλάδα που μένεις? Γιατί αν πρέπει από το αεροδρόμιο να μετακινηθείς σε επαρχιακή πόλη, έχε υπόψιν σου οτι σε κτελ το σκυλί δεν μπαίνει. Μπαίνει σε κάποια τραίνα, νομίζω, και σε πλοία. Οπότε...?
Αν έρθεις οδικώς, πάλι το τσοου δεν θα κάνει και πάρτι 11 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο και 24 στο πλοιο....
Και πάλι σου λέω δεν είναι απαγορευτικό, απλά πρέπει να το έχεις υπολογίσει για να μη
στεναχωριέσαι μετά....

και τέλος, (αν και έχει γίνει μια πλέον γραφική προτροπή...) κοίτα κάνα αδεσποτάκι.... μην τα αποκλείεις...
(σου φέρνω εγώ ένα αν θες!! χαχαχα)
Αστα, ειναι θέμα η μεταφορά, θέλει καλή οργάνωση, αλλα τουλάχιστον εχω την θέληση και θα ενημερωθω ακόμη όσο μπορώ....δεν αποκλείω το αδέσποτακι, αλλα ειναι λίγο πιο απρόβλεπτος ο χαρακτήρας και οι ανάγκες: αν μου βγει πιο κινητικότητα, χρειάζεται πολυ άσκηση η χώρο, τι κανω?

eddieK

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2017
167
74
50
Συμφωνώ απόλυτα με τον ChrisApo! Ένα κουτάβι έχει υπερβολικά μεγάλη ανάγκη φροντίδας την οποία ένας πρωτάρης μπορεί να δυσκολευτεί να του παρέχει κ σίγουρα θα δυσκολευτεί κάποιος που έχει το δικό σου ωράριο. Προτείνω να πάρεις έναν νεαρό σκύλο κατά προτίμηση ημίαιμο κ αδέσποτο. Αν πάλι θες ντε κ καλά ρατσάτο, καλύτερα όχι chow-chow... Δύσκολη εκπαίδευση, επιρρεπείς σε προβλήματα υγείας, μεγάλη φροντίδα με το τρίχωμα. Για την πτήση δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται λογικό να είναι δυσκολότερη για ένα τέτοιο σκυλί.

eddieK

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2017
167
74
50
Αστα, ειναι θέμα η μεταφορά, θέλει καλή οργάνωση, αλλα τουλάχιστον εχω την θέληση και θα ενημερωθω ακόμη όσο μπορώ....δεν αποκλείω το αδέσποτακι, αλλα ειναι λίγο πιο απρόβλεπτος ο χαρακτήρας και οι ανάγκες: αν μου βγει πιο κινητικότητα, χρειάζεται πολυ άσκηση η χώρο, τι κανω?
Δεν θα το πάρεις με κλειστά μάτια. Υπάρχουν πολλές φιλοζωικές, δημοτικά κυνοκομεία κ εθελοντές που έχουν διαφόρων φυλών/ηλικιών σκυλιά προς υιοθεσία. Κάποια μάλιστα είναι αρκετό καιρό μαζί με τους ανθρώπους που τα φροντίζουν οι οποίοι έχουν εικόνα κ για τον χαρακτήρα του σκύλου. Και φυσικά, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, οι σκύλοι προσαρμόζονται. Η ιδέα ότι τα αδέσποτα είναι κάπως άναρχα, ανυπάκουα κ δύσκολα στη συμβίωση, είναι λάθος. Και είμαι απόλυτα σίγουρος γι' αυτό, το έχω ζήσει με δεκάδες αδέσποτα σκυλιά. Κυριολεκτώ, δεκάδες, όχι ένα κ δύο.

sissyf

Active Member
10 Ιανουαρίου 2017
28
89
52
Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους! Θα ήθελα τη γνώμη και βοήθεια σας για ένα θέμα που με απασχολεί. Για πάνω απο 10 χρόνια επιθυμώ να πάρω σκύλο και δεν το εχω κάνει ένεκα των συνθηκών ζωής μου: φοβόμουν ότι δεν θα ήταν εύκολο γι αυτόν να ειναι ευτυχισμένος, λόγω συχνών μετακομισεων, πολλών ωρών εργασίας και απουσία άλλων ατόμων στο σπιτι. Φέτος απο ότι φαίνεται σταθεροποιουμαι απο άποψη πόλης, το πιθανότερο θα μείνω για πολλά χρόνια στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που ζω αυτή τη στιγμή και φυσικά, για πολλοστή φορά η σκέψη του σκύλου επανέρχεται στη ζωή μου. Το ωράριο εργασίας μου ειναι 8-5. Εννοείται ότι αυτές τις ώρες το ζωάκι μου θα ειναι μόνο του στο σπιτι. Ο τρόπος ζωής μου ειναι ήσυχος και θεωρώ ότι μπορώ να αντεπεξέλθω στις ανάγκες κίνησης και γυμναστικής ενός σκύλου όπως το τσοου τσοου, που συμπαθεί τις ήρεμος βόλτες και δεν έχει ανάγκη απο πολυ και έντονο τρέξιμο. Εχω διαβάσει για τις διάφορες ράτσες και απο τις τρεις που μου αρέσουν (σαμογιεντ για τον χαρούμενο και "παιδικό" χαρακτήρα τους, χασκυ που όμως ειναι τελείως λάθος για τον τροπο ζωής μου και τσοου τσοου) θεωρώ ότι το τσοου τσοου μου παει καλύτερα: ανεξάρτητο και ήρεμο, χωρίς πολλά και τρελά παιχνίδια, με ακέραιο και δυνατό χαρακτήρα (χαρακτηριστικό που θαυμάζω και μάλλον μου μοιάζει κι ολας), αγαπά την ησυχία και δεν χρειάζεται έναν πρωταθλητή στο τρέξιμο. Οι ερωτήσεις μου ειναι οι εξής:
1. Θα ειναι χαρούμενο ή θα μου πάθει κατάθλιψη που θα ειναι μόνο του μέχρι αργά το απόγευμα που θα γυρίζω απο την δουλειά?
2. Μπορεί να μπει σε αεροπλάνο για τις διακοπές ή θα πρέπει να μετα κινούμαστε με το αυτοκίνητο? εχω διαβάσει ότι η κοντή του μουσούδα το δυσκολεύει και αποτελεί αντενδειξη για το αεροπλάνο. Είμαι Ελληνίδα που ζω στο Βέλγιο, οπότε το καλοκαίρι κατεβαίνω στην πατρίδα, ειναι σημαντικό να οργάνωση το θέμα με τον καλύτερο τροπο
3. Ο άντρας μιας φίλης μου έχει μεγάλη αγάπη στα σκυλιά, αλλα δεν μπορούν να πάρουν δικό τους, συχνά λοιπόν φροντίζει τα σκυλιά φίλων του. Θα ήταν καλή ιδέα κάποιες μέρες να περνάει μέσα στη μέρα για να το βγάζει μια επιπλέον βόλτα, ή θα μπερδευτεί τελείως και θα ειναι μετα δύσκολο στην καθημερινότητα;
Δεν είχα σκύλο στο παρελθόν, εχω φιλοξενήσει για κάποιες εβδομάδες ένα μωρακι πομερανιαν 8 μηνών χωρίς άλλη παρενεργεια πλην του γεγονότος ότι δεν ήθελα να κανω τίποτα άλλο πέρα απο το να ασχολούμαι μαζί του όλη μέρα! Η ιδιοκτήτρια του μου είπε ότι απο τα άτομα που τον περιστοιχιζαν εκείνο τον καιρο άκουγε εμένα και έπειτα απο την φιλοξενία, ακόμη και σήμερα η σχέση μας ειναι ξεχωριστή. Με όλα τα σκυλιά φίλων μου (σαμογιεντ, αυστραλιανός ποιμενικός κα) τα πηγαίνω πάντα πολυ καλά και συνήθως παίζουμε και "γράφουμε" κανονικά την ομυγηρη, είτε είμαστε σε διαμέρισμα, είτε σε εξωτερικό χώρο. Παιδιά δεν εχω, ίσως στο μέλλον, αλλα ειναι υπό συζήτηση. Αγαπώ πολυ τα ζώα και ακόμη και με τα τελείως ξένα συννενοουμαι. Θέλω πολυ ένα σκυλάκι, αλλα θέλω να είμαι σίγουρη ότι θα ζήσει ευτυχισμένο μαζί μου, δεν θέλω έναν όμηρο, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ....
Περιμένω τις σκέψεις σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Περιμένω τις σκέψεις σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων[/QUOTE

sissyf

Active Member
10 Ιανουαρίου 2017
28
89
52
Καλησπερα ,μην σε ανησυχεί ότι λείπεις απο το σπίτι εγω έζησα 12 χρονια με chow chow ειναι πολυ διαφορετικά σαν χαρακτήρες υπέροχοι σύντροφοι θέλουν το χώρο τους ανεξάρτητα αλλα θα χρειαστεί να ορίσεις τα όρια του να ξέρει ις ότι θα έχεις πρόβλημα με το αεροπλάνο θα χρειάζεται προετοιμασία . Πρέπει να προσέξεις τον εκτροφέα γιατί έχουν προβλήματα υγείας εγω έζησα με το ΜΑΟ με προβλήματα απο 6 μηνών , δε σου το λέω για να σε αποτρέψω αλλα για να σε βοηθήσω στην επιλογή σου θα το λατρέψεις και θα σε λατρέψει πρέπει να κοινωνικοποιηθεί ,όσο , γίνεται επίσης ο δικός μου ήταν τόσο συναισθηματικός που δεν μπορούσε να με αποχωριστεί όσες φορές χρειάστηκε έμεινε στο σπίτι μας για να νιώθει οικεία . Αν αποφασίσεις να αποκτήσεις chow chow να το σεβαστείς και να του φερθείς γλυκά γιατί ειναι κλειστοί χαρακτήρες αλλα θα ζήσεις μια υπέροχη ζωή συντροφική μαζί του εγω τον έχω χάσει 1,5 χρόνο και τον σκέφτομαι κάθε μέρα

• Like
Reactions: cjb1180

Christene

Member
3 Ιανουαρίου 2018
7
3
49
Καλησπερα ,μην σε ανησυχεί ότι λείπεις απο το σπίτι εγω έζησα 12 χρονια με chow chow ειναι πολυ διαφορετικά σαν χαρακτήρες υπέροχοι σύντροφοι θέλουν το χώρο τους ανεξάρτητα αλλα θα χρειαστεί να ορίσεις τα όρια του να ξέρει ις ότι θα έχεις πρόβλημα με το αεροπλάνο θα χρειάζεται προετοιμασία . Πρέπει να προσέξεις τον εκτροφέα γιατί έχουν προβλήματα υγείας εγω έζησα με το ΜΑΟ με προβλήματα απο 6 μηνών , δε σου το λέω για να σε αποτρέψω αλλα για να σε βοηθήσω στην επιλογή σου θα το λατρέψεις και θα σε λατρέψει πρέπει να κοινωνικοποιηθεί ,όσο , γίνεται επίσης ο δικός μου ήταν τόσο συναισθηματικός που δεν μπορούσε να με αποχωριστεί όσες φορές χρειάστηκε έμεινε στο σπίτι μας για να νιώθει οικεία . Αν αποφασίσεις να αποκτήσεις chow chow να το σεβαστείς και να του φερθείς γλυκά γιατί ειναι κλειστοί χαρακτήρες αλλα θα ζήσεις μια υπέροχη ζωή συντροφική μαζί του εγω τον έχω χάσει 1,5 χρόνο και τον σκέφτομαι κάθε μέρα
Καλησπέρα sissyf, σε ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλές και που μοιραστηκες την ιστορία σου μαζί μου. Λυπάμαι πολυ για την απώλεια σου και εύχομαι να βρεθεί μια καινούργια ψυχούλα για να μοιραστεις τη ζωή σου, χωρίς να σημαίνει ότι θα ξεχάσεις ποτέ τον Μαο σου. Ειναι ευλογία που μπόρεσες να μοιραστεις τόσα μαζί του. Πες μου σε παρακαλώ αν γίνεται τι θέμα υγείας? ισχίο? σκέφτομαι εκτροφέα εδώ στο Βέλγιο, εχω ρίξει κάποιες ματιές στο δίκτυο, υπάρχουν 2-3, αλλοιώς βόρεια Γαλλία. Με το αεροπλάνο τι έκανες? έπαιρνε καταστολή? πάντως αυτά που γράφεις μου δίνουν την ίδια εντύπωση που εχω κι εγώ στο μυαλό μου για τη ράτσα και μου δίνεις χαρά, γιατί πραγματικά νομίζω πως κάνει για μένα

• Like
Reactions: sissyf

Spiros_Sersey

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2017
184
618
57
Ζωγράφου
Για τη ράτσα που έχεις, δεν γνωρίζω, οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη αν και πόσο κυριαρχικά σκυλιά είναι και πόσο "δύσκολα" σαν χαρακτήρες.
Θα σου γράψω όμως την εμπειρία μου σαν ιδιοκτήτης πρώτη φορά σκύλου και μάλιστα από κουτάβι.
Αγαπούσα πάντα τα σκυλιά αλλά ποτέ δεν ήξερα πόσες ευθύνες έχουν. Πήρα λοιπόν τη Σερς με ενθουσιασμό, με αγάπη, αλλά εντελώς ανεύθυνα. Η Σερς λοιπόν είναι ημίαιμο από ΕΠ και ΓΠ. Από τύχη ήρθε στα χέρια μου 9 Ιουνίου και έπεσα πάνω σε διακοπές που σημαίνει έξτρα χρόνος όχι μόνο για βόλτες, αλλά για ενασχόληση, κάτι που αποδείχθηκε σωτήριο. Σωτήριο αποδείχθηκε επίσης ότι έμενε σχεδόν από την πρώτη μέρα για 2 τουλάχιστον ώρες μόνη, αφού δεν την πήρα στη θάλασσα παρά μονάχα μία φορά. Αυτό με βοήθησε πολύ στο να νιώθει ότι υποχρεωτικά κάποιες ώρες θα είναι μόνη της και είναι φυσιολογικό γιατί το έζησε από μωρό. Δεν πιστεύω ότι θα άντεχε 8 ώρες με το καλημέρα. Αποτέλεσμα σχεδόν μηδενικές ζημιές και κλάμα ή γρύλισμα όταν βλέπει ότι φεύγουμε.
Από τύχη και αυτό γιατί το επέβαλλε η σύζυγος πήρα πάρκο, το οποίο χρησιμοποίησα μόλις για 15- 20 μέρες αφού λόγω σωματοδομής, μπορούσε να το γκρεμίσει πανεύκολα. Κι όμως έμαθε να περιορίζει το χώρο της και ότι σε κάποιους χώρους ΔΕΝ επιτρέπεται ούτε να το σκεφτεί να πατήσει. Δεν μπαίνει στα υπνοδωμάτια. Πρώτα έκλεινα την πόρτα, μετά μισάνοιχτη ούτε με ανοιχτή πόρτα πλέον. Είναι έντονα κυριαρχική και το δείχνει και σε άλλα σκυλιά στο παιχνίδι (καβαλάει που προσπαθώ ακόμα να διορθώσω) και με τη γυναίκα μου και ειδικά με την κόρη μου. Πλέον το ελέγχω αλλά αν δεν είχα περάσει τόσες ώρες όταν ήταν μωρό δεν πιστεύω ότι θα ήταν υπάκουη στο σπίτι όπως είναι.
Εν ολίγοις από συγκυρίες έκανα πράγματα που μου βγήκαν σε καλό.

Θα πρότεινα λοιπόν, να το πάρεις κοντά στην άδεια σου και να ασχοληθείς πολλές ώρες μαζί του, κάτι που με 8ωρο και βάλε και μία ώρα πήγαινε έλα δεν θα μπορείς να το ελέγχεις, να διορθώσεις και τελικά να του δώσεις να καταλάβει. Γιτί το βασικό είναι να καταλάβει τι θες από αυτό. Μετά θα προσπαθεί να σε ευχαριστήσει. Χαρούμενη εσύ = όλα τέλεια, χαρούμενο εγώ (δες σκύλος).

Αυτό από την ελάχιστη εμπειρία μου, το θεωρώ σημαντικότατο. Επειδή όμως έχω πολύ μικρή εμπειρία, αν κάποιος φορουμίτης- σσα, κρίνει ότι κάτι λέω λάθος, να διορθώσει.

Υ.Γ. Διάβασε ότι πρόβλημα αναφέρεται στο φόρουμ. Ακόμα και σε θέματα που νομίζεις ότι δεν σε αφορούν. Σε αφορούν και δεν το ξέρεις. Παντού έχει πληροφορίες ανεκτίμητες, που θα σε βοηθήσουν στις πρώτες μέρες και ατη συμβίωση.

Καλή χρονιά!!

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Κι εγω θα σου πω για τις δυσκολιες κατα την κουταβοπεριοδο, ειδικα αφου εργαζεσαι και μενεις μονη σου (; ). Ειναι δεδομενο οτι με την ελευση του σκυλου θα πρεπει να παρεις αδεια απο την δουλεια σου, αν μπορεις οχι μονο 1 βδομαδα. Πρεπει να αφιερωσεις οσο περισσοτερο χρονο μπορεις, σε ενα κουταβι 8-12 βδομαδων (θεωρω οτι μιλαμε παντα για εκτροφειο απο την στιγμη που μιλας για συγκεκριμενη φυλη) που φευγει απο την οικογενεια του και ξαφνικα αλλαζουν ολα στην ζωη του. Πρεπει να διαβασεις παρα πολυ, να ρωτησεις, να παρεις συμβουλες απο ανθρωπους που εχουν σχετικη εμπειρια, να εισαι προετοιμασμενη και να ξερεις τι ακριβως πρεπει να κανεις απο την πρωτη μερα που θα παρεις τον σκυλο. Η περιοδος αυτη ειναι παρα πολυ σημαντικη, καθως μπαινουν οι βασεις για ολη σας την συμβιωση. Οσο καλυτερα τα πατε σε αυτη την φαση,τοσο λιγοτερα προβληματα θα εχετε στο μελλον.
Οι 10 ωρες απουσιας σου ειναι πολλες για να μενει ολομοναχο ενα σκυλι, ποσο μαλλον για ενα κουταβι. Είναι το θεμα της τουαλετας, το θεμα της τροφης, του νεου χωρου, τα ορια που πρεπει να θεσεις μεσα στο σπιτι και στην συμπεριφορα του κτλ κτλ. Χωρις να μπω σε περισσοτερες λεπτομερειες και επειδη ετσι κι αλλιως φαινεται οτι κ εσυ (σωστα) το ψαχνεις απο μονη σου, κατσε και διαβασε, διαβασε, διαβασε....Εκανες υπομονη τοσα χρονια,αφου τωρα το πηρες αποφαση, διεθεσε λιγο χρονο ακομα για να "εκπαιδευσεις" τον εαυτο σου, πριν εκπαιδευσεις τον σκυλο σου. Με το καλο...

cjb1180

Member
4 Ιανουαρίου 2018
5
8
45
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!!Τα Chow είναι ιδιαίτερη ράτσα και στο λέω εμπειρικά διότι είχα ένα και πρίν λίγες μέρες απέκτησα άλλο ένα.Στο πρώτο chow που είχα με βοήθησε πολύ ένα βιβλίο που είχα διαβάσει σε συμβουλεύω να κάνεις το ίδιο αν έχεις χρόνο θα σε βοηθήσει πολύ!Σαν συμβουλή το μόνο που έχω να σου πω είναι κοινωνικοποίηση από πολύ νωρίς!!

• Like
Reactions: Christene

sissyf

Active Member
10 Ιανουαρίου 2017
28
89
52
Καλησπέρα sissyf, σε ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλές και που μοιραστηκες την ιστορία σου μαζί μου. Λυπάμαι πολυ για την απώλεια σου και εύχομαι να βρεθεί μια καινούργια ψυχούλα για να μοιραστεις τη ζωή σου, χωρίς να σημαίνει ότι θα ξεχάσεις ποτέ τον Μαο σου. Ειναι ευλογία που μπόρεσες να μοιραστεις τόσα μαζί του. Πες μου σε παρακαλώ αν γίνεται τι θέμα υγείας? ισχίο? σκέφτομαι εκτροφέα εδώ στο Βέλγιο, εχω ρίξει κάποιες ματιές στο δίκτυο, υπάρχουν 2-3, αλλοιώς βόρεια Γαλλία. Με το αεροπλάνο τι έκανες? έπαιρνε καταστολή? πάντως αυτά που γράφεις μου δίνουν την ίδια εντύπωση που εχω κι εγώ στο μυαλό μου για τη ράτσα και μου δίνεις χαρά, γιατί πραγματικά νομίζω πως κάνει για μένα[/QUO

sissyf

Active Member
10 Ιανουαρίου 2017
28
89
52
Καλησπέρα ,ο ΜΑΟ είχε δερματικά προβλήματα ιδιαίτερα σοβαρά γενικευμένη δεμοδικωση όποτε κάναμε στη διάρκεια της ζωής του πολλή χρήση κορτιζόνης εκτός των άλλων η οποία δημιούργησε αρθρίτιδα που καταλήξαμε να μην μπορεί να κινηθεί τους τελευταίους μήνες της ζωής του να έχει ακράτεια και να πονάει πολυ , ζούσε με ισχυρά αναλγητικά .Προσεξε πολυ τον εκτροφέα γιατί ειναι πολυ σημαντικό να έχει κάνει τις κατάλληλες εξετάσεις έχουν προβλήματα με αρθρίτιδα και δερματικά . Σε ευχαριστω για την ευχή σου αλλα ήδη μοιράζομαι τη ζωή μου με 2 θιβετιανα λασα απσο για τα οποία έψαξα γιατί ο ΜΑΟ προήλθε απο ανεύθυνη εκτροφή δεν ήξερα και δε θέλω να συμβεί σε κανενα .ψαξε δες γονείς ζητά εξετάσεις να βρεις το τσοου σου να ζήσετε μια υπέροχη ζωή .αποφασια να το μοιραστώ γιατί θεωρώ ότι τα Τσοου Τσοου ειναι παρεξηγημένη ράτσα γιατί ειναι ιδιαίτερη !

• Like
Reactions: myEnzo and cjb1180

sissyf

Active Member
10 Ιανουαρίου 2017
28
89
52
Καλησπέρα για το θέμα του αεροπλάνου έκανα μέθη αλλα πολλές εταιρείες δεν τα δέχονται ως ράτσα

Christene

Member
3 Ιανουαρίου 2018
7
3
49
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!!Τα Chow είναι ιδιαίτερη ράτσα και στο λέω εμπειρικά διότι είχα ένα και πρίν λίγες μέρες απέκτησα άλλο ένα.Στο πρώτο chow που είχα με βοήθησε πολύ ένα βιβλίο που είχα διαβάσει σε συμβουλεύω να κάνεις το ίδιο αν έχεις χρόνο θα σε βοηθήσει πολύ!Σαν συμβουλή το μόνο που έχω να σου πω είναι κοινωνικοποίηση από πολύ νωρίς!!
Καλή χρονιά! Ποιο ειναι το βιβλίο cjb1180? εξαίρετος ο κουκλίστικη στην φωτό!

• Like
Reactions: cjb1180