Νέα τροφή

stavrospav

Member
26 Ιουνίου 2015
6
2
31
Αθήνα
Καλημέρα! Αλλάξαμε τροφή μες την προηγούμενη βδομάδα όχι τόσο λόγω τιμής(Acana,Arden) αν και έπαιξε και αυτό τον ρόλο τουκαθώς μετά την αύξηση που έγινε βγαίνουν αρκετά ακριβούτσικες.Στο κατάστημα που εμπιστεύομαι αρκετά χρόνια μου προτειναν 2-3 εταιρείες ακόμα, μεταξύ αυτών και η canivera που τελικά αγοράσαμε.Θέλω να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία από αυτή την τροφή γιατί με ενημέρωσαν ότι λειτουργεί σαν αποτοξίνωση για τον οργανισμό του σκύλου με μια φόρμουλα που έχει.

Στα θετικά που μπόρεσα να δω είναι ότι η Ήρα(westie) παρόλω που είναι λίγο ιδιότροπη της άρεσε και δεν σηκωσε κεφάλι μέχρι να το τελειώσει ενώ συνηθως αφήνει λίγο,είδα ότ ειναι free GMO, χωρίς γλουτένη και τα συστατικά της φαίνονταν πολύ καλα και επιπλέον είχε β-καροτινη και β-γλυκάνες που σε μία συζητηση με τον γιατρό μας μου τα είχε αναφέρει ως σημαντικά στοιχεία για την ενίσχυση του οργανισμού.

Απο άποψη τιμής το 3kg το αγόρασα στα 18ευρώ και το 14kg έχει 54.Το μόνο που βρήκα είναι η ιστοσελίδα τους http://canivera.gr/ Περιμένω πληροφορίες αν έχετε δοκιμάσει αυτή την τροφή....

D

Deleted member 14614

Guest
Εντάξει, από άποψη συστατικών μια μέτρια τροφή είναι. Πολύ ακριβή για την ποιότητά της.
Όσον αφορά τα περί "ειδικής φόρμουλας", να δω τι άλλη βλακεία θα πουν τα pet shops για να πουλήσουν...

• Like
Reactions: Aslan

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Ενίοτε στην παρέα έχουμε μια διαιτολόγο, η οποία μόλις ακούσει τη λέξη "αποτοξίνωση" (στα πλαίσια διατροφής πάντα) είναι ικανή να σκοτώσει άνθρωπο, λόγω της σχεδόν θρησκευτικής υστερίας που προκαλούν στα πλήθη αυτές οι δίαιτες. Η άποψή της είναι ότι εφόσον ένας οργανισμός είναι αφενός υγιής και αφετέρου τρέφεται σωστά, τα αρμόδια όργανα του σώματος αποβάλλουν τις τοξίνες όπως έχουν σχεδιαστεί να κάνουν. Κατά τη γνώμη της, που συμμερίζομαι, η λέξη αποτοξίνωση έχει να κάνει κυρίως με μάρκετινγκ και όχι με θαυματουργά συστατικά/τροφές.
Όσον αφορά στα συστατικά της τροφής, δε μου φαίνεται να έχουν κάτι το ιδιαίτερο - δεν είναι του πεταματού, αλλά ούτε και κορυφαία και μάλλον ακριβή γι' αυτό που είναι όπως είπε και ο rick.
Αυτό πάντως από μόνο του δε σημαίνει τίποτα, καθώς η καλύτερη θεωρητικά τροφή μπορεί να μην ταιριάζει σ' ένα σκύλο, οπότε ναι μεν ψάχνουμε τα συστατικά, αλλά χωρίς να χάνουμε και το δάσος.

stavrospav

Member
26 Ιουνίου 2015
6
2
31
Αθήνα
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. έχω ραντεβού αύριο και με τον κτηνίατρο μας και θα του κάνω μερικές ερωτήσεις,καθώς θεωρώ σημαντικό να τον ενημερώνω για τη διατροφή της, καθ'ότι είναι ο πλέον ειδικός.
Προσωπικά την θεώρησα αρκετά value for money καθώς royal canin και pro plan σε εκείνα τα χρήματα της θεωρώ πολ΄χαμηλού επιπέδου και τις άλλες που σας ανέφερα αρκετά ακριβές.Όσο για την αποτοξίνωση μέσω συμπληρωμάτων(μιλώντας από προσωπική εμπειρία) θεωρώ ότι έχουν βάση.Τώρα για δίαιτες αποτοξινωσης δεν έχω ιδέα πιθανόν η φίλη να έχει δίκιο!

Θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιες άλλες εταιρείες να τις κοιτάξω?(αλλά όχι μπαρφ)

Ευχαριστώ για την βοήθεια..Καλό βράδυ:)

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Ρίξε μια ματιά σε bewi, sam's field, josera, αλλά δεν είμαι σίγουρη για τις τιμές τους. Κοίτα πάντως εκτός από την τιμή του σάκου πόση περίπου ποσότητα (πιθανόν) χρειάζεσαι, καθώς μπορεί να έρχονται στα ίδια χρήματα με μια φθηνότερη. Έχει αρκετά θέματα στο φόρουμ αν ψάξεις για ξηρή τροφή, με αρκετές πληροφορίες κι εμπειρίες που μπορεί να σε βοηθήσουν!

zaher

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2014
225
96
Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πολλή μέτρια τροφη με ζωικο το πρώτο συστατικο... Τέτοιες δεκάδες στην αγορα... Επίσης δε θα επελεγα ποτέ μια τροφή που περιέχει αργιλώδες ορυκτό (Μοντμοριλλονίτης) για να μου καλύψει τυχών διάρροια του ζώου στην εποχή μας!!

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. έχω ραντεβού αύριο και με τον κτηνίατρο μας και θα του κάνω μερικές ερωτήσεις,καθώς θεωρώ σημαντικό να τον ενημερώνω για τη διατροφή της, καθ'ότι είναι ο πλέον ειδικός.
Προσωπικά την θεώρησα αρκετά value for money καθώς royal canin και pro plan σε εκείνα τα χρήματα της θεωρώ πολ΄χαμηλού επιπέδου και τις άλλες που σας ανέφερα αρκετά ακριβές.Όσο για την αποτοξίνωση μέσω συμπληρωμάτων(μιλώντας από προσωπική εμπειρία) θεωρώ ότι έχουν βάση.Τώρα για δίαιτες αποτοξινωσης δεν έχω ιδέα πιθανόν η φίλη να έχει δίκιο!

Θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιες άλλες εταιρείες να τις κοιτάξω?(αλλά όχι μπαρφ)

Ευχαριστώ για την βοήθεια..Καλό βράδυ:)
το πιο σημαντικό θα ήταν να σε ενημέρωνε ο κτηνίατρος για την διατροφή της.. τώρα αν είναι ο πλέον ειδικός είναι ένα μεγάλο θέμα..

• Like
Reactions: Aslan

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.591
10.963
Athens
το πιο σημαντικό θα ήταν να σε ενημέρωνε ο κτηνίατρος για την διατροφή της.. τώρα αν είναι ο πλέον ειδικός είναι ένα μεγάλο θέμα..
Oι κτηνίατροι αναφέρουν συνήθως τις τροφές που πουλάνε (αν πουλάνε) ή αυτές για τις οποίες τους έστειλαν διαφημιστικά φυλλάδια. Κοινώς οι εταιρείες που μαρκέταραν καλύτερα το προϊόν τους. Μην προσδοκά δηλαδή ότι θα βγάλει και πολύ άκρη με τον κτηνίατρο.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
πιστεύω δεν θα βγάλει καθόλου άκρη :giggle:
για εμένα είναι καλύτερο να κάνει ένα ρίσερτς μόνος/η του για να μπορέσει να ''δει'' σκοπιμότητες, κέρδος, ασχετοσύνη, μπακαλόγατους.. η έρευνα η ατομική έχει πολλά θετικά.. κυρίως ανοίγεις τα μάτια σου μόνος σου.. και αυτό σου δίνει και ένα χάι για την αυτοπεπο
ίθησή σου.. ανοίγεις καινούργιους ''δρόμους'' στην σκέψη σου, κάνεις μια αυτοκριτική, μαθαίνεις καινούργια πράγματα και το πιο βασικό από όλα.. ''φεύγεις'' από το ετοιματζίδικο που είναι η μάστιγα/χολέρα της γνώσης στην εποχή μας.. περνάς από την αδράνεια στη δράση, και όπως έλεγε και ο αριστότελ να κάνει ένα αχταρμά τις πράξεις του καλού ανθρώπου να ''μάθει'' να κρίνει τα καλά και τα κακά πράγματα στη ζωή του, να χρησιμοποιεί ορθά όλα τα υπάρχοντα αγαθά στη ζωή του, να συμπεριφέρεται σωστά μπλα-μπλα να έχει καλή γνώση όλων των χρήσιμων πραγμάτων και να φτάσει στην Γη της Επα - Απαγγελίας χωρίς να χαθεί 40 χρόνια :giggle: για να γίνει καλός και αγαθός άνθρωπος.. αυτά θα τα κάνει κτήμα του με την έρευνα.. η επιφοίτηση του περιστεριού.. μόλις τελείωσε :sleep: που έλεγε και σε μια ταινία με τον βέγγο :)

stavrospav

Member
26 Ιουνίου 2015
6
2
31
Αθήνα
Παιδιά καλησπέρα, είχα λίγα τρεχάματα αυτές τις μέρες και δεν μπόρεσα να γράψω. Πήγαμε στον γιατρό όλα καλά κάναμε και το εμβόλιο μας, τον ρώτησα και κάποια πράγματα για την διατροφή της και για την τροφή που της πήραμε.Από άποψη συστατικών μου είπε ότι ειναι αρκετά καλή και εφόσον βλέπω ότι έχει ταιριάξει στα ζωάκια να μην την αλλάξω(τα κόπρανα μας είναι καλύτερα από ποτέ για να πω την αλήθεια και δείχνουν μεγάλη όρεξη να την φάνε).Σχετικά με τον μοντμορινολίτη που το έψαξα και με είχε προβληματίσει με καθυσήχασε καθώς την γνωρίζει την ουσία από κάποια συμπληρώματα που χρησιμημοποιούν.
Μου ανέφερε ότι έχει βγάλει και αντίστοιχη σειρά πάνω στην ίδια λογική η royal canin και την είχε εκεί πέρα αλλά έβγαινε στα 30€ το 3kg! Πάντως μου λέει για να έβγαλε και η ρουαλ με την έρευνα που κάνει τροφή σε αυτή την λογική σημαίνει ότι μάλλον δουλέυουν αυτά που λένε και μυρίστηκαν κέρδος.Απο άποψη πρωτεϊνών και ζωικών συστατικών από λίγο που το έψαξα είναι σε αρκετά καλά επίπεδα και δεν χρειάζεται και μεγάλες ποσότητες να τρώνε.
Την Sam's την είχαμε δοκιμάσει παλιότερα και στμάτησαν να την τρώνε μετά τις πρώτες φορές και δεν έμεινα ευχαριστημένος.Επίσης θεωρώ ότι η τιμή πάντα παίζει κάποιο ρόλο εκτός όταν μιλάμε για brands που τα υπερτιμολογούν όλα.Ακόμα στο κατάστημα που ξαναπέρασα για να πάρουμε ρουχαλάκια ενόψει χειμώνα :) και ρώτησα που φτιάχνετε η τροφή μου ανέφεραν ότι κατασκευάζεται στο βέλγιο ενώ η εταιρεία είναι στην πολωνία και όποτε θέλω μπορώ να μου δωσουν στοιχεία απόανεξάρτητο φορέα για την ποιότητα της μέσω ελέγχων.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και την βοήθεια σας ώστε να ενεργοποιηθώ και να ψάξω και μόνος μου περισσότερα πράγματα για αυτό που δίνω στα μικρά μου! Λέω να συνεχίσω την διατροφή της με την canivera μιάς και μου είπαν και για προσφορά απο νοέμβριο με κάθε σακί ένα 3κγ δώρο στα 54€ που είναι αρκετά οικονομικό σε σχέση με άλλες τροφές που έδινα και βλέπουμε στην πορεία πως θα μας πάει..Καλό σαββατοκύριακο :)

• Like
Reactions: Elrandir

stavrospav

Member
26 Ιουνίου 2015
6
2
31
Αθήνα
Καλημέρα παιδιά,

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές.

Δεν είχα πολύ χρόνο λόγω μαθημάτων και εργασίας και δεν επισκέφθηκα το site για καιρό οπότε έχω πολύ μελέτη τώρα στις γιορτές :D

Το σημαντικό είναι οτι από υγεία πάμε πολύ καλά και από διάθεση και παιχνίδη ακόμα καλύτερα..

Με την canivera πάμε πολύ καλά και ενώ τρώμε μικρότερες ποσότητες σε σχεση με άλλες super premium,δοσολογίες που τρώγαμε επί acana,παραμένουμε σε πολύ καλο επίπεδο βάρους πχ η ήρα που είναι westie περιπου 9kg τρωμε 60 γρ,ο μπακ που ζυγίζει 40kg περίπου 400γρ αλλά είναι πολύ δραστήριος και ο ερικ κάπου στα 30 με 350γρ αλλά συνέχεια τρέχει, διατηρείται για χειμώνα στα καλοκαιρινά επιπεδα!!το σακί μας κρατάει για μισό μηνα αλλά να πω την αλήθεια και πριν χρειαζόμασταν ένα ανά 10ημερο.Οικονομικά που έκανα υπολογισμούς μας συμφέρει προσφέροντας κάτι ποιοτικό και όχι premium τώρα αγοράσαμε 14+3kg στα 54€ δηλ. 3.2/kg τιμές pedigree. Οπότε γενικώς είμαστε ευχαριστημένοι.

Θα ήθελα να ρωτήσω επειδή έχω παρατηρησει αυξημένα κακάκια αν πρέπει να κοιτάξω κάτι..
Καλές γιορτές

ΥΓ Από εδώ πέρνω την τροφή http://petvet24.gr/ στο κατάτημα στο γαλάτσι

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.305
Μέλη
20.067
Νεότερο μέλος
Giannismix