Νέος Κάτοχος Rotweiler


thanosRottie

Member
2 Νοεμβρίου 2017
17
0
47
χαιρετώ την κοινότητα...
Σκέφτηκα να επισκεφτώ την κοινότητα σας και να εκφράσω κάποιες ανυσηχίες που έχω ώς νέος κάτοχος Rotweiler (Περίπου 7-8 μηνων).
Δεν έχω μεγάλη εμπειρία με σκυλιά τέτοιου τύπου .
Είχα ένα Ημίαιμο Λυκόσκυλο για πολλά χρόνια και κάποια στιγμή όταν το έχασα ήθελα να αποκτήσω έναν σκύλο μιάς και έχω αδυναμία στα σκυλιά.
Έτσι αυθόρμητα σκέφτοντας οτι τα Rotweiler είναι πάρα πολύ έξυπνα αγόρασα ένα .
Προς το παρόν παίζουμε , πάμε βόλτες κοιμάται δίπλα μου στο κρεβάτι του , υπάρχει μία μεγάλη σχέση μεταξύ μας δυνατή .
Έχω όμως προβληματιστεί διότι έχει δημιουργηθεί μία πολύ άσχημη φήμη για αυτή τη ράτσα , και έχω συνειδητοποιήσει οτι αυτο το σκυλί είναι για ανθρώπους που έχουν μεγάλη εμπειρία στα σκυλιά.
Το γράφει επίσης στις περισότερες Ιστοσελίδες .
1. έχω φοβίες μεγάλες οτι όταν μεγαλώσει , θα υπάρχει κίνδυνος με τον έξω κόσμο οτι δαγκώσει θα επιτεθεί και θα σκοτώσει .
2. Φίμωτρο , δεν θέλω ούτε να το βλέπω , το θεωρώ αισχρό , σκύλο έχω όχι Κροκόδειλο .
3. Αλυσοδεμένο στο σπίτι , με τίποτα ούτε για αστείο , είναι μέσα στο σπίτι μπανιαρισμένος και είναι συνέχεια δίπλα μου στον καναπέ .
4. Εκπαίδευση , ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ . (Για πολλούς λόγους)
Παρόλλα αυτά , έχω ανυσηχήσει οτι δεν θα μπορώ ούτε έναν άνθρωπο να βάλω στο σπίτι μου .
Όπου θα πηγαίνω θα τρέμω μή φάει τον έναν , μή φάει τον άλλο . Ακούω οτι ανεξέλεκτα καμιά φορά δεν αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο και με το παραμικρό λάθος μπορεί να καταντήσει και μοιραίο.

Στο συγκεκριμένο θέμα εδώ στην εφημερίδα υπάρχει ένας τίτλος :
Ροτβάιλερ: Πιστός φύλακας, επικίνδυνος για παιδιά και επισκέπτες
[http://www.protothema.gr/greece/art...ulakas-epikindunos-gia-paidia-kai-episkeptes/]
λέει :
Είναι ένα πολύ δυνατό ζώο, το οποίο μπορεί ακόμη και άθελά του να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς στον άνθρωπο και ειδικότερα στα παιδιά. Απαιτείται συνεχής εκπαίδευση, τόσο των ίδιων των ζώων, όσο και του ιδιοκτήτη τους, ο οποίος καλείται να συνειδητοποιήσει ότι αναλαμβάνει μία πολύ μεγάλη ευθύνη.
-
Το σκυλί μπορεί να μην είναι σε θέση να διακρίνει μεταξύ ενός αγκαλιάσματος από οικογενειακό μέλος, ή των εχθρικών προθέσεων ενός εισβολέα. Τα σκυλιά πρέπει να εκπαιδευθούν προσεκτικά. Οι ξένοι δεν πρέπει ποτέ να μπουν μέσα στο χώρο χωρίς προειδοποίηση, καθώς το σκυλί δεν ξέρει τη διαφορά μεταξύ ενός ακίνδυνου φίλου ή ενός διαρρήκτη.
-
Δεν έχω κλείσει μάτι και σκέφτομαι πολύ σοβαρά οτι μάλλον έκανα λάθος επιλογή .
ίσως αυτό το σκυλί να είναι για κάποιον πολύ έμπειρο και υπερβολικά προσεκτικό .
Γιατί εάν ισχύουν αυτά και ένα λάθος μπορεί είτε να σε πάει φυλακή , είτε να σε φέρει σε πολύ σοβαρές ιστορίες .
Αυτό που σκέφτομαι είναι ίσως να το πηγαίνω σε εκπαίδευση συχνά .
Αλλα και πάλι έχω τις φοβίες μου οτι και με συχνή εκπαίδευση όλο και κάποιον μπορεί να αρπάξει .
Π.Χ. πές οτι ανοίξει την πόρτα καταλάθως η Μάνα μου και βγεί και αρπάξει κανα ταχυδρόμο .
ή π.χ. απο κάποιο λόγο μείνει η πόρτα ανοιχτεί και βγει στην είσοδο στον κόσμο.
φοβάμαι επίσης επειδή δουλεύω το πρωί και θα λείπω κάποιες ώρες να είναι ακατάληλλο, ευτυχώς γυρνώ πολύ νωρίς το μεσημέρι .
---
Μετά απο συνεχή έρευνα κατέληξα σε κάποια συμπεράσματα :
----
τα Rottweilers μπορούν να είναι καταπληκτικά, φιλικά, υπάκουα σκυλιά, ωστόσο χρειάζονται συνεχή εκπαίδευση και αυστηρούς κανόνες για να διατηρήσουν αυτή τη συμπεριφορά.
είναι πολύ ευφυή σκυλιά. Πιστεύω ότι είναι στην κορυφή απο τα 10 ποιό έξυπνα σκυλιά και στην πραγματικότητα αυτό σημαίνει ότι αν βαρεθούν ή δεν έχουν σταθερή διέγερση μπορούν να καταστούν καταστροφικα ή επιθετικα από απογοήτευση.
Χρειάζεται συνεχή εκπαίδευση , όχι μόνο στο σκυλί αλλα και στον ιδιοκτήτη.
Άνθρωποι χωρίς εμπειρία και χωρίς να έχουν σκοπό να εκπαιδεύσουν ένα τέτοιο όπλο ίσως καλύτερα να μήν κατέχουν αυτό το σκυλί .
Μπορεί αυτό το σκυλί να το κατέχει κάποιος χωρίς εκπαίδευση; και χωρίς καμία εμπειρία ;
Μεγάλη Δύναμη -Μεγάλη ευθύνη.

--
Έχουν γίνει πολλά , αλλα πιστεύω οτι έχει και μεγάλη σημασία οτι δέν θα πρέπει να τα κατέχουν άνθρωποι χωρίς εμπειρία .
Τα σχόλια δικά σας .....
 












Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Καλησπερα κ καλως ηρθες!
Νομιζω εχεις παρα αγχωθει.. πρωτον πρωτα κανεις ερευνα για την φυλη και μετα αποκτας σκυλο φυλης (απο toy poodle μεχρι κανγκαλ), αισθανομαι οτι τα εκανες λιγο αναποδα ε;
Δευτερον οταν λες αγορασες τι εννοεις; Γιατι αγχωνομαι οτι εννοεις pet shop.. ευχομαι να κανω λαθος.. αν ειχες κανει την σωστη ερευνα σου ειχες παει σε εκθεσεις μορφολογιας ειχες μιλησει με εκτροφεις με στο τελος κατεληγες σε εναν εκτροφεα ο οποιος σεβοταν την φυλη ειχε τα σκυλια του αψογα με εξετασεις υγειας κτλ κτλ (θα βρεις απειρα τετοια θεματα εδω στο φορουμ,ψαξε) τωρα οχι απλα δεν θα ησουν σε τετοιο αγχος αλλα θα ειχες κ εναν ανθρωπο διπλα σου καθ ολη την ζωη του σκυλου που θα σε βοηθουσε κ θα σε συμβουλευε..
Απο εδω και περα.. θα σ ελεγα να μιλησεις με εναν καλο εκπαιδευτη (κανοντας ερευνα πρωτα για το τι ειναι καλος εκπαιδευτης) εστω να κανετε μια συζητηση για αρχη. Και ψαχνε συνεχεια και ενημερωσου απο σωστοτερες πηγες οχι φυλλαδες.. δεν πηρες τερας ενα ροτβαιλερ εχεις και θα εχετε τα πανω σας και τα κατω σας οπως καθε συμβιωση αλλωστε. Χωρις αγχος και με συνεχη εκπαιδευση οπως ειπες οχι μονο του σκυλου αλλα κ δικη σου θα τα πατε μια χαρα. Οπως ολοι μας :D
 
  • Like
Reactions: doli and medusa


Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
35
Σκύλο απέκτησες ή πύραυλο εδάφους-αέρος;:LOL:
Ηρέμησε, δεν υπάρχουν επικίνδυνα, αιμοβόρικα ή δολοφονικά σκυλιά, αλλά σκυλιά που χρειάζονται περισσότερη καθοδήγηση και εκπαίδευση.:)
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.884
Προς το παρόν έχουμε μεινει άναυδοι, όταν θα ξαναβρούμε την λαλιά μας θα σχολιάσουμε.
Κι όσο διάβαζα και διάβαζα και διάβαζα [λέμε τώρα, γιατί προσπέρασα παραπάνω από τα μισά] αναρωτιόμουν, τι σχόλιο μπορεί να κάνει κανείς :eek:
Με κάλυψες 100% :rolleyes:
 


Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
35
Κορυδαλλός
Καλησπέρα !

Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό ενός νέου σκυλοιδιοκτητη που παίρνει για πρώτο σκύλο ένα rottweiler , χωρίς καν να έχει κάνει έρευνα έστω γι’αυτη τη φυλή ...

Θα έλεγα πως όχι δεν είναι καλή επιλογή . Θα έψαχνα κάποιον που να έχει μεγαλύτερη εμπειρία στο θέμα σκυλος γενικότερα , ποσο μάλλον μιας τόσο δυναμικής φυλής .

Διαφορετικά , αν τον γουστάρεις τόσο τον σκύλο σου , μίλησε με έναν καλό εκπαιδευτή να σου δείξει ακριβώς πως πρέπει να διαχειριστείς τον σκύλο σου κ γενικά τους σκύλους !

Το ότι πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι ιδιοκτήτες σκύλων είναι δεδομένο ,ακόμα κ κανίς να έχουμε !
Δεν παίζουν σενάρια δλδ να ανοίξει κάποιος την πόρτα κ να φάει τον ταχυδρόμο!! Πρέπει να μεριμνεις πάντα για την ασφάλεια τόσο του σκυλου σου όσο των υπόλοιπων ...

υγ τοσα αδεσποτάκια γλυκουλικα κυκλοφορούν ...
 
  • Like
Reactions: Sofia Pet


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Τι ειναι αυτο που εγινε ξαφνικα και σε επιασε αυτος ο πανικος; Αφου λες οτι εχεις το σκυλι 8 μηνες και ολα οκ δυνατη σχεση κτλ..Δλ ξαφνικα αποφασισες να διαβασεις για τα rott; Πριν το παρεις ας πουμε οκ δεν το εψαξες.. 8 μηνες που ειχες το κουταβι παλι δεν εψαξες τιποτα; Δλ σημερα που την αραζατε στον καναπε διαβασες το αρθρο στο πρ. Θεμα και ξαφνικα σου ηρθε η σκεψη οτι θα εξελιχθει σε killer;
 


Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
28
τα Rottweilers μπορούν να είναι καταπληκτικά, φιλικά, υπάκουα σκυλιά, ωστόσο χρειάζονται συνεχή εκπαίδευση και αυστηρούς κανόνες για να διατηρήσουν αυτή τη συμπεριφορά.
Το ίδιο και τα πεκινουά, τα χάσκυ, τα ριτρίβερ νέας σκοτίας, ο κινεζικός λοφιοφόρος, ο αδεσπότος της γειτονίας κτλπ κτλπ...

είναι πολύ ευφυή σκυλιά. Πιστεύω ότι είναι στην κορυφή απο τα 10 ποιό έξυπνα σκυλιά και στην πραγματικότητα αυτό σημαίνει ότι αν βαρεθούν ή δεν έχουν σταθερή διέγερση μπορούν να καταστούν καταστροφικα ή επιθετικα από απογοήτευση.
Συμφωνά με τον Σεζάρ, ίσα ίσα κατάφερε να χωρέσει στην λίστα. Το θέμα είναι απλό όμως, ανέλαβες έναν σκύλο, το οποίο πάει να πει οτί ανέλαβες να μην βαρίεται αυτός ο σκύλος και να έχει σταθερή διέγερση. Σε πληροφορώ πάντως ότι και τα κοκόνια μπορούν να γίνουν καταστροφικά (από βαρεμάρα όχι από απογοήτευση), και αν τους δώσεις και αρκέτο χρόνο τι ροτβάιλερ επιτέθηκε στον καναπέ, τι κοκόνι, κανένας δεν θα καταλάβει την διαφορα.


Χρειάζεται συνεχή εκπαίδευση , όχι μόνο στο σκυλί αλλα και στον ιδιοκτήτη.
Άνθρωποι χωρίς εμπειρία και χωρίς να έχουν σκοπό να εκπαιδεύσουν ένα τέτοιο όπλο ίσως καλύτερα να μήν κατέχουν αυτό το σκυλί.
Άλλη μια φόρα, τα παραπάνω ισχίουν και για τα τσιουάουα. Εντάξει, ίσως το όπλο είναι υπερβολή για το τσιουάουα, ίσως το τσιουάουα να σου κόψει μόνο κομμάτακι απο το κολομέρι (true story) και όχι τον κόλο. Βασικά, ίσως μωρέ το όπλο να είναι υπερβολή για όλους τους σκύλους, ακόμα και αυτούς με τις γερές μασέλες. Μιλάς για ένα εμβίο ον, με γούστα, με πρωσοπικότητα, με δυνατότητα για μάθηση (άλλωστε είναι και στα 10 πιο έξυπνα) όχι για ένα καλασνικόφ που κατασκευάστικε για να θερίζει, ούτε για μια χειροβομβήδα που μπορεί να κάνει μπαμ στο ντούκου.

Και μόνο που το αποκάλεις όπλο για εμένα είναι λάθος. Σκύλος είναι.

Μπορεί αυτό το σκυλί να το κατέχει κάποιος χωρίς εκπαίδευση; και χωρίς καμία εμπειρία ;
Κοίτα, εμπειρία ξε εμπειρία, τώρα το κατέχεις θες δεν θες και θα το κατέχεις και για τα επομένα 15 χρόνια πάνω κάτω. Όσο αφόρα την εκπαίδευση, μπορείς να το κατέχεις χωρίς εκπαίδευση, θα σου ήταν όμως πολύ πιο ευχάριστο (και θα ήταν και στον σκύλο πιο ευχάριστο) αν εκπαιδευόσουν.

Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, εκπαίδευσε και τον σκύλο. Όχι για να μην σου γίνει "όπλο μαζικής καταστροφής" μεγαλόνοτας, αλλά για βελτιωθεί η επικοινωνία σας.

Πρώτα εσύ όμως και μετά ο σκύλος.

Μεγάλη Δύναμη -Μεγάλη ευθύνη.
Σκύλος/Γάτα/Κανγκουρό/Χρυσόψαρο - Μεγάλη Ευθύνη.

Από εκεί και πέρα σαν γενικότερα σχόλια στα γραφόμενα σου:
1) Είτε είναι λάθος έιτε όχι, τώρα το έκανες, και εύχομαι μεγαλόνοτας και εσύ και ο σκύλος να το χαρείς (να αποδειχθεί δηλαδή ότι δεν ήταν λάθος).
2) Όταν έχουμε ζώο μέσα στο σπίτι δεν υπάρχουν τα 'ανοιγώ καταλάθος την πόρτα'. Όχι για τον ταχυδρόμο, όχι για τον κόσμο, αλλά για τον κολλητό σου που από ένα δικό σου λάθος μπορεί να χάσει την ζωή του.
3) Στο χέρι σου είναι πως θα εξεληχθεί το κουτάβι που έχεις δίπλα σου. Γείτονας μου είχε τον πιο γαλήνιο σκύλο που έχω γνωρίσει πότε, ροντβάιλερ. Το πήρε βέβαια συνηδειτά και απο εκτροφέα, το έτρεχε σε εκπαιδεύσεις, το φρόντιζε καλύτερα και απο τα μάτια του (ίσως καλύτερα και απο τα παιδία του).


Υ.Γ. Αυθόρμητα δεν ξυπνάμε μια ωραία πρωία και λέμε 'αχ, μου αρέσει το χρώμα σου, ας σου αλλάξω όλη την ζωή' και 8 μήνες μετά σκεφτόμαστε αν είναι λάθος. Είναι σαν μια μέρα εσύ να αποφασήσεις ότι θέλεις παιδί και αφού το παιδί γίνει ενός να αρχίσεις να αναρωτίεσαι αν έκανες χαζομάρα γιατί μπορει να εξελιχθεί σε ψυχοπαθή δολοφόνο.
 


Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Και εμένα το πρώτο μου σκυλί rotweiler είναι. Σε πληροφορώ ότι πιο πρόβατο δεν πάει την έχω εδώ και 8 χρόνια περίπου και η αδερφή μου μέχρι τώρα (10 χρονον) της έχει κάνει χίλια δυο (που λέει ο λόγος) σαν παιδάκι και πότε δεν έχει δαγκώσει ούτε εμένα ούτε την αδελφή μου ούτε και κανένα άλλο για να φτάσει στο σημείο να κάνει να σε δαγκώσει πρέπει να πονάει πχ να της τραβήξεις δυνατά την ουρά (λέμε τώρα όχι ότι της τραβάμε την ουρά). Από εκπαίδευση και εμείς λέγαμε θα την πάμε σε εκπαιδευτή κάπου στην πορεία χάλασε το πράγμα. Την πηγαίναμε όσο ήταν κουτάβι 1-2 φορές την εβδομάδα σε εκπαιδεύτρια που ασχολούνταν μόνο με αυτή την ράτσα μαζί με άλλα κουταβοροτακια και παίζανε όλα μαζί σε μια μεγάλη έκταση γιατί ήταν αρκετά μικρά, μας έμαθε πως να την μάθουμε να μην λερώνει, πως να μην πηδαει πάνω μας, μερικά για την βόλτα αλλά δεν ήταν βασική υπακοή. Τα περισσότερα κάτω, κάτσε, δίπλα, μείνε κλπ της έμαθα εγώ χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία μερικά δεν τα ξέρει τέλεια αλλά 80% κάνει ότι της πεις την πρώτη φορά. Απλά μην το έχεις απομονωμένο σε ένα σπίτι με καμιά ώρα περίπατο να πηγαίνετε έξω σε καφετέριες να συνηθίσει σε φασαρία και κόσμο και οταν σε δαγκώσει (σαν κουτάβι που παίζει) μην την μαλώνεις για να μάθει να ελέγχει την πίεση που βάζει να κάνεις ότι πονάς. Σε πληροφορώ ότι όταν οι παππούδες όταν μάθανε ότι πήραμε τέτοιο σκυλί μας έλεγαν: "θα σας φάει" "είναι άγριο να το πάτε πείσω και να πάρετε ένα δαλματιας" "δεν θα μπορείτε να το πλησιαζετε" "...και του μπατζανακι ένα ίδιο δεν μπορούσαν να το κουμανταρουν και αναγκαστικαν και το δώσανε" "του κυρ Μιχάλη έφαγε ένα άλλο που είχαν και του δάγκωνε και την γυναίκα" κλπ...Σε πληροφορώ τίποτα από αυτά δεν συνέβη (βέβαια αυτοί είναι και παππούδες και δικαιολογουνται). Τώρα το σκυλι εν γνώση σου η όχι το πήρες και σε δεσμεύει. Κάθε σκυλί είναι διαφορετικό, επειδή η δικιά μου είναι ανεκτηκη δεν σημαίνει ότι και το δικό σου θα είναι έτσι αλλά δεν σημαίνει ότι θα είναι και φονιάς η εκπαίδευση δεν βλάπτει φυσικά αλλά προσωπικά δεν την θεωρώ απαραίτητη εκτός βέβαια αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα που δεν μπορείς να αντιμετώπισεις μόνος σου (το να παραλήψεις την εκπαίδευση βέβαια προϋποθέτει να έχεις και μια βασική κατανόηση του τι κάνεις και του πως αντιλαμβανεται ο σκυλος αυτό που κάνεις)

Αυτά τα ολίγα είχα να πω...
 
  • Like
Reactions: Halford and Elios


Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Γείτονας μου είχε τον πιο γαλήνιο σκύλο που έχω γνωρίσει πότε, ροντβάιλερ. Το πήρε βέβαια συνηδειτά και απο εκτροφέα, το έτρεχε σε εκπαιδεύσεις,
Και την δικιά μου που μου την πήραν από γνωστό γνωστού που πούλησε μια ντουζίνα κουτάβια σε επίσης γνωστό πετσοπα με μόνη προϋπόθεση ότι ήταν το πιο ήρεμο από την γέννα και σε τιμή ευκαιρίας παρακαλω λόγω αφαλοκηλης πάλι μια χαρά σκυλί είναι. Τύχη; Μπορεί! Απλά δεν θεωρώ ότι είναι προϋπόθεση χωρίς να θέλω να πω ότι η ντουγρου αγορά σκύλου από τον πρώτο τυχοντα/γνωστό είναι okay.
 


thanosRottie

Member
2 Νοεμβρίου 2017
17
0
47
Τι ειναι αυτο που εγινε ξαφνικα και σε επιασε αυτος ο πανικος; Αφου λες οτι εχεις το σκυλι 8 μηνες και ολα οκ δυνατη σχεση κτλ..Δλ ξαφνικα αποφασισες να διαβασεις για τα rott; Πριν το παρεις ας πουμε οκ δεν το εψαξες.. 8 μηνες που ειχες το κουταβι παλι δεν εψαξες τιποτα; Δλ σημερα που την αραζατε στον καναπε διαβασες το αρθρο στο πρ. Θεμα και ξαφνικα σου ηρθε η σκεψη οτι θα εξελιχθει σε killer;
Δεν ανέφερα οτι το έχω 8 μήνες , 3 μέρες το έχω , απλά το πήρα 8 μηνών.
 


thanosRottie

Member
2 Νοεμβρίου 2017
17
0
47
Το ίδιο και τα πεκινουά, τα χάσκυ, τα ριτρίβερ νέας σκοτίας, ο κινεζικός λοφιοφόρος, ο αδεσπότος της γειτονίας κτλπ κτλπ...



Συμφωνά με τον Σεζάρ, ίσα ίσα κατάφερε να χωρέσει στην λίστα. Το θέμα είναι απλό όμως, ανέλαβες έναν σκύλο, το οποίο πάει να πει οτί ανέλαβες να μην βαρίεται αυτός ο σκύλος και να έχει σταθερή διέγερση. Σε πληροφορώ πάντως ότι και τα κοκόνια μπορούν να γίνουν καταστροφικά (από βαρεμάρα όχι από απογοήτευση), και αν τους δώσεις και αρκέτο χρόνο τι ροτβάιλερ επιτέθηκε στον καναπέ, τι κοκόνι, κανένας δεν θα καταλάβει την διαφορα.




Άλλη μια φόρα, τα παραπάνω ισχίουν και για τα τσιουάουα. Εντάξει, ίσως το όπλο είναι υπερβολή για το τσιουάουα, ίσως το τσιουάουα να σου κόψει μόνο κομμάτακι απο το κολομέρι (true story) και όχι τον κόλο. Βασικά, ίσως μωρέ το όπλο να είναι υπερβολή για όλους τους σκύλους, ακόμα και αυτούς με τις γερές μασέλες. Μιλάς για ένα εμβίο ον, με γούστα, με πρωσοπικότητα, με δυνατότητα για μάθηση (άλλωστε είναι και στα 10 πιο έξυπνα) όχι για ένα καλασνικόφ που κατασκευάστικε για να θερίζει, ούτε για μια χειροβομβήδα που μπορεί να κάνει μπαμ στο ντούκου.

Και μόνο που το αποκάλεις όπλο για εμένα είναι λάθος. Σκύλος είναι.


Κοίτα, εμπειρία ξε εμπειρία, τώρα το κατέχεις θες δεν θες και θα το κατέχεις και για τα επομένα 15 χρόνια πάνω κάτω. Όσο αφόρα την εκπαίδευση, μπορείς να το κατέχεις χωρίς εκπαίδευση, θα σου ήταν όμως πολύ πιο ευχάριστο (και θα ήταν και στον σκύλο πιο ευχάριστο) αν εκπαιδευόσουν.

Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, εκπαίδευσε και τον σκύλο. Όχι για να μην σου γίνει "όπλο μαζικής καταστροφής" μεγαλόνοτας, αλλά για βελτιωθεί η επικοινωνία σας.

Πρώτα εσύ όμως και μετά ο σκύλος.



Σκύλος/Γάτα/Κανγκουρό/Χρυσόψαρο - Μεγάλη Ευθύνη.

Από εκεί και πέρα σαν γενικότερα σχόλια στα γραφόμενα σου:
1) Είτε είναι λάθος έιτε όχι, τώρα το έκανες, και εύχομαι μεγαλόνοτας και εσύ και ο σκύλος να το χαρείς (να αποδειχθεί δηλαδή ότι δεν ήταν λάθος).
2) Όταν έχουμε ζώο μέσα στο σπίτι δεν υπάρχουν τα 'ανοιγώ καταλάθος την πόρτα'. Όχι για τον ταχυδρόμο, όχι για τον κόσμο, αλλά για τον κολλητό σου που από ένα δικό σου λάθος μπορεί να χάσει την ζωή του.
3) Στο χέρι σου είναι πως θα εξεληχθεί το κουτάβι που έχεις δίπλα σου. Γείτονας μου είχε τον πιο γαλήνιο σκύλο που έχω γνωρίσει πότε, ροντβάιλερ. Το πήρε βέβαια συνηδειτά και απο εκτροφέα, το έτρεχε σε εκπαιδεύσεις, το φρόντιζε καλύτερα και απο τα μάτια του (ίσως καλύτερα και απο τα παιδία του).


Υ.Γ. Αυθόρμητα δεν ξυπνάμε μια ωραία πρωία και λέμε 'αχ, μου αρέσει το χρώμα σου, ας σου αλλάξω όλη την ζωή' και 8 μήνες μετά σκεφτόμαστε αν είναι λάθος. Είναι σαν μια μέρα εσύ να αποφασήσεις ότι θέλεις παιδί και αφού το παιδί γίνει ενός να αρχίσεις να αναρωτίεσαι αν έκανες χαζομάρα γιατί μπορει να εξελιχθεί σε ψυχοπαθή δολοφόνο.
Δέν το έχω 8 μήνες , 3 μέρες το έχω , 8 μηνών είναι .
Και διάβασα πρίν το πάρω , δεν φοβάμαι εμένα , τους άλλους που μένουν μαζί μου φοβάμαι γιατι δεν ξέρουν τι σημαίνει να κατέχεις αυτό το σκυλί και το πόσο ευθύνη είναι , Τι θα κάνω όταν λείπει εάν αυτοι κάνουν κάποια βλακεία ;
 


thanosRottie

Member
2 Νοεμβρίου 2017
17
0
47
Το ίδιο και τα πεκινουά, τα χάσκυ, τα ριτρίβερ νέας σκοτίας, ο κινεζικός λοφιοφόρος, ο αδεσπότος της γειτονίας κτλπ κτλπ...



Συμφωνά με τον Σεζάρ, ίσα ίσα κατάφερε να χωρέσει στην λίστα. Το θέμα είναι απλό όμως, ανέλαβες έναν σκύλο, το οποίο πάει να πει οτί ανέλαβες να μην βαρίεται αυτός ο σκύλος και να έχει σταθερή διέγερση. Σε πληροφορώ πάντως ότι και τα κοκόνια μπορούν να γίνουν καταστροφικά (από βαρεμάρα όχι από απογοήτευση), και αν τους δώσεις και αρκέτο χρόνο τι ροτβάιλερ επιτέθηκε στον καναπέ, τι κοκόνι, κανένας δεν θα καταλάβει την διαφορα.




Άλλη μια φόρα, τα παραπάνω ισχίουν και για τα τσιουάουα. Εντάξει, ίσως το όπλο είναι υπερβολή για το τσιουάουα, ίσως το τσιουάουα να σου κόψει μόνο κομμάτακι απο το κολομέρι (true story) και όχι τον κόλο. Βασικά, ίσως μωρέ το όπλο να είναι υπερβολή για όλους τους σκύλους, ακόμα και αυτούς με τις γερές μασέλες. Μιλάς για ένα εμβίο ον, με γούστα, με πρωσοπικότητα, με δυνατότητα για μάθηση (άλλωστε είναι και στα 10 πιο έξυπνα) όχι για ένα καλασνικόφ που κατασκευάστικε για να θερίζει, ούτε για μια χειροβομβήδα που μπορεί να κάνει μπαμ στο ντούκου.

Και μόνο που το αποκάλεις όπλο για εμένα είναι λάθος. Σκύλος είναι.


Κοίτα, εμπειρία ξε εμπειρία, τώρα το κατέχεις θες δεν θες και θα το κατέχεις και για τα επομένα 15 χρόνια πάνω κάτω. Όσο αφόρα την εκπαίδευση, μπορείς να το κατέχεις χωρίς εκπαίδευση, θα σου ήταν όμως πολύ πιο ευχάριστο (και θα ήταν και στον σκύλο πιο ευχάριστο) αν εκπαιδευόσουν.

Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, εκπαίδευσε και τον σκύλο. Όχι για να μην σου γίνει "όπλο μαζικής καταστροφής" μεγαλόνοτας, αλλά για βελτιωθεί η επικοινωνία σας.

Πρώτα εσύ όμως και μετά ο σκύλος.



Σκύλος/Γάτα/Κανγκουρό/Χρυσόψαρο - Μεγάλη Ευθύνη.

Από εκεί και πέρα σαν γενικότερα σχόλια στα γραφόμενα σου:
1) Είτε είναι λάθος έιτε όχι, τώρα το έκανες, και εύχομαι μεγαλόνοτας και εσύ και ο σκύλος να το χαρείς (να αποδειχθεί δηλαδή ότι δεν ήταν λάθος).
2) Όταν έχουμε ζώο μέσα στο σπίτι δεν υπάρχουν τα 'ανοιγώ καταλάθος την πόρτα'. Όχι για τον ταχυδρόμο, όχι για τον κόσμο, αλλά για τον κολλητό σου που από ένα δικό σου λάθος μπορεί να χάσει την ζωή του.
3) Στο χέρι σου είναι πως θα εξεληχθεί το κουτάβι που έχεις δίπλα σου. Γείτονας μου είχε τον πιο γαλήνιο σκύλο που έχω γνωρίσει πότε, ροντβάιλερ. Το πήρε βέβαια συνηδειτά και απο εκτροφέα, το έτρεχε σε εκπαιδεύσεις, το φρόντιζε καλύτερα και απο τα μάτια του (ίσως καλύτερα και απο τα παιδία του).


Υ.Γ. Αυθόρμητα δεν ξυπνάμε μια ωραία πρωία και λέμε 'αχ, μου αρέσει το χρώμα σου, ας σου αλλάξω όλη την ζωή' και 8 μήνες μετά σκεφτόμαστε αν είναι λάθος. Είναι σαν μια μέρα εσύ να αποφασήσεις ότι θέλεις παιδί και αφού το παιδί γίνει ενός να αρχίσεις να αναρωτίεσαι αν έκανες χαζομάρα γιατί μπορει να εξελιχθεί σε ψυχοπαθή δολοφόνο.
Όπως απάντησα και στους παρακάτω
3 μέρες το έχω όχι 8 μήνες
 


thanosRottie

Member
2 Νοεμβρίου 2017
17
0
47
Τι ειναι αυτο που εγινε ξαφνικα και σε επιασε αυτος ο πανικος; Αφου λες οτι εχεις το σκυλι 8 μηνες και ολα οκ δυνατη σχεση κτλ..Δλ ξαφνικα αποφασισες να διαβασεις για τα rott; Πριν το παρεις ας πουμε οκ δεν το εψαξες.. 8 μηνες που ειχες το κουταβι παλι δεν εψαξες τιποτα; Δλ σημερα που την αραζατε στον καναπε διαβασες το αρθρο στο πρ. Θεμα και ξαφνικα σου ηρθε η σκεψη οτι θα εξελιχθει σε killer;
Δεν ανέφερα οτι το έχω 8 μήνες , 3 μέρες το έχω , απλά το πήρα 8 μηνών.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.884
Δεν ανέφερα οτι το έχω 8 μήνες , 3 μέρες το έχω , απλά το πήρα 8 μηνών.
Το απάντησες τόσες φορές, που το εμπεδώσαμε (y)
Σ'όλα τ'άλλα κατεβατά, που προκάλεσε η δημοσίευσή σου, με τα άπειρα σοβαρά σχόλια και ερωτήσεις, θα ήθελες να πεις την γνώμη σου;
 


thanosRottie

Member
2 Νοεμβρίου 2017
17
0
47
Ναί , είναι αρσενικός (Μήπως πρέπει να ανυσηχώ ;)
Φοβερό σκυλί και το έχω πάρει σοβαρα και έχω ξεσκιστεί στις βόλτες .
Δεν μπορεί να κοιμηθεί χωρίς εμένα .
όχι στο κρεβάτι δίπλα μου στο δικό του κρεβάτι .
Τέλειο για μένα , αλλα δυστυχώς ανυσηχώ όταν θα λείπω τι θα γίνει με την μητέρα μου γιατί είναι μεγάλη και μήν κάνει καμια βλακεία και αφήσει καμια πόρτα ή βάλει κανέναν μέσα (Π.Χ έλα να υπογράψεις , καμια φίλη της να πιούν καφέ ) , και φάει κανένα γιατι είναι υπερ προστατευτικός .
Θα πρέπει να τον εκπαιδευσω έτσι ωστε και την πόρτα να αφήσει η μάνα μου ανοιχτεί να μήν βγεί ποτέ και να μήν ενοχλήσει κανένα ακόμα και αν είναι έξω απο αυτήν .
Δεν ξέρω βέβαια τι μπορώ να καταφέρω εάν γίνουν πολλές εκπαιδεύσεις στο επίπεδο των άλλων που μένουν μαζί μου . Αυτούς κυρίως φοβάμαι μήπως και το διαχειριστούν λάθος .
Δέν λείπω συχνά , αλλα πές πάω μια βόλτα , πάω κάπου τι θα γίνει εάν κάποιος δεν το διαχειριστεί σωστά στο σπίτι μου ;
Εδώ φοβάμαι.
(Παράθεση : εχω βάλει πρόγραμμα ομιλίας γραφής , και μπορεί να γράφει κάπως) ...
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.816
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf