Νέος νόμος για σκύλους...η μήπως όχι?


nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Θα μπορούσε(?) να αποτελεί το νέο νόμο/πλαίσιο,έτοιμο προς ψήφιση από την ελληνική βουλή αλλά ΔΕΝ το αποτελεί σε καμία περίπτωση.

Μετά από συζήτηση και με άλλα παιδιά του forum,μου εδημιουργήθησαν ορισμένοι προβληματισμοί.Σε συνδιασμό με τον αρκετό ελεύθερο χρόνο που έχω λοιπόν,κατήρτισα ένα ...φανταστικό νόμο,τον οποίο θα ήθελα να τεθεί σε εφαρμογή στην Ελλάδα.

Σας καλώ λοιπόν να το διαβάσετε (αν είστε αρκετά γενναίοι και δεν σκιάζεστε τα...σεντόνια)και να κάνουμε μαζί την εξής υπόθεση εργασίας.

Αποτελείτε μέλος της κυβέρνησης,ικανό να ψηφίσει θετικά/αρνητικά.Σας έρχεται ένας φάκελος στο γραφείο να μελετήσετε.Ο φάκελος περιέχει το κάτωθι πόνημα.
Εσείς καλείστε τώρα να απαντήσετε αν θα ψηφίζατε θετικά η αρνητικά,καθώς επίσης και τι δεν σας αρέσει η τι θα προσθέτατε/αλλάζατε/συμπληρώνατε.

(Άν είστε στη δουλειά,διαβάστε το απ'το σπίτι καθ'ότι κάπως μακροσκελές και ίσως σας πέσει βαρύ.)

Ξεκινάμε:

Κατάργηση ΟΛΩΝ των υπάρχοντων κυνολογικών/ζωοφιλικών σωματείων (όχι ομίλων),που υπάγονται στο πλαίσιο των ΜΚΟ.

Η λειτουργία θα επιτρέπεται μονάχα σε σωματεία ιδιωτικού χαρακτήρα,ατόμων η συλλογικοτήτων,που η δράση τους και οι ανάγκες τους καλύπτονται αποκλειστικά από τα μέλη που τα απαρτίζουν.

Αποκλείεται αυστηρά η πρόσβαση και συμμετοχή των άνωθι ιδιωτικών φιλοζωικών σωματείων σε κρατικά κονδύλια,η απευθείας αναθέσεις έργων ευρύτερου φιλοζωικού ενδιαφέροντος,που δύναται εν δυνάμη να αποφέρουν οικονομικές απολαβές (βραχυπρόθεσμα η μακρυπρόθεσμα).

Παράλληλα με την κατάργηση των εκατοντάδων τοπικών φιλοζωικών σωματείων που λειτουργούν σε όλη την περιφέρεια της ελληνικής επικράτειας,προχωρούμε στη δημιουργία νέων χώρων φιλοξενίας και διάσωσης της αστικής πανίδας,οι οποίοι θα υπάγονται απευθείας στο αντίστοιχο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - μέσω των κάτα τόπους περιφερειών.

Ο συνολικός τους αριθμός δεν θα ξεπερνά τον αριθμό των περιφερειών (13).Ανάλογα με την έκταση της κάθε περιφέρειας,προβλέπεται συγκεκριμένος αριθμός στρεμάτων για την δημιουργία των χώρων φιλοξενίας.Οι εγκαταστάσεις θα είναι βασισμένες σε διεθνή πρότυπα καλής υγείας και ευζωίας.


Σκοπός των εν λόγω κέντρων διάσωσης/φιλοξενίας είναι:


  • Περισυλλογή αδέσποτων η δεσποζόμενων ζώων τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση η οι ιδιοκτήτες έχουν κριθεί ακατάλληλοι από τον έλεγχο που διενήργησε ο αρμόδιος ελεγκτής.



  • Παροχή ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης σε αδέσποτα η δεσποζόμενα τα οποία δεν δύναται ο ιδιοκτήτης να καλύψει.Θα υπάρχει ένα minimum πλαφόν ετήσιων αποδοχών,το οποίο θα καλείται ο ιδιοκτήτης να αποδείξει με βάση τη φορολογική του δήλωση (κάτι αντίστοιχο με το δικαίωμα διαμονής σε φοιτητικές στέγες που έχουν οι φοιτητές).Θα προσμετράται και ο αριθμός των σκύλων που περιθάλπτει ο κάθε ιδιοκτήτης,υπέρ του.



  • Αποκατάσταση των χαρακτηρισμένων ως επιθετικών/επικίνδυνων σκύλων,μέσω κατάλληλης εκπαίδευσης από επαγγελματίες εκπαιδευτές.



  • Εύρεση κατάλληλων,ανάδοχων οικογενειών για όλα τα ζώα που φροντίζει το κέντρο και έχουν κριθεί κατάλληλα για τον σκοπό αυτό.






Η στελέχωση και ο εξοπλισμός των εν λόγω κέντρων θα γίνεται ως εξής.



  • Δημιουργία ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου για όλη την Ελλάδα,στο οποίο θα μπορεί ο πολίτης να καλεί και να αναφέρει περιπτώσεις εγκατάλειψης,ζωοκτονίας,κακομεταχείρισης/κακοποίησης δεσποζόμενου η αδέσποτου ζώου.Οι κλήσεις θα μεταφέρονται στη συνέχεια στο αντίστοιχο κέντρο της περιφέρειας που έγινε η καταγγελία.



  • Δημιουργία νέου θεσμού αστυνομίας ζώων,στελεχωμένη με κατάλληλα καταρτισμένους ανθρώπους ώστε να μπορούν να προχωρούν σε επιτόπια διενέργεια ερεύνης.Θα έχουν το δικαίωμα κατόπιν εισαγγελικής διαταγής να εισβάλουν σε ιδιωτικούς χώρους (οικόπεδα,σπίτια,αυλές),να κάνουν εκτίμηση του περιστατικού κ εφόσον κριθεί αναγκαίο να προχωρούν σε κατάσχεση του ζώου και αν αυτό κριθεί απαραίτητο να συνεργαστούν με τα κάτα τόπους αστυνομικά τμήματα,το οποία θα προχωρούν στη σύλληψη του ιδιοκτήτη που αντιβάινει συγκεκριμένες διατάξεις του νόμου.



  • Προσωπικός εξοπλισμός και εξοπλισμός τμημάτων θα παρέχεται από την υπηρεσία(βανάκια κατάλληλα για περισυλλογή ζώων από και προς το κέντρο,με σειρήνες για να μπορούν να προσεγγίζουν το σημείο της καταγγελίας άμεσα,kennels κλπ).

Η πρόσληψη των στελεχών θα γίνεται αξιοκρατικά μέσω ΑΣΕΠ,με λογικά bonus μορίων σε ανθρώπους που είναι εκπαιδευτές η έχουν κάποια ενασχόληση με τα κυνολογικά δρόμενα που αποδεικνύεται και οι θέσεις που καλούνται να καλύψουν χωρίζονται ως εξής.


Διοικητικές θέσεις.
Αστυνομία ζώων.
Τμήμα φροντίδας.
Εμπειρογνώμονες,ελεγκτές.
Τμήμα διαφήμισης και προώθησης.
Υπάλληλοι συντήρησης.


Αρμοδιότητα των υπαλλήλων στις διοικητικές θέσεις θα είναι η απρόσκοπτη λειτουργεία όλων των υπηρεσιών που βρίσκονται εντός των χώρων φιλοξενίας.Αρμοδιότητα τους επίσης θα είναι η δημιουργία ειδικών εκθέσεων σε τακτική βάση(2 φορές το χρόνο),όπου θα αναλύονται όλα τα προβλήματα/προτάσεις και τα οποία ο εκάστοτε διευθυντής θεωρεί πως πρέπει να έρθουν στην αντίλληψη της πολιτικής ηγεσίας.


Αρμοδιότητα της αστυνομίας ζώων είναι η άμεση επέμβαση σε περιπτώσεις καταγγελίας εγκατάλειψης (πχ βρέθηκαν κουτάβια σε κάδο),εγκληματικής πράξης (φόλες),αμέλειας (δεμένος σκύλος σε αυλή χωρίς νερό μια βδομάδα κ.α).
Η υπηρεσία θα συντάσει σχετική αναφορά για κατάσχεση η και ποινική δίωξη του ιδιοκτήτη,από τις αντίστοιχες υπηρεσίες του κράτους.


Το τμήμα φροντίδας θα αποτελείται από κτηνιάτρους,οι οποίοι θα παρέχουν την κατάλληλη περίθαλψη στα ζώα,θα προχωρούν σε στειρώσεις και σηματοδότηση.Θα λειτουργεί επίσης ολιγομελής τηλεφωνική γραμμή με συμβουλευτικό ρόλο.Πέρα από κτηνιάτρους,το τμήμα φροντίδας θα στελεχώνεται και από επαγελματίες εκπαιδευτές.Κατόχους αναγνωρισμένων διαπιστευτηρίων από το ελληνικό κράτος η άλλο κράτος της E.E. και της Αμερικής.Οι κάτοιχοι τέτοιων διπλωμάτων θα αναφέρουν ρητά την πηγή απόκτησης του διπλώματος και όχι αυτό που παρατηρείται συχνά,να δηλώνουν γενικώς κ αορίστως "εκπαιδευτής σκύλων με σεμινάρια στην Αμερική" κ.α


Αρμοδιότητα των εμπειρογνωμονών/ελεγκτών θα είναι κυρίως η εύρεση κατάλληλων,ανάδοχων οικογενειών για τα
κουτάβια που φεύγουν από τα κάτα τόπους κέντρα φιλοξενίας/διάσωσης.Αρμοδιότητα τους επίσης είναι η άνα διαστήματα παρακολούθηση των σκύλων που έχουν δοθεί,η τήρηση των συμφωνηθέντων όρων από την ανάδοχη οικογένεια και η κατάσταση καλής υγείας του ζώου.


Το τμήμα διαφήμισης και προώθησης θα στελεχώνεται από άτομα με γνώσεις στα εξής αντικείμενα:



  1. πολύ καλή γνώση social media
  2. επαρκείς γνώσεις φωτογραφίας
  3. επαρκείς γνώσεις σχεδιαστικών προγραμμάτων που προσφέρει η τεχνολογία
  4. γνώσεις στο χώρο της διαφήμισης


Το τμήμα αυτό επωμίζεται με την λήψη φωτογραφιών,σκύλων που έχουν κριθεί κατάλληλα για υιοθεσία.Δημιουργία σχετικών banners που να καθιστούν τα ζώα ελκυστικά και να αναδεικνύουν τα προτερήματά τους στπν υποψήφιο ανάδοχο.Πρόωθηση των συγκεκριμένων αγγελιών μέσω social media.

Το τμήμα αυτό επίσης,άνα διαστήματα,θα αναλαμβάνει τη δημιουργία αφισών η τηλεοπτικών spot,τα οποία στόχο έχουν τη σωστή ενημέρωση του κοινού,γύρω από θέματα φιλοζωίας,puppy mills,σωστό τρόπο απόκτησης σκύλου κ.α.


Οι υπάλληλοι συντήρησης θα αναλαμβάνουν τη σίτηση των ζώων,θα φροντίζουν για την καθαριότητα των εγκαταστάσεων,θα βγάζουν περίπατο τα σκυλιά που έχουν κριθεί ως κατάλληλα.




Σκοπός της άνωθι,φανταστικής τροπολογίας είναι καταρχάς το κλείσιμο της κάνουλας που υπάρχει σήμερα και βοηθάει
στον υπερπλουτισμό συγκεκριμένων ΜΚΟ,που επωφελούνται από κρατικά και διεθνή κονδύλια.
Σταματάει η αυτοπροβολή συγκεκριμένων ατόμων,τα οποία μέσα από το δήθεν(?)κυνολογικό έργο το οποίο επιτελούν καταφέρουν εν συνεχεία να ανελιχθούν σε άλλες θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι μόνο.
Σταματάει η λειτουργεία δεκάδων σωματείων με αμφίβολες παροχές,κακές συνθήκες διαμονής που εν μέρη εντείνουν το πρόβλημα πολλές φορές,παρά ελαχιστοποιούν.
Το κράτος προχωρά σε μια ουστιαστική αλλαγή του νόμου,που στόχο έχει την ανέλιξη της φιλοζωίας στη χώρα μας,στοσύνολό της.Καλλύτερες συνθήκες για τα αδέσποτα,αυστηρότερες ποινές για όσους κακοποιούν ζώα,μεθοδικότερος τρόπος εύρεσης σπιτιών.Καλλύτερες υποδομές εν γένη που προάγουν τον πολιτισμό της χώρας και μας καθιστούν παράλληλα πρότυπο σε άλλες χώρες.
 
Last edited:


irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Ούτε τα μισά αδέσποτα δεν πρόκειται να βρούν σπίτια, τα υπόλοιπα θά μένουν εφόρου ζωής στο άσυλο?
Επίσης ποιες είναι οι ΜΚΟ που πλουτίζουν? (θέλω κι εγώ)
Επίσης τό ότι οι προσλήψεις θα γίνονται αξιοκρατικά δεν μου λέει τίποτα, τι να το κάνω να έχει τα περισσότερα μόρια ο τάδε, εάν μισεί τα ζώα?
Αυτά στα πολύ γρήγορα (το διάβασα καιστα πολύ γρήγορα)
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.796
8.004
To διάβασα και συμφωνώ απόλυτα με την λογική κατάργησης των σωματείων που πραγματικά κι εγώ δεν πιστεύω ότι τα συν τους είναι περισσότερα από τα πλην..
Όταν λές μη κατάργηση ομίλων , εννοείς τους ομίλους των εκάστοτε φυλών φαντάζομαι;
Ποιά θα είναι η πολιτική όσον αφορά τα ζώα που δεν υιοθετούνται ; Θα γίνονται ευθανασίες;
Το παρακάτω

Η λειτουργία θα επιτρέπεται μονάχα σε σωματεία ιδιωτικού χαρακτήρα,ατόμων η συλλογικοτήτων,που η δράση τους και οι ανάγκες τους καλύπτονται αποκλειστικά από τα μέλη που τα απαρτίζουν.
δεν θα έρχεται σε αντίθεση με τα κρατικά κέντρα διάσωσης; Δηλαδή το πρόβλημα είναι μόνο τα κονδύλια ή ότι τα σωματεία αυτά που απαρτίζονται από ανθρώπους που έχουν εδραιωθεί στον χώρο των αδέσποτων θα βάζουν συνεχείς τρικλοποδιές στο έργο των κέντρων διάσωσης; Συγνώμη αλλά μιλάω για την ελληνική πραγματικότητα και αυτό που βλέπω να συμβαίνει σχεδόν παντού.
Θα επιτρέπονται και διεθνείς υιοθεσίες;
Μου αρέσει πολύ το σχέδιο νόμου σου, που αφορά βέβαια μόνο τα αδέσποτα και όχι τα άλλα καυτά θέματα όπως στοχοποίηση φυλών κλπ που βλέπουμε στην νέα τροπολογία.
 


mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.124
1.394
Επίσης ποιες είναι οι ΜΚΟ που πλουτίζουν? (θέλω κι εγώ)
ότι υπάρχουν MKO υπάρχουν και κάποιες κάνουν και ωραίο ξέπλυμα δεν αναφέρομαι σε φιλοζωικές γιατί δεν γνωρίζω να "κατανομασω" κάποια... και πρόσφατα έμαθα πως ξεπλένει 50.000.000 τον χρόνο και τα πήρα κρανίο...αλλα ότι παίζουν συμφέροντα και σε κάποιες φιλοζωικές το έχω ακούσει χωρίς όμως να μπορώ να το επιβεβαιώσω και διασταυρώσω
 


koyrsaros_gr

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2013
59
3
καλη η σκεψη αλλα στο πλαισιο μειωσης του δημοσιου που γινεται τα τελευταια χρονια
Αστυνομία ζώων.

Τμήμα φροντίδας.
Εμπειρογνώμονες,ελεγκτές.
Τμήμα διαφήμισης και προώθησης.
[FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]Υπάλληλοι συντήρησης.[/FONT]

[FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]ολα τα παραπανω θα χωθει ενας εργολαβος(ειναι της μοδας στην ελλαδα) οπου θα τα αναλαβει και θα πλουτιζει μεσω των δημοσιων διαγωνισμών. [/FONT]
 


nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Ούτε τα μισά αδέσποτα δεν πρόκειται να βρούν σπίτια, τα υπόλοιπα θά μένουν εφόρου ζωής στο άσυλο?
Επίσης ποιες είναι οι ΜΚΟ που πλουτίζουν? (θέλω κι εγώ)
Επίσης τό ότι οι προσλήψεις θα γίνονται αξιοκρατικά δεν μου λέει τίποτα, τι να το κάνω να έχει τα περισσότερα μόρια ο τάδε, εάν μισεί τα ζώα?
Με το τμήμα προώθησης,τα spots κλπ,θα βρίσκουν σπίτι σίγουρα περισσότερα απ'όσα βρίσκουν σήμερα που τα πράγματα είναι ανοργάνωτα και ο κάθε ένας κάνει ότι μπορεί μόνος του,όπως μπορεί.Όσα δεν καταφέρουν να βρουν σπίτι,φαντάζομαι θα συμβαίνει ότι κ σήμερα αλλά κάτω από τη φροντίδα κρατικής μέριμνας.

Σχετικά με τις MKO - με μια γρήγορη αναζήτηση ο γούγλης βγάζει ικανοποιητικά αποτελέσματα.Από την διάσωση του κορμοράνου και την στήριξη των αγροτών του Μεξικού,μέχρι τα φίδια του Αμαζόνιου και τα σπάνια σκαθάρια της Ακτής Ελεφαντοστού.Εμείς συγκεκριμένα αποκλείουμε τη συμμετοχή στη δημόσια χρηματοδότηση,οργανώσεων ζωοφιλικού/κυνοφιλικού χαρακτήρα.
Ένας νόμος πλήρους απαγόρευσης ΜΚΟ θα ήταν ο πλέον ικανοποιητικός,αλλά δεν είναι της παρούσης.

Το αν μισεί τα ζώα η όχι κάποιος,ο νομοθέτης δεν το ξέρει.Φροντίζει όμως να πριμοδοτεί τους ανθρώπους που έχουν εμπειρία με σκύλους πχ εκπαιδευτές η ακόμα και εθελοντές στα κέντρα αυτά,με επαρκή ενασχόληση.

Όταν λές μη κατάργηση ομίλων , εννοείς τους ομίλους των εκάστοτε φυλών φαντάζομαι;
Ποιά θα είναι η πολιτική όσον αφορά τα ζώα που δεν υιοθετούνται ; Θα γίνονται ευθανασίες;
Το παρακάτω δεν θα έρχεται σε αντίθεση με τα κρατικά κέντρα διάσωσης; Δηλαδή το πρόβλημα είναι μόνο τα κονδύλια ή ότι τα σωματεία αυτά που απαρτίζονται από ανθρώπους που έχουν εδραιωθεί στον χώρο των αδέσποτων θα βάζουν συνεχείς τρικλοποδιές στο έργο των κέντρων διάσωσης;
Οι όμιλοι φυλών ναι θα εξαιρούνται.
Επίσης δεν μπορείς να απαγορεύσεις από 5-10 ανθρώπους που θέλουν να φτιάξουν ένα δικό τους σύλλογο που θα φροντίζει τα αδέσποτα να το κάνει.Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μην τους χρηματοδοτείς με κρατικά κονδύλια.Στο φανταστικό σενάριο πάντα που καλύπτει την ανάγκη αυτή το ίδιο το κράτος.

Τώρα όσο για τις ευθανασίες,ο νομοθέτης δεν έφτασε τόσο μακριά τη σκέψη ;) αλλά φαντάζομαι σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις θα είναι επιβεβλημένη.Δεν θα καταργηθεί η ευθανασία δηλαδή.Θα υπάρχει ένα πλαίσιο απλώς που θα υπαγορεύει σε ποιές περιπτώσεις θα κρίνεται ως απαραίτητη (μη αναστρέψιμη κατάστασης υγείας του ζώου πχ που ζει μαρτυρικά με πόνους).

Δεν τα'χω σκεφτεί κ όλα ;)
 


matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Nfeel μπραβο σου και μονο για την προσπαθεια που εκανες να σκεφτεις ενα συλλογικο πλαισιο και την λειτουργια του. Δυστυχως μονο μια γρηγορη ματια εριξα. Υποσχομαι να επανελθω ομως διαβασμενη και με σχολια.

ΜΚΟ= μη κερδοσκοπικες οργανωσεις να φανταστω ε?
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.796
8.004
Δεν μιλάω για τις ευθανασίες σε περιπτώσεις ασθένειας ανίατης.
Μιλάω για τις ευθανασίες όπως εφαρμόζονται στα ξένα κράτη. Δεν υιοθετείται μέσα σε τρεις μήνες; Kaputt.
Πολύ σκληρή μέθοδος, εξίσου σκληρή βέβαια είναι και η επανατοποθέτηση στον δρόμο αλλά και η ισόβια διαβίωση σε κλουβί.
Όποτε σκέφτομαι ένα πρόγραμμα διάσωσης των αδέσποτων κολλάω πάντα εκεί.
 


nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Ναι είναι κομβικό σημείο αυτό,η αλήθεια είναι.Όπως το βλέπω εγώ υπάρχουν όμως δύο επιλογές.Η τα αφήνεις στο δρόμο και συμβαίνει ότι ακριβώς και τώρα(φόλες,αυτοκίνητα,υποσιτισμός,υποβάθμιση της εικόνας της πόλης - εικόνα που περισσότερο ταιριάζει σε υποανάπτυκτες χώρες),η τα αφήνεις να ζούνε σε κλουβί (όσα δε βρουν σπίτι),να κοινωνικοποιούνται κ να εκπαιδεύονται και φυσικά να πηγαίνουν τις βόλτες τους με τους εθελοντές.

Η ζωή στο κλουβί είναι σκληρή πράγματι,αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει άλλη ενδιάμεση λύση.Τουλάχιστον μέχρι να δώσουν αποτέλεσμα τα άλλα μέτρα(η ενημέρωση και το αυστηρότερο πλαίσιο ποινών).
Ο μακρόπνοος σχεδιασμός είναι η σταδιακή μείωση των αδέσποτων.
 
Last edited:




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δει δη χρημάτων, ω άνδρες Αθηναίοι, και άνευ τούτων, ουδέν εστι γενέσθαι των δεόντων. (Δημοσθένης)
 
Last edited:


io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Σαν σκεψη καλη αλλα εστω οτι εφαρμοζεται σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα θα πηξουν τα κεντρα περιθαλψης και φιλοξενιας και φτου και απο την αρχη.
Συν του οτι δεν εχω καμμια απολυτως εμπιστοσυνη οτι αυτοι που θα διοριστουν για να στελεχωσουν τις θεσεις ειναι τα σωστα ατομα για αυτη την δουλεια.

Κατα τα αλλα.... δεν ειναι αναγκη να καταργηθουν τα τοπικα φιλοζωικα σωματεια καθως μπορουν να ενταχθουν στο νεο συστημα λειτουργοντας σαν τοπικα παραρτηματα των περιφερειων. Αυτο για 2 λογους. Πρωτον αν απο καθε περιφερεια συγκεντρωνονται σε μια περιοχη μιλαμε για πολυ μεγαλο αριθμο ζωων που δυσκολα μπορει να διαχειριστουν συν του οτι δυσκολα θα βρεθει και η αντιστοιχη εκταση. Δευτερον τα τοπικα σωματεια εχουν καλυτερη εικονα και γνωση της περιοχης.
Με προβληματιζει λιγο το οτι οι υπαλληλοι συντηρησης θα βγαζουν βολτα τα ζωα που εχουν κριθει καταλληλα. Με ποια κριτιρια καταλληλοτητας? Γιατι ο χρονιος εγκλεισμος σε κλουβι αλλοιωνει τον χαρακτηρα του σκυλου. Επισης εχει σκεφτει ο νομοθετης ποσα ατομα θα πρεπει να στελεχωσουν αυτο το τμημα προκειμενου να πηγαινουν εστω και μια 10λεπτη βολτα καθημερινα τα σκυλια?
Γενικα η δημιουργια μιας μονο περιοχης φιλοξενειας ανα περιφερεια μου κανει λιγο Σπιναλογκα. Αν δεν κανω λαθος και το ΔΙΚΕΠΑΖ με τις καλυτερες των προθεσεων ξεκινησε...

Παροχή ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης σε αδέσποτα η δεσποζόμενα τα οποία δεν δύναται ο ιδιοκτήτης να καλύψει.
Αν μιλαμε πχ για χορηγηση ειδικου αμαξιου οκ. Αν μιλαμε για εμβολιασμο ή στειρωση του δεσποζομενου διαφωνω.

Επιπλεον θα προτινα δημιουργια ομιλων φυλων με πιο ενεργο ρολο. Σε συνεργασια με το κρατος (αληθεια πως θα τα ονομασουμε αυτα τα κεντρα?) θα αναλαμβανουν ενεργο ρολο στην προωθηση και περιθαλψη των καθαροαιμων και φαινονοτυπικα καθαροαιμων μελων της φυλης τους. Πχ διασωζεται ενα Νεας Γης (τυχαιο το παραδειγμα αλλα δεν ηθελα να βαλω τα πιτ). Ο ομιλος σαφως και γνωριζει περισσοτερα πραγματα για τις ιδιαιτεροτητες της φυλης καθως και μπορει να τα προωθησει τοσο στα μελη του αλλα και να βοηθησει στο να βρεθει ο σωστοτερος νεος ιδιοκτητης
 


io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Δεν μιλάω για τις ευθανασίες σε περιπτώσεις ασθένειας ανίατης.
Μιλάω για τις ευθανασίες όπως εφαρμόζονται στα ξένα κράτη. Δεν υιοθετείται μέσα σε τρεις μήνες; Kaputt.
Πολύ σκληρή μέθοδος, εξίσου σκληρή βέβαια είναι και η επανατοποθέτηση στον δρόμο αλλά και η ισόβια διαβίωση σε κλουβί.
Όποτε σκέφτομαι ένα πρόγραμμα διάσωσης των αδέσποτων κολλάω πάντα εκεί.
Συμφωνω με την Κυβελη. Ευθανασια μονο σε ανιατες περιπτωσεις. Δεδομενου οτι ολοι λιγο πολυ γνωριζουμε περιπτωσεις πρωην αδεσποτων που υιοθετηθηκαν μετα απο αρκετο καιρο ή και χρονια σε καταφυγιο διαφωνω με την ευθανασια κατα τα αλλα υγιων σκυλων μετα απο χ χρονικο διαστημα επειδη εμεινε στα αζητητα. Αν ισχυε αυτο εγω δεν θα ειχα την Baroque κοντα μου αυτη την στιγμη!
Επειδη και εγω κολλαω στον χρονιο εγκλεισμο σε κλουβι προτεινω την φιλοξενια για χ χρονικο διαστημα. Πχ μενει ενας σκυλος ή γατα για 1 χρονο στο κεντρο. Μετα μπαινει υποψηφιος για φιλοξενεια ας πουμε 4 μηνων σε μια οικογενεια. Μετα το περας των 4 μηνων ξαναγυριζει στο κεντρο (οκ δεν ειναι το ιδανικο αλλα ειναι καλυτερο απο το να μεινει κλεισμενο σε ενα κλουβι). Για να γινει και πιο δελεαστικη η φιλοξενεια θα προσφερεται στην οικογενεια η τροφη και τα τυχον φαρμακα που χρειαζεται το ζωο. Η οικογενεια θα ελενχεται ανα 15ημερο οτι φροντιζει σωστα των φιλοξενουμενο και επιπλεον θα βοηθαει στην επιπλεον προωθηση του φιλοξενουμενου ζωου.
 


nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
@ io maria

Δεν μπορούν τα υπάρχοντα σωματεία να ενταχθούν απευθείας στη νομαρχία,διότι έτσι είναι σαν να δείχνεις την πύλη εισόδου προς τη μονιμότητα(δημοτική η δημοσιουπαλληλική)στους ίδιους ανθρώπους που θες να αποκλείσεις.Σίγουρα κάποια σωματεία κάνουν εξαιρετική δουλεια,βοηθάνε κλπ και δεν έχουν δαγκώσει από το κρατικό παντεσπάνι - αυτοί θα μπορούν αν θέλουν να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς με έξτρα μόριο.Αυτό που ουσιαστικά κάνουμε με το διαγωνισμό είναι να δίνουμε κίνητρο στους ανθρώπους που ήδη ασχολούνται με το θέμα σκύλος(μέσω μορίων),με μισθό αντίστοιχο της υπαλληλικής βαθμίδος στην οποία θα προσληφθούν όμως.
Έτσι κάποιος που έχει μάθει να τσιμπάει πακτολούς χρημάτων τόσα χρόνια,σταματάει να το κάνει.
Όποιος θέλει να λάβει μέρος στο διαγωνισμό,θα εργάζεται με μισθό και θα υπόκεινται σε ελέγχους από τους προισταμένους της υπηρεσίας του και φυσικά σε αξιολόγηση.

Σχετικά με τον εγκλεισμό τώρα.Ο χρόνιος εγκλεισμός ζώου θα αφορά ένα μικρό ποσοστό μονάχα.Σκύλοι οι οποίοι έχουν κριθεί ακατάλληλοι από αρκούντως ικανοποιητικό αριθμό εκπαιδευτών.

Η συγκέντρωση χώρων φιλοξενίας σε ένα άνα περιφέρεια(maximum δύο αν υπάρχει επιτακτική ανάγκη)έχει την εξής έννοια.
Να μην υπάρχουν αναρίθμητες μονάδες,με πολλαπλάσιους αριθμούς υπαλλήλων αφενώς (δύο διευθυντές πχ αν είναι δύο τα κέντρα,με τον αριθμό αυτό να αυξάνει γεωμετρικά στα κατώτερα υπαλληλικά στρώματα και σε συνάρτηση με τον αριθμό των κέντρων),καθώς και την ομαλότερη λειτουργία τους.
13 κέντρα είναι πιο εύκολο να διαχειριστούν από την κεντρική διοίκηση πχ από τα 30 η τα 50.

Τώρα για τα κίνητρα στις ανάδοχες οικογένειες που λες είναι μια πολύ καλή σκέψη.
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
To διαβασα το σεντονι και ειναι ενδιαφερον και ''εύκολο'' εφοσον ειναι υποθετικο...

Προφανως εχει καλα σημεια που(αν) πηγαιναν ολα κατ΄ευχην και συμφωνα με το υποθετικο σεναριο θα υπηρχαν σε επιμερους τομεις θετικα αποτελεσματα...

Η ''μαύρη'' τρυπα του υποθετικου νομου ειναι οτι ολο αυτο θα ηταν ενα μικρο ''δημόσιο'' δημοσιων υπαλληλων και ο αριθμος, η ποιοτητα, και η εντιμοτητα ολων αυτων ειναι...η ''μαύρη'' τρυπα του σεναριου...
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.796
8.004
Δει δη χρημάτων, ω άνδρες Αθηναίοι, και άνευ τούτων, ουδέν εστι γενέσθαι των δεόντων. (Δημοσθένης)
Δεν είναι μόνο το χρήμα που λείπει Σάρα. Είναι δυστυχώς αυτό που λέει ο ICE, η μαύρη τρύπα. Είναι ότι από τον σχεδιασμό μέχρι την εφαρμογή του σχεδίου χρειάζονται άνθρωποι ηθικοί και πρόθυμοι και καταρτισμένοι (το τελευταίο δεν νομίζω ότι είναι το δύσκολο) που θα δουλέψουν για το καλό των ζώων και την λύση του προβλήματος, και όπως είπε και η io maria, και το ΔΙΚΕΠΑΖ με καλές διαθέσεις ξεκίνησε..
 


io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Οκ ανασκευαζω λοιπον για να γινω πιο ξεκαθαρη. Δεν ειπα να παραμεινουν οι τοπικες φιλοζωικες με τα υπαρχοντα ατομα εκτος και αν κριθουν καταλληλοι, αλλα σαν χωροι μπορουν να παραμεινουν. Πχ ο χωρος μιας τοπικης να διαμορφωθει για γατες αποκλειστικα και καποιος αλλος για κουταβια αποκλειστικα.
Απο εκει και περα σε μια τοσο μικρη μοναδα δεν χρειαζεται διευθυντης. Ο διευθυντης θα ειναι ενας ανα περιφερεια και θα ειναι δουλεια του να ελενχει στα επιμερους παραρτηματα.

Ναι 13 κεντρα ειναι ευκολοτερο να διαχειριστουν απο την κεντρικη διοικηση αλλα προσπερνας το οτι το καθε κεντρο θα διαχειριζεται πολυ μεγαλο αριθμο ζωων.
Παραδειγμα Περιφερεια Θεσσαλιας. Εδρα Λαρισα. 14.037 τετραγωνικα χιλιομετρα. Με αυτο που προτεινεις δυσκολα θα μπορει να λειτουργισει πρακτικα. Εστω οτι εχουμε σκυλο σε αναγκη χτυπημενο απο αμαξι στο Περτουλι. Αν ξεκινησει η ομαδα διασωσης απο Λαρισα θελει 1,5 ωρα. Ζητω που καήκαμε. Επιπλεον οι εθελοντες που δραστηροποιουνται στους υπολοιπους νομους τι θα κανουν? Θα πηγαινοερχονται Λαρισα? Χλωμο εως απιθανο.
Και μετα ειναι και οι αριθμοι. Εστω οτι διασωζονται 100 σκυλοι ανα νομο. Μιλαμε για 400 σκυλια το λιγοτερο. Αρα οι εγκαταστασεις θα πρεπει να ειναι πολυυυυυ μεγαλες. Θα ξεσηκωθει η τοπικη κοινωνια αν μαζευτουν 400 σκυλια σε εναν χωρο οσο μεγαλος και αν ειναι. Ενα να ξεκινησει να γαυγιζει (κατι πολυ πιθανο) θα ξεσηκωθουν και τα υπολοιπα και μετα οι υπαλληλοι θα θελουν ψυχοφαρμακα! Ενας τοσο μεγαλος αριθμος ζωων ειναι δυσκολα διαχειρισιμος πρακτικα.
Και με τις περιφερειες που ειναι σε νησια? Περιφερεια Ιονιων Νησων. Εδρα Κερκυρα. Θα ξεκινανε απο Κερκυρα να πανε Ζακυνθο για να διασωσουν τον χ σκυλο ή την ψ γατα?

Αλλωστε αν ολα λειτουργουν σωστα (και στο φανταστικο μας σεναριο ολα σωστα και αξιοκρατικα λειτουργουν) η κεντρικη διοικηση δεν θα εχει προβλημα διαχειρισης των κεντρων ανεξαρτητου αριθμου αυτων.
Μπορει με περισσοτερα κεντρα να χρειαζεσαι περισσοτερους υπαλληλους αλλα γλιτωνεις απο εξοδα μετακινησεις συν του οτι οι εθελοντες μπορουν να συνεισφερουν πιο ευκολα. Γιατι προσωπικα αν εμενα Καρδιτσα δεν θα πηγαινα να βοηθησω στο κεντρο στην Λαρισα κανοντας 1,5 ωρα δρομο και ξοδευοντας χ ποσο για βενζινη. Θα προτιμουσα να δωσω τα χρηματα της μετακινησης για τροφες για τα αδεσποτα. Αν ειχα ομως κεντρο στην Καρδιτσα ειναι πολυ πιο ευκολο να παω να βοηθησω. Αναφερω την Θεσσαλια γιατι ειναι ο τοπος καταγωγης μου και γνωριζω πολυ καλα οτι η μετακινηση μισης ωρας με το αμαξι θεωρειται ταξιδι ολοκληρο.
Επιπλεον με περισσοτερα κεντρα ανοιγουν και περισσοτερες θεσεις εργασιας σε περισσοτερες περιοχες. Ενα συν που θα μετρησει στις τοπικες κοινωνιες. Συν του οτι η ανταποκριση σε επειγοντα περιστατικα μπορει να ειναι πιο αμεση.
 


matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Ok! Επιγραμματικα λοιπον θα γραψω μονο τις ενστασεις μου:

1. Κατι τοσο συγκεντρωτικο θα μπορουσε πιθανον να λειτουργησει σε ενα οργανωμενο κρατος (ισως και ουτε εκει) στην Ελλαδα μαλλον θα χαθει η μπαλα. Ασε που θα υπαρξουν αντιδρασεις επι αντιδρασεων απο τους κατοικους περιξ των κυνοκομειων αφου θα πρεπει να ειναι αρκετα μεγαλα σε εκταση και σε αριθμο φιλοξενουμενων σκυλων με οτι αυτο συνεπαγεται.

Νομιζω οτι μικροτερα καταφυγια θα λειτουργουσαν πιο ευελικτα, και θα υπηρχε καλυτερη προσωπικη επαφη του προσωπικου με τους σκυλους ωστε να κατευθυνονται καλυτερα και οι υποψηφιοι ιδιοκτητες.

Ακομα καλυτερα θα ηταν να υπαρχει ενα ειδος αναδοχης με benefits π.χ. εκπτωση στην ιατρικη περιθαλψη και των σκυλων των αναδοχων. Θα στοιχιζε νομιζω λιγοτερο απο τα καταφυγια και τα σκυλια θα ζουσαν σαφως πιο φυσιολογικη ζωη.

2. Η αστυνομια των ζωων εκτος απο τα αλλα καθηκοντα νομιζω οτι καλο θα ηταν να κανει και συστασεις για την ευζωια ή την στειρωση των οικοσιτων σκυλων.

3. Θα ηταν χρησιμο επισης ισως και ενα Τμημα Προληψης και Ενημερωσης που θα ειχε ως στοχο την διαμορφωση φιλοζωικης συνειδησης και εκπαιδευσης του κοινου.