Νέος σκύλος, καθόλου μόνος, οργιάζει!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Είναι όντως παρήγορο, από την άλλη όταν ο Μήτσος μπει στο mood πίσω και σας έφαγα μπορεί να φάω κι εγώ καμιά ψιλή.
Συνέπεια, υπομονή και αστείρευτη διάθεση αναβλύζει από όλες τις περιγραφές σου με τον Casper και με την Μόκα και μας διδάσκει πολλά.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Υπόψιν...ο Johnk θα σου στοιχίσει κάτι παραπάνω. Είναι λίγο...τσουχτερός :rolleyes:
Ασε, έχουν πέσει οι τιμές τελευταία...:( με όλη αυτή την κρίση...

Υ.Γ. Παρόλα αυτά, να πούμε κάτι: Ολοι εμείς που γράφουμε, είμαστε "μαθητές" και όχι "δάσκαλοι"... οι δάσκαλοι δεν γράφουν τόσο πολύ και με τόσο ενθουσιασμό (για πάνω από ένα λόγους!:cool:), να είναι σίγουρα τα νέα μέλη...

Ακόμα, όμως κι εγώ (πάντα σαν μαθητής, που λέγαμε, φίλε mareco;))και παρότι είμαι ενθουσιώδης και πολυλογάς... αν ο Casper ήταν το 3ο αρσενικό "δυνατό" σκυλί, στην αγροκτηματάρα μου... όλα αυτά θα τα θεωρούσα αυτονόητα και το πολύ να έγραφα 2-3 γραμμές...

...Συνέπεια, υπομονή και αστείρευτη διάθεση αναβλύζει από όλες τις περιγραφές σου με τον Casper και με την Μόκα και μας διδάσκει πολλά.
Ξέρεις, καμμιά φορά νιώθω ότι είμαι far off-topic γράφοντας για τα δικά μου σκυλιά...

Αλλά, την ίδια στιγμή, σκέφτομαι ότι η αλληλουχία σκέψης - δράσης είναι: Σκύλος (είδος) --> Φυλή --> άτομο... και ότι, αν περιγράψεις σωστά τη σχέση με το "σκύλο", έχεις πιάσει μεγάλο ποσοστό... και, μετά, έχεις χρόνο να προσαρμόσεις στις ιδιαιτερότητες της φυλής και του ατόμου...

Συγγνώμη, πάντως, αν τα posts αυτά θεωρηθούν off-topic...:)

Last edited:

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Μυρτω
Εχεις δοκιμασει να αδιαφορησεις?
Και δεν εννοω μονο στη βολτα αλλα και γυριζοντας στο σπιτι και αφου εχει συμπεριφερθει λαθος.
Φαι νερο και τελος.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Μυρτω
Και δεν εννοω μονο στη βολτα αλλα και γυριζοντας στο σπιτι και αφου εχει συμπεριφερθει λαθος.
Φαι νερο και τελος.
Αυτό θα έκανα εγώ, συνήθως πολύ αποτελεσματική τακτική

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Ξέρεις, καμμιά φορά νιώθω ότι είμαι far off-topic γράφοντας για τα δικά μου σκυλιά...

Αλλά, την ίδια στιγμή, σκέφτομαι ότι η αλληλουχία σκέψης - δράσης είναι: Σκύλος (είδος) --> Φυλή --> άτομο... και ότι, αν περιγράψεις σωστά τη σχέση με το "σκύλο", έχεις πιάσει μεγάλο ποσοστό... και, μετά, έχεις χρόνο να προσαρμόσεις στις ιδιαιτερότητες της φυλής και του ατόμου...

Συγγνώμη, πάντως, αν τα posts αυτά θεωρηθούν off-topic...:)
Koίτα το τόπικ το ελέγχει κατά τακτά χρονικά διαστήματα ο Τζιμάκος, και δεν θεωρεί τίποτα off topic, μόνο για το boerboel με ρώτησε αν τρώγεται και του είπα ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΤΡΩΕΙ, και δεν το συνέχισε:p
Σοβαρά όμως τώρα μαθαίνω από τις διηγήσεις σου.

Μυρτω
Φαι νερο και τελος.
Σε μία μόνο "ανεπιθύμητη" συμπεριφορά. Αυτή που πηδούσε επάνω μου μόλις με έβλεπε, πάντα, και με δάγκωνε. Με αυτό εξέφραζε ενθουσιασμό και επιθυμία να βγει έξω. Δοκίμασα όλες τις λάθος τακτικές, φωνές, τον χτύπησα με ένα μπουφάν, σπρώξιμο κλπ, και το μόνο που έπιασε ήταν η μεταβολή και η αδιαφορία. Έμεινε να με κοιτάζει γεμάτος έκπληξη, τόση που ξέχασα να πηδήξει πάνω μου άλλο.
Όταν όμως ορμάει δύσκολο να αδιαφορήσω.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Μυρτω
Φαι νερο και τελος.
Αυτό θα έκανα εγώ, συνήθως πολύ αποτελεσματική τακτική
Μπορώ να ρωτήσω κάτι, κυρίες μου?

Τη στιγμή που είναι "αφιονισμένος"... δηλαδή, τα 5 πρώτα δευτερόλεπτα της "συνάντησης" με το ερέθισμα... μπορείς να αδιαφορήσεις?

Εντάξει, όταν, για παράδειγμα, μπαίνω εγώ στο σπίτι το βράδυ, ο ενθουσιασμός χαλιναγωγήθηκε, τελικά, με τη μέθοδο της αδιαφορίας...
Αλλά, όταν μπει η αγαπημένη γιαγιά στο σπίτι, τι θα γίνει?
Ή, αν γίνει συνάντηση με περίεργο ηλικιωμένο ακριβώς στην πόρτα του ασανσέρ, τι γίνεται?

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Αντε, να πω και μερικές σκέψεις ακόμη... μιάς και είναι Παρασκευή και έχω "ρέντα"...

Ευχαριστουμε την "ρεντα" για τις δωρεαν συμβουλες! :D :D :D

ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟΣ??? .. Δεν υπαρχει περισσοτερο!!

αχ τι μου θυμισατε ... μερικα χρονια πριν με την αφιξη του Σαγκουινου!
υπομονη??? γιαδουρι εσκαγα!.. και ποση κουραση απο την ενταση του να ειμαστε συνεπης!!

Δλδ θελω να πω Μυρτω.. αν νιωθεις οτι δεν εχεις καποια μερα την υπομονη για να ολοκληρωσεις τον στρατηγικο σχεδιο που εχεις καταστρωσει... καλυτερα αστο.. ειναι καλυτερα να μη το κανεις , απο το να το "καψεις" .. στο λεω γιατι τα βρηκα μπροστα μου και ειμαι σιγουρη και εσυ.. ταλαιπωρηθηκα πολυ και ο σκυλος περισσοτερο..

Και όλα αυτά, ξ\εκινούν από το ερώτημα: "Γιατί, στα χέρια τα δικά μου να είναι αφιονισμένος και στα χέρια του εκπαιδευτή να είναι παρθένα? Τι λείπει από εμένα?"
Ποσο μου την "βιδωσε" οταν μπηκε ο εκπαιδευτης σπιτι.. σηκωσε απλα το δαχτυλακι του και ειπε ηρεμα "κατσε Σαγκα" και ο σκυλος που μεχρι επανω του καθομουν για να κατσει, εκατσε... ακομα το θυμαμαι!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Σας ευχαριστώ πολύ κυρίες μου για τις συμβουλές σας.
Η αδιαφορία δεν έχει επίδραση στον Τζιμάκο όσον αφορά την σχέση του με το "εχθρικό" περιβάλλον. Την στιγμή εκείνη που φορτώνει και ξεσπάει νομίζω ότι την αδιαφορία μου θα την εκλάβει σαν αδυναμία. Εκτός αν εννοείτε ότι τον έχω "ανεβάσει" πολύ και πρέπει να κατέβει λίγο. Δεκτό και μάλλον έχει συμβεί. Θα τα βάλω όλα σε μια τάξη στο μυαλό μου και θα πορευτώ ανάλογα.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ο Τζίμης μου θυμίζει αρκετά την περίπτωση του Άρη και της Ήρας...
Σκύλος κέρατο, που ήρθε στο σπίτι σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία...
Ίσως και να άξιζε τον κόπο να δεις και τα δικά του θέματα να πάρεις καμία ιδέα...

Πάντως για εμένα σε κάτι τέτοιο νομίζω ότι η αυστηρή, σκληρή κι απόλυτη πειθαρχία είναι μια πιθανώς σωστή οδός...
Να προσπαθήσεις να κάνεις τον σκύλο να αναζητεί την έγκρισή σου ακόμα και για να αναπνεύσει....

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Αντε, να πω και μερικές σκέψεις ακόμη... μιάς και είναι Παρασκευή και έχω "ρέντα"...
Δεν έχεις μόνο ρέντα σήμερα, νομίζω ότι μοιράζεσαι μαζί μας γνώση, που κάποια στιγμή πριν από λίγο καιρό την είχες χαρακτηρίσει "επί πληρωμή"....:):)

thanks.....

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Δεν έχεις μόνο ρέντα σήμερα, νομίζω ότι μοιράζεσαι μαζί μας γνώση, που κάποια στιγμή πριν από λίγο καιρό την είχες χαρακτηρίσει "επί πληρωμή"....:):)
Είναι πολύ απλό, Τάκη... και είναι η προσωπική μου στάση:

Εχω "ρέντα", όταν οι άλλοι έχουν την ευχαρίστηση (ή δείχνουν την ανοχή!:D) να με ακούσουν και να μοιραστούν τον ενθουσιασμό μου... ο οποίος κάποτε είναι σωστός και κάποτε εμπεριέχει λάθη...

Σημείωση: Και πάλι, όμως, όση ρέντα και να έχω, δεν τα γράφω όλα... για τρεις λόγους:
α) Είτε γιατί είναι (πάρα πολύ) βαθιά νερά και είναι λίγο "ιεροσυλία" να μπαίνεις πολύ στα εδάφη των πραγματικών επαγγελματιών...
β) Είτε γιατί τις βαθιές αλήθειες δεν τις αντέχουν όλοι... (βλέπε: "Αφού δεν έχεις νέα καλύτερα να πεις, καλύτερα να μη μας πεις τα νέα")...
γ) Είτε γιατί το θέμα είναι "ακουστικό" (και όχι γραπτό) και μόνο οι γείτονες θα μπορούσαν να το μεταφέρουν, νομίζοντας ότι κακοποιώ τη γυναίκα μου ή τα παιδιά μου... (βλέπε: "θα σου φάω το λαρύγγι", ή "θα σου σπάσω το κεφάλι")...

Το "επί πληρωμή" (όπως και στη δουλειά μου), το συζητάω, όταν οι άλλοι μου επιβάλλουν (με τον άλφα ή βήτα τρόπο) να προβαίνω σε λεπτομέρειες, για να δικαιολογήσω τα σωστά ή τα λάθη μου... μου επιβάλλουν, δηλαδή, να γράψω χωρίς τον ενθουσιασμό μου... όπως γίνεται σε κάθε δουλειά... δεν πηγαίνεις κάθε μέρα με "έμπνευση"...

Υ.Γ. Και να σου το θέσω και αλλιώς, Τάκη:
Δηλαδή, αν με αναγκάσεις (χάριν του παραδείγματος) να σου γράψω χίλιες δυό λεπτομέρειες, για να σου αποδείξω ότι ο σκύλος μου "δεν είναι φονιάς"... θα πρέπει να το κάνω δωρεάν? αν, έστω, πρέπει να το κάνω καθόλου...

Υ.Γ.2. Μυρτώ, χίλια συγγνώμη που εκμεταλλεύομαι το φιλόξενο θέμα σου, για τα off-topic μου... αλλά και ο Τάκης δεν έχει το Θεό του!!!:)

Last edited:

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Είναι και αναλόγως το επίπεδο γνώσεων του καθενός μας.

Σε μένα δηλαδή, τμήματα των σημερινών σου ποστ, πρόσθεσαν γνώση που δεν κατέχω. γνώση που αποθηκεύτηκε στο μυαλό μου για να χρησιμοποιηθεί πιθανώς στο μέλλον, και άρα τα έβαλα στην κατηγορία των σπέσιαλ, των "επί πληρωμή".

Είχα την εντύπωση ότι όταν μίλαγες για αυτό, εννοούσες τα ποιό βαθιά νερά, δηλαδή αυτά που αναφέρεις στα α), β) και γ). Δεν το είχα "πιάσει" όπως το εξήγησες με την τελευταία παράγραφο, και τώρα που θυμήθηκα και πότε το έχεις γράψει, το καταννοώ απόλυτα.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Και από εμένα συγγνώμη Μυρτώ για τα off. Έχω "ξεψαρώσει" τον τελευταίο καιρό και άρχισα να επιδίδομαι στο σπορ μου φαίνεται....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Ο Τζίμης μου θυμίζει αρκετά την περίπτωση του Άρη και της Ήρας...
Σκύλος κέρατο, που ήρθε στο σπίτι σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία...
Ίσως και να άξιζε τον κόπο να δεις και τα δικά του θέματα να πάρεις καμία ιδέα...

Πάντως για εμένα σε κάτι τέτοιο νομίζω ότι η αυστηρή, σκληρή κι απόλυτη πειθαρχία είναι μια πιθανώς σωστή οδός...
Να προσπαθήσεις να κάνεις τον σκύλο να αναζητεί την έγκρισή σου ακόμα και για να αναπνεύσει....
Θα κοιτάξω να τα βρω τα θέματα και να τα διαβάσω, εννοείς την Ήρα του Χάρυ ε;

Δυστυχώς αυτό το σκληρή πειθαρχία και έγκριση για να αναπνεύσει δεν το έχω καθόλου, και όποιος με γνωρίζει το ξέρει και έτσι εξηγούνται πολλά πράγματα, πρέπει να παίξω ένα ρόλο και δεν είναι πάντα εύκολο. Αλλά το ξέρω ότι είναι σωστό.

Johnk Τakisft ελεύθερα είστε απόλαυση άλλωστε :D

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Φοίβο έψαξα τα παλιά θέματα και βρήκα τα πρώτα ποστς του Άρη (δικιο είχες :D) με την Ήρα..
Αλλά δεν υπήρχαν προβλήματα επιθετικότητας τότε, προφανώς κάποια αναπτύχθηκαν μετά; Δεν μπόρεσα να τα βρω. Πάντως έμεινα άναυδη με την δεκτικότητα αυτού του ανθρώπου, πως μπήκε στο φόρουμ και πως εξελίχθηκε. Μακάρι όλοι να είμαστε έτσι, με ανοιχτά μυαλά..
Κρίμα που παλιά μέλη με τόσες γνώσεις δεν γράφουν πια. :(

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Η Ήρα είχε θέματα επιθετικότητας προς σκύλους, προς γάτες, προς ανθρώπους κι αν θυμάμαι καλά σε κάποια φάση είχε δείξει και στοιχεία επιθετικότητας εναντίον του χειριστή!
Είναι από τους ορισμούς του σκύλου κέρατου!
Ο Άρης, όμως δούλεψε και δουλεύει πολύ με την σκύλα του κι ένας σκύλος που σε χέρια άλλου μπορεί να είχε καταλήξει μαντρόσκυλο σε κανένα χωράφι, ζει αρμονικά με την οικογένειά της!
Είναι μάλιστα από τους θερμότερους υποστηρικτές της σκληρής πειθαρχίας!

Η αλήθεια είναι ότι είναι πολλά τα θέματα στο forum που έχουν σχέση με αυτό και είναι μπέρδεμα να κάτσεις να τα βρεις, αλλά σε πολλά από αυτά έχουν γραφτεί post διαμάντια από πολλούς με σημαντικές γνώσεις κι εμπειρία στο θέμα...

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.141
1.409
Δυστυχώς αυτό το σκληρή πειθαρχία και έγκριση για να αναπνεύσει δεν το έχω καθόλου
όλα γίνονται κούκλα πρέπει να πειθαρχήσεις πρώτα τον εαυτό σου να προσπαθήσεις να βγείς από την εξίσωση και να το πιστέψεις!!! θέλει δουλειά κι εγώ ακόμα δεν το έχω στο 100%.αλλα και η δασκάλα μας μου λέει για να το κάνει πρέπει να το πιστέψεις πρώτα εσύ!!! :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
όλα γίνονται κούκλα πρέπει να πειθαρχήσεις πρώτα τον εαυτό σου να προσπαθήσεις να βγείς από την εξίσωση και να το πιστέψεις!!! θέλει δουλειά κι εγώ ακόμα δεν το έχω στο 100%.αλλα και η δασκάλα μας μου λέει για να το κάνει πρέπει να το πιστέψεις πρώτα εσύ!!! :)
Το πιστεύω κι εγώ ότι όλα γίνονται. Πριν από 7 μήνες που πρωτοφόρεσε λουρί έτρεχε μπροστά και στη κυριολεξία με έσερνε.. Οι άνθρωποι στον δρόμο με λυπόντουσαν, μου το έλεγαν δλδ.
Μετά την εκπαίδευση και με πολύ προσπάθεια περπατάει στα αριστερά μου κύριος.. Αυτό και μόνο είναι μεγάλη πρόοδος.
Edit: α και για να μην με περάσετε για σχιζοφρενή όταν λέω κύριος εννοώ μέχρι να συμβεί κάτι που θα το ταράξει το χρυσό μου και πάθει κρίση. Αλλά αν κάποιος είχε δει το τότε και δει και το τώρα θα καταλάβει την τεράστια διαφορά.

Last edited: