Νέο μέλος - Dobermann

Agis

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2009
136
12
Αθήνα
Καλή χρονιά σε όλους. Ανθρώπους και σκύλους!!!
Μένω στην Αθήνα και από τον Οκτώβριο 2008 έχω αποκτήσει από εκτροφείο του εξωτερικού ένα Dobermann, το Molder.
Έχει γεννηθεί το Μάϊο 2008 και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την προσαρμογή του.
Στο παρελθόν είχα German Shepherds, Boxer και Rottweiler.

Agis

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
καλως ηρθες

απο ποιο εκτροφείο τον πηρες αν επιτρεπετε???

αιματα ?????

(εχω πει οτι η δευτερη μεγάλη μου αγάπη ειναι τα dobermann)

aaaa

βαλε και καμια φωτο να χαζέψουμε

Agis

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2009
136
12
Αθήνα
Αυτό είναι το site του εκτροφείου, από το οποίο αγόρασα το Molder **************
και στη διεύθυνση αυτή παρουσιάζονται ο Molder, τα αδέλφια του και οι πρόγονοί τους ************

Την Πέμπτη κατέθεσα το export pedigree του στον Κ.Ο.Ε. για την εγγραφή του και μου είπαν ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε 3 μήνες περίπου.

Agis

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
οκ

τωρα θα μπει ο admin και θα σβήσει τα link που εβαλες γιατι θεωρούντε εμπορικα και η διαφίμηση δεν επιτρέπετε στο φορουμ :D:D:D:D:D:D:D

μια χαρα ο μικρός να σου ζήσει

μπορεις να μου πεις με ποια κριτήρια αγόρασες σκύλο απο εκτροφείο του εξωτερικου και δεν αγόρασες απο καποιο εκτροφείο στην Ελλάδα αν θες ????? (καθαρή περιέργεια)

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
τα δενουν μετα την εγχείριση για να σηκωθουν.....

δεν καλοσώρισες το καινουργιο μέλος ομως :( και θα σε μαλώσω :D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Καλως όρισες, Άγη!! (οκ Μάκη;:D:D )

Καλά, δεν ήξερα καν ότι τους κάνουν εγχείρηση..... νόμιζα ότι στέκεται από φυσικού του το αυτί τεντωμένο.....:)

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
36
καλωσηρθες!!!!!!επειδη κι εγω ειμαι ασχετη...ειναι καθαρα αισθητικο το θεμα και γινεται η εγχειρηση στ' αυτια??? οπως και το κοψιμο της ουρας...?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Διάβασα κάπου ότι αρχικά το κάνανε γιατι με το όρθιο αυτί έχουν καλύτερο "sound localisation". Επίσης και γιατί είνα πιο δύσκολο να τα αρπάξει κάποιος απο το αυτί αν είναι σωστά κομμένο το αυτι.

Πάντως είδα μια φωτο με τη φυσική κατάσταση και είναι γλύκες (κατα τη γνώμη μου πιο γλύκες) με το πεσμένο αυτι.....

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Διάβασα κάπου ότι αρχικά το κάνανε γιατι με το όρθιο αυτί έχουν καλύτερο "sound localisation".
Αν υπάρχει πτερύγιο, ναι, ισχύει, και αν μπορεί να κουνηθεί φυσικά. Δεν είναι ίδιον σχεδόν κανενός άγριου ζώου το πεσμένο αυτί. Αλλά η ακοή και ειδικά το sound localisation γίνεται με το πτερύγιο που στην περίπτωση αυτή ειναι άχρηστο.

Επίσης και γιατί είνα πιο δύσκολο να τα αρπάξει κάποιος απο το αυτί αν είναι σωστά κομμένο το αυτι.
Μπα ... :)

Agis

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2009
136
12
Αθήνα
"μπορεις να μου πεις με ποια κριτήρια αγόρασες σκύλο απο εκτροφείο του εξωτερικου και δεν αγόρασες απο καποιο εκτροφείο στην Ελλάδα αν θες ????? (καθαρή περιέργεια)"

Εσύ, μπορείς να μου πεις γιατί μου κάνεις αυτή την ερώτηση;

Agis

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2009
136
12
Αθήνα
Να σου πω Μάκη,

Ο σκύλος ήρθε στην Ελλάδα 06/10/08. Το ψάξιμο όμως (μέσω Internet) ξεκίνησε τον Ιούνιο. Έχω κρατήσει αρχείο όλων των emails που έστειλα και έλαβα.
Με αφορμή την ερώτησή σου, ξανακοίταξα επί τροχάδην την αλληλογραφία μου.
Έστειλα 57 emails σε εκτροφεία του εξωτερικού και μίλησα και με κάποιους εκτροφείς στην χώρα μας.
Θες να σου πω κάτι ειλικρινά; Δεν υπάρχει κάποιο τρανταχτό επιχείρημα υπέρ της τελικής μου προτίμησης για εκτροφείο του εξωτερικού και όχι από ελληνικό. Ούτε είμαι ειδικός για να σου πω πρώτο, δεύτερο, τρίτο κλπ. λόγο. Θεωρώ όμως ότι έχω τη δυνατότητα της απλής κρίσης. Σε τελευταία ανάλυση επιλογή σκύλου έκανα, δεν έδωσα εξετάσεις για τη νευροχειρουργική κλινική του John Hopkins.

Από κάπου λοιπόν έπρεπε να τον αποκτήσω.
Είναι επίσης αρκετά πιθανό, εάν είχα αποκτήσει το Molder από ελληνικό εκτροφείο, κάποιοι να με ρωτούσαν το αντίθετο απ' αυτό που με ρώτησες εσύ.
Όταν αποκτάμε κάτι - οτιδήποτε είναι αυτό, έμβιο ή όχι - πάντα θα αναρωτιόμαστε εάν η επιλογή μας ήταν, αν όχι η καλύτερη, τουλάχιστον η καταλληλότερη.

Δεν με τσάντησε που με ρώτησες. Πιθανόν να φάνηκε έτσι από το ύφος της ερώτησής μου σε εσένα.
Αν όμως σου φάνηκε επιθετικό το ύφος, δεν ήταν στις προθέσεις μου.

Agis

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
οχι δεν υπάρχει θεμα αντιπαραθεσης

απλα περιέργεια

και θα σου πω

απο το 2000 εψαχνα να παρω ντομπ

εψαχνα για κάτι ΠΟΛΥ συγκεκριμένο και απο συγκεκριμένα αιματα - εκτροφεία του εξωτερικου

μεχρι το 2005 δεν με επεισε κανένας ως προς το οτι θα επαιρνα αυτο που ηθελα

τελικα και υστερα απο μια αντιμετώπιση που ειδα απο μεγάλο εκτροφέα του εξωτερικου (μεγάλη ιστορία) πήγα σε Ελληνα εκτροφέα , του ειπα τι θέλω και εφυγα

ειδα τελείως αλλη αντιμετώπιση, και μετα απο 6 μήνες πήρα αυτο που εψαχνα χρόνια

δεν μπορεσα να κρατησω την σκύλα δυστηχώς και μετα απο 1 χρόνο την πήρε πίσω

δεδομένο οτι το επίπεδο της φυλής στην χώρα μας ειναι ΠΟΛΥ υψηλο πιστευω οτι στην Ελλάδα μπορεί να βρει καποιος σκυλο πολυ υψηλής ποιότητας

αυτα

και πάλι να σου ζήσει ο μικρός :)