Να σου πω Μάκη,
Ο σκύλος ήρθε στην Ελλάδα 06/10/08. Το ψάξιμο όμως (μέσω Internet) ξεκίνησε τον Ιούνιο. Έχω κρατήσει αρχείο όλων των emails που έστειλα και έλαβα.
Με αφορμή την ερώτησή σου, ξανακοίταξα επί τροχάδην την αλληλογραφία μου.
Έστειλα 57 emails σε εκτροφεία του εξωτερικού και μίλησα και με κάποιους εκτροφείς στην χώρα μας.
Θες να σου πω κάτι ειλικρινά; Δεν υπάρχει κάποιο τρανταχτό επιχείρημα υπέρ της τελικής μου προτίμησης για εκτροφείο του εξωτερικού και όχι από ελληνικό. Ούτε είμαι ειδικός για να σου πω πρώτο, δεύτερο, τρίτο κλπ. λόγο. Θεωρώ όμως ότι έχω τη δυνατότητα της απλής κρίσης. Σε τελευταία ανάλυση επιλογή σκύλου έκανα, δεν έδωσα εξετάσεις για τη νευροχειρουργική κλινική του John Hopkins.
Από κάπου λοιπόν έπρεπε να τον αποκτήσω.
Είναι επίσης αρκετά πιθανό, εάν είχα αποκτήσει το Molder από ελληνικό εκτροφείο, κάποιοι να με ρωτούσαν το αντίθετο απ' αυτό που με ρώτησες εσύ.
Όταν αποκτάμε κάτι - οτιδήποτε είναι αυτό, έμβιο ή όχι - πάντα θα αναρωτιόμαστε εάν η επιλογή μας ήταν, αν όχι η καλύτερη, τουλάχιστον η καταλληλότερη.
Δεν με τσάντησε που με ρώτησες. Πιθανόν να φάνηκε έτσι από το ύφος της ερώτησής μου σε εσένα.
Αν όμως σου φάνηκε επιθετικό το ύφος, δεν ήταν στις προθέσεις μου.
Agis