Να και ο σκυλακος μου


Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Γεια χαρα και παλι ,

Αφου μελετησα σε βαθος τις αναγκες των φυλων που μου αρεσουν , κατεληξα τελικα σε ενα ομορφο Αγγλικο Bulldog ...ηταν ο σκυλος που παντα ηθελα να παρω και τον επελεξα αναμεσα στους αλλους δυο φιναλιστ (Σαρπει και boxer) , ως πιο καταλληλο στον τροπο ζωης μου.

Ιδου λοιπον ο Boogie (Woogie Man) , αρσενικος κουταβος 6 μηνων ...μεχρι σημερα ζουσε με την μαμα και την αδερφη του στο εκτροφειο ********απο οπου και τον πηρα.

Ζουμε πλεον μαζι τις τελευταιες βδομαδες και ο σκυλακος ειναι απλα τελειος ... εχουμε μερικα πεισματα αλλα εχει μαθει ο ενας τον αλλο και ειμαστε αχωριστοι.

Χαιρομαι που πηρα junior σκυλο και οχι puppy παροτι εχασα την ''λουτρινη'' εικονα του οταν ηταν μικρος ...ο σκυλακος μου εχει μαθει καλους τροπους απο την μαμα του και δεν αντιμετωπισα προβληματα λερωματος και καταστροφων στο σπιτι ....ειναι απλα κυριος:) .Αγαπαει ολο τον κοσμο και ολα τα σκυλια , γατες κλπ .Λατρευει το νερο σε απιστευτο βαθμο , τοσο που να δημιουργει προβλημα (οταν ποτιζω στον κηπο , ορμαει μεσα στους γεματους νερολακους και γινεται σαν γουρουνι)

Πηγαινουμε δυο βολτες τη μερα και παιζουμε δυο μισαωρα
στον κηπο.Ειναι πολυ ενεργητικος και μπορει να παιζει για ωρες (τον σταματαω μολις λαχανιασει).

...δεν κλαιει ποτε , δεν γαβγιζει ποτε , δεν ενοχλει κανεναν ...το μονο προβλημα ειναι οτι θελει να ειναι συνεχεια μαζι μου , ακομα και οταν κοιμαμαι και εκει θελει εκπαιδευση ...στο αμαξι ,μολις ξεκινησουμε, πεφτει και κοιμαται σαν βρεφος.

Εχω μερικες ερωτησεις και θα τις κανω στις αναλογες κατηγοριες.

ΜΦΧ
Βασιλης
 

Attachments

Last edited:
















Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
1000 ευχαριστω για τις ευχες σας ...

Θελω να προσθεσω και το εξης :

Οσο ψαχνομουν ακομα ωστε να καταληξω ποια φυλη σκυλου ειναι καλυτερη για μενα , μιλησα με εκτροφεις τοσο αγγλικων bulldogs οσο και sharpei και boxer .Ισως να ημουν τυχερος και να επεσα στις καλες περιπτωσεις αλλα ολοι τους ακουγονταν σωστοι και ''τιμιοι'' ανθρωποι.Κανεις δεν με ειδε σαν πελατη.
Θελω λοιπον να επαναλαβω απο τη μερια μου : μην κανετε το ευκολο λαθος να παρετε αγνωστο σκυλο απο πετ σοπ ...ψαξτε το λιγο καλυτερα , καντε ισως και λιγη υπομονη.Το κοστος δεν ειναι μεγαλο πραγματικα ...μικρες η διαφορες κοστους αναμεσα στα πετ σοπ και στους εκτροφεις.Το να παρεις ομως ενα σκυλο με υγιη υποδομη ειναι ανεκτιμητο ...ειδικα στις φυλες που ενδεχεται να παρουσιασουν προβληματα υγειας (οπως τα bulldogs).
 








skyclad

Member
17 Σεπτεμβρίου 2008
17
0
"Χαιρομαι που πηρα junior σκυλο και οχι puppy παροτι εχασα την ''λουτρινη'' εικονα του οταν ηταν μικρος ...ο σκυλακος μου εχει μαθει καλους τροπους απο την μαμα του και δεν αντιμετωπισα προβληματα λερωματος και καταστροφων στο σπιτι ....ειναι απλα κυριος:) .Αγαπαει ολο τον κοσμο και ολα τα σκυλια , γατες κλπ ."

Συμφωνω απολυτα εδω μαζι σου! Κι εγω πηρα τη Fairy μου (ιρλανδικο σεττερ) 5 μηνων..στην αρχη ειχα αγχος οτι δε θα με αγαπαει επειδη θα εχει συνηθισει με αλλους ανθρωπους αλλα τα παμε τελεια μαζι!
Επισης εχει μαθει πολυ καλους τροπους απο τη μαμα της κ δεν μπορω ποτε να την φανταστω σαν σπαστικο σκυλακι με ψυχολογικα προβληματα ;)
...εεε με τα τσισα μας το παλευουμε ακομα αλλα ειμαι σιγουρη οτι θα τα καταφερουμε!
Να χερεσαι τον μπουλη σου!:D
 
Last edited by a moderator:






Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Καλως ηρθες:).Πως και επελεξες να τον παρεις 6 μηνων?
Γεια χαρα ,

Στην αρχη εψαχνα για κουταβι οπως ολοι ...οταν δεν βρηκα διαθεσιμο , μη εχοντας αλλη επιλογη , το κουβεντιαζα το θεμα με εκτροφεις της φυλης ...βιαζομουν γιατι αυτον τον καιρο δεν εργαζομαι και ηταν η καλυτερη χρονικη στιγμη για να παρω σκυλο.Τελικα ο εκτροφεας , μου προτεινε να παρω τον Boogie υπο προυποθεσεις.
Ο σκυλακος μου δεν ηταν για πωληση ως κουταβι αλλα ζουσε μονιμα στο εκτροφειο ...εχει κατεβει ηδη και σε εκθεσεις ΚΟΕ και Ελληνικης εκτροφης (δεν αναφερω αποτελεσματα για να μην τον ματιασω:)) .

Τεσπα , μετα απο κουβεντες και με εναν φιλο μου κτηνιατρο , αποφασισα πως ειναι καλυτερο να παρω ενα σκυλο 6 μηνων ...ετοιμο να ζησει ελευθερα.Πραγματικα , δεν το εχω μετανιωσει ...ο σκυλακος δεν προκαλει απολυτως κανενα προβλημα και καταλαβαινει/μαθαινει αμεσως.Στο χαρακτηρα/ενεργεια ειναι ακομα κουταβι ...στο μυαλο και το σωμα ειναι εφηβος:)
 






Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Καλωσήρθες. 6 μηνών μια χαρά κουτάβι είναι. Εφόσον τον είχε εκτροφέας μέχρι αυτήν την ηλικία, μάλλον θα έχει κάνει καλή δουλειά στο θέμα της κοινωνικοποίησης, οπότε δε θα έχεις κανένα πρόβλημα που καθυστέρησες λιγουλάκι να τον πάρεις. Να σου ζήσει!