Νεογέννητο και επιληψία.

maltezomana

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
91
0
Καλλιθέα
Καλησπερα. Θα ηθελα να σας διηγηθω αυτα που περναω τις τελευταιες ωρες με 2 νεογεννητα που εχω στα χερια μου τα οποια δε πρεπει να ειναι ουτε εβδομαδας. Χτες το απογευμα ενα παιδι βρηκε στο βουνο παρατημενα 7 κουταβια σε μια κουτα κ τα μαζεψε γιατι εκει ηταν σιγουρο πως θα πεθαιναν. Το παιδι ζητησε βοηθεια επειδη δουλευει ολη μερα κ δε μπορει να τα φροντισει φιλοξενιες. Ετσι προσφερθηκα να παρω 2 ωστε να τα βοηθησω να ορθοποδησουν. Δυστυχως μεχρι σημερα το μεσημερι αποτα 7 εμειναν 5.... Πηρα τηλεφωνο 2 κτηνιατρους για να μου δωσουν συμβουλες(γαλα, ζεστη, κτλ) κ ολα καλα. Τα δικα μου μωρα δε τα φυλανε ολη την ωρα δε ξεκολλανε απο πανω τους. Με το που εφτασα σπιτι το ενα απο τα 2 μωρα εβγαλε μια περιεργη κραυγη κ ξαφνικα κοκκαλωσε... Πληρης δυσκαμψια με τεντωμενα τα ακρα κ ανοιχτα ματια(κατι το οποιο δε θα επρεπε να συμβαινει διοτι τα μικρα ειναι τοσο μικρα που ουτε καν να ανοιξουν ματια ακομη) .Μεχρι να συνηδητοποιησω τι εγινε ξαφνικα επανηλθε κ οχι μονο επανηλθε κοιμοταν κ ολας πολυ ηρεμα... Μετα απο μια ωρα τα ιδια. Παιρνω παλι γιατρους μου λενε επιληψια απο εγκεφαλιτιδα η απο ελειψη ζαχαρου. Μου ειπαν να περιμενω να δω πως θα παει διοτι μπορει να κ να του περασει μονο του κ καποια κουταβια το παθαινουν. μου ειπε πως ειναι τοσο μωρα που δε μπορει να κανει κατι ετσι κ αλλιως. Φαγαμε λιγακι, ξανα ξαπλωσαμε κ μετα παλι κριση. Μετα απο 2 ωρες ξανα μεχρι που αρχισε να βγαζει αιμα απο τα ματακια του...να κλαιει αλλα να αναπνεει κ νσ κουνιεται πολυ εντονα.... μετα απο 1 ωρα ξανα ..... με αιμα παλι..... πηρα γιατρους τηλεφωνο μου λενε δεν υπαρχει νοημα.... λιγες ωρες ζωης εχει... ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? το σκυλακι αναπνεει κουνιεται.... δε μπορω να το εγκαταλειψω.... ευθανασια? κ αν υπαρχει ελπιδα? ειμαι απελπισμενη, και τρομερα θυμομενη με ολα τα καθαρματα εκει εξω.... δε ξερω τι να κανω πραγματικα. Υπαρχει καποιος με παρομοια ιστορια να μου πει το τελος της? εχς απελπιστει γιατι τωρα δε τρωει κ φαινεται πως δεν οριζει το κεφαλακι της.

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
αχ! γλυκια μου καλο κουραγιο σου ευχομαι. δυστυχως πρεπει να εχεις πολυ γερο στομαχι σε τετοιες περιπτωσεις. κανεις οτι καλυτερο μπορεις αλλα πολλες φορες δεν υπαρχει τροπος να επεμβεις. Παρα πολλες φορες τυχαινει να εχεις κανει μια πολυ προσεγμενη γεννα, να εχεις παρει ολα τα μετρα, η σκυλα να ειναι η καλυτερη μανα και παρολα αυτα να πεθανουν κουταβια. Ποσο μαλλον στην περιπτωση που εχουν πεταχτει σε τοσο μικρη ηλικια μακρια απο τη ζεστασια και το γαλα της μανας τους.
Κανε κουραγιο και βοηθησε τα οσο μπορεις. Οποια και αν ειναι η καταληξη, μπραβο για την προσπαθεια που κανετε.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μόνο να τα πας σε ιατρό να τα εξετάσουν και να εκτιμήσουν από κοντά την περίπτωση και να προσπαθήσεις για το καλύτερο.., από τηλέφωνο και ίντερνετ μόνο ιστορίες θα ακούς..

Ότι και να γίνει..μπράβο για την προσπάθεια..

maltezomana

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
91
0
Καλλιθέα
ο ιδιος ο γιατρος μου ειπε οτι χειροτερο θα τους κανω αν τα μετακινησω . Αυτος δε μπορει να κανει κατι δυστυχως εκτος απο ευθανασια... ουτε εξετασεις ουτε φυσικα να δωσει καποιο φαρμακο... ειναι απιστευτα μικρα..

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
βαλτα κατω απο λαμπα ή πανω σε τυλιγμενη θερμοφορα. και γαλα ειδικη σκονη για κουταβια με μπιμπερο ή συριγγα. φανταζομαι τα εχεις ηδη κανει αυτα. καθε τοσο να τους χαιδευεις απαλα την κοιλιτσα για να λειτουργει το αντανακλαστικο της αφοδευσης.

maltezomana

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
91
0
Καλλιθέα
Απο τα 7 μας εμειναν 3.. Σημερα το πρωι πηγαμε τη μικρουλα για ευθανασια.... ποναγε εκλαιγε, δεν ετρωγε κ σημερα το πρωι ισα που αναιπνεε.. ειναι 10 ημερων περιπου η λυπη μας τεραστια πραγματικα. Το αδερφακι της το ενα που εχω παλι εγω δειχνει να τα πηγαινει καλυτερα τρωει αρκετα καλα... κλαει κ ολας για να δειξει οτι πειναει και οταν θελει να κανει την αναγκη του σερνεται εξω απο το καλαθακι..... Τωρα του πηρα κ θερμοφορα και ριχνει κατι υπνους επικους... εχω πεισμωσει τρομερα... πρεπει να αντεξουν εστω κ αυτα.... ειναι κριμα...

maltezomana

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
91
0
Καλλιθέα
μακαρι..... δε μπορω να κοιμηθω.... ειμαι συνεχεια απο πανω του... τρεμω για το αν αναπνεει.... εχω πεισμωσει ΤΡΟΜΕΡΑ. δε θελω να του περασει του καθαρματος που τα πεταξε......

επισης ξεχασα πως ανεβαζουν φωτο

Last edited:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Δε μπορουμε να δουμε καποια φωτογραφια...
Με το κουταβι τι γινεται?

maltezomana

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
91
0
Καλλιθέα
Το κουταβι το πηγαμε για ευθανασια αμαλιαζ μου... δεν ετρωγε ειχε συνεχεια κρισεις κ ισα που ανεπνεε το πρωι ειχε πεσει σε κωμα.... δεν εδωσε καμια ελπιδα ο γιατρος.... δε βλεπετε φωτο γιατι εχω ξεχασει πως ανεβαζουν... καμια βοηθεια?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Το κουταβι το πηγαμε για ευθανασια αμαλιαζ μου... δεν ετρωγε ειχε συνεχεια κρισεις κ ισα που ανεπνεε το πρωι ειχε πεσει σε κωμα.... δεν εδωσε καμια ελπιδα ο γιατρος.... δε βλεπετε φωτο γιατι εχω ξεχασει πως ανεβαζουν... καμια βοηθεια?
Κανατε το πιο σωστο... :(
Ποσα κουταβακια εχεις τωρα? ενα?

maltezomana

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
91
0
Καλλιθέα
ειναι τοσο καλος ο μικρουλης που οταν θελει να κανει την αναγκη του σερνεται εξω απο το καθαλακι..... Καθαρματα πραγματικα..... απορωωω ποσο αρρωστος μπορει να ειναι καποιος για να κανει κατι τετοιο.... πως πηγε σπιτι του το βραδυ και κοιμηθηκε? πως?? εγκληματιας... 7 κουταβακια μεσα στο κρυο του βουνου.... ουτε 10 ημερων..... θα τον πειραζε τον μ@@@@κα να τα αφησει ακομα 10 μερες με τη μανουλα τους? τοσο βαρος ηταν?τιποτα δε κοστιζαν κ ουτε πολυ θορυβο κανουν.... τι να πω... νιωθω τοσο οργη... δε ξερω τι να πρωτο κανω...

maltezomana

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
91
0
Καλλιθέα
εγω εχω 1 κ αλλη μια κοπελα αλλα 2.... δε θελαμε να τα παρουμε μονα τους γι αυτο τα περναμε 2 η και 3 μαζι για να εχουν παρεα κ να αισθανονται ζεστασια αλλα....

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Εκανες και κανεις οτι μπορεις,ευχομαι τα καλυτερα!
Αν χρειαστεις βοηθεια ξερεις που θα με βρεις.