Νεο μελος...ζητα ενημερωση full!!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ναι να πάρεις στον ΚΟΕ. Όταν λες 3 φορές τη μέρα βόλτα τι εννοείς? Θέλουν πολλή άσκηση οι εκ φύσεως δραστήριες φυλές, όχι ένα γύρο στο τετράγωνο.
Το Boxer είναι τρομακτικό με αυτά τα ματάκια? Να μου πεις πιτ να το δεχτώ ρε παιδί μου, αλλά το boxer έχει ένα μονίμως παραπονεμένο γούτσου-γούτσου ύφος.
Πέρα απ' αυτό υπάρχει κάτι που μ' ενοχλεί στο χαρακτηρισμό ενός σκύλου ως "τρομακτικού".

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Συμφωνω μαζι σου...αλλα μιλαω για ανθρωπους ανιδεους...που ισως τρομαζουν κ με το labrador...Δεν θελω σκυλο σωματοφυλακα.Μια γνωστη μου πχ θεωρησε ενα labrador τρομακτικο οταν την πλησιασε...τι σε ενοχλει αυτο?Αν ηθελα να τρομαξω ολον τον κοσμο θα επαιρνα μια τιγρη :)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Ναι καταλαβαίνω πώς το λες. Θεωρώ καλό, όμως, και ο ανίδεος να μάθει ότι ο σκύλος δεν είναι κανένα τέρας που θα ορμίσει να τον κατασπαράξει.
Αν πάλι μιλάμε για σωματοφυλακή αυτό είναι μεγάλο κεφάλαιο...
Αν απλά θέλεις να αποτρέψεις κάποια επίθεση από ανίδεο άνθρωπο, οποιοδήποτε μεγαλούτσικο σκυλί κάνει δουλειά!
(Πόσω μάλλον ένα ντόμπερμαν, ένα πιτ, ένα ροτ.)

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Ναι μπραβο,διαλεξα το boxer ομως γιατι δεν ειμαι κ πολυ σιγουρος αν θα τα καταφερω με αυτες τις ρατσες για πρωτο σκυλι.Αν κ πιο πολυ φοβαμαι τον εαυτο μου στο θεμα ασκησης παρα στο θεμα κυριαρχιας.(Αν θα τα βγαλω περα).Κ κατι αλλο το οτι φοβαμαι μηπως δεν τα καταφερω θεωρειται οτι δεν κανω για να παρω σκυλο?Μηπως επρεπε να ειμαι σιγουρος κ με αυτοπεπεοιθηση?Θεωρητικα το θελω πολυ παντως...Διαωαζω κ ασχολουμαι κανα 10μηνο τωρα...

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Το ότι φοβάσαι μήπως δε τα καταφέρεις και το σκέφτεσαι δείχνει υπευθυνότητα. Η πολλή αυτοπεποίθηση τους τρώει τους περισσότερους.

Πάντως στο θέμα άσκησης κοίτα να είσαι σίγουρος. Αυτά τα σκυλιά θέλουν δίωρη με τρίωση εκτόνωση, και όχι απλό περπάτημα μόνο. Θέλουν τρέξιμο, παιχνίδι και τρελές βόλτες.

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Χμ...το φανταζομαι αλλα ολα τα σκυλια αυτου του στυλ χρειαζονται εκτονωση(σωστα?).Οποτε δε νομιζω οτι θεμα ρατσας απο τη στιγμη που θελω αυτο στυλ...

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Τι εννοείς στυλ?

Πάνο, δεν έχουν όλα τα μεγαλόσωμα σκυλιά τις ίδιες ανάγκες εκτόνωσης, αν μιλάς για μέγεθος. Και μολονότι και κάποιο άλλο μπορεί να του αρέσει η τρίωρη βόλτα, αν δεν την κάνεις δε θα σου διαλύσει το σπίτι. Τα ζώα που έχουν μεγάλη ανάγκη για εκτόνωση, το χρειάζονται πραγματικά, διαφορετικά έχεις προβλήματα στη συμπεριφορά τους.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Καλέ πώς δεν είναι? Πάρε έναν Αγίου Βερνάρδου. Βάλτου πνίχτη και βγες στο δρόμο. Κανείς δε θα σε πλησιάσει (σε ανίδεο). Λίγη άσκηση συγκριτικά του αρκεί και μέσα στο σπίτι αραααααααάζει. Ο υπέροχος αυτός γίγαντας, όπως και όλοι οι γίγαντες όμως έχουν για μένα το ελάττωμα του μικρού προσδόκιμου ζωής. Αυτό βέβαια δεν είναι λόγος για να μην πάρεις εσύ!

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Α ωραια...μην νομιζεις οτι μιλας κ με γνωστη του ειδους.Εμενα μου αρεσουν τα σκυλια στο μεγεθος του boxer.Οταν αρχιζα να αποφασιζω ξεκινησα απο doperman,rott,γερμανικο ποιμενικο κ boxer.Θελω να ειναι φυλακας αλλα εγω θα κανω εκπαιδευση βασικης υπακοης μονο οχι για καθηκοντα φυλαξης οποτε θελω να εκμεταλυτω αυτο που αναφερω πιο πανω...να με προβληματιζει τους υποπτους..Τωρα αν μου την πεσει ο Ραμπο η μπουνε στο σπιτι μου τα ΕΚΑΜ οκ δεν πειραζει.Αλλα θεωρω οτι απο τα 4 το βοχερ ειναι το λιγοτερο κυριαρχικο(μπορει να κανω κ λατθος).Κ τα dogo argentino μου αρεσουν επισης αλλα αποκλειονται για τους ιδιους λογους.Αν εχεις κατι να προτεινεις ευπροσδεκτο θα ειναι...δεν εχω υπογραψει κανενα συμβολαιο..:)

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Ρε chloe ok εσυ το παρακανες...εννοεις οτι του αγ. βερναρδου συγκρινεται με το boxer η το δοπερμαν?Ημαρτον ειπαμε να βοηθησετε οχι να κανετε πλακα...:confused:

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Δεν έχω αντιπρόταση. Απλά σου λέω κάτι που ξέρω για τα boxer ώστε να το έχεις υπόψη σου. Επίσης, προσωπικά από τις τέσσερις φυλές που ανέφερες θεωρώ τα boxer τη λιγότερο εκφοβιστική.

Εμένα μου αρέσει και ο γερμανικός ποιμενικός.:)

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
thx..εμενα μου αρεσουν ολα παντως.Βασικα το ερωτημα ειναι απλο...Μπορουν 2 ατομα που εργαζονται 8 10 ωρες ημερησιως χωρισ Σ/Κ να τα καταφερουν?Ειναι αδυνατο,απιθανο,παλευεται?Τι εναι?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Τα boxer τα θεωρώ απλά υπέροχα και θεωρητικά είναι τα λιγότερο κυριαρχικά. Όμως έχεις καμία εμπειρία με τέτοιο σκυλί? Εγώ μικρή, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι είναι υπερδραστήρια.
Το πόσο κυριαρχικό είναι ένα σκυλί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες πέραν της φυλής. Εγώ ας πούμε έχω εμπειρία με κανίς και βελγικό ποιμενικό. Ο βελγικός ήταν κατάμαυρος, "τρομακτικός", αλλά σκέτο αρνί!
Θα σκεφτόσουν ποτέ να πάρεις έναν εκπρόσωπο αυτής της φυλής?
Μάλλον όχι...
Γνώμη μου είναι ότι μπορείς κάλλιστα να ψάξεις για ένα ενήλικο σκυλί, που θα έχει το χαρακτήρα και την εμφάνιση που εσύ θέλεις (ας πούμε το μεγαλόσωμο ημίαιμο που έχω στην υπογραφή μου με τέτοιο χαμόγελο δε νομίζω ότι μπορεί να τρομάξει κανέναν :D )
EDIT: ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΠΛΑΚΑ για του Αγίου Βερνάρδου! Τι κακό έχουν???????? Έχεις δει κανένα να αγριεύει? Εγώ ναι, στον κτηνίατρο. Τα είδα όλα!

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
thx..εμενα μου αρεσουν ολα παντως.Βασικα το ερωτημα ειναι απλο...Μπορουν 2 ατομα που εργαζονται 8 10 ωρες ημερησιως χωρισ Σ/Κ να τα καταφερουν?Ειναι αδυνατο,απιθανο,παλευεται?Τι εναι?

αν δεν μπορούσαν τότε μόνο οι συνταξιούχοι και οι εισοδηματίες θα έπρεπε να εχουν σκύλο.

ποιότητα και όχι ποσότητα

πιο μεγάλη σημασία εχει τι κάνεις όταν είσαστε μαζί και όχι το πόσο

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
οκ εγω δεν εχω κ τοσο αυτοπεποιθηση...εισαι το προτυπο μου αν δεν εχεις συναντησει προβληματα κ δεν ειχες σχεση με σκυλους οπως εγω...
δεν είμαι και ότι καλύτερο για πρότυπο πίστεψε με.

έχω κάνει πολλά και τεράστια λάθη απλά προσπαθώ αν μαθαίνω από αυτά

κακώς δεν έχεις αυτοπεποίθηση

από την στιγμή που καταλαβαίνεις οτι οι δυνάμεις σου είναι μλέχρι ένα σημείο με την βοήθεια ενός σοβαρού εκπαιδευτή ΚΑΙ του εκτροφέα σου θα τα καταφέρεις

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Τωρα αν μου την πεσει ο Ραμπο η μπουνε στο σπιτι μου τα ΕΚΑΜ
Σε πληροφορω οτι στο σπιτι σου μπορει να μπει καποιος και με πολυ λιγοτερες ικανοτητες, σχεδον οτι σκυλι και να εχεις. Το πως δεν θελω να σου πω δημοσια.
Να ευχεσαι μονο να ειναι φιλοζωος για να κανει οσο το δυνατον λιγοτερη ζημια στο σκυλακι σου.;)

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Ωραια...ναι καπως ετσι το εχω σκεφτει...κ θεωρω οτι με πολυ προσοχη μπορω να τα κατεφρω γιατι εχω δει κατι ατομα που εχουν σκυλους κ αναρωτιεμαι ειναι δυνατον να γινω χειροτερος απο αυτους?Τhx...

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Κοτσιδα στο σπιτι μου θα εχω κ συναγερμο.Θεωρω οτι για να μπει καποιος σε σπιτι με τετοιο σκυλο κ συναγερμο θα ειναι αποφασισμενος κ επαγγελματιας οποτε δεν μπορω να κανω κατι.Ο οποίος παλι δε θα το κανει για μια τηλεοραση απο τη στιγμη που δεν ειμαι κ κανας πλουσιος.Σωστα?

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Εγώ θα ξανακοίταζα το θέμα "καχύποπτο με τους ανθρώπους"...
έχω την αίσθηση πως το Μπόξερ είναι ανθρωποκεντρικό άρα ελάχιστα εώς καθόλου καχύποπτο. Ρώτα πάντως και γνώστες της φυλής καλύτερα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.310
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης