Νεφέλη_maltese

A_Nefeli

Member
10 Οκτωβρίου 2013
23
2
Γεια σας παιδιά!
Η Νεφέλη είναι το καινούριο μέλος του σπιτιού μας. Είναι μια χιονόμπαλα 7 εβδομάδων, χθες κάναμε το Puppy εμβόλιο και δε είχε καμία παρενέργεια ούτε αδιαθεσία, ίσα ίσα είχε όρεξη για φαγητό και παιχνίδι. Από την 1η μέρα την έχουμε στο πάρκο με το κρεβάτι της, τα παιχνίδια της κ την πάνα της. Όταν είναι μέσα χρησιμοποιεί τη πάνα, όταν παίζουμε έξω όμως όχι-το ξέρω πως είναι πολύ μικρούλα ακόμα. Αυτό που παρατήρησα κ θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας είναι ένα τρέμουλο στο μπροστινό δεξί πόδι. Δε το κάνει συνέχεια αλλά κυρίως στο παιχνίδι κ σήμερα όταν μετά το παιχνίδι κάθησε στα πίσω πόδια. Γνωρίζεται κάτι για αυτό; Και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία για τα μαλτεζάκια είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ πολύ!

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Να σου ζήσει η Νεφέλη.

Στην ηλικία που είναι η μικρή σου δεν θα έπρεπε να είναι μαζί σου αλλά με τη μητέρα και τα αδέρφια της. Δεν την πήρες από εκτροφείο να φανταστώ....

A_Nefeli

Member
10 Οκτωβρίου 2013
23
2
Ευχαριστώ πολύ! Όχι δε την πήρα από εκτροφείο αλλά από σπίτι. Ήταν ένας ενδοιασμός το αν έπρεπε να την πάρουμε τόσο μικρή αλλά μας είπαν ότι ξεκίνησαν να τρώνε τροφή τα κουτάβια και δε είναι πρόβλημα. Και ο γιατρός την βρήκε καλή κ τροφαντή και δε μας σύστησε υποκατάστατο μητρικό γάλα.

Ojeriza

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2013
217
2
Rion
Γεια σου Νεφέλη και καλώς ήλθες στην παρέα μας.

Καμιά φωτό θα μας ανεβάσεις? :D

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
μην την πολυκουραζεις ειναι πολυ μικρη για τρεχαματα,,, με το μαλακο,,

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Να σου ζήσει η μικρή!

το θεμα όμως δεν ειναι μόνο η τροφή αλλά τα πολύτιμα μαθήματα που παίρνει από την μητέρα της και την υπόλοιπή τοκετοομάδα! Μαθήματα συμπεριφοράς που δεν θα μπορείτε να της δώσετε εσείς.

Όσο για το τρέμουλο θα σου έλεγα μη το κουράζετε το κουταβάκι και αν δεις οτι συνεχίζετε μια βόλτα απο τον κτηνίατρο!

A_Nefeli

Member
10 Οκτωβρίου 2013
23
2
Ευχαριστώ πολύ βρε παιδιά! Και εγώ να μη την κουράσω παίζει μόνη της στο πάρκο της με τις ώρες! Πήρα τηλ τον γιατρό και είπε ότι ίσως παθαίνει υπογλυκαιμία από το παιχνίδι και να μην ανησυχώ. Όσον αφορά τις φωτογραφίες, προσπαθώ να ανεβάσω και δε μπορώ.. :?:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Πήρα τηλ τον γιατρό και είπε ότι ίσως παθαίνει υπογλυκαιμία από το παιχνίδι και να μην ανησυχώ.
Νομίζω ότι η υπογλυκαιμία θα έπρεπε να ήταν λίγο ανησυχητικό...αλλά και πάλι δεν ξέρω στα κουτάβια.

A_Nefeli

Member
10 Οκτωβρίου 2013
23
2
Stamatia το ίδιο διάβασα και σε φόρουμ για rottweiler! Πέρασαν χρόνια που το yorkshire μου ήτανε κουτάβι για να θυμάμαι κάτι παρόμοιο αλλά σίγουρα δε έπαιζε τόσο, όλο κοιμόταν. Η Νεφέλη μου δε σταματά να χοροπηδά! :)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Stamatia το ίδιο διάβασα και σε φόρουμ για rottweiler! Πέρασαν χρόνια που το yorkshire μου ήτανε κουτάβι για να θυμάμαι κάτι παρόμοιο αλλά σίγουρα δε έπαιζε τόσο, όλο κοιμόταν. Η Νεφέλη μου δε σταματά να χοροπηδά! :)
Να σε ανησυχει η υπογλυκαιμια... δεν ειναι αθώα αν δεν προλάβεις να ανεβάσεις το σακχαρο της μικρής πριν πεσει τέζα. Οποτε παρε μια υψιθερμιδικη πάστα να εχεις....

A_Nefeli

Member
10 Οκτωβρίου 2013
23
2
Ωχ μη μου λες τέτοια... Ήδη βάζω ξυπνητήρι το βράδυ για να δω ότι είναι καλά-ναι είμαι υπερβολική, το ξέρω-! Υποθέτω αν το 'πρόβλημα' συνεχιστεί θα πρέπει να κάνουμε εξετάσεις αίματος και θα φανεί αν έχει κάτι το μικράκι μου. Έχω πατε-μους και ξηρά τροφή καλής μάρκας, δε ξέρω αν επιτρέπεται να πω το όνομα. Η πάστα που λες είναι το ίδιο ή κάτι άλλο?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Ωχ μη μου λες τέτοια... Ήδη βάζω ξυπνητήρι το βράδυ για να δω ότι είναι καλά-ναι είμαι υπερβολική, το ξέρω-! Υποθέτω αν το 'πρόβλημα' συνεχιστεί θα πρέπει να κάνουμε εξετάσεις αίματος και θα φανεί αν έχει κάτι το μικράκι μου. Έχω πατε-μους και ξηρά τροφή καλής μάρκας, δε ξέρω αν επιτρέπεται να πω το όνομα. Η πάστα που λες είναι το ίδιο ή κάτι άλλο?
Χρειαζεσαι κατι για να της ανεβάσει αμεσα το σακχαρο αν πεσει σε υπογλυκαιμια. Ουτε πατέ ουτε τροφή θα θελει να φάει τοτε, οποτε πρεπει να της βάλεις εσύ στο στόμα. Η παστα ειναι σαν αλοιφη που αν δεν θελει να την φάει της βάζει στη γλώσσα με το ζόρι και την 'τονωνει" αμεσα.
Αλλά πρεπει και να μην τρελαίνεται στο παιχνίδι χωρις να τρώει αναλογα.
Οποτε παρακολουθησε να δεις αν ειναι συχνο το φαινόμενο της υπογλυκαιμιας (κυριως γινονται ληθαργικά και ανόρεχτα για οτιδήποτε).

A_Nefeli

Member
10 Οκτωβρίου 2013
23
2
Και τρώει και παίζει πολύ και μετά κοιμάται πολύ! Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες ghelly. Θα προμηθευτώ τη πάστα και ας ελπίσω να μην τη χρειαστεί ποτέ.

salonika

Active Member
14 Οκτωβρίου 2013
30
2
θεσσαλονίκη
Γεια σας παιδιά!
Η Νεφέλη είναι το καινούριο μέλος του σπιτιού μας. Είναι μια χιονόμπαλα 7 εβδομάδων, χθες κάναμε το Puppy εμβόλιο και δε είχε καμία παρενέργεια ούτε αδιαθεσία, ίσα ίσα είχε όρεξη για φαγητό και παιχνίδι. Από την 1η μέρα την έχουμε στο πάρκο με το κρεβάτι της, τα παιχνίδια της κ την πάνα της. Όταν είναι μέσα χρησιμοποιεί τη πάνα, όταν παίζουμε έξω όμως όχι-το ξέρω πως είναι πολύ μικρούλα ακόμα. Αυτό που παρατήρησα κ θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας είναι ένα τρέμουλο στο μπροστινό δεξί πόδι. Δε το κάνει συνέχεια αλλά κυρίως στο παιχνίδι κ σήμερα όταν μετά το παιχνίδι κάθησε στα πίσω πόδια. Γνωρίζεται κάτι για αυτό; Και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία για τα μαλτεζάκια είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ πολύ!
Να σου ζησει!!!:) :)

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
καλωσηρθατε και οι δυο με τα κουταβια σας!:p

ο'τι καλυτερο στη μικρη Νεφελη, οταν μεγαλωσει λίγο να ελεγξεις αυτο το θεμα με το τρεμουλο.
τι τροφη της δινεις?