Κανείς δε σου εγγυάται βρε milou ότι δεν θα νοσήσει το σκυλί. Σου εγγυάται όμως ότι μειώνεις τις πιθανότητες, όσον αφορά κληρονομικές ασθένειες. Τίποτα δεν είναι απόλυτο. Ένας άνθρωπος με οικογενειακό ιστορικό εμφάνισης νοσημάτων με μεγάλο ποσοστό κληρονομικότητας, έχει πιο πολλές πιθανότητες στατιστικά να νοσήσει, απ' ότι κάποιος που δεν έχει το αντίστοιχο ιστορικό. Χωρίς πάλι να είναι απόλυτο. Το ίδιο και με τα ζώα. Δεν είναι σώνει και ντε εγγύηση η αγορά από εκτροφέα, όμως συνεπάγεται με μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης κληρονομικών παθήσεων και όχι μόνο.επειδη το 'σχετικο' θεμα κλειδωθηκε απλα να προσθεσω οτι γνωριζω και σκυλους με δυσπλασια (γερμ. ποιμενικος) και με αιματολογικα προβληματα (σναουτσερ), με ωραιοτατα αυθεντικα πεντιγκρι απο εκτροφεις. και οι ιδιοκτητες τους πληρωσαν ενα σκασμο χρηματα, απλα παρατεινοτας το μαρτυριο των σκυλων τους για λιγα χρονια. τελικα ο ενας δεν ξαναπηρε σκυλο και ο αλλος μαζεψε ενα ημιαιμο απο το δρομο. το ημιαιμο βγηκε οχι απλα υγιεστατο, σιδερενιο.
μου κανει εντυπωση που ελαχιστοι εχουν δει τετοια προβληματα σε εκτροφικους σκυλους. προφανως και δεν λεω 'ζευγαρωστε τα σκυλια σας' αλλα δεν ειναι απολυτο και σωστο και οτι ημιαιμος σκυλος = περισσοτερα προβληματα υγειας.
υγ. τελος στα 'θεματα εκτροφης' απο εμενα.
Νεφέλη, εμένα όλα όσα λες μου ακούγονται σαν δικαιολογίες. Αν είσαι άνεργη, να υιοθετούσες όπως σου είπαν και οι υπόλοιποι. Αλλά σώνει και ντε να έχεις "ρατσάτο" σκύλο. Εγώ αυτό πιστεύω. Ξέρεις ποιά είναι η μ***α όμως; Ότι και πάλι ημίαιμο σκύλο έχεις και μάλιστα πλήρωσες κιόλας (υποθέτω). Απλά θες να λες ότι έχεις μαλτεζάκι. Οκ, λέγε εσύ ότι έχεις και βελοσιράπτορα. Νο προμπλεμ. Τουλάχιστον δέξου ότι έσφαλες, αγοράζοντας το σκυλί απο ιδιώτη και ότι συνέβαλες κι εσύ στη διαιώνιση του προβλήματος. Συγνώμη για το έντονο ύφος, απλά αισθάνομαι ότι θες να βγεις και από πάνω και να πείσεις πως έκανες το σωστό, με το επιχείρημα "δεν έχω λεφτά". (κρίνοντας και από το "πες τα χρυσόστομε" σε προηγούμενο νήμα). Αν κάνω λάθος, ευχαρίστως να ανακαλέσω.