Νεφέλη_maltese

A_Nefeli

Member
10 Οκτωβρίου 2013
23
2
Καθαρόαιμα θεωρούνται μόνο τα σκυλιά που έχουν πέτιγκρι(γεννεαλογικό χαρτή). Να πώς είναι ένα κουτάβι μαλτέζ Litter A | Absolutely Yours Maltese
Δε ανέφερα ποτέ ότι έχω 'καθαρόαιμο' και ούτε με ενδιαφέρει στη τελική. Η δικιά μου μοιάζει με αυτά που μου έδειξες πάντως.. Αλλά εγώ δε είμαι τόσο έμπειρη στα 'καθαρόαιμα' και θα ήθελα να ξέρω τι δε σας πάει καλά από τις φωτογραφίες.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Εγώ πάλι, θα ήθελα να μάθω, τι ακριβώς δεν σου πήγε εσένα καλά, στις τόσες απαντήσεις που πήρες σ'αυτό σου το θέμα, ώστε να νοιώσεις την ανάγκη, να κάνεις αυτή την δήλωση:

Πες τα χρυσόστομε!
Σ'αυτό το...απαξιωτικό για το φόρουμ και τα μέλη του, θέμα:
Forum Εκτροφέων=Εμπόρων.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Εγώ πάλι, θα ήθελα να μάθω, τι ακριβώς δεν σου πήγε εσένα καλά, στις τόσες απαντήσεις που πήρες σ'αυτό σου το θέμα, ώστε να νοιώσεις την ανάγκη, να κάνεις αυτή την δήλωση:

Forum Εκτροφέων=Εμπόρων.
Γιατι,πιστευεις πως ο θεματοθετης του αλλου θεματος δεν θα ξαναμπει στο φορουμ χωρις να loggarei π.χ. και δεν θα ψαχνει για τυχον προβληματα που θα αντιμετωπισει ? Για το θεαθηναι γινεται η ολη ιστορια.

A_Nefeli

Member
10 Οκτωβρίου 2013
23
2

Forum Εκτροφέων=Εμπόρων.
Καλησπέρα mareco.
Στο δικό μου το θέμα δε είχα κακή αντιμετώπιση.
Γενικά στο φόρουμ βρήκα χρήσιμες συμβουλές αλλά αυτό που με έχει ενοχλήσει είναι η γενικότερη αντιμετώπιση στο καλωσόρισμα των μελών με την ερώτηση "από που το πήρες;".
Δυστυχώς δεν έχουμε όλοι τη οικονομική δυνατότητα να αγοράσουμε απο εκτροφείς.
Πρώτα από εκεί ξεκίνησα και εγώ την αναζήτηση μου αλλά δεν έχω τα 1000+ που μου ζήτησαν.
Έχω φροντίσει αδέσποτα,τα έχω στειρώσει, έχω υιοθετήσει και ένα.

Θεωρώ τελικά πως το φόρουμ θα έπρεπε να είναι καταρχήν ενημερωτικό και να λειτουργεί ως σημείο αναφοράς φιλόζωων ανθρώπων και να μη λειτουργεί επικριτικά σε όποιον έχει πάρει σκύλο με μη αποδεκτό από εσάς τρόπο. Απομακρύνετε κόσμο ο οποίος έχει μόνο καλές προθέσεις.

• Like
Reactions: oll g

A_Nefeli

Member
10 Οκτωβρίου 2013
23
2
Nefeli τελικά τι έκανες με το κλάμα της μικρής?
Ακολουθώ τις συμβουλές των παιδιών και κάνω υπομονή!
Όταν γκρινιάζει δεν της δίνω σημασία και την αφήνω στο πάρκο.
Όταν ησυχάσει (μετά από πολλή ώρα) την επιβραβεύω με πολλά μπράβο και την βγάζω.
Δείχνει να βελτιώνεται πάντως.

• Like
Reactions: oll g

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Τι να κάνουμε Nefeli...κι εμένα μ'ενοχλεί πάρα πολύ, η νοοτροπία "...δεν έχω τα λεφτά που ζητάει ένας εκτροφέας, αλλά επειδή γουστάρω να έχω κάτι που μοιάζει με καθαρόαιμο, θα πάω να το πάρω απ'όπου να 'ναι...δεν βαριέσαι τώρα...τι με νοιάζει τι γίνεται πίσω απ'αυτό και τι υποστηρίζω με την πράξη μου...ΕΓΩ θα έχω αυτό που μου αρέσει και θα το επιδεικνύω και ως καθαρόαιμο...αμ πως...", αλλά δεν μπ φίορώ να κάνω δυστυχώς τίποτα γι'αυτό. Εκτός, απ'το να μην αφήσω να καμαρώνει για την πράξη του, ο τυπάκος αυτός, εντός dogforum. Στους άσχετους φίλους του, ας πάει να πει ότι θέλει. Εδώ...υπάρχει αντίλογος...

Ενημέρωση, δεν σημαίνει...ακούω αυτό που με βολεύει. Αυτό που θα 'θελα να ακούσω και που συνάδει και με τις πράξεις μου. Λυπάμαι.

Και τέλος, χειρότερο τέτοιο ιδιοκτήτη, όλων...θεωρώ αυτόν που πετάει και την ατάκα...έχω φροντίσει αδέσποτα και ξέρω τι γίνεται!!! αλλά...έλα που το ήθελα...

Μες την καλή πρόθεση!!!

A_Nefeli

Member
10 Οκτωβρίου 2013
23
2
Το σημαντικότερο για εσάς είναι που ανέφερα ότι είναι μαλτέζ;
Εάν θίγω τα δικά σας καθαρόαιμα έχω ένα άσπρο σκυλί λοιπόν.
Σε έκθεση δε πρόκειται να το κατεβάσω δεν έχω τέτοια πρόθεση.
Ναι γνωρίζω τι γίνεται με τα αδέσποτα, αλλά δε θεωρώ πως η λύση είναι να σταματήσουμε τις γέννες ιδιωτών. Και οι εκτροφείς ιδιώτες είναι και υπάρχουν και καλοί και κακοί.
Το πρόβλημα είναι στους ανίδεους που τα πετάνε στο δρόμο. Όσα λεφτά και να έχει δώσει ο άλλος αν δεν αντέχει να έχει ένα σκυλί θα το παρατήσει.
Δηλαδή σκυλί από εκτροφεα δε το παράτησε ποτέ κανείς;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Το σημαντικότερο για εσάς είναι που ανέφερα ότι είναι μαλτέζ;
Εάν θίγω τα δικά σας καθαρόαιμα έχω ένα άσπρο σκυλί λοιπόν.
Σε έκθεση δε πρόκειται να το κατεβάσω δεν έχω τέτοια πρόθεση.
Ναι γνωρίζω τι γίνεται με τα αδέσποτα, αλλά δε θεωρώ πως η λύση είναι να σταματήσουμε τις γέννες ιδιωτών. Και οι εκτροφείς ιδιώτες είναι και υπάρχουν και καλοί και κακοί.
Το πρόβλημα είναι στους ανίδεους που τα πετάνε στο δρόμο. Όσα λεφτά και να έχει δώσει ο άλλος αν δεν αντέχει να έχει ένα σκυλί θα το παρατήσει.
Δηλαδή σκυλί από εκτροφεα δε το παράτησε ποτέ κανείς;
εγώ στεκομαι σε αυτό... γιατι κανεις μια αδικη για τους εκτροφείς σύγκριση.
Ο κάθε ιδιώτης που θελει η σκυλιτσα του να νιώσει τη χαρά της μητροτητας/θελει παιδι της γιατι ειναι τέλεια/ γενικότερα κατι θελει... δεν θα νοιαστει αν η σκυλιτσα ή ο αρσενικός εχουν θεμα με αγκώνες/δυσπλασιες, εξαρθρώσεις επιγονατίδας, αναπνευστικά, καρδιολογικά, σκελετικά προβλήματα. Ο εκτροφεας θα νοιαστει και δεν θα βάλει τετοια σκυλα/σκυλο να ζευγαρώσει.
Ξέρεις πόσοι πηραν σκυλι γιατι ηθελαν παρεα στα παιδιά τους και τελικά εβγαλε πρόβλημα και το αφησαν στο δρόμο γιατι δεν είχαν τα λεφτα για θεραπειες? Γιατι απλά ήταν ανεύθυνοι και ποτε δεν τον υπολογισαν ως μέλος της οικογενειας τον σκυλο. Ενας εκτροφέας, μετά από -κατ' εμε απολυτα θεμιτη- ανάκριση, σε τετοια ατομα δεν θα εδινε σκυλο.
Θες να σου πω περιστατικό που πριν λιγο καιρό, εδιωξαν από το σπιτι σκυλάκι επειδη ήταν επιληπτικό και δεν το ηθελαν για παρεα στο μόλις λιγων μηνων βρεφος τους για να μην του χαλάσει την ψυχολογια?
Θες να σου πω αλλο που πηρε και "αρπαξε" πισω η εκτροφεας σκυλι οταν αρχισε να παραπονιέται η ιδιοκτητρια οτι το σκυλι δεν εμενε 1.500 γρ οπως αυτό που ειχε παρει πρώτα από πετσοπ και της πεθανε από τύφο?
Πες μου τώρα, ποιος ιδιώτης θα το εκανε?
Ο καθενας εχει εναν τομέα γνώσεων και σοβαρης ενασχόλησης, δεν μπορει ο καθεις που κάνει τσαπατσούλικα το ίδιο, να κάθεται να λέει "ναι αφου και αυτός λεφτά παιρνει, ειμαστε το ιδιο".

A_Nefeli

Member
10 Οκτωβρίου 2013
23
2
Ο καθενας εχει εναν τομέα γνώσεων και σοβαρης ενασχόλησης, δεν μπορει ο καθεις που κάνει τσαπατσούλικα το ίδιο, να κάθεται να λέει "ναι αφου και αυτός λεφτά παιρνει, ειμαστε το ιδιο".
Μα δε είναι το ίδιο και δε το υποστηρίζω αυτό. Οπως είπα κ γω πρώτα σε εκτροφέα απευθύνθηκα αλλά δε ειχα το 1,5 χιλιάρικο που μου ζήτησε και κατέληξα σε ιδιώτη. Δε κρίνω εσάς που πήρατε από εκτροφέα, πολύ καλά κάνατε. Σε μια άλλη φάση της ζωής μου όταν δε θα έχω κάρτα ανεργίας πολύ πιθανό να επιλέξω από εκτροφέα κουτάβι. Αυτό όμως δε μου αφαιρεί το δικαίωμα αυτή τη στιγμή να πάρω ένα σκυλί 'κάτι σα μαλτέζ' και ούτε θα έπρεπε να είναι κατακριτέο κατά τη γνώμη μου...

Ojeriza

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2013
217
2
Rion
Σε μια άλλη φάση της ζωής μου όταν δε θα έχω κάρτα ανεργίας πολύ πιθανό να επιλέξω από εκτροφέα κουτάβι. Αυτό όμως δε μου αφαιρεί το δικαίωμα αυτή τη στιγμή να πάρω ένα σκυλί 'κάτι σα μαλτέζ' και ούτε θα έπρεπε να είναι κατακριτέο κατά τη γνώμη μου...
Και πως τα βγάζεις πέρα βρε μάτια μου με την μικρή?

Θέλω να πω εντελώς φιλικά και χωρίς να έχω τόνο ούτε διάθεση αντιπαράθεσης μαζί σου , πως τα φέρνεις βόλτα εφόσον είσαι άνεργη? Τροφή , εμβόλια , εξετάσεις υγείας , χτύπα ξύλο εάν παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα η μικρή κλπ (που μακάρι να ζήσει πολλά πολλά χρόνια και να είναι υγιεστατη)

A_Nefeli

Member
10 Οκτωβρίου 2013
23
2
Και πως τα βγάζεις πέρα βρε μάτια μου με την μικρή?

Θέλω να πω εντελώς φιλικά και χωρίς να έχω τόνο ούτε διάθεση αντιπαράθεσης μαζί σου , πως τα φέρνεις βόλτα εφόσον είσαι άνεργη? Τροφή , εμβόλια , εξετάσεις υγείας , χτύπα ξύλο εάν παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα η μικρή κλπ (που μακάρι να ζήσει πολλά πολλά χρόνια και να είναι υγιεστατη)
Δουλεύει ο ένας από τους 2 μας.
Ξέρουμε όλοι πως είναι η εποχή μη φτάσουμε όμως στο σημείο να λέμε ότι μόνο οι πλούσιοι μπορούν να έχουν σκυλί.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Μα δε είναι το ίδιο και δε το υποστηρίζω αυτό. Οπως είπα κ γω πρώτα σε εκτροφέα απευθύνθηκα αλλά δε ειχα το 1,5 χιλιάρικο που μου ζήτησε και κατέληξα σε ιδιώτη. Δε κρίνω εσάς που πήρατε από εκτροφέα, πολύ καλά κάνατε. Σε μια άλλη φάση της ζωής μου όταν δε θα έχω κάρτα ανεργίας πολύ πιθανό να επιλέξω από εκτροφέα κουτάβι. Αυτό όμως δε μου αφαιρεί το δικαίωμα αυτή τη στιγμή να πάρω ένα σκυλί 'κάτι σα μαλτέζ' και ούτε θα έπρεπε να είναι κατακριτέο κατά τη γνώμη μου...
Σε αυτή την περιπτωση, θα επρεπε να σκεφτείς πρώτα κάποια πρώην αδεσποτάκι που να μοιάζει με το σκυλακι που ειχες στο μυαλό σου... (και για να μην μου πεις οτι δεν υπήρχαν, πολύ καλή μου φιλη υιοθέτησε πριν ενα μηνα εγκαταλελειμένη μαλτεζούλα 9 μηνων)
Και θα σου πω και κατι αλλο... σχετικά με το 1.5χιλιάρικο. Η αξια τους δεν ειναι τόσο σε εκτροφεα, αλλα... οι εκτροφεις μπορει κάλλιστα οταν καποιος δεν τους "κανει" για σκυλογονιος, να φουσκώνουν τις τιμές για να τους διώξουν.

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
εγώ στεκομαι σε αυτό... γιατι κανεις μια αδικη για τους εκτροφείς σύγκριση.
Ο κάθε ιδιώτης που θελει η σκυλιτσα του να νιώσει τη χαρά της μητροτητας/θελει παιδι της γιατι ειναι τέλεια/ γενικότερα κατι θελει... δεν θα νοιαστει αν η σκυλιτσα ή ο αρσενικός εχουν θεμα με αγκώνες/δυσπλασιες, εξαρθρώσεις επιγονατίδας, αναπνευστικά, καρδιολογικά, σκελετικά προβλήματα. Ο εκτροφεας θα νοιαστει και δεν θα βάλει τετοια σκυλα/σκυλο να ζευγαρώσει.
Ξέρεις πόσοι πηραν σκυλι γιατι ηθελαν παρεα στα παιδιά τους και τελικά εβγαλε πρόβλημα και το αφησαν στο δρόμο γιατι δεν είχαν τα λεφτα για θεραπειες? Γιατι απλά ήταν ανεύθυνοι και ποτε δεν τον υπολογισαν ως μέλος της οικογενειας τον σκυλο. Ενας εκτροφέας, μετά από -κατ' εμε απολυτα θεμιτη- ανάκριση, σε τετοια ατομα δεν θα εδινε σκυλο.
επειδη το 'σχετικο' θεμα κλειδωθηκε απλα να προσθεσω οτι γνωριζω και σκυλους με δυσπλασια (γερμ. ποιμενικος) και με αιματολογικα προβληματα (σναουτσερ), με ωραιοτατα αυθεντικα πεντιγκρι απο εκτροφεις. και οι ιδιοκτητες τους πληρωσαν ενα σκασμο χρηματα, απλα παρατεινοτας το μαρτυριο των σκυλων τους για λιγα χρονια. τελικα ο ενας δεν ξαναπηρε σκυλο και ο αλλος μαζεψε ενα ημιαιμο απο το δρομο. το ημιαιμο βγηκε οχι απλα υγιεστατο, σιδερενιο.

μου κανει εντυπωση που ελαχιστοι εχουν δει τετοια προβληματα σε εκτροφικους σκυλους. προφανως και δεν λεω 'ζευγαρωστε τα σκυλια σας' αλλα δεν ειναι απολυτο και σωστο και οτι ημιαιμος σκυλος = περισσοτερα προβληματα υγειας.

υγ. τελος στα 'θεματα εκτροφης' απο εμενα.

Last edited:

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Κανείς δεν το λέει αυτό
Λέμε απλώς ότι το εκτροφικό καθαρόαιμο, έχει λιγότερα απ το "καθαρόαιμο" του γνωστού.
Και κατά την γνώμη μου το ημιαιμάκι του δρόμου τα κερδάει (sic) και τα δύο!

Ojeriza

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2013
217
2
Rion
Ξέρουμε όλοι πως είναι η εποχή μη φτάσουμε όμως στο σημείο να λέμε ότι μόνο οι πλούσιοι μπορούν να έχουν σκυλί.
Σε καμία περίπτωση δεν είπα κάτι τέτοιο , ούτε και είμαι αυτής της άποψης.
Σε πληροφορώ ότι υπήρξα άνεργος με 3 ημιαιμάκια και τα έβγαζα μία χαρά πέρα και ήταν και σιδερένια τα σκυλιά από άποψη υγείας!
Υπήρξα όμως και εργαζόμενος επίσης με ένα κοπριτάκο με τον οποίο δυστυχώς δεν αφήσαμε γιατρό για γιατρό παίρνοντας και δεύτερες και τρίτες γνώμες μέχρι που τον χάσαμε :(
Τέλος πάντων για να μην σε κουράζω το point το κατάλαβες , θέλω να καταλήξω στο ότι δυστυχώς υπάρχουν και τα...απρόσμενα όταν ήμαστε σκυλομαμάδες ή μπαμπάδες!

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Νεφέλη μου, για μένα και πιστεύω για πολλούς εδώ, αυτό είναι μονόδρομος:
1/ αν θέλω μαλτέζ ψάχνω τα εκτροφεία, ξεχωρίζω το πιο σωστό, μαζεύω χρήματα και το παίρνω
2/ αν θέλω "κάτι σαν μαλτέζ" - ξεφυλλιζω τις σελίδες των φιλοζωικών, βρήσκω ένα μικρόσωμο, μακρύτριχο και άσπρο σκυλάκι και του δίνω σπιτικό χωρίς να ξωδέψω ευρώ
Το να πληρώνεις για ένα σκυλάκι που μοιάζει μαλτέζ... χμ δεν είναι φρόνιμο

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
επειδη το 'σχετικο' θεμα κλειδωθηκε απλα να προσθεσω οτι γνωριζω και σκυλους με δυσπλασια (γερμ. ποιμενικος) και με αιματολογικα προβληματα (σναουτσερ), με ωραιοτατα αυθεντικα πεντιγκρι απο εκτροφεις. και οι ιδιοκτητες τους πληρωσαν ενα σκασμο χρηματα, απλα παρατεινοτας το μαρτυριο των σκυλων τους για λιγα χρονια. τελικα ο ενας δεν ξαναπηρε σκυλο και ο αλλος μαζεψε ενα ημιαιμο απο το δρομο. το ημιαιμο βγηκε οχι απλα υγιεστατο, σιδερενιο.

μου κανει εντυπωση που ελαχιστοι εχουν δει τετοια προβληματα σε εκτροφικους σκυλους. προφανως και δεν λεω 'ζευγαρωστε τα σκυλια σας' αλλα δεν ειναι απολυτο και σωστο και οτι ημιαιμος σκυλος = περισσοτερα προβληματα υγειας.

υγ. τελος στα 'θεματα εκτροφης' απο εμενα.
Ποιος ειπε ότι δεν εχει δει θεμα σε εκτροφικους.
ΑΛΛΑ στους εκτροφικους -δεν μου αρεσει ο ορος αλλά τον χρησιμοποιεις, οποτε... - ο εκτροφέας δεν θα βάλει σκυλια με προβλημα να ζευγαρώσουν, δεν θα παίξει στην τύχη εντελώς με τα γονιδια. Θα μειώσει όσο περισσότερο μπορεί τις πιθανότητες να εμφανισουν πρόβλημα τα κουτάβια με τις ανάλογες εξετάσεις. Τα γονίδια ομως κάνουν πάρτυ, δεν ειναι κατα παραγγελια. Γι'αυτο δεν μηδενίζεται το ενδεχόμενο προβληματος υγείας σε εκτροφικό σκύλο. Μειώνεται ομως σημαντικότατα!