Το σημαντικότερο για εσάς είναι που ανέφερα ότι είναι μαλτέζ;
Εάν θίγω τα δικά σας καθαρόαιμα έχω ένα άσπρο σκυλί λοιπόν.
Σε έκθεση δε πρόκειται να το κατεβάσω δεν έχω τέτοια πρόθεση.
Ναι γνωρίζω τι γίνεται με τα αδέσποτα, αλλά δε θεωρώ πως η λύση είναι να σταματήσουμε τις γέννες ιδιωτών. Και οι εκτροφείς ιδιώτες είναι και υπάρχουν και καλοί και κακοί.
Το πρόβλημα είναι στους ανίδεους που τα πετάνε στο δρόμο. Όσα λεφτά και να έχει δώσει ο άλλος αν δεν αντέχει να έχει ένα σκυλί θα το παρατήσει.
Δηλαδή σκυλί από εκτροφεα δε το παράτησε ποτέ κανείς;
εγώ στεκομαι σε αυτό... γιατι κανεις μια αδικη για τους εκτροφείς σύγκριση.
Ο κάθε ιδιώτης που θελει η σκυλιτσα του να νιώσει τη χαρά της μητροτητας/θελει παιδι της γιατι ειναι τέλεια/ γενικότερα κατι θελει... δεν θα νοιαστει αν η σκυλιτσα ή ο αρσενικός εχουν θεμα με αγκώνες/δυσπλασιες, εξαρθρώσεις επιγονατίδας, αναπνευστικά, καρδιολογικά, σκελετικά προβλήματα. Ο εκτροφεας θα νοιαστει και δεν θα βάλει τετοια σκυλα/σκυλο να ζευγαρώσει.
Ξέρεις πόσοι πηραν σκυλι γιατι ηθελαν παρεα στα παιδιά τους και τελικά εβγαλε πρόβλημα και το αφησαν στο δρόμο γιατι δεν είχαν τα λεφτα για θεραπειες? Γιατι απλά ήταν ανεύθυνοι και ποτε δεν τον υπολογισαν ως μέλος της οικογενειας τον σκυλο. Ενας εκτροφέας, μετά από -κατ' εμε απολυτα θεμιτη- ανάκριση, σε τετοια ατομα δεν θα εδινε σκυλο.
Θες να σου πω περιστατικό που πριν λιγο καιρό, εδιωξαν από το σπιτι σκυλάκι επειδη ήταν επιληπτικό και δεν το ηθελαν για παρεα στο μόλις λιγων μηνων βρεφος τους για να μην του χαλάσει την ψυχολογια?
Θες να σου πω αλλο που πηρε και "αρπαξε" πισω η εκτροφεας σκυλι οταν αρχισε να παραπονιέται η ιδιοκτητρια οτι το σκυλι δεν εμενε 1.500 γρ οπως αυτό που ειχε παρει πρώτα από πετσοπ και της πεθανε από τύφο?
Πες μου τώρα, ποιος ιδιώτης θα το εκανε?
Ο καθενας εχει εναν τομέα γνώσεων και σοβαρης ενασχόλησης, δεν μπορει ο καθεις που κάνει τσαπατσούλικα το ίδιο, να κάθεται να λέει "ναι αφου και αυτός λεφτά παιρνει, ειμαστε το ιδιο".