Νομοθεσία για κατοικία σκυλου

vria86

Member
1 Μαϊου 2025
7
0
38
Καλησπέρα στην ομάδα. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής... Πριν λίγες μέρες σταμάτησε την μητέρα μου ένας κύριος με πολιτικά ρούχα από αυτούς που κάνουν ελέγχους για τα κατοικίδια.. την ρώτησε αν ο σκύλος είναι δικός της κ του απάντησε ότι είναι της κόρης μου. Έπειτα την ρώτησε ποια είναι η κύρια κατοικία του σκύλου. Του απάντησε κυρίως το κρατάω εγώ. Της είπε ότι αυτό απαγορεύεται κ ότι ο σκύλος πρέπει να μενει στο σπίτι του ιδιοκτήτη του. Ότι θα πρέπει να κάνω μεταβίβαση τον σκύλο στη μητέρα μου διότι θα πληρώσω πρόστιμο.. ισχύει κάτι τέτοιο νομικά; Επειδή δεν το έχω ξανακουσει κάτι τέτοιο κ μου φάνηκε πολύ περίεργο

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.068
1.119
28
Καλησπέρα στην ομάδα. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής... Πριν λίγες μέρες σταμάτησε την μητέρα μου ένας κύριος με πολιτικά ρούχα από αυτούς που κάνουν ελέγχους για τα κατοικίδια.. την ρώτησε αν ο σκύλος είναι δικός της κ του απάντησε ότι είναι της κόρης μου. Έπειτα την ρώτησε ποια είναι η κύρια κατοικία του σκύλου. Του απάντησε κυρίως το κρατάω εγώ. Της είπε ότι αυτό απαγορεύεται κ ότι ο σκύλος πρέπει να μενει στο σπίτι του ιδιοκτήτη του. Ότι θα πρέπει να κάνω μεταβίβαση τον σκύλο στη μητέρα μου διότι θα πληρώσω πρόστιμο.. ισχύει κάτι τέτοιο νομικά; Επειδή δεν το έχω ξανακουσει κάτι τέτοιο κ μου φάνηκε πολύ περίεργο
η μητερα σου ειχε την ατυχια να γνωρισει εναν ψυχικα ασταθη ανθρωπο που ισως να εχει παραισθησεις και φαντασιωσεις οτι ειναι αστυνομικος. τιποτα απο οσα ειπε δεν ισχυει. μην δινεις καμια σημασια. και προσοχη εκει εξω, γιατι ο κοσμος ειναι κακος. μια γυναικα μεγαλυτερης ηλικιας θα μπορουσαν ανετα να την πιασουν κοροιδο και να της κανουν και σωματικα κακο. προσοχη.

• Like
Reactions: mareco

vria86

Member
1 Μαϊου 2025
7
0
38
Αυτό έγινε περίπου πριν 3 μέρες Θεσσαλονίκη περπατούσε β. Όλγας κ την σταμάτησε. Απ' ότι μου είπε φαινόταν νορμάλ κ συζητησιμος αυτός κ της έδειξε κ ταυτότητα. Απλά μου φάνηκε τελείως τρελό αυτό. Δηλαδή αν τα σκυλιά μένουν στη μητέρα μου κ όχι σ εμένα ότι είναι παράνομο επειδή είναι στο όνομα μου.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.068
1.119
28
δεν υπαρχει και δεν γινεται αυτο που λετε. ταυτοτητα, μαλλον ψευτικη... και αυτα που ειπε, ψεματα. εαν ηταν πραγματικος αστυνομικος, και αν υπηρξαν καταγγελιες οτι το σκυλι σας το ειχαν κλεψει, και το αναζητουσαν, τοτε ναι, αμα το εβλεπαν, θα σταματουσαν αυτον που το εχει και θα εκαναν ελεγχο. εδω μιλαμε για οικογενεια. δηλαδη αν εγω αυριο μεθαυριο μπω νοσοκομειο και δε βγω για ενα μηνα, το σκυλι πρεπει να το αφησω στο δρομο επειδη ειναι δηλωμενο στο ονομα μου; δε θα το αφησω στη μανα μου;
ξαναλεω, ΜΕΓΙΣΤΗ προσοχη. μυριζω απαταιωνιες. μαλλον προσπαθησε να την τρομαξει, και μετα αν συνεχιζοταν, θα της ζηταγε λεφτα για να γινει και καλα η μεταβιβαση. πειτε της να προσεχει παρα πολυ.

vria86

Member
1 Μαϊου 2025
7
0
38
Που έγινε αυτό ρε παιδιά - σε ποια περιοχή?
Θεσσαλονίκη β Όλγας. Όταν με πήρε να μου το πει μου ανέβασε την πίεση. Τώρα βέβαια θα ρωτήσω κ τον κτηνίατρο μας αλλά μου φάνηκε πολύ κουφό. Της είπε ότι αυτό διώκεται νομικά κανονικά κ είναι 300 ευρώ πρόστιμο. Εγώ απ' όσο έψαξα στο ίντερνετ δεν βρήκα κάποιο άρθρο γ αυτό σκέφτηκα να γράψω εδώ μήπως ξέρει κανένας κάτι παραπάνω

vria86

Member
1 Μαϊου 2025
7
0
38
δεν υπαρχει και δεν γινεται αυτο που λετε. ταυτοτητα, μαλλον ψευτικη... και αυτα που ειπε, ψεματα. εαν ηταν πραγματικος αστυνομικος, και αν υπηρξαν καταγγελιες οτι το σκυλι σας το ειχαν κλεψει, και το αναζητουσαν, τοτε ναι, αμα το εβλεπαν, θα σταματουσαν αυτον που το εχει και θα εκαναν ελεγχο. εδω μιλαμε για οικογενεια. δηλαδη αν εγω αυριο μεθαυριο μπω νοσοκομειο και δε βγω για ενα μηνα, το σκυλι πρεπει να το αφησω στο δρομο επειδη ειναι δηλωμενο στο ονομα μου; δε θα το αφησω στη μανα μου;
ξαναλεω, ΜΕΓΙΣΤΗ προσοχη. μυριζω απαταιωνιες. μαλλον προσπαθησε να την τρομαξει, και μετα αν συνεχιζοταν, θα της ζηταγε λεφτα για να γινει και καλα η μεταβιβαση. πειτε της να προσεχει παρα πολυ.
Απλά

vria86

Member
1 Μαϊου 2025
7
0
38
Μα κ εμένα μου φάνηκε εξωπραγματικό Αλλά είπα να ρωτήσω γιατί με αγχωσε που τις είπε για νομικές κυρώσεις κ πρόστιμο.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.068
1.119
28
Μα κ εμένα μου φάνηκε εξωπραγματικό Αλλά είπα να ρωτήσω γιατί με αγχωσε που τις είπε για νομικές κυρώσεις κ πρόστιμο.
δεν τιθεται κανενα τετοιο θεμα, πειτε της να μην απανταει σε κανεναν ξενο για κανεναν λογο, οι απαταιωνες βρισκουν συνεχεια καινουργιες τακτικες και στοχευουν στους μεγαλυτερους ανθρωπους ακριβως επειδη τρομαζουν πιο ευκολα.

• Like
Reactions: mareco

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.424
8.395
οχι δεν υπαρχει πουθενα στη νομοθεσια προστιμο αν ο σκυλος ξενοκοιμαται τα βραδια.
(και η μαμα σου δε χρειάζεται να λεει φυσικα οτι ειναι μονιμα σε εκεινη, θεωρητικα το σκυλι ειναι δηλωμενο σε καποιο δημο ως μονιμη διευθυνση κτλ ας λεει το κραταω )

Και καλα καλα δε τηρουνται ολες οι αλλες διαταξεις, παίρνεις τηλ για καταγγελιες, κακοποιησεις κτλ και δεν πανε.....

Επιπλεον εαν δε κανω λαθος αρμοδιοι για ελεγχο ειναι αποκλειστικα η δημοτικη αστυνομια , αστυνομια και λιμενικο, ίσως και υπαλληλοι κτηνιατρικης υπηρεσιας με ερωτηματικο? οτι γραφει παρακατω.....

6. Αρμόδια όργανα ελέγχου και βεβαίωσης των παραβάσεων του άρθρου 22 είναι οι υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Δασικής Υπηρεσίας, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, των Σταθμών Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου (ΣΥΚΕ), του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, των αρμοδίων υπηρεσιών των Δήμων, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και οι ιδιωτικοί φύλακες θήρας των κυνηγετικών οργανώσεων που εξουσιοδοτούνται από τη Δασική Υπηρεσία

Last edited:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.892
7.459
Το χει χαμένο τελείως κ αυτός ο δήμαρχος. Φαινόταν κ από άλλα που κάνει.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.892
7.459
Α ισχύει δηλαδή!
Δεν ξέρω αν ισχύει και δεν είναι τόσο "φωναχτά" κακός όσο ο προηγούμενος, αλλά έχει ένα στυλ θα σας ταράξω στη νομιμότητα (το έχει πει) χωρίς να είναι απαραίτητα απαιτούμενα από το νομό αυτά που θέλει να εφαρμόσει. Ή νόμιμα καν αυτά που εφαρμόζει.

Παρατηρώ ότι παίζει σε πολλά πράγματα ένα παιχνίδι στα όρια της νομιμότητας, που δύσκολα αποδεικνύεται ότι είναι παρατυπος ή ακόμα κ παράνομος ή είναι δύσκολο από την απέναντι μεριά να αποδείξει ότι δε συντρέχει παρανομία ή παρατυπία ή πρόβλημα πάνω στο οποίο ενήργησε ο δήμος.

Και δεν είναι ότι αυτά που θέλει να εφαρμόσει δεν είναι σωστά, είναι ότι υπάρχει μια μονόπλευρη οπτική κ εκτός λογικών ορίων έκταση των πεπραγμένων του. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω χωρίς πολλά παραδείγματα κ σεντόνια κειμένου.

• Like
Reactions: medusa

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.892
7.459
Από chatgpt:

----

Η αλλαγή κύριας κατοικίας ενός σκύλου (ή άλλου ζώου συντροφιάς) δεν τεκμαίρεται αυτόματα από κάποια πράξη ή γεγονός· πρέπει να δηλωθεί ρητά από τον ιδιοκτήτη στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς (ΕΜΖΣ). Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι αρμόδιες αρχές μπορεί να ελέγξουν ή να υποθέσουν ότι υπάρχει αλλαγή κατοικίας βάσει πραγματικών συνθηκών, όπως:

Πότε τεκμαίρεται de facto αλλαγή κατοικίας

• Αν το ζώο βρίσκεται μόνιμα σε άλλη διεύθυνση (π.χ. φιλοξενείται από συγγενή ή τρίτο πρόσωπο επί μακρόν).
  • Αν υπάρχουν καταγγελίες ή διαπιστώσεις από δημοτική αστυνομία, φιλοζωική ή κτηνιατρική υπηρεσία ότι το ζώο διαμένει διαφορετικά από τα δηλωμένα στοιχεία.
  • Αν ο ίδιος ο ιδιοκτήτης αλλάξει κατοικία και δεν ενημερώσει το μητρώο για τη νέα διεύθυνση του ίδιου ή του ζώου.
Υποχρέωση δήλωσης

Ο Ν. 4830/2021 προβλέπει ότι ο ιδιοκτήτης:

• οφείλει να ενημερώνει το ΕΜΖΣ εντός 5 εργάσιμων ημερώνγια κάθε μεταβολή:
    • στη διεύθυνση κατοικίας του ζώου,
    • στα προσωπικά στοιχεία του ιδιοκτήτη,
    • ή σε περίπτωση μεταβίβασης της κυριότητας του ζώου.

Η μη ενημέρωση επισύρει πρόστιμο 300 ευρώ (Άρθρο 24 Ν. 4830/2021).

-----

Α και ξέχασα να πω: ένα αδιαμφισβήτητο τρεντ στη συμπεριφορά του νυν δημάρχου είναι η είσπραξη.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.424
8.395
Τυπικα ναι για αλλαγη διευθυνσης μονιμης διαμονης και ιδιοκτητη πρεπει να τη δηλωνεις στο συστημα .Αλλα ειναι παρερμηνεια του ορου να απαγορευεις να το βγαζει βολτα αλλος μες το νοικοκυριο δηλ ελεος, δε γραφει πουθενα απαογορευεται να το βγαζει αλλος συνοδος, (ακομα και στη νομοθεσια αναγραφουν ιδιοκτητης ή και συνοδος).
Η μανα στη συγκεγκριμενη περιπτωση δε χρειάζεται να πει οτι μενει μονιμα σε αυτη, δεν αποδεικνυεται καπως, τι θα κανουν θα βαλουν πρακτορες να τη παρακολουθουν? ας πει το εβγαλα βολτα. Ας εχει μαζι και το βιβλιαριο εφοσον η περιεργεια εχει παει σε αλλο λεβελ στη περιοχη.

Γενικα με κατι τετοια απομακρυνουν τον κοσμο απο το να υιοθετησει. πχ το να υιοθετει το παιδι στα χαρτια αντι των γονεων, ειδικα αν ειναι μεγαλη ηλικια, ειναι ατυπη πρακτικη διαδεδομενη, ωστε να διασφαλιζεται το μελλον των σκυλων αν συμβει κατι στον ηλικιωμενο γονεα.
Τα παπυμιλλαδικα τρεχουν ανενοχλητα, στην επαρχια χανει η μανα το παιδι γεννανε ανεξελεγκτα, σε καταγγελιες και περιστατικα κακοποιησης κανεις ευχελαιο για να παει καποιος .... και η κυρα μαρια που εβγαλε το σκυλι του παιδιου της ειναι ο δημοσιος κινδυνος. Θα τρελαθουμε εντελως.

Last edited:

vria86

Member
1 Μαϊου 2025
7
0
38
Τυπικα ναι για αλλαγη διευθυνσης μονιμης διαμονης και ιδιοκτητη πρεπει να τη δηλωνεις στο συστημα .Αλλα ειναι παρερμηνεια του ορου να απαγορευεις να το βγαζει βολτα αλλος μες το νοικοκυριο δηλ ελεος, δε γραφει πουθενα απαογορευεται να το βγαζει αλλος συνοδος, (ακομα και στη νομοθεσια αναγραφουν ιδιοκτητης ή και συνοδος).
Η μανα στη συγκεγκριμενη περιπτωση δε χρειάζεται να πει οτι μενει μονιμα σε αυτη, δεν αποδεικνυεται καπως, τι θα κανουν θα βαλουν πρακτορες να τη παρακολουθουν? ας πει το εβγαλα βολτα. Ας εχει μαζι και το βιβλιαριο εφοσον η περιεργεια εχει παει σε αλλο λεβελ στη περιοχη.

Γενικα με κατι τετοια απομακρυνουν τον κοσμο απο το να υιοθετησει. πχ το να υιοθετει το παιδι στα χαρτια αντι των γονεων, ειδικα αν ειναι μεγαλη ηλικια, ειναι ατυπη πρακτικη διαδεδομενη, ωστε να διασφαλιζεται το μελλον των σκυλων αν συμβει κατι στον ηλικιωμενο γονεα.
Τα παπυμιλλαδικα τρεχουν ανενοχλητα, στην επαρχια χανει η μανα το παιδι γεννανε ανεξελεγκτα, σε καταγγελιες και περιστατικα κακοποιησης κανεις ευχελαιο για να παει καποιος .... και η κυρα μαρια που εβγαλε το σκυλι του παιδιου της ειναι ο δημοσιος κινδυνος. Θα τρελαθουμε εντελως.
Εμένα στα στοιχεία του ο σκύλος μου σαν διεύθυνση έχει το σπίτι της μητέρας μου. Απλά εγώ δεν μένω πια εκεί. Το σκυλί το κράτησαν οι γονείς μου όταν μετακομισα...οπότε ίσως είναι καλύτερα δηλαδή να το δηλώσω σε αυτούς;

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.424
8.395
Εμένα στα στοιχεία του ο σκύλος μου σαν διεύθυνση έχει το σπίτι της μητέρας μου. Απλά εγώ δεν μένω πια εκεί. Το σκυλί το κράτησαν οι γονείς μου όταν μετακομισα...οπότε ίσως είναι καλύτερα δηλαδή να το δηλώσω σε αυτούς;
ειναι και στην ιδια διευθυνση δηλ ακομα πιο ακυρο. Εγω δε θα ασχολιομουν καν, οτι νομιζετε, μια απλη πραξη στον κτηνιατρο ειναι παντως. Εγω στη θεση της την επομενη φορα θα ζητουσα τη διαταξη του νομου που απαγορευει να βγαζουν τα μελη του νοικοκυριου το σκυλο.

Εντωμεταξυ με την ηλιθια αυτη λογικη ολοι οσοι φιλοξενουν αδεσποτα ειναι παρανομοι, καθως και ολοι οι εθελοντες των δημοσιων καταφυγιων που πανε και βγαζουν βολτες τα σκυλια, καθως ιδιοκτητης ειναι ο δημος. Να τα βγαζουν μονο οι δημαρχοι τα σκυλια και οι υπαλληλοι να γελασουμε.

ΥΣ. Μη με καρφωσει κανεις :LOL: ειμαι πολυ παρανομη.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.424
8.395
μπερδεψα τα δικα σου με το ποστ απο τη βραυρωνα, εσενα ο σκυλος μενει στο σπιτι που ειναι δηλωμενος ηδη. Δε σας ειπαν απο οτι καταλαβα απαγορευεται να το βγαζει αλλος απο τον ιδιοκτητη.

Last edited: