Νομοσχέδιο/ Ζώα συντροφιάς/ 2021.


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
@ioanna a
Στου Τσιρώνη δεν ήμουν ακριβώς "εχθρός" διότι είχε 2 τεράστιες διαφορές σε σχέση με το τωρινό:

1. Σου άφηνε μια τρύπα να μην στειρώσεις αν δεν ήθελες πληρώνοντας €100.
2. Δεν επέσυρε τα χιλιάρικα σε πρόστιμα σε κτηνίατρους κλπ. αποτρέποντας και ιδιοκτήτες και κτηνίατρους από "παρανομία".

Ως εκ τούτου, μπορούσε να υπάρξει μια λογική συνενόηση με τον κτηνίατρό σου εφόσον και αυτός σε σεβόταν ως πελάτη και να βρεθεί εναλλακτική μη-στείρωσης. Και προφανώς κάποιοι από εδώ μέσα θα βρίσκαμε μια τέτοια λύση αν θέλαμε.

Σχετικά με τα παππυ μιλς που λες, με το νέο νομοσχέδιο θα είναι μονόδρομος για την πώληση κουταβιών. Αρκεί διαθέτουν τα κατάλληλα στρέμματα σε εγκαταστάσεις και κάποιες άλλες προδιαγραφές που ουδεμία σχέση έχουν με την καλώς εννοούμενη εκτροφή. Κουτί τους ήρθε!

@manolo αυτή τη φορά η εφαρμογή ενός τέτοιου νομοσχεδίου έχει περισσότερες πιθανότητες εφαρμογής τουλάχιστο σε κάποια σκέλη του γιατί προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς σε ψηφιοποίηση πραγμάτων. Επίσης ζούμε - να το πω κομψά - με άνωθεν οδηγίες για τις ζωές τις δικές μας των 2ποδων, πόσω μάλλον τον τετράποδων. Αυτά τα 2 μαζί δίνουν μεγαλύτερες πιθανότητες εφαρμογής.
 


Εriana

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2019
283
905
@ioanna a δύο χρόνια; δύο μήνες είναι υπεραρκετοί! Αλλά όσοι φωνάζουν το κάνουν από τον καναπέ τους και δεν το λέω υποτιμητικά, απλά δεν έχουν εικόνα (ή δεν τους ενδιαφέρει) της κατάστασης που επικρατεί με τα αδέσποτα, ούτε εγώ είχα 10 χρόνια πριν...
Είναι πέρα για πέρα αντιεπιστημονική και αντικοινωνική αυτή η θέση πρώτον γιατί σφάλλει και δεύτερον γιατί αποκλείει από θέση 'ειδήμονος" το 99% της κοινωνίας που δεν ασχολείται με τ' αδέσποτα ενεργά. Να παρατηρήσετε ότι την λέξη 'ειδήμων" την έβαλα σε εισαγωγικά.

Όταν λοιπόν σε μια συζήτηση 'πέφτουν' στο τραπέζι θέσεις και επιχειρήματα, θα πρέπει ο διάλογος να μένει σε αυτές και όχι να μεταφέρεται στα πρόσωπα των συζητητών (ad hominem) γιατί κάπως έτσι θεμελιώνεται ο φανατισμός, η αντίδραση και η εν τέλει η κατάρρευση της επικοινωνίας.

Υπάρχει λοιπόν η επιστημονική θέση που λέει. Η στείρωση είναι ακρωτηριασμός. Γι αυτό έχει απογορευτεί δια ροπάλου στο ανθρώπινο είδος και δίνεται μάχη εναντίoν της κλειτοριδεκτομής στις χώρες που αυτή επιβάλλεται στις γυναίκες. ΔΕΝ χρειάζεται κάποιος να συμμετέχει ενεργά σε αυτή την μάχη στις χώρες της Αφρικής για να έχει στιβαρή και θεμελιωμένη θέση επί του θέματος n' est pas?

Η ίδια θέση με επιστημονικό έρεισμα υπάρχει και για τα ζώα συντροφιάς, τα οποία για πολλούς είναι μέλη της οικογένεια τους. Αυτή την άποψη ασπάζομαι και εγώ. Λοιπόν είτε κάθομαι στον καναπέ μου είτε τρέχω από καταφύγιο σε καταφύγιο, αυτό που προσδοκώ σε μια συζήτηση είναι τ' αντεπιχειρήματα στην ΘΕΣΗ μου, όχι στο πρόσωπό μου. Θα ήθελα λοιπόν όσοι είναι υπέρ της αναφανδόν στείρωσης να μου αποδείξουν, αν φυσικά θέλουν, ότι η στείρωση δεν είναι ακρωτηριασμός με επιστημονικά επιχειρήματα και ότι είναι καλό για το ζώο ως άτομο.
 


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Αν απευθύνεστε σε εμένα (εφόσον με έχετε κάνει tag...), δεν είμαι υπέρ της αναφανδόν στείρωσης όλων των ζώων ή έστω όλων των σκύλων/γατων.

Είναι αντιεπιστημονική και αντικοινωνική η θέση ότι όποιος δεν γνωρίζει ένα θέμα δεν μπορεί να έχει τεκμηριωμένη άποψη καθώς δεν διαθέτει τα απαιτούμενα τεκμήρια;

Στην κυριολεξία η στείρωση ναι είναι ακρωτηριασμός, αφού κάτι κόβεται. Όμως δεν έχει καμία σχέση με την κλειτοριδεκτομή η οποία είναι ξεκάθαρα μία βάρβαρη πράξη που δεν εξυπηρετεί τίποτε άλλο από κάτι αναχρονιστικές και άκρως αντιεπιστημονικές παραδόσεις και δεν ξέρω γιατί την μπλέκετε στην κουβέντα!

Εκτός από το δικό σας σκυλάκι που έχει την μεγάλη τύχη να είναι μέλος της οικογένειας σας, ασφαλές, αγαπητό και καλοζωισμένο, υπάρχουν άλλα σκυλάκια που δεν είναι. Και αυτά τα σκυλάκια δεν φυτρώνουν από το χώμα, και χρήζουν προστασίας. Και τα σκυλάκια αυτά είναι εκατομμύρια, δεν είναι καμιά δεκαριά!
Δεν λέω ότι θα πρέπει να την πληρώσει το δικό σας σκυλάκι και να ακρωτηριαστεί! Λέω όμως ότι αν βιώνατε την κατάσταση στην οποία ζουν αυτά τα εκατομμύρια σκυλάκια, ίσως το βρίσκατε μικρή θυσία να στειρώσετε το σκυλάκι σας για να πάψουν επιτέλους να υπάρχουν αυτά τα εκατομμύρια άλλα, αλλά μιας και δεν τη βιώνετε σας φαίνεται εξωφρενικό - και το κατανοώ ειλικρινά!

Μακάρι να είχε δοκιμαστεί η ηλεκτρονική ταυτοποίηση και ο πολύ αυστηρός έλεγχος γεννήσεων και διάθεσης κατοικίδιων, προτού φτάσουμε να απαιτούμε την υποχρεωτική στείρωση, ίσως να είχε καλά αποτελέσματα!
Πάντως ΚΑΤΙ πρέπει να γίνει για τα αδέσποτα και να κλείσει η κάνουλα που τα γεννάει! Υπάρχει πολύς πόνος εκεί έξω και ναι ίσως εμείς που τον βιώνουμε καθημερινά να υιοθετούμε απόψεις που φαίνονται (ή και είναι) ακραίες.
 
  • Like
Reactions: irma


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Δεν παίζει δηλαδή ο συνδυασμός να μην είσαι μέλος φιλοζωικής, ταυτόχρονα να έχεις πλήρη ιδέα του προβλήματος με τα αδέσποτα, και επίσης να έχεις δίκιο ότι οι ακραίες λύσεις δεν έλυσαν ποτέ κανένα πρόβλημα.

Ή ίσως δεν είναι αρκετά ακραίες. Τύπου να ποινικοποιηθεί η κατοχή σκύλου. Νο ντογκ, νο πρόμπλεμ.

Το "εμείς ξέρουμε γιατί εμείς το τρώμε στη μάπα" έχει το εξής κοινό με το "είσαστε λαμόγια που μασουλάτε επιδοτήσεις" - είναι και τα δύο λάθος σε μεγάλο βαθμό.
 


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
@sis Λυπάμαι αν το ύφος μου φάνηκε "ξερολίστικο", ή ότι το παίζω ειδήμων εντός κι εκτός εισαγωγικών, δεν ήταν αυτή η πρόθεση μου, κόσμια συζήτηση προσπαθώ να κάνω και γράφω εδώ αντί για ομάδες του FB γιατί θεωρώ ότι εδώ μπορεί να γίνει μια κόσμια συζήτηση ενώ εκεί όχι.

Φυσικά και παίζει ο συνδυασμός αυτός, καταρχάς υπάρχουν πάρα πολλοί εθελοντές που δεν είναι μέλη σωματείων, όπως ήμουν κι εγώ μέχρι πριν λίγα χρόνια. Αν όμως δεν ασχολείσαι ενεργά, θεωρώ ότι δεν έχεις πλήρη εικόνα της κατάστασης, όχι για το συγκεκριμένο θέμα μόνο - γενικά.
Συμφωνώ ότι είναι ακραία λύση -και πιθανότατα αναποτελεσματική έτσι όπως τίθεται - η οριζόντια υποχρεωτική στείρωση.

Οι ενστάσεις μου ήταν μόνο πάνω στη δαιμονοποίηση της φιλοζωικής δράσης και ότι η επιμονή για ακραίες λύσεις βασίζεται σε συμφέροντα και μασουλήματα...
 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Βλεπω να παιζει στα σοσιαλ ολο και πιο συχνα το "επιχειρημα"(δεν στεκει στην πραγματικοτητα): "Ελα κι εσυ στο καταφυγιο να δεις τον πονο και να φας τα σκατα και μετα μιλα...αλλιως δεν δικαιουσαι να εχεις αποψη..."
Λοιπον, πρωτων κανενας δεν σε αναγκασε παρα την θεληση σου να πας σε καταφυγιο αδεσποτων και να καθαριζεις τα σκατα τους. Ειναι δικη σου επιλογη, μη μου το τριβεις στη μουρη, και μη το χρησιμοποιεις σαν δικαιολογια για να περασεις εναν αντισυνταγματικο, αντιδημοκρατικο και αντιεπιστημονικο νομο.
Αν δε γουσταρεις εκει που πας, μην πας. Απλο.
Αν παλι δεν αντεχεις να τα βλεπεις "να υποφερουν στους δρομους"** και νιωθεις οτι θελεις να κανεις κατι, να το κανεις, μην γκρινιαζεις ομως.
Δευτερον, πολλοι εχουμε σωσει ζωα(και σκυλακια, και γατακια, και αγρια ζωα) απο βεβαιο θανατο, εχουμε μαζεψει, εχουμε περιθαλψει, τα εχουμε βαλει στα σπιτια μας και εχουμε ξοδεψει λεφτα που τα εχουμε βγαλει με ιδρωτα. Δεν βγαινουμε ομως καθε δεκα λεπτα να το φωναζουμε. Ειναι επιλογη μας, το κανουμε ο καθενας για τους λογους του και τελος.
Θες να αφιερωσεις τη ζωη σου στην διασωση ζωων που βρισκονται σε αναγκη; Να το κανεις, ειναι δικαιωμα σου, δικια σου ειναι η ζωη σου και να την ζησεις οπως θες εσυ, οπως σε ευχαριστει. Θες να προβαλεις και το εργο σου; Κι αυτο καντο, μαζι σου ειμαι!
Αλλα μην προσπαθεις, ειδικα αφου δεν ειμαι μερος του προβληματος(δεν συμβαλλω στην δημιουργια αδεσποτων) να μου επιβαλλεις τι θα κανω με τα δικα μου ζωα. Και ειδικα οταν αυτο που θες να επιβαλλεις εχει αποδεδειγμενα αρνητικες επιπτωσεις στα ζωα-μελη της οικογενειας μου.

** Η αντιληψη οτι ολα ή τα περισσοτερα αδεσποτα σκυλια υποφερουν ακαταπαυστα στον δρομο ειναι ξεχωριστη και πολυ μεγαλη συζητηση...
Σιγουρα πολλα υποφερουν, για πολλα η ζωη ειναι πολυ συντομη και γεματη πονο, ολους τους ανθρωπους που εχουμε αισθηματα για τα ζωα μας προβληματιζει αυτο.
Απο την αλλη οι ελευθεροι σκυλοι, αυτα που ονομαζουμε "αδεσποτα", που εχω γνωρισει στη ζωη μου σε πολλες περιπτωσεις ειναι απο τα πιο ευτυχισμενα, υγιη(ψυχικα και σωματικα), μακροβια σκυλια που εχω δει.
Το 90% των "αδεσποτων" ζωων που εχω γνωρισει(ενηληκα και κουταβια) δεν πεθαναν απο αρρωστιες ή απο πεινα, παντα την εβρικαν την ακρη και τα καταφερναν, τα σκοτωσαν αυτοκινητα, ετσι χαθηκαν...
 


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Δεν λέω ότι θα πρέπει να την πληρώσει το δικό σας σκυλάκι και να ακρωτηριαστεί! Λέω όμως ότι αν βιώνατε την κατάσταση στην οποία ζουν αυτά τα εκατομμύρια σκυλάκια, ίσως το βρίσκατε μικρή θυσία να στειρώσετε το σκυλάκι σας για να πάψουν επιτέλους να υπάρχουν αυτά τα εκατομμύρια άλλα, αλλά μιας και δεν τη βιώνετε σας φαίνεται εξωφρενικό - και το κατανοώ ειλικρινά!
Συγνώμη αλλά το βρίσκω τελείως άκυρο, αν όχι προσβλητικό. Να κάνω εγώ την θυσία να στειρώσω το δικό μου σκυλάκι για να μην αναπαράγει ο γύφτος στο Ζεφύρι 200 σκυλιά το χρόνο προς 50 ευρώ το κομμάτι;
Αν θέλετε λύση στο πρόβλημα, εστιάστε στην αιτία. αν σας ενδιαφέρει πραγματικά να δείτε γιατί υπάρχουν αδέσποτα, κοιτάξτε αυτούς που τα παράγουν, αυτούς που τα πετάνε στους δρόμους, αυτούς που δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει ζωντανός οργανισμός και τα έχουν σαν παιχνίδι ή εργαλείο.
Αυτός που το έχει δηλωμένο, στο σπίτι του, τρέχει με το παραμικρό στους γιατρούς κλπ κλπ δεν αποτελεί το πρόβλημα και η στείρωση του σκυλιού του ,επειδή το θέλετε εσείς, δεν αποτελεί την λύση.
Και ναι, γίνεται πανικός για την στείρωση από τον απλό κόσμο γιατί είναι οικογένειά μας και αυτά μας ενδιαφέρουν. Το αν χρηματοδοτηθεί ή όχι ο Δήμος, ή η φιλοζωική, τι άδειες πρέπει να έχει ο εκτροφέας και αν πριμοδοτείται η όχι ο κτηνίατρος για την βοήθεια που παρέχει ας τα αναζητήσει ο καθένας στον τομέα του.
Ο απλός νομοταγής πολίτης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να την πληρώνει πάντα!
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
... κόσμια συζήτηση προσπαθώ να κάνω και γράφω εδώ αντί για ομάδες του FB γιατί θεωρώ ότι εδώ μπορεί να γίνει μια κόσμια συζήτηση ενώ εκεί όχι.
Προφανώς...κακώς το θεωρείς!
Εδώ κι αν δεν πρόκειται να βρεις υποστήριξη όπως προκύπτει.
Btw θέλω κι εγώ τα λεφτά μου πίσω. Μην τα ξαναλέμε ε;
 
  • Haha
Reactions: Lara_kouklara


Εriana

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2019
283
905
Αν απευθύνεστε σε εμένα (εφόσον με έχετε κάνει tag...), δεν είμαι υπέρ της αναφανδόν στείρωσης όλων των ζώων ή έστω όλων των σκύλων/γατων.

Είναι αντιεπιστημονική και αντικοινωνική η θέση ότι όποιος δεν γνωρίζει ένα θέμα δεν μπορεί να έχει τεκμηριωμένη άποψη καθώς δεν διαθέτει τα απαιτούμενα τεκμήρια;

Ναι, Είναι πέρα για πέρα αντιεπιστημονική και αντικοινωνική. ΔΕΝ χρειάζεται η άμεση εμπλοκή σε ένα θέμα για να έχει κάποιος τεκμριωμένη άποψη. Αρκεί να γνωρίζει το θέμα. Δεν χρειάζεται κάποιος να σώζει ζώα για να γνωρίζει τί είναι η στείρωση. Όπως το ό,τι κάποιος ασχολείται με το να φροντίζει ζώς δεν σημαίνει ότι γνωρίζει τί σημαίνει στείρωση ή ότι έχει και άλλες συνοδές γνώσεις που χρειάζονται για να αποκτήσει αντικειμενική κρίση πάνω σε ένα θέμα

Στην κυριολεξία η στείρωση ναι είναι ακρωτηριασμός, αφού κάτι κόβεται. Όμως δεν έχει καμία σχέση με την κλειτοριδεκτομή η οποία είναι ξεκάθαρα μία βάρβαρη πράξη που δεν εξυπηρετεί τίποτε άλλο από κάτι αναχρονιστικές και άκρως αντιεπιστημονικές παραδόσεις και δεν ξέρω γιατί την μπλέκετε στην κουβέντα!
Είδατε μόλις το θέμα μεταφέρεται στον άνθρωπο, πώς νιώθετε; Να σας πω άλλο ένα.
Στην Αφρική, στην Υεμένη, χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν από την πείνα και τις αρρώστιες και από ατυχηματα και δολοφονίες λόγω των διαφόρων διενέξεων. ΔΕΝ ΣΤΕΙΡΩΝΟΥΜΕ τους εκεί ενήλικες για να μην γεννούν αυτά τα παιδιά, τα οποία θα έχουν αυτή τη μοίρα. Μια τέτοια πρόταση θα ήταν φρικιαστική. Γιατί έχουμε ανάγει τον άνθρωπο από αντικείμενο σε πρόσωπο. Η ερώτησή μου λοιπόν παραμένει. Γιατί προτείνεται η στείρωση των σκύλων και γατών, ως λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων που παθαίνουν από πείνα, αρρώστια και ατυχήματα, και μάλιστα ως απόδειξη πολιτισμού και φιλοζωίας.


Εκτός από το δικό σας σκυλάκι που έχει την μεγάλη τύχη να είναι μέλος της οικογένειας σας, ασφαλές, αγαπητό και καλοζωισμένο, υπάρχουν άλλα σκυλάκια που δεν είναι. Και αυτά τα σκυλάκια δεν φυτρώνουν από το χώμα, και χρήζουν προστασίας. Και τα σκυλάκια αυτά είναι εκατομμύρια, δεν είναι καμιά δεκαριά!

Δεν λέω ότι θα πρέπει να την πληρώσει το δικό σας σκυλάκι και να ακρωτηριαστεί! Λέω όμως ότι αν βιώνατε την κατάσταση στην οποία ζουν αυτά τα εκατομμύρια σκυλάκια, ίσως το βρίσκατε μικρή θυσία να στειρώσετε το σκυλάκι σας για να πάψουν επιτέλους να υπάρχουν αυτά τα εκατομμύρια άλλα, αλλά μιας και δεν τη βιώνετε σας φαίνεται εξωφρενικό - και το κατανοώ ειλικρινά!

Και όχι δεν θα στειρώσω το σκυλάκι για να σωθούν εκατομμύρια άλλα. Γιατί η στείρωση του σκύλου μου δεν είναι μεταδοτική. Δεν ζω στον κόσμο της μαγείας. ΑΝ πρέπει να κοπεί το χέρι 10 εκατομμύριων ανθρώπων είναι παράλογο να ζητάμε να κόψουμε και τα υπόλοια 2 δις ανθώπων το χέρι μας ως μικρή θυσία. Δεν έχει λογική.

Μακάρι να είχε δοκιμαστεί η ηλεκτρονική ταυτοποίηση και ο πολύ αυστηρός έλεγχος γεννήσεων και διάθεσης κατοικίδιων, προτού φτάσουμε να απαιτούμε την υποχρεωτική στείρωση, ίσως να είχε καλά αποτελέσματα!
Πάντως ΚΑΤΙ πρέπει να γίνει για τα αδέσποτα και να κλείσει η κάνουλα που τα γεννάει! Υπάρχει πολύς πόνος εκεί έξω και ναι ίσως εμείς που τον βιώνουμε καθημερινά να υιοθετούμε απόψεις που φαίνονται (ή και είναι) ακραίες.

Πράγματι κάτι πρέπει να γίνει. Συμφωνώ μαζί σας. Αλλά όχι αυτό.
Δυστυχώς δεν τα πάω καλά με τα quotes. Μέσα στο quote σας, τα bold είναι οι απαντήσεις μου στις θέσεις σας.
 
  • Like
Reactions: zerom0 and BRUNO2


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Αυτό που θα βιώσει ο καθένας που ασχολείται με καθαραόαιμες φυλές στην Ελλάδα, δεν θα έχει προηγούμενο.
Εκθέσεις, ΚΟΕ, πρότυπα, εξετασεις εργασίας κλπ.... παπαλα.
Ό,τι έχει να κάνει με την οργανωμένη κυνοφιλία, θα πάψει να υπάρχει.

Ολα αυτά βέβαια εαν τελικά ισχύσει η υποχρεωτική στείρωση.
 
  • Like
Reactions: TARA and Εriana


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
Οι ενστάσεις μου ήταν μόνο πάνω στη δαιμονοποίηση της φιλοζωικής δράσης και ότι η επιμονή για ακραίες λύσεις βασίζεται σε συμφέροντα και μασουλήματα...
Eσύ πιστεύεις ότι το νομοσχέδιο φτιάχνεται για το καλό του σκύλου;
Ότι δηλαδή μαζεύτηκαν κάποια στιγμή οι τύποι και είπαν "Ρε παιδιά αυτά τα αδέσποτα τι κρίμααααα..."
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
Προφανώς...κακώς το θεωρείς!
Εδώ κι αν δεν πρόκειται να βρεις υποστήριξη όπως προκύπτει.
Btw θέλω κι εγώ τα λεφτά μου πίσω. Μην τα ξαναλέμε ε;
Ε καλά, αφού δεν είναι κόσμια εδώ, για δεν πάτε Μέγαρο;

Παρεμπιπτότως και άλλοι εδώ μέσα έχουν μαζέψει σκυλόγατα αλλά δεν το κάνουν βούκινο.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: vasilis_mike


ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.239
3.079
Δεν εφερα το ''πανε βαλε τα χερια στα σκατα'' ως επιχείρημα προς κατι, επειδή ακριβώς δεν ελαβα θεση για το νομοσχέδιο. Ειναι γεγονος οτι όλοι οσοι ασχοληθηκαν, αναγκάστηκαν να αλλαξουν και αποψη, για το ποιος είναι ο εχρθος, ποιος κανει λάθος κλπ. Απο εκει και πέρα όσα καταλαβαίνει ο καθένας.
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
να ξεχωρισουμε δυο πράγματα
οπως υπάρχουν εκτροφείς κι "εκτροφείς "
υπάρχουν και φιλοζωικες και "φιλοζωικες."..
καιυπάρχουν και οι εθελοντες οι οποοι σηκώνουν όοολο το βαρος...
τωρα αν αρχισουμε να τσακωνόμαστε ποσα κιλα φιλοζωος είναι ο καθενας και από πόσα κιλά και πάνω... δικαιούται να μιλάει...
με συγχωρειτε δεν μπαινω σε αυτο το παιχνίδι...
 


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
να ξεχωρισουμε δυο πράγματα
οπως υπάρχουν εκτροφείς κι "εκτροφείς "
υπάρχουν και φιλοζωικες και "φιλοζωικες."..
καιυπάρχουν και οι εθελοντες οι οποοι σηκώνουν όοολο το βαρος...
τωρα αν αρχισουμε να τσακωνόμαστε ποσα κιλα φιλοζωος είναι ο καθενας και από πόσα κιλά και πάνω... δικαιούται να μιλάει...
με συγχωρειτε δεν μπαινω σε αυτο το παιχνίδι...
Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Όταν επικρατεί χάος και ανομία ο καθένας κάνει του κεφαλιού του και όλοι μαζί αλληλοτρώγονται.
Θέλουν λύσεις, θα προτείνω εγώ ο χαζός:
Βγάλε για ένα εξάμηνο τηλεοπτικά σποτ περί στειρώσεων και υποχρεώσεων στο πανελλήνιο. Να καταλάβει ο Έλληνας τι είναι σκυλί. Όχι να δείχνεις σκυλάκια με πυτζάμες αλλά ταλαιπωρημένα ζώα από την εγκατάλειψη.
Επιδότησε την επαρχία να στειρώνουν τα ζωντανά που δεν χρειάζονται. Ξέρετε πόσοι έχουν μαζέψει σκυλιά και δεν ξέρουν τι να τα κάνουν;
Έλεγχος, έλεγχος, έλεγχος.
Οι ώρες και τα σημεία της βόλτας στις πόλεις είναι συγκεκριμένα. Βάλε υπάλληλους να σκανάρουν τσιπ και μοίραζε πρόστιμα. Χοντρά πρόστιμα.
Ζήτα να έχουν χαρτί υιοθεσίας απο φιλοζωική ή εκτροφέα και αν δεν έχουν να πρέπει να αποδείξουν που βρήκαν το σκυλί. Αν το βρήκες πεταμένο και το έσωσες μπορεί να γίνεται δήλωση από τον κτηνίατρο.
Στα μπλόκα που κάνουν τις κυνηγετικές περιόδους τσέκαρε τα σκυλιά των κυνηγών αν έχουν όλα τα χαρτιά τους και είναι δηλωμένα (τσιπαρισμένα).....
Το κόστος όλων των παραπάνω θα είναι μακροπρόθεσμα πολύ μικρότερο από τις επιδοτήσεις σε δήμους και οργανώσεις.
Αν όλα έμπαιναν σε ένα μπούσουλα, δεν θα τρωγόμασταν τώρα μεταξύ μας για το ποιος ειναι ποιός και τι αντιπροσωπεύει.
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Κυρίες και κύριοι τα βέλη σας πρώτα στην Πολιτεία.

Που βοήθησε ;
Δείξτε μου τις υποδομές, τους ελέγχους που έκανε, τα ενημερωτικά προγράμματα που εφάρμοσε, τις πρωτοβουλίες που πήρε. Διαίρει και βασίλευε.

Συγνώμη αλλά το βρίσκω τελείως άκυρο, αν όχι προσβλητικό. Να κάνω εγώ την θυσία να στειρώσω το δικό μου σκυλάκι για να μην αναπαράγει ο γύφτος στο Ζεφύρι 200 σκυλιά το χρόνο προς 50 ευρώ το κομμάτι;
Αν θέλετε λύση στο πρόβλημα, εστιάστε στην αιτία. αν σας ενδιαφέρει πραγματικά να δείτε γιατί υπάρχουν αδέσποτα, κοιτάξτε αυτούς που τα παράγουν, αυτούς που τα πετάνε στους δρόμους, αυτούς που δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει ζωντανός οργανισμός και τα έχουν σαν παιχνίδι ή εργαλείο.
Ποιος να εστιάσει ; Εγώ, εσύ, η φιλοζωική ή αυτός που πραγματικά έχει την υποχρέωση να το κάνει ;
Εγώ να εστιάσω στην έλλειψη αστυνόμευσης που υπάρχει ή ως λύση πρέπει να προμηθευτώ παράνομα ένα κουμπούρι μην τυχόν και προλάβω να καθαρίσω τον διαρρήκτη πριν με φάει αυτός ;

Εκτός από το δικό σας σκυλάκι που έχει την μεγάλη τύχη να είναι μέλος της οικογένειας σας, ασφαλές, αγαπητό και καλοζωισμένο, υπάρχουν άλλα σκυλάκια που δεν είναι.
Συμφωνούμε απόλυτα. Θα προσθέσω πως υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν την ίδια ευκαιρία στην μάθηση ή στην σίτιση, ασθενείς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα θεραπείας. Στην απέναντι όχθη υπάρχει αυτός που σφυρίζει αδιάφορα. Δεν είναι δουλειά κανενός εθελοντή να επιφορτίζεται τα βάρη που αναλογούν στις υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού.

* Αν δω έναν άντρα να χτυπάει μια γυναίκα θα είμαι με την γυναίκα, αν δω μια γυναίκα να χτυπάει ένα παιδί θα είμαι με το παιδί, αν δω ένα παιδί να χτυπάει ένα σκυλί θα είμαι με το σκυλί.
 


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Δεν είδα να γράφει κανείς σε κανέναν ότι δεν δικαιούται να μιλάει πάντως!
Εγώ προσωπικά έγραψα ότι όποιος δεν είναι μέσα στο πρόβλημα, δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος του και έτσι δεν αντιλαμβάνεται την αγωνία των υπόλοιπων και του φαίνονται υπερβολικά κάποια πράγματα (που ίσως και να είναι στην τελική). Δεν νιώθω καθόλου ανώτερη που ασχολούμαι με τα φιλοζωικά, δεν κάνω επίδειξη, απλά καταθέτω την άποψη μου η οποία όπως είναι λογικό διαμορφώνεται και από τα βιώματα μου.

@vasilis_mike συμφωνώ με όλα όσα προτείνεις, όμως και οι επιδοτήσεις αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητες για την κάλυψη αναγκών των ήδη εγκαταλελειμμένων ζώων - εφαρμόζοντας όλα τα παραπάνω και εκ του αποτελέσματος θα μπορούσαν σύντομα να σταματήσουν (μακάρι!).
 


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Κυρίες και κύριοι τα βέλη σας πρώτα στην Πολιτεία.

Που βοήθησε ;
Δείξτε μου τις υποδομές, τους ελέγχους που έκανε, τα ενημερωτικά προγράμματα που εφάρμοσε, τις πρωτοβουλίες που πήρε. Διαίρει και βασίλευε.



Ποιος να εστιάσει ; Εγώ, εσύ, η φιλοζωική ή αυτός που πραγματικά έχει την υποχρέωση να το κάνει ;
Εγώ να εστιάσω στην έλλειψη αστυνόμευσης που υπάρχει ή ως λύση πρέπει να προμηθευτώ παράνομα ένα κουμπούρι μην τυχόν και προλάβω να καθαρίσω τον διαρρήκτη πριν με φάει αυτός ;



Συμφωνούμε απόλυτα. Θα προσθέσω πως υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν την ίδια ευκαιρία στην μάθηση ή στην σίτιση, ασθενείς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα θεραπείας. Στην απέναντι όχθη υπάρχει αυτός που σφυρίζει αδιάφορα. Δεν είναι δουλειά κανενός εθελοντή να επιφορτίζεται τα βάρη που αναλογούν στις υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού.

* Αν δω έναν άντρα να χτυπάει μια γυναίκα θα είμαι με την γυναίκα, αν δω μια γυναίκα να χτυπάει ένα παιδί θα είμαι με το παιδί, αν δω ένα παιδί να χτυπάει ένα σκυλί θα είμαι με το σκυλί.
Μάλλον μαζί γράφαμε, γιατί στο τελευταίο αυτά λέω κι εγώ. Ότι υπάρχει (στην θεωρία) κράτος και θα μπορούσε πολύ εύκολα να δώσει λύσεις.
 


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Δεν είδα να γράφει κανείς σε κανέναν ότι δεν δικαιούται να μιλάει πάντως!
Εγώ προσωπικά έγραψα ότι όποιος δεν είναι μέσα στο πρόβλημα, δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος του και έτσι δεν αντιλαμβάνεται την αγωνία των υπόλοιπων και του φαίνονται υπερβολικά κάποια πράγματα (που ίσως και να είναι στην τελική). Δεν νιώθω καθόλου ανώτερη που ασχολούμαι με τα φιλοζωικά, δεν κάνω επίδειξη, απλά καταθέτω την άποψη μου η οποία όπως είναι λογικό διαμορφώνεται και από τα βιώματα μου.

@vasilis_mike συμφωνώ με όλα όσα προτείνεις, όμως και οι επιδοτήσεις αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητες για την κάλυψη αναγκών των ήδη εγκαταλελειμμένων ζώων - εφαρμόζοντας όλα τα παραπάνω και εκ του αποτελέσματος θα μπορούσαν σύντομα να σταματήσουν (μακάρι!).
Δεν είπα να κόψουν τις επιδοτήσεις.
Είπα "θα είναι μακροπρόθεσμα πολύ μικρότερο από τις επιδοτήσεις σε δήμους και οργανώσεις."
Μιλάω για μέλλοντα χρόνο και αφού γίνουν όλα αυτά.
 
  • Like
Reactions: Lara_kouklara


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Θα προσθέσω πως υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν την ίδια ευκαιρία στην μάθηση ή στην σίτιση, ασθενείς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα θεραπείας.
Σαφέστατα υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα από αυτά των κατοικίδιων, αλλά αυτή τη στιγμή συνομιλούμε στο dogforum!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.598
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3