Ξαφνικό πρόβλημα τουαλέτας (ουρολοιμωξη)!

frankel

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2008
82
0
Athens
Καλησπέρα σε όλους!

Έχω ένα αναπάντεχο πρόβλημα με τη μικρή από σήμερα το απόγευμα και δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει και τι να κάνω μέχρι την Τετάρτη που θα μιλήσω με τον γιατρό.

Ενώ κανονικά μέχρι χθες έκανε τσίσα της όπως κάνουν όλα τα κουτάβια (αρκετή ποσότητα, αρκετές φορές και συνήθως όπου βρει!), σήμερα το απόγευμα που γύρισα από τη δουλειά την παρατήρησα ότι κάθεται να κάνει και βγάζει 2-3 σταγόνες. Ύστερα από λίγο, μερικά μέτρα μακριά, πάλι μερικές σταγόνες. Κάθε 5 λεπτά περίπου παίρνει στάση για τσίσα αλλά δεν κάνει μεγάλη ποσότητα εκτός από 2 φορές.

Ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβαίνει? Σας έχει τύχει ποτέ? Χθες όλη την ημέρα έπαιζε με τα ανήψια μου και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Τι φταίει? :(:(:(

Last edited by a moderator:

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
καμια ουρολοιμωξη? μηπως τη τσουζει? μπορει να λεω βλακειες.. βαλε της πολυ πολυ φρεσκο νερακι να πιει.. μπορει να ειναι αυτο..

frankel

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2008
82
0
Athens
Το σκέφτηκα κι αυτό αλλά δεν θα πόναγε? δεν δείχνει να πονάει. έχει γεμάτο μπολ με φρέσκο νεράκι κι ελπίζω να την βοηθήσει. έχω αρχίσει κι ανησυχώ γιατί μέχρι τώρα μόνο λίγη διάρροια είχε παρουσιάσει αλλά με την αποπαρασίτωση το ξεπέρασε :(
εύχομαι να μην είναι κάτι σοβαρό...:(:(:(

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
δε νομιζω μωρε.. το πιο πιθανο να ειναι καμια λοιμωξουλα αν δεν ειναι η ελλειψη νερου. Ελα μια μερα μεχρι τεταρτη ειναι.. υπομονη:)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ένα λεπτό:)
αν τρώει και πίνει όπως πάντα και παίζει όμορφα κι ωραία
δεν έχει τίποτα
μην ανησυχείς εύκολα:)
είναι ανθεκτικοί οργανισμοί

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
μάλλον πρέπει να ανησυχήσεις αν συνεχίσει να ουρεί έτσι και αύριο...

ή να ανησυχεί απο τώρα BasKal?

γιατί για κτηνίατρο αυριο χλωμό ε?

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Τα προβληματα δεν κοιτανε αργιες κλπ...Μπορει να ειναι κατι ελαφρυ, αλλα μπορει και οχι.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
θεωρητικα η ουρολοιμωξη γινεται ιδιαιτερα επικινδυνη αν το μικροβιο παει στα νεφρα.. σε μια μερα δε νομιζω πως γινεται αυτο..
Σιγουρα καλο ειναι αμα μπορει να παει απο αυριο.. αλλα ας μην τον πανικοβαλουμε.
Αν δει οτι ηρεμει λιγο με το νερακι, ας χαλαρωσει, αν δει αιματακι πχ ας μη φρικααρει αλλα ας παει.
Οχι? Τα λεω λαθος Μπασκαλ?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Τα προβληματα δεν κοιτανε αργιες κλπ....

τα προβλήματα κοιτάνε τον νόμο του μέρφυ όμως...
εννοώ ότι συχνά προκύπτουν προβλήματα εν μέχω αργιών

frankel

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2008
82
0
Athens
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! θα την παρακολουθήσω κι αύριο και θα δούμε τι θα γίνει. Θα σας ενημερώσω!

Ευχαριστώ και πάλι! Καληνύχτα σε όλους :)

frankel

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2008
82
0
Athens
Τελικά μάλλον θα χρειαστεί να μεταφέρουμε το post στην κατηγορία "Υγεία-Ασθένειες" γιατί όλα δείχνουν ότι είναι αρρωστούλα η μικρή. :(

Αύριο πρωί πρωί θα πάω στον κτηνίατρο γιατί δεν είναι καλά. Από σήμερα έχει ελλατώσει το φαγητό της κατά πολύ, είναι συνέχεια σαν κατατονική, άκεφη και κοιμάται αρκετά. Μέχρι που έχει σταματήσει να κυνηγάει τα πόδια μου! Τελευταίο στοιχείο είναι ότι έκανε λίγο εμετό αλλά δεν μου κάνει μεγάλη εντύπωση αφού βγαίνει στον κήπο και τρώει ότι βρίσκει.

Να την ταϊσω μέχρι αύριο ή όχι? Βέβαια δεν ξέρω αν θα φάει αλλά δεν ξέρω κι εγώ τι να κάνω.. :(:(:(

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
μμμ περαστικουλια.. τωρα και εμετος και ουρολοιμωξη? Εγω δε θα την ταιζα και θα κοιτουσα να την παω οσο πιο νωρις στο ντοτορ..αρρωστησε το μικρακι:(

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Μπορει και μην συνδεονται, καμια κυστιτιδα θα ειναι, θα σου δωσει bactrimel για καμια βδομαδα κι ολα καλα! Δε νομιζω να ειναι κατι σοβαρο, αυριο ομως στο γιατρο:).

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
47
thessaloniki
Τελευταίο στοιχείο είναι ότι έκανε λίγο εμετό αλλά δεν μου κάνει μεγάλη εντύπωση αφού βγαίνει στον κήπο και τρώει ότι βρίσκει.
:(:(:(
κακως........:confused:
τι ηλικια ειπαμε οτι εχει το κουταβι?

frankel

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2008
82
0
Athens
2 μηνών είναι και το ξέρω ότι είναι πολύ κακό :(
Είναι αστραπή όμως η άτιμη και δεν την προλαβαίνεις! Π.χ. χθες άνοιξα λίγο την μπαλκονόπορτα να πάρω ένα ξύλο για το τζάκι τα οποία είναι ακριβώς έξω από την πόρτα. Έκλεισα την πόρτα αφήνοντας ένα πολύ μικρό άνοιγμα για να ανοίξω ξανά μπαίνοντας. Μέχρι να γυρίσω προς το παράθυρο να ξαναμπώ είχε καταφέρει να ανοίξει τη χαραμάδα, είχε βγει και είχε γυρίσει με ένα τεράστιο μαλλιαρό φυτό! :eek:

Προσπαθώ να της μάθω να βγαίνει μόνο όταν θέλει τουαλέτα και την ώρα του παιχνιδιού μαζί μου ή με τον άντρα μου. Κάποιες φορές το θυμάται και κάθεται μπροστά σε ανοιχτή πόρτα και δεν βγαίνει αλλά άλλες φορές... τα παραπάνω.
Το δουλεύουμε ακόμα :)

Πάντως χθες το βράδυ (μετά από μερικές ώρες ύπνου) πήρε λίγο τα πάνω της κι άρχισε πάλι να παίζει και να τρώει με περισσότερη όρεξη.
Το απόγευμα θα πάμε στον γιατρό και θα δούμε τι θα μας πει!

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
το περασα πριν λιγους μηνες...
Αν βλεπεις και λιγες σταγονιτσες αιμα 99% πρεπει να ειναι ουρολοιμωξη..μια αντιβιωσουλα και σε μια βδομαδα θα ειναι περδικι..
Εμενα το επαθε σαββατο βραδυ και γιατρο πηγα τη δευτερα..
Αν και ο γιατρος ηξερε τι ειχε επρεπε να τις κανει και αιματολογικες..ενα 80αρι πηγαν οι εξετασεις..αλλα ευτυχως δεν ηταν κατι πολυ σοβαρο..
Οπως και να εχει πρεπει να πας να τη δει ο γιατρος!!
Περαστικα σας!!!
Υ.Γ το οτι εχει ορεξη δεν παει να πει οτι δεν εχει ουρολοιμωξη..και η δικια μου μεσα στη τρελλη χαρα ηταν..

frankel

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2008
82
0
Athens
Καλημέρα σε όλους!
Πήγαμε χθες στο γιατρό και ευτυχώς μας διαβεβαίωσε ότι δεν είναι τίποτα. :)
Έχει πάρει 2 κιλά σε 2 εβδομάδες! :eek:

Ήδη η όρεξή της έχει επανέλθει σχεδόν σε φυσιολογικά επίπεδα, άρχισε πάλι το -άγριο- παιχνίδι της με τα πόδια μου και ότι κάλτσα/παπούτσι/παντόφλα/μαξιλάρι/κτλ βρίσκει μπροστά της και, παρόλο που συνεχίζει να τα κάνει παντού, ελλατώθηκε το σύστημα "σταγόνες κάθε 2 λεπτά". Θα πάμε ξανά τη Δευτέρα για το πρώτο εμβόλιο (επιτέλους!).
Ίσως τελικά να μην ήταν παρά μια φάση αλλά εγώ θα έχω το νου μου για περίεργα συμπτώματα και αλλαγές στη συμπεριφορά της μέχρι να είμαι τελείως σίγουρη!

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας!