Ξυλοδαρμός βασανιστή ζώων - Μοσχάτο

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Εύκολο: "Καλά να πάθει το καθίκι και κανονικά έπρεπε να το σφάξουν στο γόνατο και να ταΐσουν τις σάρκες του στα σκυλιά και να αναγκάσουν και τη μάνα του να βλέπει..."...

Δικό μου: Νιώθω άβολα όταν άνθρωποι είναι έτοιμοι να σκοτώσουν και να βασανίσουν για να δείξουν πόσο κατά της βίας και φιλόζωοι είναι...κάτι με ξενίζει.

Τραγικά ηλίθιο και ηλίθια τραγικό αυτό που συχνά συναντάμε...την βία απέναντι στα ζώα, αλλά η απάντηση είναι η βία (ακόμα και λεκτική) απέναντι στον άνθρωπο;

Δηλαδή, όταν ένας σκύλος δαγκώσει το παιδί μου εγώ "δικαιολογούμαι" ή είμαι "καλυμμένος" αν του ξεριζώσω την καρωτίδα με τα χέρια μου (συγνώμη για την "ωμή" γλώσσα);

Πότε η βία δικαιολογεί την βία;...Ποια βία είναι πιο βίαιη;...Ποιος κερδίζει όταν "βγαίνει το κτήνος" από μέσα μας;

Συγχωράτε με και ελπίζω να μη με παρεξηγήσετε...μέρες που είναι (άγιες ή πονηρές, μαύρες ή γιορτινές, σε κρίση ή με κρίση...)...:)
Ενδιαφέρουσα η άποψη σου και για να μην με παρεξηγήσεις τη συμμερίζομαι γενικά και έχει τη βάση και τη λογική της.

Όμως (πάντα υπάρχει ένα ''όμως'', έτσι δεν είναι ; ) αυτές τις σκληρές εικόνες που βλέπεις παραπάνω κι έχεις την επιλογή να κλείσεις τα μάτια, εγώ δεν την είχα την επιλογή αυτή. Και στην δική μου περίπτωση κανένας δεν τιμωρήθηκε. Πέρα απ' το σκύλο μου.

Οπότε αν και συμφωνώ με αυτό που λες, δε μπορώ να το δεχτώ και τόσο παθητικά, τόσο αποστασιοποιημένα.

Αν ήμουνα εκεί, δε θα τον βάραγα, δεν θα τον έλεγα λαλάκα, πάντως μπορεί και να τον έφτυνα, μπορεί και να του έλεγα απλά και μόνο να θυμηθεί κάθε φορά που αυτός ο Αλβανός ένιωσε να του φέρονται σαν να είναι Αλβανός. Και μ' αυτό το συναίσθημα να συγκρίνει αυτό που έκανε, τώρα που είναι αυτός ο δυνατός.

Αλλά ώντας στο σπίτι μου, στην πολυθρονάρα μου, στη ζεστασιά μου, με τις κοπελάρες μου δίπλα μου ασφαλείς και κοντά μου, μπορώ ήσυχος να αποθέσω τα χέρια μου στο πληκτρολόγιο μου και να σου γράψω πόσο συμφωνώ μαζί σου, πως συμμερίζομαι την άποψη σου.

Σου εύχομαι να μη βρεθείς στην ανάγκη να πρέπει να πιαστείς μανιασμένα από μια τέτοια σκέψη ανθρωπιάς κι ανωτερότητας όταν ο κόσμος σου γκρεμίζεται γιατί κάποιοι άλλοι δεν τον σεβάστηκαν αλλά εσύ ΠΡΕΠΕΙ να είσαι δυνατός, πρέπει να είσαι καλύτερος.

Προτιμώ να είμαι ο εαυτός μου, να νιώθω καλά μ' εμένα και να σεβαστώ τη ζωή και την ακεραιότητα του άλλου, γιατί δεν έχω το δικαίωμα να τον ακουμπήσω, όσο κι αν το ήθελα, όσο κι αν το θέλω. Αλλά δεν έχω απ' την άλλη ούτε το δικαίωμα να κατηγορήσω αυτόν που δε θα σεβαστεί αυτόν τον άνθρωπο. Γιατί αυτό δε με κάνει καλύτερο, ούτε καν ανώτερο. Με κάνει μονόφθαλμο.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Η γνώμη μου είναι ότι ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει τελικά και το κακό γυρίζει στον ίδιο που το έπραξε... ὓβρις-ἂτη-νέμεσις-τίσις ...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εμένα πάλι με απασχολούνε άλλα πράγματα πολύ σοβαρότερα. Όπως ξέρετε, απεχθάνομαι τους όσους βασανίζουν ζώα και πιστεύω ότι θα έπρεπε να τους αντιμετωπίζουμε ακριβώς όπως όσους βασανίζουν ανθρώπους. Όμως η γνώμη μου δε μετράει διότι είμαι μία και υποτίθεται ότι ζω σε ευνομούμενη πολιτεία, ή τουλάχιστον μια πολιτεία που ισχυρίζεται ότι είναι ευνομούμενη, οπότε:

1) Προσήχθη ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο, υποθέτω από αστυνομικούς. Θα υπήρχε ασφαλώς αστυνομία εκεί έτσι κι αλλιώς καθότι δικαστήριο. Το λυντσάρισμα τώρα είναι παράνομο. Διερωτώμαι λοιπόν πώς ο τύπος ξυλοκοπήθηκε και τι έκανε η αστυνομία. Πώς και δεν συνελήφθη κανείς για ξυλοδαρμό αφού απαγορεύεται?

2) Έχουμε, πολύ κακώς, πολλούς που βασανίζουν ζώα, μερικοί δε προσάγονται στο δικαστήριο για να απαντήσουν σε κατηγορίες, π.χ. εκείνο το κτήνος στην Κρήτη που τύφλωσε το σκύλο του. Πώς και δεν ξυλοκοπήθηκε εκείνος?

3) Προς τι η αναφορά ότι ο κατηγορούμενος ήταν αλλοδαπός? Εννοούμε παράνομος ή με νόμιμα στην Ελλάδα? Και αν μας ενδιαφέρουν τα γεννοφάσκια του τυπά, γιατι να μην αναφέρονται τα γεννοφάσκια όλων?

4) Το ξέρετε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό εγκληματιών στην Ελλάδα είναι και ήταν πάντα Έλληνες και όχι αλλοδαποί?

Εν κατακλείδι, διαδηλώστε οπωσδήποτε, αλλά αφήστε τη δικαιοσύνη να κάνει ό,τι τελοσπάντων είναι να κάνει. Μάρτυρες υπάρχουνε, βλέπω υπάρχει και βούληση. Αν παραβιάζουν κι άλλοι το νόμο, τελικά δίνουν δύναμη στον εγκληματία.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Για μένα η εκδήλωση βίας που δεν είναι αυτοάμυνα ή δεν πηγάζει από μεγάλο ψυχικό πόνο (π.χ επιτίθεμαι σε κάποιον γιατί έβλαψε το παιδί μου) είναι απλά εκτόνωση άγριων ενστίκτων - δύσκολο να πηγάζει από αγάπη, εν προκειμένω για τα ζώα. Όταν γίνεται από όχλο, μάλιστα, στην πιο επικίνδυνη μορφή της.
Αλλά δεν μπορώ να πω ότι τον λυπάμαι.

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Oσο η πολιτεια δεν εφαρμοζει τους νομους τοσο θα μεγαλωνει η αγανακτηση και ταση για αυτοδικια.
Οταν αυτο δε αφορα βασανιστες αθωων πλασματων που δεν μπορουν να υπερασπιστουν τον εαυτο τους ,η αισθηση απονομης αυτο-δικαιοσυνης μεγαλωνει.Καλα ειναι να τα βλεπουμε ολα ψυχραιμα αλλα ανθρωποι ειμαστε ,αρα καταλαβαινω απολυτα αυτους που βρεθηκαν εκει,ειδικα οταν σκεφτομαι οτι σε κανα μηνα το πολυ θα κυκλοφορει ελευθερος ξανα ο τυπος.Μαλλον το ιδιο θα εκανα και εγω...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μα το θέμα μας είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η πολιτεία εφάρμοζε το συγκεκριμένο νόμο. Βούτηξαν τον τύπο, του απήγγειλαν κατηγορίες και τον προσήγαγον στο δικαστήριο. Τι άλλο έπρεπε να κάνει η πολιτεία? :confused:

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
γνωριζεται τι εγινε τελικα με το ζωον κρητικο που εκοψε τα αυτια του σκυλου του περσι και με το ζωον τσοπανη που εβγαλε τα ματια του σκυλου του? τι αποφαση εχει βγει?

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
αμα περιμεναμε απο την δικαιοσυνη αντε γεια
ολα αυτα γινονται εν απουσια της

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Μα το θέμα μας είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η πολιτεία εφάρμοζε το συγκεκριμένο νόμο. Βούτηξαν τον τύπο, του απήγγειλαν κατηγορίες και τον προσήγαγον στο δικαστήριο. Τι άλλο έπρεπε να κάνει η πολιτεία? :confused:
Ότι θα έκαναν αν τα θύματα ήταν άνθρωποι.-

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
εδω θα διαφωνησω...το εργο της το εκανε η αστυνομια που τ συνελαβε,την δουλεια της δικαιοσυνης θα την δουμε οταν βγει η αποφαση!

Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
Όλα ξεκίνησαν στο Μοσχάτο όταν δίποδο τέρας αλβανικής καταγωγής εγκλώβισε 3 σκυλιά και τα χτύπησε στο κεφάλι με βαριοπούλα επειδή...
κυνήγησαν μια κότα!
Μάλιστα, στο ένα από τα δύο ζώα ράγισε το κρανίο και έσπασε η γνάθος, με αποτέλεσμα να ζει από θαύμα και να ελπίζει σε ακόμη ένα θαύμα ώστε να επιζήσει.Το ζώο έπεσε σε κώμα.. αλλά ξύπνησε σήμερα το απόγευμα. Ο Αλβανός δράστης επιχείρησε να τον ξεφορτωθεί βάζοντας τον σε μια σακούλα, αλλά εκείνο με τις όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει έφυγε μακριά. Μετά την πράξη του απείλησε όλους τους αυτόπτες μάρτυρες πως θα βρεθούν στην θέση των άτυχων ζώων εάν πουν το παραμικρό και το ίδιο έκανε και ο άνθρωπος που τον προσέλαβε.
Το πρωί της 24ης Δεκεμβρίου ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Στην αίθουσα ισχυρίστηκε πως έπαθε αμνησία και δεν θυμάται τίποτα για το συμβάν. Στη συνέχεια η δίκη αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στις 12 το πρωί στα δικαστήρια Ευελπίδων. Παρά την αναβολή της δίκης ο δράστης δικάστηκε και κρίθηκε ένοχος στον προαύλιο χώρο του δικαστηρίου από όσους βρέθηκαν εκεί για να διαμαρτυρηθούν για το συμβάν.

Κάποιοι από τους παρευρισκόμενους λέγεται πως ξυλοκόπησαν άγρια τον Αλβανό με αποτέλεσμα αυτός να καταλήξει σε νοσοκομείο και να φρουρείται από αστυνομικούς.
Καλή τύχη εύχομαι στο σκυλάκι που παλεύει για τη ζωή του, Ρήγα έμαθα πως τον λένε.
Όσο για τον Αλβανό, του εύχομαι να σαπίσει σε κάποια φυλακή της χώρας του…

EΛ TA NEA (C) HELLAS XG 2011: Ξυλοκόπησαν άγρια Αλβανό που χτύπησε με βαριοπούλα 2 σκυλιά στο Μοσχάτο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.836
8.036
3) Προς τι η αναφορά ότι ο κατηγορούμενος ήταν αλλοδαπός? Εννοούμε παράνομος ή με νόμιμα στην Ελλάδα? Και αν μας ενδιαφέρουν τα γεννοφάσκια του τυπά, γιατι να μην αναφέρονται τα γεννοφάσκια όλων?

4) Το ξέρετε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό εγκληματιών στην Ελλάδα είναι και ήταν πάντα Έλληνες και όχι αλλοδαποί?
Θα συμφωνήσω απόλυτα. Όχι για να το παιξω καλός άνθρωπος και αντιρατσιστής, αλλά γιατί ίδιες ευθύνες για το περιστατικό από μένα αποδίδονται και στον ελληναρά εργοδότη του αλβανού που πιθανότατα του είπε πήγαινε να ξεκάνεις τα βρωμόσκυλα που κυνηγούσαν την κότα. Είναι ηθικός αυτουργός και απλά ανέθεσε την βρωμοδουλειά στον υφιστάμενο του. Οπότε αν θέλετε να μιλάμε για τον αλβανό τέρας ας μιλάμε και για τον ελληναρά τέρας που βρίσκεται από πίσω από το περιστατικό.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Μα γιατί πάλι πρέπει να γίνει το Αλβανός, Έλληνας, Ρώσος, Γάλλος, Πορτογάλος και δεν ξέρω εγώ τι άλλο???

Ότι και να ήτανε μαζί με τον εργοδότη του δεν τον λυπάμαι,,,, δεν θα σήκωνα χέρι δεν είναι της δικής μου λογικής αλλά δεν στενοχωρέθηκα που τις έφαγε ΟΤΙ και να είναι δεν με αφορά! Η πράξη του με ενδιαφέρει....

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
το ΕΓΚΛΗΜΑ δεν εχει εθνικοτητα ,
εφαγε ξυλο ,η προσπαθησανε να τον λυτζαρουν δικαιολογημενα ,γιατι αυτον βρηκαν μπροστα τους και πληρωσε τα σπασμενα ΟΛΩΝ
το ιδιο θα κανανε και σε εναν παιδεραστη , βιαστη , εγκληματια :mad:
επειδη παρακολουθω sara την υποθεση < ΑΛΛΟΙ > προσπαθησαν να εκμεταλευτουν την υποθεση , περι ρατσισμου και αλλες μπουρδολογιες:rolleyes:

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
θα μπορούσα να γράψω ένα ολόκληρο κατεβατό για το ότι το ξύλο έπεσε λόγω του ότι χτύπησε ανυπεράσπιστα πλάσματα
και όχι επειδή αυτοί που τον χτύπησαν ήταν εναντίον της βίας, όπως επίσης για το ποιοι είναι οι κοινωνικοί-ψυχολογικοί λόγοι που κάνουν κάποιους αλλοδαπούς να συμπεριφέρονται με πολύ μεγαλύτερη σκληρότητα από ότι οι έλληνες,
όχι επειδή είναι άλλη φυλή από εμάς αλλά λόγω περιορισμού της αίσθησης της αιδούς λόγω του ξένου και απρόσωπου περιβάλλοντος, αλλά δεν θα το κάνω χριστουγεννιάτικα.

Ευχομαι τα σκυλάκια να αναρρώσουν γρήγορα και ο δράστης να λάβει την πληρωμή που του αξίζει.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Ξυλο μεχρι να μη μπορει να σταθει στα ποδια του, οπως εκανε στα ζωντανα. θα απαλειησει κιολας απο πανω ο μ@λακας?? Και σαπισμα στη φυλακη

Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
Μπορει να μου πει καποιος τι γινεται στο βιντεο στο λεπτο 0:30 - 0 : 45 ..; Ποιος ειναι ποιος..;

Αυτος με το μπλε που μπαινει μπροστα ειναι δημοσιογραφος..;