Ξύνεται και αυτοτραυματίζεται!

xeniadell

Member
31 Οκτωβρίου 2013
18
3
Γειά σας φίλοι μου!Ο Άρης μου,το αγγλικό σέττερ που βρήκαμε πριν 2 χρόνια είναι γενικότερα πολύ καλά αλλά έχει ένα μεγάλο προβλημα με φαγούρα στη ράχη μέχρι στη βαση της ουράς. Ξύνεται πολύ και κάνει πληγές στον εαυτό του.Τον έχω πάει σε διαφορους κτηνιατρους για να βγάλω άκρη:
Η δική μου κτηνίατρος που ειπε ότι ειναι μάλλον ατοπική δερματίτιδα και μου εδωσε atarax να παίρνει.Φυσικά δεν εγινε κατι.
Μετά τον πήγα στην πανεπιστημιακή κλινική,εκεί μου είπαν ότι ειναι μάλλον αλλεργικός σε τσιμπημα ψύλλου(ψυλλος βεβαια δεν βρεθηκε,εννοείται ότι το ζωο φοράει σκαλιμπορ και του λεδινα και αμπούλα).Μου είπαν να πάρει κορτιζόνη για να ηρεμήσει. Οντως για λίγο ηρεμησε αλλά ξαναξεκίνησε το πρόβλημα.
Άλλος κτηνίατρος μου πρότεινε να μην βαζω αμπούλα στη ράχη και μου έδωσε
τα Comfortis.
Να μην σας κουράζω άλλο,είμαστε στο σημείο μηδέν με το πρόβλημα σε έξαρση!
Καποιος μου είπε να του κάνω ένεση με Valanek.Βέβαια
το ζώο σε 2 εξετάσεις βγήκε αρνητικός σε τέστ για ψώρα.Βοήθεια!Στεναχωριέμαι για το ζώο μου που υποφέρει και δεν μπορώ να το βοηθήσω!

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Μηπως τον πειραζει το σκαλιμπορ ή η αμπουλα? Αυτο καθε ποτε γινεται? Τι τροφη τρωει?

xeniadell

Member
31 Οκτωβρίου 2013
18
3
Επειδή προσπαθώ να βρώ μία άκρη κάνω διάφορες αλλαγές,δηλ. άλλαξα το scalibor με ένα κολλάρο με φυσικά έλαια,σταματησα την αμπούλα και του δίνω χάπια και τροφή,την άλλαξα και του έδινα την Acana Pacifica που ήταν από σολωμό. Δεν είδα διαφορά.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Θα σου έλεγα να κοιτάξεις επίσης, μήπως οφείλεται σε κάποιο συστατικό της τροφής!
Κόψε του πλήρως την τροφή που δίνεις και ότιδηποτε άλλο δίνεις ως λιχουδιές και δώσε του για ένα διάστημα μόνο τροφή για αλλεργίες και απολύτως τίποτα άλλο.
Αν δεις βελτίωση, αρχίζεις να δοκιμάζεις τροφές με διαφορετικά συστατικά μέχρι να βρεις κάποια που δεν του δημιουργεί αλλεργία.

• Like
Reactions: Michalis-Maya

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Η διάγνωση δερματικών προβλημάτων μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη και χρονοβόρα, όπως βλέπω από το σκύλο μιας φίλης. Πιθανόν να χρειάζονται εξετάσεις κάθε φορά που το πρόβλημα είναι σε έξαρση μέχρι να βρεθεί τί μπορεί να ενοχλεί το ζώο, αλλά και ακόμα όταν εντοπιστεί το πρόβλημα, αυτό δε σημαίνει ότι ο σκύλος δε μπορεί να αντιδράσει σε κάτι άλλο. Π.χ. μπορεί ο σκύλος να είναι αλλεργικός σε κάποιο συστατικό της τροφής του και να αλλαχτεί, και σε κάποια άλλη στιγμή να παρουσιάσει δερματικό πρόβλημα το οποίο να αποδοθεί πάλι στην τροφή λόγω προηγούμενης διάγνωσης, ενώ πολύ απλά ίσως χρησιμοποιήθηκε νέο καθαριστικό πατώματος.

Αν αποκλειστεί κάποιο ιατρικό πρόβλημα, μια συμπεριφορά που επαναλαμβάνεται "ψυχαναγκαστικά" μπορεί να οφείλεται σε παράγοντες όπως έντονο στρες, έντονη ή απότομη αλλαγή στο περιβάλλον διαβίωσης του σκύλου, κακοποίηση (δε μιλάω για σένα), με δυο λόγια ο σκύλος προσπαθεί να εκφράσει την αδυναμία του να διαχειριστεί μια κατάσταση που αντιμετωπίζει.

Είναι κάτι που ο σκύλος σου έκανε πάντα ή είναι νέο σύμπτωμα / έχει επιδεινωθεί; Έχεις μπορέσει να μιλήσεις με κάποιον κτηνίατρο που να ειδικεύεται σε δερματικές παθήσεις ή και με κάποιον εκπαιδευτή;

xeniadell

Member
31 Οκτωβρίου 2013
18
3
Όντως,σκέφτομαι να του αρχίσω ειδική τροφή για αλλεργίες μηπως υπάρξει διαφορά. Η αγωνία μου ειναι αν πρέπει να του κάνω την ένεση με το φάρμακο Valanek?Μου είπαν ότι θα του κάνει αμέσως δουλειά,αλλά φοβάμαι επειδή ηδη του δίνω φάρμακα και για το σκουλίκι της καρδιάς και τα τους ψύλλους κλπ. μήπως παθει τιποτα από τα πολλά φάρμακα...

xeniadell

Member
31 Οκτωβρίου 2013
18
3
Είναι ένας σκύλος που βγαίνει 4 φορές την ημέρα για βόλτα.για να εκτονωθεί,να παίξει και να μην ασχολείται με το δέρμα του.
Έχω πάρει ατμοσκούπα για να καθαρίζω μονο με νερό..Όσον αφορά για κτηνίατρο με ειδικότητα σε δερματολογικά,νομίζω πως δεν έχει η Θεσσαλονίκη.Αν καποιος ξερει καποιον γιατρό,ας με βοηθησει.Πάντως για το συγκεκριμένο πρόβλημα έχω πάει σε 4 διαφορετικούς γιατρούς..

• Like
Reactions: l.Kyveli and mareco

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.910
5.282
patra
grdane.blogspot.com
καταρχήν σταματας τις θεραπείες και την χορηγια φαρμακων που δεν εφεραν αποτέλεσμα.... μετα θα σε ρωτουσα τι εναλλακτικες εχεις πριν το βαλανεκ...
αν δεν εχεις προχωρας με βαλανεκ αναγκαστικα κι παρατηρείς..... με υπομονη κι ελπιδα... υπαρχει καποιος γιατρος χατζημωυσης δημητρης πριν χρονια εργαζοταν στην ανιμα την κλινικη προς τν θερμη... και ειχε ιατρειο στην καλαμαρια.... δεν είναι ειδικα για δερματικα αλλα πολύ προσεκτικος και με διαθεση ερευνας....τουλάχιστον πριν χρονια....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.797
8.004
Μήπως η αμπούλα για τους ψύλλους ή το σκάλιμπορ του κάνει αλλεργία;
Τωρα ειδα ότι δεν βοήθησε ούτε αυτό!
Ξεκίνα τροφή για αλλεργία μήπως καταφέρεις να απομονώσεις το πρόβλημα. κ

Καλώς ήρθες ξανά στο φόρουμ, και κάτι άσχετο, μακάρι όλοι να φρόντιζαν όπως εσύ τον σκύλο τους!

veloutela

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
209
4
Εμάς μας βοήθησε στα δερματικά το μπάνιο στην θάλασσα (έχω και εγώ δερματίτιδα οπότε ήξερα ότι βοηθάει), λούσιμο με malaseb ( έχω την εντύπωση ότι την ανακουφίζει σε περιόδους έξαρσης) και σφουγγάρισμα στο σπίτι μόνο με ξύδι. Με την παρατήρηση καταλάβαμε ότι η αλλεργία της έχει να κάνει με σαμπουάν και απορρυπαντικά. Φάρμακα δεν έχει πάρει καθόλου, ο γιατρός μας είπε ότι ήταν καθαρά αλλεργία και μας σύστησε μόνο το σαμπουάν.
Το βασικό είναι να βρείτε τι τον πειράζει.. περαστικά!

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
125
καλως ηλθατε (δυστυχως) στο κλαμπ των αλλεργικων...

δεν υπαρχει ουσιαστικη λυση στο προβλημα σου εκτος εαν εισαι τοσο τυχερη και η αλλεργια ειναι τροφικη και μαλιστα να περιοριζεται σε συγκεκριμενη ομαδα τροφων...

μην παρεις υποαλλεργικες ξηρες,διοτι εχουν διαφορα συστατικα στα οποια μπορει να ειναι αλλεργικος...

προσωπικη αποψη...κοβεις τα φαρμακα,οπως σου προανεφεραν και ξεκινας οσο πιο απλα μπορεις...κοτοπουλο χωρις πετσα,κοκκαλα κλπ,μαγειρεμενο, εντελως σκετο για αρχη...νεροβραστο...

εαν μετα απο καμια βδομαδα δεις διαφορα εισαι σε καλο δρομο,οποτε τα ξαναλεμε υπο αλλο πρισμα...

υ.γ.το μονο χημικο που σου προτεινω ειναι η αλοιφη celestoderm η οποια θα τον ανακουφισει τοπικα...επισης μπορεις να χρησιμοποιεις κομπρεσες με χαμομηλι 2-3 φορες την ημερα...

υ.γ.2. ευχομαι να ειναι κατι τοσο απλο οσο το παραπανω...

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Συμφωνώ και εγώ με τους προλαλήσαντες, τα δερματικά είναι ζόρικο θέμα και συχνά έχει να κάνει (και) με ψυχολογικούς παράγοντες.
Προσωπικά, σε καμία περίπτωση δε θα έκανα θεραπεία χωρίς να έχω διάγνωση την οποία να εμπιστεύομαι! Ειλικρινά, αυτό είναι ένα πράγμα που δεν το καταλαβαίνω... και μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι πολλοί κτηνίατροι δίνουν σχετικά αβίαστα κορτιζόνη (ειδικά), αλλά και άλλες αγωγές, 'μήπως και': όχι. Valanek χωρίς εμπεριστατωμένη διάγνωση, βασισμένη σε εξετάσεις (και όχι εικασίες), και αιτιολογημένη ως προς το γιατί και πώς θα δράσει το συγκεκριμένο φάρμακο, δε θα ακολουθούσα σε καμία περίπτωση.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.902
Aθήνα
Ξεκίνησε ξαφνικά;
Και αν ναι μπορείς να θυμηθείς τι άλλαξες από τότε που ξεκίνησε να το κάνει;

Περαστικά εύχομαι

Mandy.D.A.S

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2015
88
86
57
Εμας ο κτηνιατρος μας εδωσε πρεζολον (χαπι κορτιζονης) και ανακουφιστηκε αμεσα (σταματησε να ξυνεται εντελως).
Βεβαια εμας ηταν στη κοιλια και στο εσωτερικο των ποδιων, οπου μαλλον ειπε οτι ισως καποιο καθαριστικο πατωματος δημιουργησε το προβλημα.
Υπαρχει περιπτωση να εριξες απευθειας σαμπουαν χωρις αραιωση στη πλατη και να τον πειραξε? γιατι μου ειπε οτι το εχει δει να συμβαινει κι αυτο..
Περαστικα του ευχομαι!

ΑΡΓΥΡΩ ΣΤ.

Well-Known Member
20 Απριλίου 2014
194
221
Πειραιάς - Χίος
Γειά σας κι από μένα μετά από καιρό. Κι εμένα η Ίρις τώρα τελευταία έχει κνησμό και το δέρμα της είναι πιο κόκκινο από το συνηθισμένο ροζουλί και πέφτουν τούφες-τούφες οι τρίχες. Ο κτηνίατρος μου είπε ότι είναι αλλεργία (υπέθεσα στον γάτο... με όσα τραβάει απ' αυτόν) και μου έδωσε presolon, μισό χάπι για τρείς μέρες και ανακουφίστηκε άμεσα. Χθες της έβαλα την αμπούλα και σήμερα κάνει σαν τρελή... Ξύνεται όλη την ώρα και τρίβεται όπου βρει. Τώρα που θα γυρίσω στο σπίτι θα την κάνω μπάνιο με σαμπουάν αντιαλλεργικό και θα δω τι θα κάνω με την αμπούλα. Και να σημειώσω ότι μέχρι τώρα δεν είχαμε κανένα θέμα με αλλεργίες... Περαστικά μας.