Ογκος

Dina21

Active Member
6 Μαϊου 2016
40
3
Καλησπέρα! Πριν μερες επιασα στη κοιλια τ σκυλου μ ενα μικρο εξογκωμα. Πηγαμε στ κτηνιατρο για βιοψια και δυστυχως ειναι ογκος. Μ ειπε οτι μονο αν μεγαλωσει θα το πειραξουμε. Εχει περασει καποιος αλλος κατι παρομοιο; Σε καλοηθη ογκο, πρεπει να κανουμε χειρουργιο;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ.
Σίγουρα κάτι παρόμοιο θα βρεις.

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
42
σε ποιο σημειο; σε βυζι ηταν; ειχα κανει αφαιρεση σε μια σκυλα καποτε, δεν ξαναειχα προμπλεμ.
Απο αλλο πραμα εφυγε.

Dina21

Active Member
6 Μαϊου 2016
40
3
Κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ.
Σίγουρα κάτι παρόμοιο θα βρεις.
Ευχαριστώ για την απάντηση! Έκανα αναζήτηση στο φορουμ αλλα ελεγα μηπως καποιος εχει βρεθει στην ιδια κατασταση με καλοηθη.
σε ποιο σημειο; σε βυζι ηταν; ειχα κανει αφαιρεση σε μια σκυλα καποτε, δεν ξαναειχα προμπλεμ.
Απο αλλο πραμα εφυγε.
Οχι στη κοιλια, αναμεσα απο τις θηλες. Απλα ειναι 10 ετων κ φοβαμαι την κατασταση της. Εσυ εκανες αφαιρεση ενω ηταν καλοηθης;

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
42
Ευχαριστώ για την απάντηση! Έκανα αναζήτηση στο φορουμ αλλα ελεγα μηπως καποιος εχει βρεθει στην ιδια κατασταση με καλοηθη.

Οχι στη κοιλια, αναμεσα απο τις θηλες. Απλα ειναι 10 ετων κ φοβαμαι την κατασταση της. Εσυ εκανες αφαιρεση ενω ηταν καλοηθης;

εχουνε περασει και χρονια και δεν τα θυμαμαι πολυ καλα, θυμαμαι οτι ειχε πρηστει βυζακι μετα απο ψευδοκυηση, την πρωτη φορα εφτιαξε με χαπια, τη δευτερη δεν ανταποκριθηκε καθολου στη θεραπεια και επεσε μαχαιρι, ηταν ενας ογκος μεγαλουτσικος σα μικρο βερυκοκο φαντασου που ακομα και καλοηθης δεν θα επρεπε να μεινει εκει, βιοψια δεν καναμε.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.510
Βρηκα αυτο το θεμα, να μην ανοιγω αλλο. Στο σκυλακι φιλων μου, ημιαιμο,αρσενικο 20 μηνων και 20 κιλων, μη στειρωμενο, ανακαλυψαν την κυριακη 2 σαν ογκιδια, 2 μαζες τελοσπαντων συμμετρικες, αριστερα και δεξια στο υψος περιπου μετα τα πλευρα, στη μεση. Τον ψηλαφισα και εγω χτες ειναι σαν 2 σκληρες μαζες ψιλοακινητες, με την αριστερη να ειναι αρκετα πιο διογκωμενη. Πηγαν για εξετασεις, εκαναν γενικες , βιοχημικες και η γιατρος εκρινε οτι πρεπει να παρει υλικο για βιοψια με ναρκωση. Δε ξερω και αναλυτικα, δεν ημουν εκει. Τα αποτελεσματα δεν εχουν βγει, ειναι σε αναμονη αλλα εχουμε λίγο αγχωθει και ειναι σε αναμμενα καρβουνα.
Εχετε ακουσει κατι περεμφερες? Καμια ιδεα για το τι θα μπορουσε ας πουμε να ειναι? Ψαχνω στο φορουμ και το πιο σχετικο που βρηκα ειναι για εξογκωμα λογω εμβολιου.. Ο σκυλος οντως ειχε κανει πριν μια εβδομαδα εμβολιο σε αλλο γιατρο, το οποιο εκανε καπου εκει στη μεση μου ειπαν.... Νομιζω λυσσας και Pneumonodog. Ειναι πιθανον να δημιουργηθηκε απο το εμβολιο? Δε θα ηταν μονο στη μια πλευρα?
Απο ορεξη , ενεργεια το σκυλακι ειναι μια χαρα.
Αλλα που εχει παθει σχετικα προσφατα, δε ξερω αν συνδεονται. Πριν τα χριστουγεννα ειχε πληγες στην ακρη των αυτιων, οι οποιες η εξηγηση του πρωτου ιατρου δε μου φανηκε λογικη. Εφυγαν παντως με καποια θεραπεια αν και πηρε κανα μηνα. Πριν το πασχα αν θυμαμαι καλα καποια ανεξηγητα τρεμουλα στα πισω ποδια, τα οποια δεν επαναληφθηκαν. Τελευταιες γενικες ειχε κανει νομιζω πριν ενα χρονο.

Last edited:

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Δύο πράγματα μπορεί να είναι είτε καλοήθεις είτε κακοήθης δύστυχος μόνο με λήψη δήγματος μπορείτε να ξέρετε με σιγουριά το οποίο είτε στέλνετε σε εργαστήριο είτε το κοιτάει ο κτηνίατρος στο μικροσκόπιο. Και η Ήρα έχει ένα στα πλευρά αλλά είναι μαλακό και κινητέ. Αν σκοπεύουν να του κάνουν στείρωση στο άμεσο μέλλον ας το αφαιρέσουν και αυτό μαζί να είναι σίγουροι και ας το στείλουν για βιοψία. Οι περισσότεροι κτηνίατροι απλά λένε να το παρακολουθείς να δεις αν μεγαλώνει και αν μεγαλώσει τότε σου προτείνουν να κάνεις κάτι.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Wait wait wait...

Ο γιατρός έκανε εμβόλιο πριν μερικές μέρες, σε αυτό το σημείο βγήκε εξόγκωμα, και τους τυραννάει με βιοψίες και ναρκώσεις και κολοκύθια;; Δεν το πιστεύω...

• Like
Reactions: marian8h

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.510
Wait wait wait...

Ο γιατρός έκανε εμβόλιο πριν μερικές μέρες, σε αυτό το σημείο βγήκε εξόγκωμα, και τους τυραννάει με βιοψίες και ναρκώσεις και κολοκύθια;; Δεν το πιστεύω...
Ο πρωτος γιατρος κανει εμβολιο και μετα απο περιπου μια εβδομαδα εμφανιζονται αμφιπλευρα και στις 2 πλευρες 2 σκληρες μαζες. Μας προβληματισε οτι ειναι και απο τις 2 πλευρες ακριβως στο ιδιο σημειο, οχι στο σημειο του εμβολιου και οχι μονο απο τη πλευρα του εμβολιου οπως εχω δει σε αλλο σκυλο. Συν οτι ειναι σκληρα και αμετακινητα, δεν ειναι ας πουμε σαν λιπωματακια. Επειδη ο γιατρος ενα δεν ειναι και πολυ αναλυτικος,ουτε δινει βαση και γενικα εγω δε τον πολυεμπιστευομαι για κατι παραπανω απο εμβολιο πηραν μια δευτερη γνωμη απο δευτερη γιατρο, στην οποια παω το γκρεμλιν και την οποια προσωπικα εμπιστευομαι. Η δευτερη γιατρος θεωρησε καλο να το ψαξει περισσοτερο.

Last edited:

Dina21

Active Member
6 Μαϊου 2016
40
3
Καλησπέρα! Πριν μερες επιασα στη κοιλια τ σκυλου μ ενα μικρο εξογκωμα. Πηγαμε στ κτηνιατρο για βιοψια και δυστυχως ειναι ογκος. Μ ειπε οτι μονο αν μεγαλωσει θα το πειραξουμε. Εχει περασει καποιος αλλος κατι παρομοιο; Σε καλοηθη ογκο, πρεπει να κανουμε χειρουργιο;
Καλησπέρα σε όλους! Όπως σας είχα αναφέρει πριν καιρό, το μαλτέζ μου έβγαλε ενα μικρό όγκο κοντά στους μαστούς. Επειδή ήταν αρκετά μικρό τότε είπαμε απλά ότι θα τ παρακολουθούμε και να μην την βάλουμε για χειρουργείο σε ηλικία 10 ετών. Τώρα όμως μετά από 5 μήνες, ο όγκος δυστυχώς σκλήρυνε κ μεγάλωσε κ ο γιατρός πρότεινε μαστεκτομή από τη μία μεριά. Ανησυχώ βέβαια, γτ έχει ήπια μεγαλοκαρδία κ φοβάμαι τη νάρκωση.
Θα ήθελα τη συμβουλή σας ή αν έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο.. Ευχαριστώ

Dina21

Active Member
6 Μαϊου 2016
40
3
Καλημέρα!!! Καναμε τελικα μαστεκτομη απο τη μια πλευρα και πηγαν ολα καλα! Η βιοψια εδειξε αδενωμα μαστικου αδενα. Γνωριζει καποιος να μου πει αν αυτο ειναι καλοηθεια η κακοηθεια? Ευχαριστω

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Καλημέρα!!! Καναμε τελικα μαστεκτομη απο τη μια πλευρα και πηγαν ολα καλα! Η βιοψια εδειξε αδενωμα μαστικου αδενα. Γνωριζει καποιος να μου πει αν αυτο ειναι καλοηθεια η κακοηθεια? Ευχαριστω
Ο γιατρός δεν είδε τα αποτελέσματα να σου πει;
Το αδενωμα δεν είναι κακοήθες.