Οικονομική κρίση, σκύλος κ εξωτερικό

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά,λόγω οικονομικής κρίσης να φύγω εξωτερικό με απόσπαση σε ελληνικό σχολείο(είμαι δασκάλα για όσους δε γνωρίζουν).

Δε γνωρίζω όμως,ποιες χώρες είναι ουσιαστικά κυνοφιλικές(και όχι μόνο στους νόμους),στις οποίες οι νόμοι προστατεύουν και δίνουν δικαιώματα στους σκυλογονείς,αλλά και ποιες οι υποχρεώσεις.

Έχω ακούσει ότι στη Σουηδία πληρώνεις κάποιο ποσό στο κράτος και ο σκύλος θεωρείται μέλος της οικογένειας,έχει πρόσβαση παντου(ΜΜΜ,εστιατόρια,κτλ),αλλά αν δε μαζέψεις τα κόπρανά του σου κώβουν τον κ#λο.

Γνωρίζετε άλλες χώρες που να είναι "ιδανικές" για το σκύλο;

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
53
Πάτρα
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά,λόγω οικονομικής κρίσης να φύγω εξωτερικό με απόσπαση σε ελληνικό σχολείο(είμαι δασκάλα για όσους δε γνωρίζουν).
Περα απο ολα τα υπολοιπα,και τις συμβουλες που θα σου δωσουν αλλοι πιο ειδικοι απο εμενα στο θεμα του σκυλου,επετρεψε μου μια "παρατηρηση"...
Σαν δασκαλα σε χρειαζεται πολυ περισσοτερο το παιδι μας,να του δωσεις μια καλυτερη Ελλαδα,να συμβαλλεις να φτιαξουμε μια καλυτερη Χωρα ολοι μαζι εμεις και περισσοτερο να περασουμε αυτη την ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ στα παιδια μας.Η φυγη ειναι ευκολη αλλά η δυσκολια δινει νοημα στη ζωη μας.Τα Ονειρα αποκτουν μεγαλυτερο νοημα οταν τα κυνηγαμε και οχι οταν τα περιμενουμε...Μεσα απο τις σταχτες πολλες φορες ξεπηδα ελπιδα ζωης.
Σχεδον ολοι μας εχουμε σκεφθει να κατεβουμε απο το πλοιο πριν βυθιστει αλλά προσωπικα θεωρω μεγαλυτερη αναγκη μου και αξία,να ειμαι πανω στο πλοιο και να βυθιστουμε ολοι μαζι,ακομα και τα παιδια μου...Τρεφω αν θελεις μια ελπιδα οτι εαν συμβαλλω εστω και στο παραμικρο ωστε να συνεχισω τον πλου και να φθασω/φθασουμε ασφαλεις στον προορισμο μας,δινω την ευκαιρια στα παιδια μου,οταν πιασουμε λιμανι να με θεωρησουν ΠΑΤΕΡΑ...Ενα φιλι θα ειναι για μενα η υψιστη δικαιωση της επιλογης μου!!!
Περαν αυτων που γραφω και πιστευω,θα ηθελα να ξερεις οτι επιλογη σου οτι κι αν αποφασισεις και ευχομαι τα καλυτερα :)

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Και για την Ολλανδία έχω ακούσει τα καλύτερα...η Alexia μπορεί να σε ενημερώσει περισσότερο για τις εκεί χώρες!!!!

Δεν θα σου πω αν πρέπει να φύγεις ή να μείνεις ...πολλοί φίλοι μου έχουν μπει σε αυτή την διαδικασία και ετοιμάζονται για μπάρκο..από το να είσαι στο ταμείο ανεργίας και να σε κυνηγούν οι τράπεζες ...καλύτερα να πας κάπου να εργάζεσαι και να αμοίβεσαι αξιοπρεπώς...βέβαια για σένα δεν ισχύει το ίδιο ακριβώς μιας και είσαι διορισμένη από ότι κατάλαβα...αλλά για τις αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης έχεις δίκιο που το σκέφτεσαι.
Θέλει σκέψη λίγο το πράγμα...αλλά αν είσαι αποφασισμένη ψάξτο...

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Ισχύουν ακόμα οι μεταθέσεις σε σχολεία? Επειδή πέρσι επέστρεψε μια φίλη από Γερμανία δεν είναι τόσο καλά πλέον! Δεν παίζει εκείνο με τους δύο μισθούς έχουν κόψει πολλά!
Ψάξτο γενικότερα!
Από εκεί και πέρα αν μιλάμε για Ευρώπη οι Σκανδιναβικές χώρες είναι σε καλό επίπεδο η Τσεχία σε πολύ υψηλό, στο UK αδέσποτο ούτε για δείγμα αλλά δεν γνωρίζω τι παίζει από πίσω....

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Τα έχω σκεφτεί όλα αυτά που λες,αλλά λίγο ακόμα να μου μειώσουν το μισθό,δε θα έχω να ταΐσω το σκύλο.Κυριολεκτικά.

Δε θεωρώ τη φυγή εύκολη.Ίσα-ίσα δύσκολη τη θεωρώ.Ξαφνικά σε μια ξένη χώρα,μια ζωή από την αρχή.
Για μένα το εύκολο θα ήταν απλά να έδινα το σκύλο μου.Ναι,θα με πονούσε,αλλά θα συνέχιζα τη ζωή μου εδώ.Αντίθετα επιλέγω να αφήσω φίλους,οικογένεια,οικείο εργασιακό περιβάλλον,για κάτι που δεν ξέρω που θα με βγάλει,γιατί απλά έχω την ευθύνη της ζωής αυτού του πλάσματος και θέλω να είναι μαζί μου μέχρι το τέλος της ζωής του.Για όσους έχετε οικογένεια,τα παιδιά σας είναι το πιο σημαντικό.Για μένα είναι ο σκύλος μου...

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ισχύουν ακόμα οι μεταθέσεις σε σχολεία? Επειδή πέρσι επέστρεψε μια φίλη από Γερμανία δεν είναι τόσο καλά πλέον! Δεν παίζει εκείνο με τους δύο μισθούς έχουν κόψει πολλά!
Οι μεταθεσεις ισχυουν,από ότι ξέρω,ο 2ος μισθός,ναι,κόπηκε.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Ο μισθός είναι ανάλογος στα επίπεδα διαβίωσης της κάθε χώρας ?

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Αν εννοείς ότι ό μισθός μπορεί να είναι 2.000€,αλλά το ενοίκιο 800€,ναι ισχύει.Η αναλογία κόστους ζωής και μισθού σε ξένες χώρες(όχι όλες) είναι καλύτερη από εδώ.

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
53
Πάτρα
Για μένα το εύκολο θα ήταν απλά να έδινα το σκύλο μου.Ναι,θα με πονούσε,αλλά θα συνέχιζα τη ζωή μου εδώ....
Oσο σκληρο κι αν θεωρηθει ή ακουσθει,ο σκυλος δεν θα επρεπε να ειναι στο ιδιο επιπεδο με εσενα αλλά παντα ενα κλικ πιο κατω.Εαν δηλαδη δηλωνεις οτι η επιλογη σου εξαρταται απο το αν δωσεις τον σκυλο και ετσι θα συνεχισεις να ζεις αξιοπρεπως και στον τοπο σου,δεν βλεπω καλυτερη λυση για σενα.

Εξαλλου και ο σκυλος ετσι θα βρει μια καλυτερη ζωη και εσυ εαν ορθοποδησεις μπορεις να ξαναεχεις σκυλο αλλα το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ εσυ θα ζεις οπως θελεις και οπου θελεις.......

Σκεψου και την εκδοχη να μειωσεις κατα το δυνατοτερο τα εξοδα σου,εσενα και του σκυλου και να αλλαξετε ζωη αλλά να συμβιωνετε...

Και ξαναλεω,δεν εισαι η μονη στο διλημμα αλλά ισως πολλοι περισσοτεροι απ'οτι νομιζεις :)

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Μια ή άλλη έρχεται τελικά!!! Δεν είναι τόσο καλά τα λεφτά πλέον! Και κλείνουν συνεχώς σχολεία!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Τι να πω...Έχεις άδικο;Όχι.Δεν αντέχω όμως στη σκέψη να δώσω το σκύλο μου...Δε με νοιάζει αν μετά θα έχω άλλο.Αυτό είναι ο σκύλος μου τώρα.
Τα έξοδα του δεν μπορούν να μειωθουν(φαγητό,φάρμακα),τα δικά μου έχουν λίγο περιθώριο ακόμα και το παλεύω.Γι αυτό είπα ότι το σκέφτομαι...

Μην αναλωνόμαστε στην απόφασή μου όμως...:)
Καμιά χώρα έχουμε υπόψιν;

Συγκεκριμένα παραδείγματα;Γενικά κι εγώ έχω ακούσει για σκανδιναβικές χωρες.:-k

Last edited:

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Γιατι δεν ρωτάς τον Νικο Βαζάκα, που γυρισε πρόσφατα απο Γερμανία , και τον Δημήτρη Κουγιούλη που γύρισε απο Νοτιο Αφρική, περί των εσόδων που θα έχεις εκεί , μετά απο τους περιορισμούς. Δάσκαλοι ήταν και οι 2 σε Ελληνικά σχολεία εκεί , με τον σκύλο σου πάντως δεν θα έχεις πρόβλημα όπου και να πας

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Γιατι δεν ρωτάς τον Νικο Βαζάκα, που γυρισε πρόσφατα απο Γερμανία , και τον Δημήτρη Κουγιούλη που γύρισε απο Νοτιο Αφρική, περί των εσόδων που θα έχεις εκεί , μετά απο τους περιορισμούς. Δάσκαλοι ήταν και οι 2 σε Ελληνικά σχολεία εκεί , με τον σκύλο σου πάντως δεν θα έχεις πρόβλημα όπου και να πας
Διότι απλά...δεν τους γνωριζω.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Η τοποθέτηση μου σίγουρα δεν έχει κυνολογικο περιεχόμενο αλλά δεν μπορώ να μην την εκφράσω .
Εκπαιδευτικοί που το βόλεμα και η ρεμούλα δεν είναι στη σφαίρα του μυαλού τους σαφώς και διαμορφώνουν μια ποιο εμπεριστατωμένη άποψη –στάση ζωής και ιδεολογία.
Σίγουρα τέτοιους ανθρώπους τους χρειαζόμαστε, για να φτιάξουν τα πρώτα θεμέλια των παιδιών μας , να τους κτίσουν τον πρώτο κοινωνικό ιστό . Έτσι θα έχουμε το δικαίωμα να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο με πολίτες ιδεολογικά ώριμα σκεπτόμενους .
Αν λοιπόν η απομάκρυνση του σκύλου σου επιτρέπει να καλυτερέψεις κάπως τα οικονομικά σου θα έλεγα πως πρέπει να σκεφτείς την επιλογή αυτή .
Εγώ πάντως σαν γονιός θα ήθελα να ξέρω πως τα σχολειά μας έχουν πραγματικούς εκπαιδευτικούς………

Εσύ απλά μείνε

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Λοιπόν παιδιά...μετά από τόση κουβέντα για το αν θα μείνω ή όχι,λέω να ανοίξουμε ένα λογαρισμό τραπέζης για τους δασκάλους που έχουν σκυλιά και σκοπεύουν να φύγουν εξωτερικό,ώστε να τους κρατήσουμε εδώ να μορφώνουν τα παιδιά μας.Τι λέτε;:p:D:p:D:p:x:#-o

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.577
842
Ξεσσαλονικη!!!
χαχαΧΑχαχαχαχα!!!!!!εγω ψηνομαι!αλλα θα ξερω το pin!ok??????
πανε νορβηγια!κ εγω το σκεφτομαι!αλλα θα τον παρω μαζι ,δεν υπαρχει περιπτωση!!!!!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Εντάξει,ενταξει,θα τα βρούμε!

Μήπως να μαζευτούμε όσοι σκυλάδες θέλουμε να πάμε σε συγκεκριμένη χώρα να κάνουμε σκυλογκέτο;Ο λογαρισμός θα ισχύει και πάλι όμως!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.577
842
Ξεσσαλονικη!!!
εσυ θες την πιτα ,7 σαντουιτς πακετο,5 πιτσες κ 13 κρεπες νουτελα καρυδι,αμυγδαλα,μπισκοτο κ μπανανα ολοκληρες, κ τον σκυλο χορτατο....ε δε μας τα λες καλα!!!!κ λογαριασμο κ σκυλογκετο κ εξωτερικο????το λαρτζιλικι παει συννεφο!

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
43
www.proudtobegreek.eu
Παιδιά ψυχραιμία...στους περισσότερους μας έχει περάσει απο το μυαλό να φύγουμε απο το "χάος" που έχουν δημιουργήσει σε αυτό τον τόπο.Όμως θέλει πολύ ψάξιμο,σωστή επιλογή χώρας και εργασίας πριν φύγουμε..δηλαδή δε περιμένουμε να πάμε σε άλλη χώρα και αφού πάμε να ψάξουμε για δουλειά.Είμαι και εγώ στην κατηγορία ανθρώπων που το σκέφτηκαν,το έψαξαν αλλά τελικά αποφάσισα να το παλέψω εδώ όσο μπορώ,η ξενιτιά είναι πολύ δύσκολο πράγμα...!Με το σκύλο τώρα πιστεύω όπου και αν πάς στην ευρώπη δε θα έχεις πρόβλημα...θα προσαρμοστείτε μαζί...!¨Οτι και αν αποφασίσεις,να πάνε όλα κατ'ευχήν!