Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι...

Status
Κλειδωμένο θέμα

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
το να σταματήσετε την αηδιαστική συνήθεια να τρώτε κρέας το σκεφτήκατε καθόλου?

μήπως είμαστε οφ τόπικ?

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.144
1.410

μήπως είμαστε οφ τόπικ?
μήπως να γίνουμε και frutarians? και να τρώμε μονο ότι πέφτει από τα δέντρα??

εντελώς off

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Πέρα από τις διατροφικές συνήθειες κάθε λαού,;
Νομιζω Κυβελη οτι ειναι τελειως διαφορετικο να ΜΗΝ τρωω μοσχαρακι επειδη μου το ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ η θρησκεια μου, απο το ΝΑ ΤΡΩΩ σκυλο που δεν μου το επιβαλλει κανενας.
Οχι Κυβελη μου, μην το ριξουμε εκει τωρα, οτι η ενδοια τους αναγκασε..., η ερμη η φτωχια.., καμμια σχεση, ο κορεατης νοικαρης μου λιγα χρονια πριν, μεσα στο σαλονι του σπιτιου μου, μου ομολογησε πως υπαρχουν συμπατριωτες του που πληρωνουν χρυσα λεφτα για τσοου τσοου και σαρ πει καλομαγειρεμενα,
παρολα αυτα κυνηγουσαν με μανια τα ...αλανιαρικα γιατι θεωρουνται πιο νοστιμα!
Ρωτησα σε ανυποπτο χρονο, χαριτολογωντας, το 15χρονο τοτε γιο του, αν αυτοι ειχαν ..δοκιμασει ποτε και μου ορκιστηκε πως οχι.
Πρεπει να πω οτι ειναι απο τους πιο αξιοπρεπεις και ευγενεις ανθρωπους που γνωρισα στην ζωη μου, εαν ο μικρος μου ειχε δωσει να καταλλαβω κατι διαφορετικο, δεν ξερω αν θα μπορουσα ποτε να τους δω ετσι, πραγματικα...
Τελος το οτι επειδη το μοσχαρακι και το αρνακι ειναι χαριτωμενα, δεν το θεωρω σοβαρο επιχειρημα ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ!!!!!
Για ονομα του Χριστου και τηε Παναγιας! ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, Επειδη ακριβως αυτα εκθρεφονται σε αφθονια για ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΛΗΣ ΚΟΣΜΟΥ, και οχι για συντροφια-υπηρεσια-συναισθηματκο δεσμο με τον ανθρωπο, ΓΙΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΦΑΜΕ ΣΚΥΛΟ (...ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΡΩΝΕ).
Οσοι ασιατες βρισκονται σε τετοιο σημειο ενδοιας, ασ φανε περισσοτερα φιδια, βατραχια, σαυρες, κατσαριδες 12ποντες μαδαγασκαρης, ακριδες και πολλα αλλα που και σε αφθονια βρισκονται και στην διατροφικη τους κουλτουρα υπαρχουν, μιλαω για αυτους που μετα απο ενημερωση μπορει να προβληματισθουν και να πουν, ...ας μην φαω σκυλο σημερα, εχω και αλλες επιλογες, ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΔΟΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΘΑΡΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ, ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ τουλαχιστο.
Οσο για την πεινα και το ενστικτο της επιβιωσης ελπιζω οτι ειδες τι εγραψα λιγη ωρα πριν ειπα και που εγινε και πως, ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΕΙ ΤΣΟΟΥ ΤΣΟΟΥ, Η ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΨΩΝΙΖΕΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙ ΣΚΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΣΑΠΗ ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΕΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ?
ΕΓΩ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ.....

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
μήπως να γίνουμε και frutarians? και να τρώμε μονο ότι πέφτει από τα δέντρα??

εντελώς off
Εγω ομολογω οτι τρωω πολυ κρεας και οχι μονο δεν το βρισκω αηδιαστικο αλλα.....

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Dkoriss πραγματικά δεν βλέπω το ισχυρό του επιχειρήματός σου περί θρησκείας. Αλλά είμαστε εντελώς οφ τόπικ για να σου εξηγήσω τι εννοώ. (Και πάω και στο σκύλο μου λιγάκι, που'ναι γλύκας και νοστιμούλης. )

Berna, respect!

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
το θρησκευτικό (και το πολιτικο κομμάτι) δεν μου αρέσει να το αγγίζω ποτε σε δημόσιες συζητήσεις οποτε δεν μπορώ να σου απαντήσω και όχι γιατί δεν έχω επιχειρήματα.

το περί πεινας και εξαθλίωσης έχοντας ταξιδέψει QUOTE]

Ελα τωρα βρε Μαρια,
μολις πριν διαβασες τι εγραψα στην κρητικοπουλα για ...Ανδεις, ...και για ελευθερους πολιορκημενους στο Μεσιλογγι, τα ξεχασαμε κιολας?,
Η ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΜΕΡΙΔΑ ΣΚΥΛΟΥ?, ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΙΟ ΕΙΤΕ ΣΕ ΧΑΣΑΠΗ?,
..να φερεις εσυ εμενα σε πιο κοντινες καταστασεις κατοχης που σιγουρα ειμαι πολυ μεγαλυτερος σου και τα εχω πολλακις ακουσει απο πρωτο χερι?
τι δικαιολογουμε ηθελα να ηξερα εδω? ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ?
Ετσι θα ΄πρεπε να το βλεπουν οι ανθρωποι που εχουν αγαπησει το σκυλο (να μην τρωγεται),
και οχι να πετουν την καθε δικαιολογια που δεν ταιριαζει καν, κατα την γνωμη μου.
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΚΥΛΟ, ΚΑΙ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ 5ΛΕΠΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΣΚΥΛΟΥ..., ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ.
ΟΙ ΚΟΡΕΑΤΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ...ΤΡΩΝΕ,
ΚΑΙ ΧΙΛΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ..., ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ.
Τωρα αν εσενα συνειρμικα και συνειδησιακα σου ειναι το ιδιο ακριβως το φαγωμα του σκυλου οπως αυτο της ...ακριδας και δεν σου κανει ουτε κρυο οθτε ζεσστη, ...τι να πω?
...να πω, οτι σεβομαι ολες τις αποψεις, ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ Η ΣΥΓΚΑΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΒΟΡΑΣ ΣΚΥΛΟΥ, εχω και εγω την δικη μου αποψη..., και δεν θεωρω τον εαυτο μου τοοοοοοσο ευαισθητο, με τους σκυλους!!!!!

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Κι εγώ ευχαριστώ που διάβασες τη δική μου άποψη. Πάντως η αλήθεια είναι ότι πιο πολύ με ενδιαφέρει να επηρεάσει θετικά ώστε να φαγωθεί ένας τόνος λιγότερος (που κινδυνεύει σαν είδος) παρά του σκύλου ή της αγελάδας, που είναι κοινονικοπολιτικό θέμα.
Μα κρητικοπουλα μου, νομιζω θα συμφωνησεις πως η τυχη του κιτρινοπτερου στις ανοιχτες θαλασσες, δεν εχει καμμια σχεση ως προς την διαδωση του, με το αν καταδικασεις σαν αποψη, πολιτισμενα την βορα σκυλου, οπως επισης δεν ειναι υποχρεωτικο να το δεις διαζευτικα, μπορει υποστηριξεις και τα δυο ειδη.
Το σιγουρο παντα παραμενει πως αν πεις πως γνωμη σου ειναι, πως δεν σου αρεσει η ιδεα ανθρωπος να τρωει σκυλο, αυτο δεν θετει σε κινδυνο την διασωση του τονου (αν υπαρχει τετοια προσπαθεια, οπως και καθε σχετικης αλλωστε)

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Dkoriss πραγματικά δεν βλέπω το ισχυρό του επιχειρήματός σου περί θρησκείας. Αλλά είμαστε εντελώς οφ τόπικ για να σου εξηγήσω τι εννοώ. (Και πάω και στο σκύλο μου λιγάκι, που'ναι γλύκας και νοστιμούλης. )

Berna, respect!

Το δεχομαι και το σεβομαι απολυτα δεν χρηζει καν ερμηνειας, αλλωστε θα ηταν ανοητο να περιμενα να εχουν ολοι οι ανθρωποι, την ιδια οπτικη, οπως θα θεωρουσα απαραδεκτο το να προσπαθησω να σε πεισω για κατι που εγω πιστευω, μεσα απο καθε συζητηση ο καθενας κραταει αυτο που θα του φανει σωστο η λογικο, απορριπτει ολα τα αλλα μαζι με την αντιπαραθεση, (εαν εχει προκυψει)
Για εμενα αλλοιμονο σε αυτον που κταταει μονο την τελευταια.
Να το χαιρεσαι το σκυλλακι σου.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.144
1.410
το θρησκευτικό (και το πολιτικο κομμάτι) δεν μου αρέσει να το αγγίζω ποτε σε δημόσιες συζητήσεις οποτε δεν μπορώ να σου απαντήσω και όχι γιατί δεν έχω επιχειρήματα.

το περί πεινας και εξαθλίωσης έχοντας ταξιδέψει QUOTE]

Ελα τωρα βρε Μαρια,
1. μολις πριν διαβασες τι εγραψα στην κρητικοπουλα για ...Ανδεις, ...και για ελευθερους πολιορκημενους στο Μεσιλογγι, τα ξεχασαμε κιολας?
2. Η ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΜΕΡΙΔΑ ΣΚΥΛΟΥ?, ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΙΟ ΕΙΤΕ ΣΕ ΧΑΣΑΠΗ?,
3...να φερεις εσυ εμενα σε πιο κοντινες καταστασεις κατοχης που σιγουρα ειμαι πολυ μεγαλυτερος σου και τα εχω πολλακις ακουσει απο πρωτο χερι?
4.τι δικαιολογουμε ηθελα να ηξερα εδω? ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ?
5.Ετσι θα ΄πρεπε να το βλεπουν οι ανθρωποι που εχουν αγαπησει το σκυλο (να μην τρωγεται),
και οχι να πετουν την καθε δικαιολογια που δεν ταιριαζει καν, κατα την γνωμη μου.
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΚΥΛΟ, ΚΑΙ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ 5ΛΕΠΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΣΚΥΛΟΥ..., ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ.
6.ΟΙ ΚΟΡΕΑΤΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ...ΤΡΩΝΕ,
ΚΑΙ ΧΙΛΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ..., ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ.
7.Τωρα αν εσενα συνειρμικα και συνειδησιακα σου ειναι το ιδιο ακριβως το φαγωμα του σκυλου οπως αυτο της ...ακριδας και δεν σου κανει ουτε κρυο οθτε ζεσστη, ...τι να πω?
...να πω, οτι σεβομαι ολες τις αποψεις, ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ Η ΣΥΓΚΑΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΒΟΡΑΣ ΣΚΥΛΟΥ, εχω και εγω την δικη μου αποψη..., και δεν θεωρω τον εαυτο μου τοοοοοοσο ευαισθητο, με τους σκυλους!!!!!
1.δεν σχολίασα τα περί άνδεων...

2.και όχι δεν είπα ότι είναι το ίδιο με την εξαθλίωση

3.δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει η ηλικία από πρώτο χέρι τα γνωρίζω κι εγώ...

4.δεν δικαιολογώ τίποτα

5.κι εγώ δεν μπορώ να φάω τον σκύλο μου

6.δεν είμαι κορεάτης

7.για εμενα έχει διαφορα για αυτούς δεν έχει καμια

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Οι αρχαίοι Έλληνες έχουν καταντήσει σαν τον τζόκερ στην τράπουλα. Αντικαθιστούν όποιο χαρτί θέλουμε όταν όλοι οι άλλοι συνδυασμοί αποτύχουν....
...ισως ακριβως λογω αυτου, θα επερεπε κατ΄αναλογια προς εμας να θεωρουνται τοσο πολυτιμοι, οσο ο τζογκερ στην τραπουλα και οχι το αντιστροφο.

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
1.δεν σχολίασα τα περί
1.δεν σχολίασα τα περί άνδεων...
Δεν ειπα πουθενα οτι σχολιασες περι Ανδεων, το ανεφερα σε σχεση με αυτο που ειπες περι κατοχης, επιβιωσης, πεινας και εξαθλιωσης, για να σου θυμισω οτι πρωτος εγω εθιξα τι ειναι θεμιτο σε τετοιες καταστασεις, νομιζα οτι ηταν ευνοητο, και να σου δειξω οτι ταυτιζομαστε οσο αφορα το συγκεκριμενο θεμα.

2.και όχι δεν είπα ότι είναι το ίδιο με την εξαθλίωση
αρα επι της ουσιας συμφωνουμε οτι εαν δεν προκυπτει θεμα επιβιωσης αλλα γαστρονομικης απολαυσης και μαλιστα επι πληρωμης, θα επρεπε το λιγοτερο να δηλωνουμε αντιθετοι με αυτο, χωρις να χρειασθει να κανουμε και επανασταση και οχι να ξεφευγουμε απο το ζητουμενο λεγοντας, οτι σε περιπτωση αναγκης θα τρωγαμε και ανθρωπο, ξεκαθαρισαμε οτι δεν μιλαμε για τετοια περιπτωση και συμπιπτουμε απολυτως οτι δεν ειναι το ιδιο.

3.δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει η ηλικία από πρώτο χέρι τα γνωρίζω κι εγώ...
εχει σχεση με την εννοια οτι δεν μου λες κατι που δεν γνωριζω, εαν σαν μικροτερη τα ακουσες αυτα 10 φορες καποιες απο αυτες ισως απο ανθρωπους που τους τα μετεφεραν οι βιωσαντες (αν εισαι αρκετα μικροτερη μου, ειναι πιθανο αυτο), εγω ως μεγαλυτερος τα εχω ακουσει 50 φορες και σαν περισσοτερα χρονια επαναλληψης αν θες και απο κατ΄ιδιαν γλαφυροτατες συζητησεις με τους βιωσαντες των δραματικων αυτων καταστασεων, δεν υπονοησα προς Θεου πως εσυ δεν καταλλαβες κατι, η εξαγωγη καθε συμπερασματος εχει να κανει κυριως με την λογικη σε αυτο το θεμα και ελαχιστος αντιλογος μπορει να υπαρξει, αλλωστε οπως ειπα παραπανω ταυτιζομαστε απολυτα σε αυτα τα σημεια.

4.δεν δικαιολογώ τίποτα
χαιρομαι για αυτο, και δεν το ειπα για εσενα προσωπικα, πιστεψε με, αλλα καποια στιγμη ενιωσα να πελαγοδρομουμε απο εδω και απο εκει και να εξωραιζουμε την βρωση σκυλου, αντι να δηλωνουμε την αποψη μας για αυτο που σε κυνοφιλους τουλαχιστο επρεπε να ειναι το αυτονοητο.

5.κι εγώ δεν μπορώ να φάω τον σκύλο μου
ουτε εγω, χωρις να λεω μεγαλες κουβεντες, εχω την αισθηση οτι ουτε σε κατασταση επιβιωσης δεν θα μπορουσα να κανω κατι τετοιο.

6.δεν είμαι κορεάτης
εννοειται...

7.για εμενα έχει διαφορα για αυτούς δεν έχει καμια

ε, αυτο λεω και εγω βρε Μαρια (ελπιζω να σε λενε ετσι), ας πανε να φανε φανε ενα σκασμο ακριδες και κατσαριδες, αλλα με το σκυλο δεν αισθανομαι οτι ειναι το ιδιο και δεν θα ντραπω να το πω, χωρις να θελω να θιξω κανενα ανθρωπο καμμια κουλτουρα, εγω θεωρω οτι ο σκυλος δεν θα επρεπε να τρωγεται, χωρις να αναγκαζω κανεναν για τιποτε αυτη ειναι η δικη μου αποψη και νομιζω το γιατι εξηγηθηκε σε ολα τα προηγουμενα.

Χαιρομαι που τα ειπαμε και μου διευκρινησες και τις θεσεις σου

Δεν ξερω ποτε θα εχω χρονο να ξαναμπω, μεχρι τοτε να εισαι καλα.

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2

μήπως είμαστε οφ τόπικ?
αηδιαστική συνήθεια το πίτογυρο ιερόσυλε??:p

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.947
20.367
Είναι μερικά θέματα, που τελικά αναγκάζεσαι να τα διαβάσεις, για να συμπεράνεις ότι...ok...ωραίες και σεβαστές όλες οι απόψεις, αλλά...για άλλο φόρουμ.

Ευτυχώς; Δυστυχώς; Δεν ξέρω...ειλικρινά :rolleyes:

Status
Κλειδωμένο θέμα