Οι εκτροφικες γραμμές των pit bulls

perastikos

Active Member
30 Απριλίου 2010
42
0
προμιθεα και νικο... σασ ειπα η γνωση ειναι πλουτοσ. δεν ασχολουμε μονο με πιτ. θελετε να μιλησουμε για λυκο για σκυλι και λυκοσκυλο γιατι αυτα συνδυαζονται. θα σα πω την ιστορια. αμα συμφονεησεισ σε αυτα που θα γραψω μην ξαναπεισ τι δουλεια εχουν τα πιτ σε φορουμ με σκυλια γιατι ολλοι που αγαπουν τα λυκοσκυλα θα ειναι εναντιον σου.... διαβασε να μαθαινεισ. γιατι ειμαι σιγουροσ οτι δεν ξερεισ απο σκυλια γενικα

perastikos

Active Member
30 Απριλίου 2010
42
0
λυκοσ...Πριν από 300.000 χρόνια εμφανίστηκε το πιο παρεξηγημένο ίσως ζώο ως σήμερα: ο λύκος. Δυνατό και έξυπνο -όσο λίγα ζώα- κατάφερε να διατηρηθεί, παρά το γεγονός ότι βασικός εχθρός του παραμένει ένας νεότερος από τον λύκο κάτοικος της γης, ο άνθρωπος. Ο ανταγωνισμός και η σημαντική συμβολή του λύκου στη φύση παρακίνησε τον άνθρωπο να μελετήσει τον λύκο και έτσι έμαθε πολλά για τη ζωή του, όπως ότι ο λύκος μυρίζει καλύτερα από αυτόν, καθώς το ρινικό του σύστημα είναι 14 φορές μεγαλύτερο, αλλά, όπως και ο άνθρωπος, ζει ομαδικά, σε αγέλες, στις οποίες ο πιο έξυπνος κυριαρχεί. Ο λύκος δεν εξημερώνεται, έχει μεγάλο στόμα και δυνατά δόντια για να σπάει κόκαλα (ζώων) και ζει στα πιο απίθανα μέρη από βραχώδεις περιοχές μέχρι πλούσια δάση. Δεν ουρλιάζει μόνο τη νύχτα ή όταν έχει πανσέληνο αλλά γενικώς ουρλιάζει… για να επικοινωνήσει με τους συντρόφους της αγέλης του αλλά και με τους εχθρούς του. Δεν ανέχεται άλλους λύκους στην περιοχή του γι’ αυτό και την ορίζει με ούρα και γδαρσίματα στα δέντρα. Τέλος, όλη την ημέρα κυνηγάει ενώ στα διαλείμματα είτε ξεκουράζεται είτε προετοιμάζει τα μικρά της αγέλης για να μάθουν και αυτά να κυνηγούν, να μάχονται και -γιατί όχι- να γίνουν κάποτε αρχηγοί.

perastikos

Active Member
30 Απριλίου 2010
42
0
σκυλοσ...Και τώρα ερχόμαστε στα 15.000 χρόνια πριν από σήμερα, όπου ο άνθρωπος ανέλαβε το ρόλο της φύσης και επενέβη στη ζωή του λύκου. Επέλεξε, λοιπόν, τους πιο φιλικούς προς αυτόν λύκους και τους διασταύρωσε μεταξύ τους με σκοπό να προκύψει ένα νέο ζώο που να τον εξυπηρετεί στις διάφορες δραστηριότητες του, δηλαδή ο σκύλος. Ο κατοικίδιος σκύλος αναγνωρίζει ως αρχηγό του τον άνθρωπο και γαβγίζει για να επικοινωνήσει. Είναι έξυπνος και μπορεί να μάθει μέχρι 60 λέξεις! Σήμερα υπάρχουν περίπου 360 ράτσες σκύλων, με πολλές διαφοροποιήσεις ως προς το χρώμα και τις ικανότητες. Μπορεί να είναι από πολύ μικροί, όπως τα τσιουάουα, μέχρι πολύ σωματώδεις όπως οι μολοσσοί. Οι τόσες πολλές ράτσες εξηγούνται από τις πολλές διασταυρώσεις με στόχο να εξυπηρετήσουν οι σκύλοι τις ανάγκες του ανθρώπου. Έτσι, ο δικός μας ελληνικός ποιμενικός προστατεύει το κοπάδι από επιθέσεις άγριων ζώων, τα πόιντερ βοηθούν τους κυνηγούς να εντοπίζουν τα θηράματά τους, τα μικρά τεριέ μας προστατεύουν από τους αρουραίους ενώ τα Newfoundland τραβούν μαζί με τους ψαράδες τα δίχτυα από τη θάλασσα.

perastikos

Active Member
30 Απριλίου 2010
42
0
Και τώρα φτάνουμε στο σύγχρονο άνθρωπο, όπου οι ανάγκες του ανθρώπου αυξάνονται και γι’ αυτό χρειάζεται πιο δυνατά, πιο έξυπνα και πιο μαχητικά σκυλιά. Έτσι μέσα από επιλεγμένες διασταυρώσεις ικανών σκύλων δημιουργεί φυλές όπως ο Γερμανικός Ποιμενικός, το Χάσκυ Σιβηρίας και το Μαλάμουτ Αλάσκας. Το προσωνύμιο «λυκόσκυλο» έχει σήμερα συνδεθεί με τον Γερμανικό Ποιμενικό . Από την άλλη, το Χάσκυ Σιβηρίας και το Μάλαμουτ Αλάσκας αναφέρονται πολλές φορές ως λυκόσκυλα γιατί μοιάζουν μορφολογικά με τον λύκο αλλά δεν συνδέονται γονιδιακά με αυτόν, δηλαδή δεν έχουν προέλθει από διασταύρωση λύκου με σκύλο.

Last edited:

perastikos

Active Member
30 Απριλίου 2010
42
0
Όμως μερικές φορές ο άνθρωπος παραβλέπει τους νόμους της φύσης. Έτσι ζευγαρώνει σκύλο με λύκο θεωρώντας ότι θα αποκτήσει έναν πιστό φύλακα με τα άγρια ένστικτα ενός λύκου που μπορεί να αναμετρηθεί με τα πιο δυνατά ζώα. Το ζώο που προκύπτει από αυτό το ζευγάρωμα είναι το wolf-dog, ένα υβρίδιο που στις περισσότερες χώρες είναι παράνομο αλλά και επικίνδυνο τόσο για τον άνθρωπο όσο και για την φύση. Για τον άνθρωπο, γιατί μπορεί να εμφανίσει περισσότερο τη συμπεριφορά του λύκου, είτε το ίδιο είτε οι απόγονοί του, και να γίνει επιθετικό∙ για τη φύση διότι μπορεί μέσα από αυτή τη διαδικασία να αλλοιωθούν τα γνήσια γενετικά χαρακτηριστικά και ένστικτα του λύκου. απαντηστε μου επειδη δεν εχει την φημη τησ μοδασ δεν ειναι επικυνδυνο...?

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Πολυ copy-paste....
Αυτό κατάλαβα και εγώ και χωρίς πηγές μάλιστα! Πάντως δυσκολεύομαι να το παρακολουθήσω το θέμα αν και είναι πολύ ενδιαφέρον!

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
καλα βρε συ amaliaz δεν δινουμε εξετασεις να τα γραψει με δικα του λογια. απλα perastike γραφε και την πηγη οταν κανεις αντιγραφη

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Δεν ειπα οτι προκειται για εξετασεις... ξεκινησα να διαβαζω ένα ποστ που εχει σαν τιτλο μια φυλη για την οποια τρεφω μια ιδαιτερη αγαπη... και τελικα ειναι σα να διαβαζω εγκυκλοπαιδεια... ενω περιμενα μια συζητηση... εμενα με κουρασε απλα...

Ασε που προσπαθωντας να αποδειξει την "επικινδυνοτητα" του λυκοσκυλου δεν προσφερει κατι στα πιτακια...

Yannis1980

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2009
65
0
Περισσός
γιαννησ 1980 τι σκυλι εχεισ? δεν ξερω με τιν τρπο εγραψεσ το μην. ναι το πιτ μπουλλ σημαινει αυτο που εγραψεσ. συμφονω. το λυκοσκυλο σημαινει καθαροσ λυκοσ με σκυλι. εγω βαζω προτα προτεραιοτητα τον ανθρωπο και μετα οποιοδηποτε σκυλι η γενικα ζωο ο λυκοσ ειναι κατι αγριο απο την φυση του ειδικα για τον ανθρωπο ο λυκοσ οχι μονο σε δαγκωνει αμα πειναει σε τρωει για την πλακα κιολασ.πιτ εχω ακουσει να δαγκωνει ανθρωπο αλλα να τον τρωει ποτε. τι εχεισ να πεισ γιυτο γιαννη. πιο πολλη σε ενδιαφερει η ασφαλεια ενοσ σκυλου? η ενοσ ενθρωπου?οπωσ λεσ εσυ πιτμπουλ αρενα ταυροσ εσυ σου λεω και εγω λυκοσ+σκυλοσ. εκτοσ και αμα δεν ξερεισ ελληνικα. το πιτ θελει μεταφρση το λυκοσκυλο δεν θελει. αμα ειναι να διαδωσουμε ολλοι οτι λυκοσκυλα ειναι επινδυνα επειδη εχουν αιμα λυκου μεσα.
έχω Dogue de Bordeaux... κατά τ' άλλα δε ξέρω τι με ρωτάς; ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς... ότι γράφεις είναι ασύνδετο και ασυνάρτητο.. δεν το λέω ειρωνικά... εγώ δεν είπα «...πιτμπουλ αρενα ταυροσ» εσύ το μετέφρασες (δηλ. ο αυτόματος) ταύρος κοιλωμάτων...

ο φιλοσ που ειπε οτι ειδε με τα ματια την μαχη στο παρκο ειναι οτι χειροτερο θεαμα. δεν βγαζεισ ποτε ενα πιτ βολτα στο κοσμο χωρισ λουρι.
δεν είπα πουθενά ότι ήταν χωρίς λουρί... η μανούρα μπορεί να γίνει και με λουρί... δεν μίλησα πουθενά για μάχη, καθώς το εννοιολογικό της φορτίο παραπέμπει σε κυνομαχία και δεν είμαι ανώμαλος ή κομπλεξικός να παρακλουθώ το «άθλημα», ανέφερα περιστατικά...

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ρε περαστικέ
δεν καταλαβαίνω
δεν έχεις χιούμορ ή
δεν είναι τα ελληνικά μητρική σου γλώσσα???

πιστεύω ότι είσαι ο μοναδικός που δεν κατάλαβε το αστείο περι ταυρων κοιλωμάτων.

Ανισόρροπο = σκύλος που επιτίθεται και ενώ ο ηττημένος δείχνει την υποταγή του ο επιτιθέμενος συνεχίζει μέχρι θανάτου του ηττημένου.
Κανονικά ένας σκυλοκαυγάς καταλήγει με την υποταγή του ηττημένου και όχι με τον θάνατο του.
τώρα πιστεύω όκ

Τα λυκόσκυλα δεν είναι Γερμανικά ποιμενικά.
Ο λύκος και τα σκυλιά είναι ίδιο dna ούτως ή άλλως
και οι λύκοι δεν σκοτώνουν τον υποταγμένο-όπως και οι σκύλοι-εκτός κι αν πρόκειται περι ανισόροπου ζώου-μουρλαμένου...
όλα τα σκυλιά μπορεί να τα μουρλάνει ένας ηλίθιος άνθρωπος,άσχετα φυλής

{συνοψίζω λίγο για να ξεμπερδευτούμε όλοι}

ρομ είπες ότι είναι που βγαίνει πρωταθλητής στις μάχες-τώρα λές άλλα. δεν μας λές τα αρχικά τι σημαίνουν καλύτερα?

τελικά χαίρομαι που τουλάχιστον συμφωνούμε όλοι (για πρώτη φορά μετά απο χιλιάδες πιτ-ο-συζητήσεις ότι κακός είναι μόδα και ότι κάκιστα κάποιοι διαφημίζουν το πιτ σαν τον καλύτερο σκύλο
Δεν είναι για όλους-είναι μόνο για πολύ έμπειρους κυναγωγούς

Εμένα μου έχει μείνει το ερώτημα αν είναι όλα ανισόροπα/αν γεννιούνται ανισόροπα δηλαδή

perastikos

Active Member
30 Απριλίου 2010
42
0
amaliaz τα εχω αρχεια ολλα στον υπολογηστη μου. λογικο το cope paste και εσυ το ιδιο θα εκανεσ αμα ειχεσ αρχειο.γιαννη δεν το ειπα για σενα. γενικα το ειπα μην το περνεισ πρωσοπικα. ισωσ επρεπε να βαλω αλλη λεξη αντι μαχη, φιλε κοκονη αξηγησα εχθεσ πολυ καλα τι ειναι ρομ. την πρωτη φορα που το ανεφερα απλα το ανεφερα δεν μπηγκα σε λεπτομερεια.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
perastikos δύο χάρες θέλω..όσο σε παίρνει γράφε σε ένα post και όχι σε 2-3-4 σερί..

και όταν δανείζεσαι πληροφορίες να παραθέτεις και τις πηγές.

Ευχαριστώ

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
περαστικε αυτα για τα λυκοσκυλα τα εγραψες για να τα παρουμε στα σοβαρα ;

και γιατι η συζητηση πηγε στον γερμανικο ποιμενικο ;

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ κάπου το έχασα πια....
Λυκόσκυλα-Γερμανικοί Ποιμενικοί-Υβρίδια όλα από λίγο....

Εκτός πια κι αν από την αρχή λέγοντας λυκόσκυλα εννοείς φίλε perastikos τα υβρίδια, τα οποία όμως δεν νομίζω ότι κανένας στην Ελλάδα ακούγοντάς το θα σκεφτεί τα υβρίδια κι όχι τον Γ.Π.....

Yannis1980

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2009
65
0
Περισσός
μια κριτική σύνοψη:

τα λυκόσκυλα, αποτέλεσμα επιλεκτικής αναπαραγωγής λύκου και Γερμανικού Ποιμενικού, κατά την πρώιμη γεωμετρική περίοδο, οδήγησαν στην σταδιακή υβριδοποίηση των οικόσιτων κυνοειδών, από τα οποία προήλθε ο «ταύρος των κοιλωμάτων» -κατ' άλλους των κοιλοτήτων-:confused:... το σκυλί αυτό ταξίδεψε γρήγορα σε όλη την Ευρώπη, λόγω απουσίας καμποτάζ, ώσπου έφτασε στα χέρια των μακρινών προγόνων των U2, στο μαγευτικό και θεοσκότεινο Δουβλίνο...:-| από εκεί μεταφέρθηκε κακήν κακώς στην Αμερική, σε μια προσπάθεια να κάνει το γύρο του κόσμου, χωρίς λόγο...:rolleyes:
οι Ιρλανδοί επήλυδες, όμως, αργόσχολοι αγρότες της αμερικάνικης υπαίθρου, εκμεταλλεύτηκαν την πανάρχαια αυτή ελληνική φυλή και την μετέτρεψαν στο ανισόρροπο pit bull -το είπαν και αμερικάνικο-, το σχιζοφρενή δολοφόνο με το (δόντι) πριόνι...:eek:

Υ.Γ. έτσι για να χαλαρώσουμε λίγο...

perastikos

Active Member
30 Απριλίου 2010
42
0
συγνωμη λιγο οταν λεμε λυκοσκυλα για σασ ειναι μονο ο γρμανικοσ ποιμρνικοσ..? υπαρχει και το βελγικο... οι πληροφοριεσ που εγραψα για λυκο για σκυλι και για λυκοσκυλο ειναι απο την φιλοζωικη οργανωση αρκτουροσ

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
ουτε το βελγικο ειναι λυκοσκυλο

βασικα μια φυλη ισως δυο , δεν ειμαι σιγουρος εχουν προσμιξη με λυκο αλλα μαλλον δεν θα τις γνωριζεις