Οι εκτροφικες γραμμές των pit bulls

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Spyrou οτι ΔΕΝ επρεπε να κανεις το εκανες! Αυτο δεν ειναι κοινωνικοποιηση καλε! Και ο δικος μου που ειναι ο πιο "χαλβας" αν του επιτεθουν γινεται αγριοσκυλο! Αυτες οι συνευρεσεις πρεπει να αποφευγονται οπως αποφευγει ο διαολος το λιβανι:p

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
Spyrou οτι ΔΕΝ επρεπε να κανεις το εκανες! Αυτο δεν ειναι κοινωνικοποιηση καλε! Και ο δικος μου που ειναι ο πιο "χαλβας" αν του επιτεθουν γινεται αγριοσκυλο! Αυτες οι συνευρεσεις πρεπει να αποφευγονται οπως αποφευγει ο διαολος το λιβανι:p
και εγω που να ξερω οτι θα του επιτεθουν? ολοι μου ειπαν ποτε δεν εχει τσακωθει

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
οσον αφορα την επιθετικοτητα επειδη ακουω συνεχεια διαφορα εχω προσπαθησει να κοινωνικοποιησω τον δικο μου απο 5 μηνων τωρα ειναι 2 χρονων και δεν τα εχω καταφερει ακομα και ξερεις γιατι? τεσσερις συναντησεις πηγαινε ο σκυλος μου μεσα στην τρλη χαρα και παιξει 4 φορες του επιτεθηκαν κατα τα αλλα τα πιτ ειναι επιθετικα 1)γερμανικο ποιμενικο αρσενικο 2)ημιαιμο γερμανικο ποιμενικο αρσενικο 3)ελληνικο ποιμενικο θυληκο 4)ημιαιμο μαλινουα θυληκο. προσφερεται καποιος απο εδω κοντα να φερει τον σκυλο του χωρις να επιτεθει στον δικο μου
4 κατασκευαστές πλυντηρίων έκριναν πως δεν πήγαινε να παίξει
εσύ γιατί είσαι τόσο σίγουρος?

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
γιατι ξερω το σκυλο μου και γιατι το ιδιο μου ειπε εκπαιδευτης απο τους καλυτερους στην ελλαδα

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Tοτε ή κατι δε μας λες εσυ ... ή ηταν ολοι ηλιθιοι!
Σε σκυλοπαρκο τον πηγες ποτε? Σε συναντησεις με πολλα σκυλια? Σε σκυλο-εκδηλωσεις?
Σε ρωταω γιατι καποιοι πιστευουν οτι απλα βγαζοντας το σκυλο τους βολτα και αφηνοντας τον να μυριστει με 2-3 σκυλια ειναι κοινωνικοποιηση. Αυτο εγινε και με την πιτμπουλινα που υιοθετησαμε (Ιρινα) εμεις τελικα- οταν πηγαμε σε ενα σπιτι για να την δοκιμασουν με το σκυλι τους και να την κρατησουν. Ρωτησα αν ειναι κοινωνικοποιημενος μου ειπαν ναι βγαινουμε βολτα μυριζει αλλα σκυλια, δεν επιτιθεται... μολις ειδε την Ιρινα αρχισε να γαυγιζει υστερικα και να της γρυλιζει.. στο 5 λεπτο η Ιρινα τον βουτηξε.. και μιλαμε για μια σκυλα που ειναι "βουτυρο"!!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
μήπως τα άλλα σκυλιά αναγνώρισαν ότι είναι πίτ???
δεν γίνονται αυτά...
μάλλον οι κινήσεις του παρεξηγήθηκαν ώς επιθετικές...

όσον αφορά πως να ξεχωρίσουμε τα ανισόροπα πιστεύω ότι σίγουρα υπάρχουν και πιο κόσμιες μέθοδοι-εκείνος ο έμπειρος εκπαιδευτής ας πούμε που αναφέρεις σίγουρα θα ξέρει τρόπους που αποδεικνύουν αν το σκυλί είναι σώας τας φρένας

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
μήπως τα άλλα σκυλιά αναγνώρισαν ότι είναι πίτ???
δεν γίνονται αυτά...
μάλλον οι κινήσεις του παρεξηγήθηκαν ώς επιθετικές...

όσον αφορά πως να ξεχωρίσουμε τα ανισόροπα πιστεύω ότι σίγουρα υπάρχουν και πιο κόσμιες μέθοδοι-εκείνος ο έμπειρος εκπαιδευτής ας πούμε που αναφέρεις σίγουρα θα ξέρει τρόπους που αποδεικνύουν αν το σκυλί είναι σώας τας φρένας
ο εκπαιδευτης ειπε οτι ο σκυλος εχει πολυ καλο χαρακτηρα αλλα λογο των ασχημων εμπειριων εχει γινει φοβικος με λιγη δουλιτσα θα το διωρθοσουμε.
απλα αν οι ευγενικες ρατσες ηταν κοινωνικοποιημενες δεν θα παρερμηνευαν την συμπεριφορα του χαζοχαρουμενου σκυλου μου. και ποσο μαλλον τα θυληκα. θα ηθελα βεβαια και την γνωμη της zivago θα μου ηταν πολυ χρησιμη και σεβαστη

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αλήθεια τώρα ρε παιδιά τι λέμε;
Ότι τα εκπληκτικά κοινωνικοιποιημένα σκυλιά αντέδρασαν επειδή ήταν πιτ;
Πόσες και ποσες φορές έχουμε συναντήσει ή ακούσει για σκυλιά που οι ιδιοκτήτες τους ορκίζονται ότι είναι "κοινωνικοποιημενα" που όμως μόνο κοινωνικοποιημένα δεν είναι.....και μετά το συμβάν....αχ...πρώτη φορά το κάνει αυτό....

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
Αλήθεια τώρα ρε παιδιά τι λέμε;
Ότι τα εκπληκτικά κοινωνικοιποιημένα σκυλιά αντέδρασαν επειδή ήταν πιτ;
Πόσες και ποσες φορές έχουμε συναντήσει ή ακούσει για σκυλιά που οι ιδιοκτήτες τους ορκίζονται ότι είναι "κοινωνικοποιημενα" που όμως μόνο κοινωνικοποιημένα δεν είναι.....και μετά το συμβάν....αχ...πρώτη φορά το κάνει αυτό....
αυτο λεω και εγω ολοι αυτο ορκιζονται

perastikos

Active Member
30 Απριλίου 2010
42
0
spyrou εκει που τον πηγεσ κ του επιτεθηκαν το πηγεσ πρωτη φορα? πωσ αντεδρασε ο σκυλοσ σου? τι ασχημεσ εμπειρειεσ ειχεσ κ εγινε φοβηκος

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.588
849
Ξεσσαλονικη!!!
μα συμβαινει ρε παιδια πολλες φορες το να ειναι το ζωο κοινονικοποιημενο κ οντως να λειτουργει καπως για πρωτη φορα κ να επιτιθεται.πψ ο καπο ειναι κοινωνικοποιημενος στο φουλ,αλλα πες μου εσυ πιο κυριαρχο αρσενικο θα κατσει να τον κβαλησει ενα αλλο κ δεν θα αντιδρασει,οσο κοινωνικοποιημενο κ να ειναι.λεω τωρα μια περιπτωση απο τις τοσες.εχει να κανει με πολλα πραγματα μια επιθεση.δεν ειναι αυστηρα θεμα κοινωνικοποιησης.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Λαυρεντη το "κυριαρχο αρσενικο" πως το οριζεις?
Και ο δικος μου καβαλαει κατα καιρους αλλα σκυλια ( αμεσως τον διορθωνουμε) και τον καβαλανε και εκεινον.
Δεν εχει τσακωθει ποτε επειδη τον καβαλανε.. Απλα τρεχει ή κανει κινησεις για να τους ριξει. 2-3 φορες που εχει τσακωθει ειναι επειδη του γρυλισαν και μια φορα που δεχτηκε επιθεση κατευθειαν...

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Οταν δυο σκυλια ειναι αγνωστα μεταξυ τους και το ενα προσπαθησει να καβαλησει το αλλο δειχνει κυριαρχη διαθεση, και μερικα σκυλια που εχουν αυτοπεποιθηση και ταμπεραμεντο δεν το δεχονται και αντιδρουν επιθετικα.

perastikos

Active Member
30 Απριλίου 2010
42
0
ετσι ειναι ρικοσ. αμα ο σπυρου το πηγε πρωτη φορα λογικα τα αλλα σκυλια του επιτεθηκαν γιατι θεωρουσαν την περιοχι δικια τουσ. τα σκυλια οταν θεωρουν μια περιοχη δικια τουσ και δουνε ενα αρσενικο να ερχεται για πρωτη φορα αντιδρουνε. ειτε γαβγιζοντασ ειτε ορμοντασ.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.588
849
Ξεσσαλονικη!!!
αμαλια οπως το ειπε ο ρικος το εννοω.ο καπο δεν προκαλεσε ποτε καυγα στα καλα καθουμενα κ παλιοτερα ουτε καν αντιδρουσε οταν πηγαιναν να τον αρπαξουν,απλα απεφευγε την κινηση τους.αργοτερα αρχησε να μην το ανεχεται κ απλα πλεον δεν δεχεται τετοιες συμπεριφορες.με το παραμικρο γρυλισμα βεβαια τον κοβω κ απλα κραταω αποσταση απο αλλα αρσενικα.μονο με θυληκες τα βρισκει.εχω παρατηρησει αρκετα μεγαλη στροφη στην υπομονη του ,για αυτο προσεχω κ παραπανω πλεον.αλλα για καβαλημα δεν το συζητω ναδεχτει ,ουτε κ γρυλισμα.ενω ολα στην αρχη ειναι καταπληκτικα με αλλα ζωα,με το που θα γρυλισουν αλλαζουν τα παντα αλλα τον κοβω μαχαιρι.πανω σ'αυτο τωρα.ειναι σωστο να μαλωσεις το ζωο σου μπροστα σε ενα αλλο που αυτο δημιουργησε την ιστορια?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ κατάλαβα ότι αυτά που περιέγραψε ο spyrou αφορούσαν στον σκύλο του όταν ήταν κουτάβι!
Αν ισχύει λοιπόν η παραπάνω υπόθεσή μου, δεν μπορώ σε καμία περιπτωση να θεωρήσω κοινωνικοποιημένο και ισορροπημένο έναν σκύλο που αντιδρά σε κουτάβι με τέτοιο τρόπο....

Perastikos θα διαφωνήσω εν μέρη μαζί σου...
Εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες ποια θα είναι η συμπεριφορά δύο σκύλων, ακόμη κι ενήλικων αρσενικών όταν συναντηθούν....δεν μπορείς να πεις με βεβαιότητα ότι θα συμβεί αυτό που περιγράφεις!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Mαλλον ο δικος μου ειναι "πιτσιρικι" ακομα και γι αυτο δειχνει τοση ανοχη στα καβαληματα...
Αυτο με το μαλωμα παντως και εμενα με απασχολει...

perastikos

Active Member
30 Απριλίου 2010
42
0
foibos αυτο που ειπα δεν ειναι απολυτο. συνηθωσ τι γινεται ενοουσα. παντα υπαρχουν εξαιρεσεισ. το καθε σκυλι εχει τον δικο του χαραχτηρα και την δικια του αντιδραση, στα τοσα σκυλια ποθ εχω δει η αντιδραση στο μεγαλητερο ποσοστο ειναι αυτη που ειπα. ειδικα στα πιτ. ενοω τα πιτ που ειναι κοινωνικοποιημενα με αλλα σκυλια.οι πιο πολλεσ ρατσεσ ετσι αντιδρουνε οταν θεωρουν μια περιοχι δικια τουσ

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν μιλάς αποκλειστικά για το να βάλεις στον χώρο ενός αρσενικού ένα άλλο αρσενικό έτσι στην ψύχρα θα συμφωνήσω ότι το πιο πιθανό είναι να εναντιωθεί στον εισβολέα!

Εγώ μιλάω για γενικότερες συναντήσεις και σε ουδέτερο έδαφος!

Κι όλα βέβαια εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό κι από την δουλεία που έχει γίνει στον κάθε σκύλο!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.325
Μέλη
20.092
Νεότερο μέλος
renzo