Οστεοαρθροίτιδα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
¨Ολο αυτό το καιρό η Λούση ήταν τέλεια, σήμερα πήγαμε στο γνωστο περιφραγμένο χώρο που πάμε (έχω γίνει Βέγγος με 2 σκύλους-θεός σχωρέστον) και της πετούσα κουκουνάρια και έτρεχε και τα πιανε και τώρα κουτσαίνει από το ένα πόδι πάρα πολύ...Το κοίταξα αλλά δεν έχει τίποτα μάλλον την κούρασα πολύ; Της άρχισα πάλι τα metacam..

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Ναι μπορεί .Ρώτα τον κτηνίατρο για σιγουριά ,γιατί μπορεί να μην χρειάζεται να της τα δώσεις και να αρκεί η ξεκούραση.
Κοίτα καλύτερα ,με μεγάλο φακό ανάμεσα στις πατουσίτσες μην έχει καμία μικρή εκδορά .Επίσης μπορείς να την ξαπλώσεις και να περάσεις με τα ακροδάχτυλά σου το πόδι .Στο σημείο που θα τραβηχτεί ,θα πονάει .Κάνε το 2-3 φορές να σιγουρευτείς .Αν πονάει σε άρθρωση θα είναι από την καταπόνηση του .
Προσπάθησε να μην την κάνεις να τρέχει .Αργό βάδην και μετά από καιρό, λίγο πιό έντονο βάδην (όχι τρέξιμο )με συχνά διαλείμματα .
Αυτά κάνουμε εμείς και έχει γίνει περδίκι .Και στα δικά σας! :)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.809
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μάλλον αυτό θα 'ναι. Ξεκούραση τώρα και δες με το γιατρό για αντιφλεγμονώδη (είναι το metacam, ε; ).

Γλυκοσαμίνη και χονδροϊτίνη δίνεις;

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Κυβελη η λουση εχει δυσπλασια είπαμε ?? Κ εγω του πεταω πραγαμτα που εχει κ ο δικος κ τρεχει κ τα περνει αλλα παντα με μετρο το οποιο καποιες φορες το βαζει κ μονος του γιατι λογο φυλης κουραζετε κι ολας :D Αλλα ειναι καλυτερα να παρεις τον γιατρο να τον ρωτησεις κ θα ελεγα να την αφήσεις μια μερα να δεις πως θα ειναι κ μετα να πραξεις αναλογως! Το κουτσαίνει μονο η το τεντώνει κι ολας ?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Παίρνει canidrox(χονδροιτινη γλυκοζαμινη) , έχει χάσει και βάρος αλλά όταν πηγαίνουμε σε πάρκα το πρόβλημα εμφανίζεται ξανά.
Και έχω δίλλημα, δεν ξέρω τι να κάνω, να μην την πηγαίνω ή να την πηγαίνω 1 φορά στο τόσο και ας αρχίζει πάλι να κουτσαίνει αφού της αρέσει τόσο.
Πραγματικά δεν ξέρω, η πλάκα είναι ότι δεν ζορίζεται, σε μια μεριά κάθεται το κοριτσάκι μου αλλά και πάλι έρχεται κουρασμένη και μετά κουτσαίνει πολύ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Να την πηγαίνεις και όσο θέλει και μπορεί.
Το ζω κι εγώ κατά διαστήματα αυτό το δίλημμα.
Αλλά καταλήγω στο να μην του στερώ κάτι, που το θέλει τόσο πολύ.

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Παίρνει canidrox(χονδροιτινη γλυκοζαμινη) , έχει χάσει και βάρος αλλά όταν πηγαίνουμε σε πάρκα το πρόβλημα εμφανίζεται ξανά.
Και έχω δίλλημα, δεν ξέρω τι να κάνω, να μην την πηγαίνω ή να την πηγαίνω 1 φορά στο τόσο και ας αρχίζει πάλι να κουτσαίνει αφού της αρέσει τόσο.
Πραγματικά δεν ξέρω, η πλάκα είναι ότι δεν ζορίζεται, σε μια μεριά κάθεται το κοριτσάκι μου αλλά και πάλι έρχεται
κουρασμένη και μετά κουτσαίνει πολύ.

Και εγω ετσι νομιζω να την πηγαινεις και ισως να της βαζεις μετρο εσυ στο παρκο 10-15 λεπτα ελευθερη μετα 10λεπτα στο λουρι για χαλαρωμα και παλι τα ιδια!!! Ισως ειναι κ λογο ηλικιας Μυρτω η διαφορα με το δικο μου!!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Κι εγώ έχω αντίστοιχους προβληματισμούς και έχω καταλήξει ότι δεν πρέπει να στερούμε απ' τα σκυλιά μας τις χαρές της ζωής, έστω κι αν πληρώνουν - και πληρώνουμε - γι' αυτές κάποιο τίμημα (τρέξιμο, παιχνίδι, ξασάλωμα, θάλασσα). Το ψυχολογικό βάρος της μιζέριας και της κλεισούρας των γηρατειών, νομίζω, ότι τελικά τους κοστίζει περισσότερο. Αλλά να προσπαθούμε να μην τα εξιτάρουμε κιόλας υπέρ το δέον. Να την πηγαίνεις, δηλαδή, στο πάρκο, αλλά κοίτα όσο μπορείς να είναι ώρες που δεν θα πέσετε σε άλλα σκυλιά αφού η μικρούλα εκνευρίζεται (αν θυμάμαι καλά) και μην την προκαλείς να τρέξει και να παίξει. Άστη να κάνει ό,τι θέλει. Απόφυγε και τις πολύ υγρές μέρες...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Εκνευρίζεται με τις θηλυκές , με τα αρσενικά όλα καλά. Πάμε το πρωί με τα αγόρια και δεν έχουμε θέμα, και μάλιστα δεν ζορίζεται ιδιαίτερα αλλά επειδή είναι ιδιότροπη κάθεται όρθια για να μην λερωθεί :confused: και ίσως για αυτό κουράζεται και μετά κουτσαίνει πολύ.
Αλλά συμφωνώ μαζί σας , κρίμα είναι να τις στερώ τις χαρές της, δεν θα την πάω και για 100αρι αλλά έτσι πότε πότε για να χαίρεται.