Ουρει σταγονες αιμα!!!

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Μην ανησυχεις. Στους ανθρωπους το ιδιο κανουν. Δε θα παθει κανα κακο! απλα κανε την ερωτηση στο γιατρο γιατι δεν εκανε καλλιεργεια και πες μας τι σου ειπε! Δε θελαμε να σε ανησυχησουμε πατερα γαλλακιου:D
Ακου εκει πατερας γαλλακιου...πατερας γαλλιδουλας παρακαλω..χεχε!!!:p
Δεν ξερω της πηρε αιμα και τα εστειλε για εξετασεις..απο το αιμα νομιζω θα εκανε 2-3 εξετασεις..τωρα τι ακριβως, θα μαθω αυριο..!!!Δεν πολυκαταλαβαινα..αλλα τον εμπιστευομαι αν και λιγο μουτζουφλης..!!!:D
Βασικα απο μονη της η μικρη εχτες ηταν αρκετα καλυτερα..δηλαδη στεκοταν λιγοτερες φορες για να βγαλει σταγονιτσες..
αντε ελπιζω να τελιωσει το μαρτυριο μας..μια με τη ψωρα και τωρα με την ουρολοιμωξη..
μηπως στις διακοπες που θα παω να εχω και ενα εκαβ μαζι μου?:):):)

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Ααα δεν τα παω καλα με εσας τους δυο και το φυλο μου φαινεται!Χαλια τα εχω κανει:D:D:rolleyes:
Μην ανησυχεις εμεις απο τωρα ετοιμαζουμε το φαρμακειο. Ενα απο αυτα που διαβασα εδω συν τα εξτρα λογω παραλυσιας, συν τα εγγραφα που θα παρω για να τα δειχνω στους υστερικους στην πλαζ συν πετσετες κανατακια κλπ. Το εχω παρει αποφαση οτι προκαλλω το γελωτα του κοσμου και το διασκεδαζω!!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Παντως με σπυράκια και κοκκινίλες ξεκινάει ενα αλεργικό σοκ ...

Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά μια πιθανή αλλεργία όταν προέρχεται από αντιβίωση δεν πρέπει να θεωρείτε αθώα όταν και αν προέρχεται από πενικιλίνη οπου ο οργανισμος δεν το αντεχει..

dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
38
Διόνυσος
Τη πηγαμε εχτες στο γιατρο..Απεκλεισε λογω ηλικιας πετρες κτλ...και 99% λεει ειναι καποια απλη κυστυτιδα..φανταζομαι η γνωστη ουρολοιμωξη..
Της πηρε αιμα και θα εχουμε τα αποτελεσματα τη τεταρτη το μεσημερι..Και μας εδωσε μια αντιβιωση να ξεκινουσε απο τωρα...
85 ευρω πηγε η ιστορια μαζι με την αντιβιωση..δεν μπορω να κρινω αν ειναι ακριβα η νορμαλ...
Και μένα τα ίδια μου είχε πει ο γιατρός, πολύ μικρός για πέτρα και τελικά ήταν ουρολοίμωξη (κατά 90%).
Του είχε πάρει αίμα για 4 εξετάσεις και του έδωσε και κάτι ακόμα (δεν θυμάμαι τι), μου έγραψε και μία αντιβίωση και μου πήρε 45 ευρώ.10 για κάθε εξέταση και 5 γι αυτό που δεν θυμάμαι.85 ευρώ μου φάνηκε υπερβολή... Αν μου είχε πει τόσα πολλά τώρα θα χρώσταγα λεφτά σε κτηνίατρο :D

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Τελικα απο μιας αποψης εχω ευχαριστα νεα..Δεν μας εδωσε ο γιατρος augmentin...Αλλα ενα αλλο που λεγεται Ronaxan...
Απ οτι διαβασα κανει λεει για διαφορες λοιμωξεις..αμυγδαλιτισες, πνευμονιες, κυστιτιδες κτλ κτλ...
Απ οτι βλεπω δεν προκαλει ιδιαιτερες ανεπιθυμητες ενεργειες..
Εγω ακομα πιστευω οτι ηταν ανριδραση της μικρης που της πηραν αιμα..

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
αλλα για να κανει για ολα παλι ειναι πιο γενικη αντιβιωση. καλα μικρο το κακο και ρωτα τον γιατι δεν εκανε ουρων και θα σου πει φανταομαι, ας μην ειμαστε υπερβολικοι. Ετσι βεβαια δημιουργουνται ανθεκτικα στελεχη που στο μελλον θα αντεχουν στις αντιβιωσεις αλλα αυτο δεν επηρεαζει αμεσα τη μικρη σου. οσο για ευαισθησια δικια της λογω αντιβιωσης χλωμο. Αν δεις ομως και σε μια βδομαδα εχει προβλημα και αυτος δινει τη γενικη πες μου να σου στειλω πμ. θα πας στους δικους μου η στην παιανια!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
To Ronaxan ειναι κτηνιατρικο φαρμακο και εχει πολυ πιο μεγαλη τιμη απο το αντιστοιχο ανθρωπινο.

Οταν ειπε ο Puzzle χτες για χαπακι το φανταστικα.
Για το μικο βαρος που εχει η μικη- δεν βγαινει δοση σε ανθρωπινα χαπια- μονο σε σιροπι!

Και παλι περαστικα!

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
απο το Ronaxan της δινω λιγο λιγοτερο απο το μισο καθε φορα 2 φορες την ημερα, πρωι-βραδυ..
Οσο για τα σπυρακια εχουν σχεδον εξαφανιστει..
Σημερα περνω και τις απαντησεις το απογευμα, αντε να δουμε..
Και οι προσπαθειες της μικρης για αιμα εχουν μειωθει κατα πολυ..ελπιζω τελικα να γινεται καλυτερα!!

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Πηρε τηλ ο γιατρος τη κοπελα μου και ειπε οτι το μονο που βρηκε ειναι λιγο πιο ανεβασμενα τα λευκα...
και ειπε οτι θα της αλλαξει αντιβιωση και να της δωσουμε σιροπι augmentin, μετα το φαγητο, για 13 μερες..
Ποια ειναι η αποψη σας? Γιατι να αλλαξω αντιβιωση αφου μου εδωσε να ξεκινησω Ronaxan..
Ισα ισα για αν το πληρωσω εκει δηλαδη?Δεν μπορω να καταλαβω...

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Να τον ρωτησετε. 13 μερες ειναι πολυ. Εγω που ειχα βρογχιτιδα διοτι ως μεσογειακος τυπος μου επεσε λιγο βαρυ το κλιμα της γερμανιας και δεν το πηρα πρεφα μου δωσανε αντιβιωση για 7 μερε και μετα εξεταση. Θα ηθελα καποιος πιο ειδικος αλλα με τη λογικη μου και τις οποιες γνωσεις απο βιολογια εχω σε σχεση με αυτα θα προτιμουσα κατι σε εξεταση ουρων, αντιβιωση αναλογα με το αποτελεςμα για καμια βδομαδα και μετα ξανα εξεταση. Μπορει να λεω και βλακειες γιατι ειμαι ημιμαθης οποτε να πει και κανας αλλος. Το σιγουρο ειναι οτι η μικρη δε θα εχει καμια σοβαρη επιπτωση απο αυτο οποτε μην ανησυχεις πολυ:)

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Επειδη αναφερατε οτι h augmentin επειδη ειναι πενικιλινη μπορει να σκοτωσει τα κακα αλλα και τα καλα μικροβια..καπως εχω τρομοκρατηθει...:)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ποια ειναι η αποψη σας? Γιατι να αλλαξω αντιβιωση αφου μου εδωσε να ξεκινησω Ronaxan..
Όχι και σε μας (τους δίποδους) συμβαίνει αυτό συχνά. Οι γιατροί μας αλλάζουν αντιβιώσεις όταν βγαίνουν καινούρια αποτελέσματα. Το 'λεγα πάντως δεν τη γλιτώνεις την augmentin, είναι must για τους κτηνιάτρους. Αστειεύομαι βέβαια, δε θέλω να θίξω κανέναν.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ηρεμησε!!
Δωσε πρωτα Augmentin και δες μετα!
Η Εσμεραλντα το εχει παρει αρκετες φορες, χωρις προβληματα, ενω με το Moxacef παντα κανει εμμετους. Καθε σκυλι αντιδραει διαφορετικα.

Θα στο αλλαξε, επειδη πιστευει, οτι με το Augmentin θα παει καλυτερα, ειδικα στην λοιμοξη του ουροποιτικου- μιας και ειδε και ενεβασμενα λευκα!
Αλλο ειδος αντιβιωσης το ενα= αλλο το αλλο.
Doxycykline το ενα, Amoxicillin το αλλο.

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Νομιζω οτι με πεισατε να ηρεμησω...
τουλαχιστον δεν φανηκε κατι σοβαρο...
Για αλλη μια φορα σας ευχαριστω ολους..
Λυπαμαι που θα αποχαιρετησω...το ασπρο κουτακι με τα ασπρα χαπακια:):):)

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Λοιπον αυτο το ξερω ειναι στο πεδιο μου! Ολες οι κοιλοτητες του ανθρωπινου οργανισμου ειναι γεματες με βακτηρια που δεν προκαλλουν προβλημα στον οργανισμο αντιθετα προστατευουν γιατι ανταγωνιζονται εγκασταση κακων η αλλιως επιβλαβων βακτηριων. Οι αντιβιωσεις γενικα και ειδικα ευρεως φασματος -φανταζομαι η ογκμεντιν ειναι τετοια- σκοτωνουν εκτος απο τα καλα και τα κακα. Οποτε α) οσο πιο σπανια τις χρησιμοποιουμε τοσο καλυτερο και β) οσο πιο εξειδικευμενες επισης τοσο καλυτερο. Η ουρολοιμωξη ειναι παθηση στην οποια πρεπει να παρεις αντιβιωση. Τωρα πια και τι δεν ξερω. Ρωτα το γιατρο γιατιμπορει να σου δωσει καποια λογικη απαντηση που δεν τη σκεφτομαι τωρα γιατι γιατρος δεν ειμαι! Αν ωστοσο υπαρχει η δυνατοτητα και στα σκυλια να γινει καλιεργεια ουρων και να δωθουν πιο ειδικες αντιβιωσεις καλο θα ηταν να γινονται.
Με μια φορα η μικρη σου χλωμο να αποκτησει καποια ευαισθησια οποτε μην ανησυχεις. απλα ρωτα να μαθεις γιατι και πως τοσο πολλες μερες και οχι ουρα.
Πιο πολυ με ανησυχει μηπως ο γιατρος ειναι λιγο επιπολαιος και στο μελλον σε κατι πιο σοβαρο κανει καμια βλακεια παρα μην παθει η μπουμπου κατι απο ογκμεντιν!!
ντοντ γουορι απλα ζητα ενημερωση και αιτιολογηση
Α. γιατι αλλαξε αντιβιωση
Β. γιατι οχι εξεταση ουρων
Γ. γιατι τοσο γενικη αντιβιωση -αν ειναι που νομιζω ειναι-
Δ. Γιατι 13 μερες
Απτα. περασικουλιααα

dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
38
Διόνυσος
Εγώ έχω μία άλλη απορία... Δεν είναι κακό να αλλάζεις έτσι τις αντιβιώσεις?Παίρνεις τη μία και μετά από τις εξετάσεις παίρνεις άλλη επειδή η προηγούμενη δεν έκανε?Έτσι απλά?

Όσο για την ουρολοίμωξη που έχει το σκυλάκι σου puzzle εμένα ο γιατρός μου είχε δώσει αντιβίωση baytril για 5 μέρες αρχικά 3/4 από το χάπι κάθε βράδι και μετά μου είπε για άλλες 5, δηλαδή 8 χαπάκια σύνολο.

RozaFan

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
84
0
Πηρε τηλ ο γιατρος τη κοπελα μου και ειπε οτι το μονο που βρηκε ειναι λιγο πιο ανεβασμενα τα λευκα...
ανεβασμένα λευκά = λοίμωξη

και ειπε οτι θα της αλλαξει αντιβιωση και να της δωσουμε σιροπι augmentin, μετα το φαγητο, για 13 μερες..
αν από τις εξετάσεις προσδιόρισε το μικρόβιο που είναι ευαίσθητο στο δραστικό συστατικό του augmentin και όχι σε αυτό του ronaxan δεν θα έπρεπε να σου αλλάξει την αντιβίωση;

Συνέχισε να του δίνεις ronaxan, να μην καταπολεμά το μικρόβιο μέχρι να δεις το σκυλί ανάσκελα.
Σε αυτό που λες δεν υπάρχει λογική

το augmentin κάνει 5 φράγκα, στην κυριολεξία, το φθηνότερο φάρμακο στην αγορά
το ronaxan κράτα το για μελλοντική χρήση

Εγώ έχω μία άλλη απορία... Δεν είναι κακό να αλλάζεις έτσι τις αντιβιώσεις?Παίρνεις τη μία και μετά από τις εξετάσεις παίρνεις άλλη επειδή η προηγούμενη δεν έκανε?Έτσι απλά?
ναι

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Ροζαφαν αν ξερεις κατι παραπανω θα ηθελα να με συγχωρεσεις. Αλλα απο εξετασεις αιματος δεν νομιζω οτι μπορει να προσδιορισει κανεις ειδος βακτηριου, Θελει ουρων και αν θυμαμαι καλα απο μικροβιλογιες αντιβιογραμμα. Οπου περνεις ουρα τα καλλιεργεις και μετα βζεις μικρα μικρα στρογγυλα χαρτακια με διαφορα αντιβιοτικα. Οποιο κανει το μεγαλυτερο κενο τριγυρο του απο βακτηρια ειναι το πιο καταλληλο. Απο αιμα βλεπειςς αυτο λευκα πανω=μολυνσουλα

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Δ. Γιατι 13 μερες
Γιατι, πρεπει να σκοτωνονται ΟΛΑ τα μικροβια, που ειναι αρκετα δυσκολο σε "κλειστο χορο" οπος ειναι η κυστη και γενικος το ουροποιτικο, αλλιος θα ξανακυλισει σε λιγο καιρο.
Και ας μην ξεχασουμε, οτι δεν ειναι και καθολου παιχνιδακι πια, οταν ανεβαινουν τα μικροβια απο το ουρποιτικο στα νεφρα!!!

Ισως να ηταν πιο ορθο, να γινεται μια εξεταση ουρων, με καλλιεργια και αντιβιογραμμα- αλλα εκει φτανεις συνηθος μετα, οταν δεν πιανει η αντιβιοση. Ασε που αυτο θελει αρκετο χρονο για να γινει, και μεχρι τοτε να υποφερει η μικρη??? Η να γινει και χειροτερα??

@Puzzle
μην πεταξεις τα Ronaxan! Βαλτα στο φαρμακειο της μικρης- συνηθος εχουν μεγαλη ημερομηνια ληξεως- και αχρειαστα να ειναι!!!