Ουροληψία για εξετάσεις - Βοήθεια παρακαλώ!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Παιδια, παλι χρειαζομαι βοηθεια και συμβουλες.
Τους τελευταιους μηνες κανουμε στην Ζηνα μας (μινι πινσερ) κατά διαστηματα εξετασεις λογω της λεϊσμανιωσης.
Μια πολύ βασικη είναι η εξεταση ουρων.

Ο πιο ευκολος τροπος συλλογης ηταν με την βοηθεια της μικρης αυτοκολλητης σακουλας που χρησιμοποιουν για συλλογη ουρων από τα ανθρωπινα μωρα.

Το συστημα δουλεψε για αρκετο διαστημα αλλά πλεον η Ζηνα δεν το ανεχεται ουτε δευτερολεπτο και πεφτει κατω και το βγαζει.

Το κολλησα καλυτερα με χειρουργικη ταινια για γαζες, αλλά αυτό της δημιουργησε πολύ αγχος. Ζαρωνει ακινητη και δεν κανει τιποτα.

Να της βαλω από κατω καποιο δοχειο, εστω μικρο και χαμηλο, είναι αδυνατο. Αμεσως πεταγεται και φευγει.

Το θεμα είναι λιγο επειγον γιατι την Πεμπτη θα παμε παλι στη Θεσσαλονικη για γενικη εξεταση και πρεπει οπωσδηποτε να μαζεψω ούρα.
Ειναι πλεον η πιο σημαντικη απο ολες τις εξετασεις μας.

Την τελευταια φορα καταφερα να συλλεξω πηγαινοντας την σε μερος με γρασιδι οπου και ξεχαστηκε και ηρεμησε, αλλά από ο,τι φαινεται ετυχε και πλεον δεν δουλευει ουτε αυτο.

Το θεμα είναι ότι η Ζηνα είναι πολύ νευρικη και εχει κουραστει και με το δικιο της με αυτές τις εξετασεις.

Ο γιατρος μου ειπε να μαζεψω τρια δειγματα. Σημερα, αυριο και την Πεμπτη. Ηδη το σημερινο το εχασα.

Σκεφτηκα να την πηγαινω στο μπαλκονι και μετα να τα μαζευω από κατω με συριγγα, αλλά μαζι θα μαζευω σκονες και μικροβια. Αν και το βασικο που πρεπει να ελεγθει είναι η πρωτεϊνη των ουρων και ισως δεν πειραζει και πολύ. Δεν βρισκω και τον γιατρο για να τον ρωτησω.

Αν δεν καταφερω να συλλεξω, αναγκαστικα θα της κανουν την Πεμπτη παρακέντηση. Θελω οπωσδηποτε να αποφυγω αυτή την επιπλεον ταλαιπωρια για την Ζηνα. Ηδη εχει ταλαιπωρηθει αρκετα με τα τρυπηματα στον λαιμο για την αιμοληψια.

Οποιαδηποτε ιδεα θα ηταν παραπανω από ευπροσκεκτη.

Ευχαριστω πολύ
Αρης

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Σήμερα θες να της πάρεις ούρα; Νωρίς δεν είναι;

Ένας τρόπος είναι στην βόλτα με 2 άτομα, το ένα κρατάει το λουρί κοντό και το άλλο έχει μια κουτάλα της σούπας και την ώρα που κάνει πιπί της το δεύτερο άτομο την βάζει από κάτω.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αλεξια, ο γιατρος ζητησε τρια δειγματα με διαφορά μιας ημερας για να δει την διαφορά στην πρωτεΐνη των ούρων.
Το κολπο που λες με το κοντο λουρι το εκανα, όχι με κουταλα αλλά με κατι παρομοιο αλλά χωρις χερουλι. Θα δοκιμασω και με κουταλα.

Η Ζηνα, ισως επειδη είναι και μινι, ακουμπαει το πιπι της στο εδαφος όταν κατουραει. Οτιδηποτε και να χωσεις από κατω, τινάζεται και απομακρυνεται.
Αν την περικυκλωσουμε πολύ, στρεσσαρεται και δεν κανει τιποτα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Είναι ένα πολύ σημαντικό "πρόβλημα" που το σκέφτομαι κι εγώ καμμιά φορά, για την περίπτωση που χρειαστεί. Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν απολύτως τρόπο για να το πετύχω. Ούτε στο αγοράκι ούτε στο κοριτσάκι. Πολύ θα χαρώ να μας πει κάποιος κανένα κόλπο.

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Δεν υπάρχει κόλπο. Είναι πολύ εύκολο όμως τελικά.

Το κοριτσάκι με το που βάζει κόλο κάτω τσούπ χώνεις πλαγιαστά (για να μην την ενοχλήσεις) το ποτηράκι.

Το αγοράκι με το που σηκώνει το πόδι τσούπ χώνεις πλαγιαστά (για να πετύχει το στόχο) το ποτηράκι.

Την πρώτη φορά που μάζεψα τσίσα είχα πάρει 4 ουροσυλλέκτες μαζί μου γιατί δεν πίστευα ότι θα το πετύχω, τελικά είχα τρελή επιτυχία:p με την πρώτη.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Στα πιο μεγαλόσωμα πιάνει η κουτάλα η κάτι άλλο με μακρύ χερούλι και στα αρσενικά ακόμα πιο εύκολα. Το μόνο κακό είναι ότι είναι δύσκολο να το κάνεις μόνος σου.

Την όλη διαδικασία να την κάνεις στο πρωινό κατούρημα που έχει πολλά ούρα και έχεις παραπάνω χρόνο να δράσεις.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αλεξια, πρωινα ζηταει και ο γιατρος ετσι κι αλλιως. Θα το δοκιμασω παλι αυριο το πρωι.
Οπως ειπα, το μεγαλο προβλημα ειναι οτι η Ζηνα παραείναι μυγιάγγιχτη. Και ειναι και το μινι μεγεθος.
Ευχαριστω και παλι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Το κοριτσάκι με το που βάζει κόλο κάτω τσούπ χώνεις πλαγιαστά (για να μην την ενοχλήσεις) το ποτηράκι.

Το δικό μας το κοριτσάκι, σηκώνει πόδι για να τα κάνει... :rolleyes:

Το αγοράκι με το που σηκώνει το πόδι τσούπ χώνεις πλαγιαστά (για να πετύχει το στόχο) το ποτηράκι.
Τι να πω... αν είναι τόσο εύκολο... Εμένα μου φαίνεται, πως μόλις κάνω ότι πλησιάζω, θα τους κοπούν όλα... :-|

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Βρε Άρη τι μου θύμισες τώρα, (sorry για την παρέμβαση, αλλά μπορεί να ευθυμήσεις και να χαλαρώσεις και λίγο) κάποια στιγμή που ο Μπρούνο ουρούσε πάρα πολύ και ανεξέλεγκτα (μιλάμε ότι τα αμολούσε όπου να'ναι και μεγάλες ποσότητες) τον είχα πάει στο γιατρό για να δούμε τι συμβαίνει. Αφού λοιπόν του πήρε αίμα για 482 εξετάσεις μου λέει πρέπει να κάνουμε και ούρων.
Επειδή όπως μου τα περιέγραφε μου φάνηκε δύσκολο να τα μαζέψω με το συλλέκτη τελικά του έκανε παρακέντηση (δεν κατάλαβε τίποτα, αλλά είναι και ολόκληρο γομάρι βέβαια).
Αφού είχαμε τελειώσει με τις λήψεις είχαμε πιάσει και ψιλή κουβέντα με το γιατρό, δε μπορούσε να καταλάβει τι εννοούσα όταν έλεγα ότι κατουράει ανεξέλεγκτα, εκεί όπως στέκεται ο Μπρούνο αρχίζει και τα αμολάει μέσα στο ιατρείο!!!
Ο γιατρός έπαθε πλάκα! Αφού έκανε μισό κουβά ούρα και ο γιατρός κατάλαβε ακριβώς τι εννοούσα, γυρνάει και λέει στο σκύλο: Βρε Μπρούνο κι εσύ, δεν τα'κανες νωρίτερα, τσάμπα η παρακέντηση! :D

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
Αρη καλη επιτυχια ,το μονο που θα πω ειναι με οποιο τροπο και αν δοκιμασεις, μην την βγαλεις κανονικα στην ωρα της που τη βγαζεις καθε πρωι ,καθυστερησε λιγο ετσι ωστε η σκυλα να ειναι ανυσηχη ,να περιμενει να σε παρακαλει να την βγαλεις εξω για τσισα να ξυνει την πορτα κλπ εσυ βεβαια ξερεις τις αντοχες της και οταν τις εχει εξαντλησει τοτε τη βγαζεις εξω ,ισως ετσι ναι μεν ενοχληθει με τη διαδικασια συλλογης ουρων αλλα μην δωσει και μεγαλη σημασια μιας και το μυαλο της θα ειναι πως θα αδειασει την κυστη της

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σοφια, καλα ξηγηθηκε ο Μπρουνο :D

Κρινα, ευχαριστω και παλι :) Ηδη εκανα αυτο που λες αλλά θα το επαναλαβω λιγο πιο σοβαρα.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
πήγαινα να γράψω τα της Κρίνας...πολύ σωστά...την αφήνεις να κατακατουριέται και κερδίζεις

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καλημερα :)
Ακομα δεν πηγα στο γραφειο και περιμενω να περασει λιγη ωρα για να σφιχτει λιγο η Ζηνα.
Αν παρασφιχτει θα παει στην τουλετα μας οπότε θελει προσοχη. Δεν εχει προσβαση στο μπαλκονι για να μην τρεξει και τα κανει εκει.
Το κακο ειναι οτι κατουρησε αργα χθες το βραδυ.

Θα την παω σε λιγο στο παρκο για να χαλαρωσει.
Θα εχω αυτοκολλητο ουροσυλλεκτη και κουταλα.

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τα κατάφιραμ ! :):D
Την πηρα αγκαλια και βουρ για το παρκο.
Της κολλησα τον ουροσυλλεκτη και μολις την ακουμπησα στο γκαζον λες και ανοιξε ο διακοπτης.
Δεν χρειαστηκε κάν η κουταλα.
Να στε καλα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini