Ο Αρκτούρος αναζητά εθελοντές για τον Ελληνικό Ποιμενικό

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Προσωπικά το πρόβλημά μου με τον Byb δεν είναι ότι βγάζει χρήματα. Χρήματα βγάζει κι ο εκτροφέας. Άσε που υπάρχουν και byb που δεν βγάζουν χρήματα και ενδιαφέρονται για το που θα πάνε τα κουτάβια (η κυρα Κούλα που θέλει ίδιο κουτάβι με τον Μπούμπη της και τα υπόλοιπα θα τα δώσει μόνο σε φίλες της. Αυτή δεν την λες byb?).

Και ξαναλέω φυσικά ότι δεν έχω θέμα ούτε με τις συνθήκες ούτε προθέσεις του Αρκτούρου να δώσει σκυλιά για την σωστή διαχείριση των πληθυσμών των αγριμιών.

Διάσωση φυλής όμως, δεν σημαίνει αναπαραγωγή! Τελεία και παύλα!
Σημαίνει εκτροφή μέσω κυνολογικών διαδικασιών.
Δεν υπάρχουν "συναντήσεις αξιολόγησης" εκτός των κυνολογικών διαδικασιών!
-Από ποιους κριτές και πού?
-Υποχρεώνονται οι ανάδοχοι να κατεβάσουν τα σκυλιά σε επίσημες εκθέσεις (όχι "συναντήσεις αξιολόγησης")?
-Μετά το 2010, σε πόσες εκθέσεις έχουν κατέβει γεννήτορες του "προγράμματος διάσωσης"?
-Ποιες εξετάσεις γίνονται για κληρονομικές ασθένειες?
-Τι σημαίνει "ίδρυση φορέα πιστοποίησης"? Αρνούνται οι του Αρκτούρου την δικαιοδοσία του ομίλου φυλής ή του Κυνολογικού Οργάνου της χώρας, ή απλώς πέταξαν μια ατάκα στην αφίσα?
-Ποια είναι η προσπάθεια για την διεθνή αναγνώριση? Γνωρίζουν για το πόσα ΒΕΑ χρειάζονται, και από πόσες γραμμές αίματος για την διεθνή αναγνώριση και παρ όλα αυτά υπάρχει αποχή των αναδόχων από τις διαδικασίες?

Φίλε Manolo, δεν έχω κάποιο πρόβλημα και προφανώς κανένα συμφέρον σε σχέση με τον Αρκτούρο.
Αλλά τις διαφημίσεις με παχιά λόγια για φυλή που με πονάει δεν μπορώ να τις αφήνω ασχολίαστες σε σκυλοφόρουμ.
Την κυρα κούλα την λέω byb, αλλά νομίζω πως συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Δηλαδή ο αρκτουρος είναι σαν την κυρα κούλα που θέλει ένα απόγονο του αγαπημένου της μπουμπη;

Σίγουρα ο αρκτουρος δεν είναι εκτροφεας και ίσως δεν κάνει την όλη διαδικασία με τον πιο σωστό τρόπο. Ίσως θα έπρεπε να το κάνει καλύτερα. Όλα αυτά που γράφεις περί εκθέσεων, εξετάσεων κτλ, δεν διαφωνώ. Δεν έχω τις γνώσεις να το κάνω.

Αυτό που ξέρω πάντως είναι ότι ο αρκτουρος ξεκίνησε αυτή την δράση σε μια εποχή που αν δεν το έκανε ίσως να μην υπήρχε Ελλ. ποιμενικός για να συζητάμε τώρα.

Φίλε sea-mol ούτε εγώ έχω κάποιο πρόβλημα και κάποιο συμφέρον σε σχέση με τον αρκτουρο και η κριτική από μένα καλοδεχουμενη. Ειδικά απο άτομα που γνωρίζουν. Βοηθάει στο να βελτιωθούν πράγματα.
Μήπως να πας εθελοντής για μια εβδομάδα να τους τα πεις από κοντά;;;; (δεν το λέω ειρωνικά)

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Στην βράση κολλάει το σίδερο, που λένε και στο χωριό μου.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Sorry για το off-topic...

...Εκτροφή σημαίνει επιλογή των κατάλληλων φαινοτυπικά γεννητόρων, με εξετάσεις κληρονομικών παθήσεων...
...Άσε που υπάρχουν και byb που δεν βγάζουν χρήματα και ενδιαφέρονται για το που θα πάνε τα κουτάβια (η κυρα Κούλα που θέλει ίδιο κουτάβι με τον Μπούμπη της και τα υπόλοιπα θα τα δώσει μόνο σε φίλες της...
Οπως τα διαβάζω αυτά... μου γενιέται το εξής ερώτημα:
"Είσαι να βάλουμε τον Κάσπερ με την τσοπάνα, για ένα γρήγορο????"...:cool:
Και θα τα δώσουμε μόνο στις φίλες μας... με το αζημίωτο...;)

• Like
Reactions: sea-mol

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Ανοιξη θα ταν μια χαρα !
Τι καμια δουλιτσα βρε, τον διαβασες τον πινακα? 9-5 στο ροπαλο χαχαχαχα!
Και αν ισχυουν τα όσα ακουω περι γκραντε επιδότήσεων του Αρκτουρου νομίζω οτι θα μπορούσαν να βαλουν και λίγο το χεράκι στην τσεπη αντί να ψαχνουν εθελοντές εργάτες (σόρυ αν στο χαλαω το ρομαντικο της αγαπης για τη φυλη κουλουπου κουλουπου)
Καλα κανουν και ζηταν εθελοντές. Αλλο οι υπαλληλοι άλλο ο κοσμος που ενδιαφερεται να ενημερωθεί και να προσφερει και να ζησει κατι διαφορετικο ταυτοχρονα.
Αυτο μου φαινεται υπερβολή ειναι οτι να ζητάν απο εθελοντές στις διακοπες τους να δουλευουν 8ωρο καθημερινά. Τις μισες ωρες θα ηταν πολυ καλυτερα.

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Ε μα γι αυτο αγανακτώ. Οι εξτρα ωρες ειναι που κανουν τη διαφορά. Ενα τετραωρο θα ηταν οκ αλλα 8 ωρες το θεωρώ υπερβολη, για να μην πω "εκμετάλλευση" και παρεξηγηθώ.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Ε μα γι αυτο αγανακτώ. Οι εξτρα ωρες ειναι που κανουν τη διαφορά. Ενα τετραωρο θα ηταν οκ αλλα 8 ωρες το θεωρώ υπερβολη, για να μην πω "εκμετάλλευση" και παρεξηγηθώ.
ενταξει δεν θα παει και 12 χρονια σκλαβος

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
μην ξεχάσετε tonotil και αντηλιακό :)

ενταξει δεν θα παει και 12 χρονια σκλαβος
ε ναι βρε, δεν ειπαμε οτι θα τραβανε κουπι στη γαλέρα :D

• Like
Reactions: ntoulis

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Θα πάρω αύριο τηλέφωνο να ρωτήσω!

Εμένα προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου που θα απασχολούμαι 8ωρο.
Άλλωστε το θέλω!Δεν θα πάω να κάνω αγγαρίες, θα πάω ως εμπειρία επειδή μου αρέσει ακόμα και αν γυρίζω πτώμα να κοιμάμαι.
Καλό είναι να μην νομίζουμε ότι θα πάμε για διακοπές στα βουνά, Νυμφαίο, εξοχή, βόλτες κτλ ή ότι οι 1-2 βδομάδες που θα μείνει κάποιος εκεί θα είναι μούρλια για...διακοπές και ξεκούραση.
Εκεί θα πάει κάποιος γιατί ενδιαφέρεται για άλλα πράγματα εκτός από την ξεκούραση...
Θα προτιμούσα πιο "φιλτραρισμένους" εθελοντές από τον Αρκτούρο, αλλά θα μου πεις ότι δεν γίνεται αυτό...

skar

Well-Known Member
22 Μαρτίου 2014
81
158
28
Ελλάδα
Θα πάρω αύριο τηλέφωνο να ρωτήσω!

Εμένα προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου που θα απασχολούμαι 8ωρο.
Άλλωστε το θέλω!Δεν θα πάω να κάνω αγγαρίες, θα πάω ως εμπειρία επειδή μου αρέσει ακόμα και αν γυρίζω πτώμα να κοιμάμαι.
Καλό είναι να μην νομίζουμε ότι θα πάμε για διακοπές στα βουνά, Νυμφαίο, εξοχή, βόλτες κτλ ή ότι οι 1-2 βδομάδες που θα μείνει κάποιος εκεί θα είναι μούρλια για...διακοπές και ξεκούραση.
Εκεί θα πάει κάποιος γιατί ενδιαφέρεται για άλλα πράγματα εκτός από την ξεκούραση...
Θα προτιμούσα πιο "φιλτραρισμένους" εθελοντές από τον Αρκτούρο, αλλά θα μου πεις ότι δεν γίνεται αυτό...

κοιταξε @st3li0s ουτε εμας πειραζει που θα απασχολουμαστε 8ωρο. . !! εξαλου συμμετεχουμε με σκοπο να αποκομισουμε νεες εμπειριες και οχι για χαβαλε...νομιζω πως εφοσον καποιος εχει παρει την αποφαση να συμμετεχει αυτοματως σημαινει πως εχει κατανοησει τους ορους και της οδηγιες πολυ καλα(εχει επικοινωνησει και με τους ιδιους....) και σε γενικες γραμμες εχει επιγνωση των πραξεων του...!!!

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Αυτό είναι εθελοντική ημιαπασχοληση.
Και που ειναι το κακο; Ας είναι 6! Τα περισσότερα workshops εκεί είναι περίπου.

Προσωπικά, θα προτιμούσα να έχω άλλες 4 ωρες να κανω βόλτες στο δάσος.

Όπως και να χει, πολύ θα θελα να παω...

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Αυτό είναι εθελοντική ημιαπασχοληση.
η πληρης και μερικη απασχοληση είναι όροι που αφορουν συμβασεις εργασίας δηλ εργασία επι πληρωμη και οχι εθελοντικη απασχόληση.