Καλημερα στο φόρουμ, ειλικρινά έμεινα έκπληκτος από το πόσο ενεργοί είστε και αυτός ήταν ο λόγος που έκανα εγγραφή και ζητώ την βοήθειά σας για ένα σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τον σκύλο "μας" τον Αψού.Είμαστε τετραμελής οικογένεια και από καιρό ζητούσαμε και είχαμε την ανάγκη για απόκτηση ενός σκύλου. Εκτός από εμένα τον πατέρα της οικογένειας, τα υπόλοιπα μέλη δεν είχαν εμπειρίες με σκυλιά. Τα παιδια μου είναι 17 και 12 χρόνων και βεβαίως δεν πειράζουν το ζώο ούτε του "γίνονται" όταν δεν πρέπει.Ο σκυλος τώρα..... Ο Αψού είναι ένας καθαρόαιμος μαλτεζάκος ο οποίος είναι ενήλικος τριών ετών. Τον υιοθετήσαμε απο φιλοζωική (είμαστε το τέταρτο παρακαλώ σπίτι) μιας και ο σκύλος όπως μας είπαν έχει προβλήματα επιθετικότητας και συγκεκριμένα....Το σκυλί υπάρχουν στιγμές που επιτίθεται ΧΩΡΙΣ αιτία σε συγκεκριμένο άτομο στην οικογένεια και αυτή είναι η γυναίκα μου. Μέσα στις 15 ημέρες που τον έχουμε έχει επιτεθεί τρεις φορές σε στιγμές ανύποπτες και τις περιγράφω. Δύο φορές ενώ κάθεται ο σκυλος διπλα μου ή διπλα στον γιο μου και η γυναίκα μου πέρασε απο μπροστά του σε απόσταση περίπου ενός μετρου και άλλη μία φορά (το περίεργο), η γυναίκα μου καθόταν σταυροπόδι στον καναπέ, πέρασε ο σκυλος μπροστά της και επιτέθηκε στο πόδι της.Απο ότι μας έχουν ενημερώσει απο την φιλοζωικη, το σκυλι έχει πέσει θύμα κακοποίησης. Σε τηλεφωνική επικοινωνια με την κοπέλα που τον ειχε πριν σπιτι της για δέκα περίπου μήνες, μας είπε πως αναγκάστηκε να τον δώσει μιας και έπεσε και αυτη θύμα επίθεσης του, ειδικά όταν ηταν σπιτι ο αρραβωνιαστικός της. Σε εμένα και στα παιδια μου (αγόρι-κορίτσι) το μόνο που έχει κάνει είναι προειδοποιητική γρυλίσματα όταν τον ενοχλεί κάτι ή όταν θέλει αγκαλιά ή λιχουδιές την ώρα που τρώμε.Ο σκυλος προτού μας δοθεί στειρώθηκε (εδώ και 15 μέρες περίπου).Φωνάξαμε εκπαιδεύτρια που συστήθηκε απο την φιλοζωική της Πάτρας η οποία ηταν της σχολής αυτό που λεμε εκπαίδευση με δωροδοκία. Μέσα στην εβδομάδα που ξεκινήσαμε την εκπαίδευση (πρώτο μάθημα) και στο οποίο έπρεπε να τον αγνοούμε τον σκύλο όταν ζητούσε κάτι με γρυλίσματα , και να τον επιβραβεύουμε με χάδι ή λιχουδιές όταν εκτελούσε εντολή (κάτσε και δώσε το πόδι σου) ενω στην αρχή έδειξε ότι πάει να γίνει "δουλειά", ξαφνικά την Τρίτη ημέρα το σκυλί αντέδρασε με το δάγκωμα που περιέγραψα ποιο πάνω, άμεσα έκανε κακά του "νερό" και μετά από λίγη ώρα γρύλιζε ακόμα και την ώρα που προσπάθησα να τον βγάλω βόλτα.....Αντίθετα, τα πρωινά για παράδειγμα που ξυπνάμε, ο σκύλος πέφτει μέχρι και ανάποδα (ενεργή υποταγή) για να τον χαιδέψουμε, στο μπανιο που τον κανω κάθεται κυριολεκτικά "κύριος", μας ειδοποιεί όταν θέλει τουαλέτα, δεν κάνει ζημιές, δεν πηδάει επάνω στους καναπέδες.Στο σπιτι υπάρχει πλέον έντονος ο προβληματισμός, ο φόβος και η επιφύλαξη αλλά συγχρόνως θέλουμε να τον κρατήσουμε γιατι τον έχουμε αγαπήσει...Άλλοι μου πρότειναν νέο εκπαιδευτή (ποιόν όμως, πότε, που, πόσα
άλλοι μου πρότειναν να τον απομονώνω δεμένο στο λουρί του όταν παραφέρεται, άλλοι να δοκιμάσω ηλεκτρικό κολλάρο για όταν επιτεθεί..... Τι να κανω; Ο σκύλος γνωρίζω πολύ καλά πως αν επιστραφεί στη φιλοζωική μάλλον θα οδηγηθεί σε ευθανασία πράγμα που με στεναχωρεί πάρα πολύ όμως δεν γίνεται να βάλω συγχρόνως σε κίνδυνο την οικογένεια μου και τα παιδιά μου.Είμαστε στην Πάτρα. με αγωνία περιμένω την συμβουλη σας ή ότι άλλο εσείς κρίνεται απαραίτητο....Φιλικά Δημήτρης
Last edited: