Ο Ζαντός, το Ροτβάιλερ!


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
όχι να χαλάσει τα τσοπάνια.
να χαλάσει τα πρόβατα που θα αρχίσουν να τρέχουν, πράγμα που θα μπερδέψει τα τσοπάνια
Ναι, αυτο ειναι ευκολο, αν και εχει στρωσει πολυ η κατασταση τωρα που τον παιρνω μαζι μου στη βοσκη, συνηθισε και αυτος και τα προβατα και τα τσοπανια. Εχουμε ακομα λιγο δρομο βεβαια αλλα καμια σχεση με πριν

Για να αναγραφουν οι εξετασεις ισχιων-αγκωνων-ματιων,κτλ,χρειαζεται να γινουν σε επισημα εργαστηρια και να δηλωθουν στον ΚΟΕ ωστε να περαστουν στο πεντιγκρι ; Υπαρχει περιορισμος στο ποιες εξετασεις θα αναγραφονται στο πεντιγκρι ; Δηλαδη,συνηθως αναγραφονται μονο δυσπλασιας π.χ. ή αναλογα με την φυλη μπορει να υπαρχουν και αλλες ; Αν γινουν οι εξετασεις μετα την εκδοση του πεντιγκρι,τι γινεται σε αυτην την περιπτωση ; Αν ο @zenio κανει εξετασεις στο σκυλι του,ο μονος τοπος που θα αναγραφονται αυτες ειναι στο πεντιγκρι των παιδιων του Ζαντου ;

Sorry για το off-topic,πηρα αφορμη απο την φωτογραφια :p
Καθολου οφ τοπικ
Οι εξετασεις για δυσπλασιες σιγουρα γινονται μετα την εκδοση του πεντιγκρι αλλα οντως ουτε εγω ειμαι σιγουρος πως φαινονται στο πεντιγκρι ή αν ειναι ξεχωριστο χαρτι. Πχ εγω θα μπορουσα να κανω εξεταση JLPP ως τωρα, θα εμπαινε στο πεντιγκρι; Ενα παραδειγμα επισημων εξετασεων ειναι αυτο

20708443_746239728892581_8833792706238044269_n.jpg
Υ.Γ. @zenio δεν είναι αργά να σταματήσεις να τον λες Ζαντό και να υιοθετήσεις το πεντιγκράτο Γκόντζο !!
Ή Κώτσο, Γκόρτσο κ.λ.π. !
Ουτε καν! Μην ξεχνας οτι το ονομα το επελεξε ο ιδιος ο σκυλος και οχι εγω! Να του χαλασω χατηρι;
Απο εκει κ περα...

Τωρα, στα περι πεντιγκρι, το μονο που εχω να σχολιασω ειναι οτι αν εχω καταλαβει καλα ο εκτροφεας παταει περισσοτερο στον Rick von Burgthann παρα στο Mambo πχ, κατα τα αλλα μια χαρα τα λετε :)
 


gki

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
65
78
θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ο rick ήτανε μια θρησκεία,ανάμεσα σε όλες τις άλλες, και ο mambo μια αίρεση της,που με την πάροδο του χρόνου επισκίασε το προπατορικό αμάρτημα της φυλής, προσηλυτίζοντας όλο και πιο μεγάλες μάζες..με τρόπο αρνητικό,τις πιο πολλές φορες αλλα k σε βάθος χρόνου, για την φυλή(όχι ως παρουσία αλλα ως πλεονασμός αυτής),ξεφεύγοντας λίγο από την έννοια,το νόημα k την ουσία της φυλής. ο mambo είναι γιος του rick.

άλλος θα έλεγε ότι ο mambo είναι το αλάτι..που δίνει απλά γεύση στο μάτι k κατεπέκταση στους γευστικούς κάλυκες του μυαλού σου,καθώς νιώθεις k έχεις ένα rottweiler μπροστά ,ακούς τα συναισθήματα που σου γεννα..k σύγχρονος το συγκρίνεις με το πρότυπο.κάπου εκεί μπαίνει και το υποκειμενικό γούστο..k άλλος το τρώει αλατισμένο,άλλος ανάλατο,άλλος το τρώει λύσσα.. συνήθως k μάλλον ο κανόνας,είναι η υπερβολή το πρόβλημα k όχι καθαυτού i ουσία.περί ορέξεως κολοκυθόπιτα ,απλά κάποια πολύ γενικά σχόλια πάνω στις διαφορετικές γνώμες περί κλειστού η ανοικτού .
k κάπως έτσι,η πολιτική κουζίνα,με όλο auto που αντιπροσωπεύει και κουβαλά μαζί της,έμεινε αναλλοίωτη στον χρόνο,με προσοχή,με σεβασμό..πατώντας πάνω στην γνώση k σεβόμενη όσο τον εαυτό της ,τόσο και το κοινό της..παραμένει αναλλοίωτη,κλασσική κουζίνα που πάντα θα μας ταξιδεύει .είναι η ισορροπία η αιτια και οι μνήμες από το αληθινό,το γνήσιο,auto που γνωρίσαμε k είχαμε την τύχη να ζήσουμε αυτούσιο και ανόθευτο.
οποτε ψάχνεις την φιλοσοφία στο pedigree,τι θέλει να πει ο poihths.ti βάζει,πως το βάζει,με τι το παντρεύει κτλ κτλ.
 








Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Εχεις δει ολοσωμη στολη εκπαιδευτη? Ε αυτη ειναι ολοσωμη στολη κτηνοτροφου :p
χα0χα0χα0χα0χα0χα0 , ωραιος ! μια χαρα μεγαλωνει ο μπεμπης. Με τους ξενους πως τα παει?
 


Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Ακου φιλε , εβλεπα τις φωτογραφιες του ζαντο , βλεπω τη δικια μου σοβαρευει , ανεβαινει στα ποδια μου και αρχησε να γρυλιζει στη φωτο του ζαντο

χα0χα0χα0χα0χα0αχ0χα0χα0χα0χα0χα0
 




zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
Οντως λοιπον ο μπουφος σημερα γινεται ενος ετους. :D

Εχω πολυ καιρο να γραψω και δεν ξερω απο που να αρχισω. Μαλλον θα το παω αναποδα χρονικα.

Το Ζαντο λοιπον εχει ακρωμιο 67 εκατοστα αλλα μαλλον μετρημενο λιγο λαθος, οποτε θα πω 65-66 και την προηγουμενη εβδομαδα ηταν 48 κιλα. Ετρωγε 800-1000 γρ ξηρα την ημερα και του το κατεβασα γιατι συμφωνα με τον εκπαιδευτη ηταν βαρυς. Οντως ο σκυλος αλλαξε αρκετα τις τελευταιες μερες που τον συμαζεψα λιγο.

Αιματολογικες και βιοχημικες μια χαρα, ολα μεσα στα ορια. Οι αιματολογικες εγιναν για να δω που ειμαστε γιατι απο την επομενη εβδομαδα γυρναμε σε ωμο.

Απο εκει κ περα το Ζαντο ειναι πραγματικα το ιδιο χαζοκουταβο που ηταν και το καλοκαιρι ξερω γω. Εχει ωριμασει ελαχιστα, κατουραει στα δικα του μερη καθιστος και στα ξενα μερη ορθιος :cautious:

Ενα περιστατικο που μου εκανε εντυπωση (και το μοναδικο ισως "σοβαρο" ως ενδειξη οτι μεγαλωσε) ενα πρωινο καποιος πουλουσε ημερολογια και φωναξε την κοπελα μου στην αυλοπορτα, η κοπελα μου πηγε εκει και το Ζαντο μπηκε αναμεσα τους, μεσα απο την αυλοπορτα, εκατσε μπροστα της εχοντας πλατη σε αυτην και προσωπο σε αυτον χωρις να κανει κατι αλλο.

Συμφωνα με τον εκτροφεα "να παρακαλας να ωριμασει το δυνατον πιο αργα" και "μπορει να ωριμασε 2 χρονων, μπορει να γινει και καποιο σκηνικο που θα τον ξυπνησει αποτομα και καλυτερα να το αποφυγεις"

Τον Οκτωβριο εγινε επισης ενα σκηνικο, ημασταν στη βοσκη και βλεπω οτι κατι εχει στο στομα του. Ηταν οι μερες που μαθαιναμε το "αστο", του λεω να το αφησει, το αφηνει, και τελικα ηταν δολωμα για τη λυσσα!!! Αυτα που ριχνουν για τις αλεπουδες!!! Τα χρειαστηκα, πηρα τηλεφωνο τον κτηνιατρο, μου εδωσε οδηγιες και τετοια πραγματα.

Ως προς το θεμα της εκπαιδευσης εξακολουθουμε και το παμε χαλαρα, ακουει τα κατσε ξαπλα διπλα ποδια (αναμεσα στα ποδια μου) μεσα (για το αυτοκινητο) αστο ελα παμε μη οχι, οχι ολα το ιδιο καλα, και γενικα ενω μου αρεσει που το παμε χαλαρα και δεν υπαρχει ουσιαστικα καποιο προβλημα "επικοινωνιας", νομιζω οτι πρεπει να γινουν λιγο πιο εντατικα τα μαθηματα και η δουλεια, να πουμε δλδ οτι τελειωσαμε, αν και νιωθω οτι αυτο το πραγμα δεν τελειωνει ακριβως.

Δεν ξερω τι αλλο να γραψω, οτι θελετε ρωτατε :)
 






d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.286
Guadalajara, Jalisco
Αν και δεν έχω διαβάσει όλο το θεμα, είναι ωραίο σκυλί το Ζαντο και έχει ωραίοι κεφάλι σκύλου και όχι σαν να έφαγε μετωπική με τον τραγο του κοπαδιού

Να τον χαίρεσαι!
 


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
Να τα χιλιασει ο κεφαλας!

Καλε Κύριε,καμιά φωτο κ για μας τα απροστατευτα ορφανά δεν εχει?δώστε καλε κύριε!

ΥΓ:πιο πολυ εγραφες πριν τον παρεις παρα αφού...:p
Περα απο το οτι δεν καθεται ησυχος να βγει μια ακουνιτη, ειναι και το κινητο που αν δεν εχει φως στουντιο δεν το ψηνει...

Κατα βαση δεν γραφω λογω χρονου μωρε αλλα εδω γυρω ειμαι :)
Αν και δεν έχω διαβάσει όλο το θεμα, είναι ωραίο σκυλί το Ζαντο και έχει ωραίοι κεφάλι σκύλου και όχι σαν να έφαγε μετωπική με τον τραγο του κοπαδιού

Να τον χαίρεσαι!
Το θεμα της μουσουδας ηταν πολυ σημαντικο για μενα. Το Ζαντο σε καμια περιπτωση δεν εχει παγκομουτρα αλλα απο την αλλη αν με ρωτας επαιρνε να ειναι και 2 μοιρες πιο κατω ξερωγω. Νομιζω το εχω ξαναπει, αν το παμε αυστηρα μορφολογικα νομιζω οτι εχει σχετικα ανοιχτοχρωμα ματια. Ο εκτροφεας λεει να ειναι σε αρμονια με το χρωμα απο τα πυρηνα. Οκ, οπως κ να εχει δεν με ενοχλει κατι, οπτικα ειναι κομπλε, μεγαλοσωμος θα γινει που το ηθελα.


Απο εκει κ περα αν και κολαω στο να τα πω αναλυτικα, ετσι πολυ λακωνικα να πω οτι μεχρι τωρα ο σκυλος εχει δειξει να μη φοβαται κ πολυ, ειτε αλλα σκυλια ειτε ανθρωπους ειτε καταστασεις που ειναι εν δυναμει στρεσογονες (αν ειναι δοκιμος ο ορος).
Απλα ειναι νωρις κ δε θελω να λεω λογια
 
  • Like
Reactions: mareco


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
Παιδες...προβληματακι!

Ο μπουφος κουτσαινει. 99% φταινει τα πελματα του, παραθετω και φωτογραφιες. Το χειμωνα παλι ειχαν σκασει τα πελματα και εκανε λιγο μερικα χαζα αλλα οχι για πανω απο 2 μερες, του εβαλα βαζελινη οπως μου ειπαν εκτροφεας και κτηνιατρος και περασε οντως

Χθες ηταν παλι στην ιδια φαση με το χειμωνα, φαινοταν οτι τον ενοχλουσε απλα. Σημερα ειναι χαλια και απο διαθεση. Χαδι και αγιος ο θεος. Το παταει με το ζορι και φαινεται πολυ εντονα η ενοχληση του. Τον ψηλαφησα, ή καλυτερα να πω, τον ψαχουλεψα, ολο το ποδι απο πανω ως κατω, εκανα ολες τις φυσιολογικες κινησεις και μη στις κλειδωσεις και γενικα, καμια αντιδραση. Του πατησα τα πελματα, επισης καμια αντιδραση.

Μιλησα με τον κτηνιατρο, με ρωτησε αν βγαινει πυον, καμια σχεση, γιατι σκεφτηκε για αντιβιωση, μου λεει βαλε βαζελινη ή ακομα καλυτερα σπαθολαδο. Αυριο θα εχω σπαθολαδο, του εβαλα βαζελινη.

Τον ειχα και παραμελημενο αυτο τον καιρο λογω δουλειας...
Το 1% ειναι που με αγχωνει περισσοτερο βεβαια...

Βαζω τις φωτογραφιες μηπως δειτε κατι αλλο ξερωγω ή οτιδηποτε


DSCN0167.JPG DSCN0168.JPG DSCN0169.JPG
 


Konmac

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2017
150
150
58
Δοκίμασε μια κρέμα με ουρια. Είναι πιο αποτελεσματική από την βαζελίνη.
Μπορεί να μην την ξέρει ο κτηνιατρος σου αλλά την ξέρει σίγουρα ο φαρμακοποιός σου.
Μαλακώνει άμεσα το δέρμα και ενισχύει την ικανότητά του να δεσμεύει υγρασία απαλύνοντας το ξηρό δέρμα .
 








zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
Δεν μοιάζει να έχει κάτι. Κουτσαινει μέρες;
Οι φωτογραφιες ειναι αφου εχει μπει η βαζελινη, οποτε εχουν σχετικα μαλακωσει. Σημερα κουτσαινει μονο
Ξηροδερμια ειναι .
Αρχίζει από την έσω στιβάδα.
Αντιμετώπιση της ξηρότητας του δέρματος με ουρία - Hansaplast
https://www.hansaplast.gr › relief-and-care
https://www.eubos.gr/products/urea.html
Θα την παρω αυριο αν οντως κανει τοση δουλεια
Κουτσαίνει και στα πλακάκια?
Ο σκυλος ζει εκτος σπιτιου, σε φαση δεν "ξερει" να περπαταει σε πλακακι, να ανεβαινει σκαλες και τετοια. Στο διαδρομο που εχει η αυλη που ειναι τσιμεντενιος το ιδιο αντιδραει. Πως μπορει να επηρεαζεται απο το πλακακι το πως παταει ομως;
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Δεν μοιάζει να έχει κάτι. Κουτσαινει μέρες;
Και μένα μια χαρά μου φαίνεται η πατούσα. Βρε μήπως έχει χτυπήσει το πόδι; καμία θλάση;
Ο δικός μου όταν ήταν μικρός τις πρώτες φορές που τον πήγα στα χιόνια, σκαγανε οι πατούσες του. Έβλεπα το αίμα πάνω στο χιόνι και οι πατούσες του μετά ήταν όπως της φωτογραφίας. Πότε όμως δεν κουτσαινε η έδειχνε δυσφορία όπως το περιγράφεις. Τσέκαρες μην έχει κάτι άλλο;
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.810
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf