Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΑ PITBULL


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
Συγγνώμη, γουστάρεις το ζώο σου να σκοτώνει άλλα ζώα?
εσυ απο ΟΛΑ αυτα που ειπε αυτο καταλαβες? ρε παιδια ας δουμε λιγο το θεμα καλιτερα....
 


Marin

Well-Known Member
1 Απριλίου 2007
124
22
Athen
denis said:
Η έλλειψη σεβασμού στην FCI και η παραπληροφόρηση, καθώς και η υποκρισία των ιδιοκτητών τους. Δεν θα ήθελες να υπάρχουν 5.000 καθαρόαιμα Αm.Staff και ο κόσμος να ήξερε τι εστί αυτό το σκυλί και να ήταν σκυλί για όλους, από οικογένειες μέχρι κυνομαχίες, έστω?

Έλλειψη σεβασμού στην FCI και μπούρδες...

Ή γράφεις χωρίς να σκεφτείς ή σκέφτεσαι αφού γράψεις. Δε μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να υπάρχει άνθρωπος που να γράφει με τόσο πάθος για την επιθετικότητα των σκύλων προς ανθρώπους και ζώα και το μόνο που τον ενδιαφέρει να είναι η FCI!!

Χίλιες φορές τα "ημίαιμα" πιτμπουλ με τους καλούς ιδιοκτήτες, παρά τα καθαρόαιμα ροτβάιλερ με τους ανευ εγκεφάλου ιδιοκτήτες που προωθούν τέτοιες ιδέες.

Φιλικά και με σεβασμό (στη ζωή)

Μαρίνα
 


konstantina

Active Member
21 Απριλίου 2007
37
0
denis :D
θα με συγχωρέσεις που δεν θα μπώ στη διαδικασία να κάνω συζήτηση πλέον μαζί σου :lol:
ρε συ...γελάω ακόμη, δεν μπορώ λέμε άλλο όταν διαβάζω post δικό σου θέλω να κάνω σε κάθε σου φράση quote...πολυ κουραστικό ρε συ...

πωωωωω μιλάμε ότι δεν συννεούμαστε καθόλου...και φαντάζομαι ούτε και οι φίλοι σου :? :shock:

ασε δε που τα quote που έκανες τα έφερες στα μέτρα σου ... :wink:
αυτό και εάν θέλει τεχνική ... :shock:

άσχετα με αυτά που έγραψα εγώ ...συνέχισε να γράφεις εσύ ...και εγώ μην ανησυχείς θα σε παρακολουθώ ...όπως κάθε ιδιάζουσα περίπτωση... :wink:
 




denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Συγγνώμη, γουστάρεις το ζώο σου να σκοτώνει άλλα ζώα? Καλά κατάλαβα?
Είπα ότι καταλαβαίνω αυτόν που γουστάρει το ότι ΜΠΟΡΕΙ το σκυλί του να σκοτώσει άλλα ζώα και τον προκαλώ να το παραδεχτεί. Δεν είπα ότι γουστάρω να το κάνω αυτό. Η δύναμη και η μαχητικότητα είναι πόλος έλξης για πολλούς, και για μένα. Εγώ προτιμώ τα κυναθλήματα που βασίζονται στο ότι ο σκύλος μου επιτίθεται σε άνθρωπο, που αν το καλοσκεφτείς είναι χειρότερο. Διάβασε όλα τα post και θα το καταλάβεις, εκεί κόλλησες?

FCI, AKC, APBT όλα ζώα είναι, αυτή η μούρη του άρεσε.
Αυτό δεν είναι υπεύθυνη κυνοφιλία και συμβάλλει και αυτό στο πρόβλημα των αδέσποτων.
 


Marin

Well-Known Member
1 Απριλίου 2007
124
22
Athen
συνέχισε να γράφεις εσύ ...και εγώ μην ανησυχείς θα σε παρακολουθώ ...όπως κάθε ιδιάζουσα περίπτωση...

Κλεμμένο, αλλά εντός θέματος.
 


konstantina

Active Member
21 Απριλίου 2007
37
0
κοίτα να δείς που άρχισα να το απολαμβάνω το όλο το σκηνικό... :shock:

και κάτι για να χαλαρώσουμε... :)

FCI ψηλα τα χερια!!!you have the right to remain silent anything you say 8)


ερώτημα: off topic or not? :?:
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Κι εγώ βαριέμαι να κάνω Quote αλλά το κάνω.
Σ'αυτήν την περίπτωση όμως όχι.

Konstantina δεν συννενοούμαστε γιατί ονομάζεις τα σκυλιά σου Πιτμπουλ.
Γιατί δεν αναγνωρίζεις την αξία της εκτροφής, της οργανωμένης κυνοφιλίας και της επιλεκτικής αναπαραγωγής. Γιατί ενώ διαμαρτύρεσαι για την κακοήθεια που αντιμετωπίζεις στον δρόμο από ανίδεους, είσαι επιθετική απέναντι σε κάποιον που συζητάς έστω διαφωνόντας για σκύλους, και δη λάτρη της φυλής σου. Και γιατί δεν ξέρεις να συζητάς, λέγοντας πωωω εσύ και οι φίλοι σου είστε απαράδεκτοι κλπ....

Marin δε σε χαρακτήρισα και δεν έχω χαρακτηρίσει ποτέ κανέναν έτσι απερίσκεπτα χωρίς να τον ξέρω, η λέξη δε ανεγκέφαλος δεν νομίζω ότι με χαρακτηρίζει. Εμείς δεν συννενοούμαστε γιατί είσαι αλλού, τομέα στον οποίο έχω απόψεις αλλά δεν θα τις υπερασπιστώ ποτέ με τον τρόπο σου, ενώ εσύ το κάνεις σε τομέα που δε γνωρίζεις καθόλου, κακώς γιατί συνδέονται.

Carlos μπήκες στο site λέγοντας ''είδατε που δαγκώνουν παιδάκια και τα ντόπερμαν??? Ε? Επικριτές των πιτμπουλ???'' και μετά μας έδειξες βίντεο με σκυλιά να βασανίζονται και να κηνυγούν ζωντανό θήραμα, λέγοντας '' ο λόγος που διάλεξα πιτμπουλ'' και ''μόλις είδα αυτά τα βίντεο κατάλαβα τι είναι'' και εγώ σε αντιμετώπισα σοβαρά. Είσαι θύμα της παραπληροφόρησης και άσχετος με αυτά που συζητάμε, αφού διαλέγεις φυλή από το UTUBE και μάλιστα χωρίς να καταλαβαίνεις τί είναι αυτό που βλέπεις.

gevkarinian οι υπέυθυνοι ιδιοκτήτες δεν είναι στα λόγια αλλά στις πράξεις. Δεν είπα οτι το ροτβαιλερ είναι χειρότερα? δες την ''επίθεση σκύλου σε άνθρωπο'' Επίσης δεν λέω να μπλέκει το Πιτμπουλ με κατηγορίες, αλλά στο Πιτμπουλ να ξεσπάνε οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες και μελλοντικοί, τους οποίους δεν έχετε πει πώς θα συγκεντρώσετε και ενημερώσετε χωρίς να υφίσταται φυλή και γενεαλόγιο, για να πούμε και για πράξεις. Τώρα σχετικά με τα χαρτιά και τις γενεές είμαστε μίλια μακριά. Η διαφορά είναι οτι εγώ ξέρω και τις 2 πλευρές και δεν κατακρίνω απόλυτα ούτε συμφωνώ με την άλλη απόλυτα. Τα ''εσείς'' και εγώ τα λές πολύ εύκολα, γι'αυτό ρώτησα και τον Ταttooman μήπως γουστάρετε και λίγο περιθωριοποίηση.

Τέλος από την ιδιάζουσα περίπτωση, ευγενικοί συνομιλητές μου.
 


Marin

Well-Known Member
1 Απριλίου 2007
124
22
Athen
Κάνεις λάθος και νομίζεις ότι δεν έχω γνώσεις στον "τομέα σου". Απλά δε θέλω να ασχοληθώ, αλλά όσοι με γνωρίζουν ξέρουν καλά τι εννοώ.

Είμαι υπέρ της υπεύθυνης εκτροφής και έχω φίλους εκτροφείς. Είμαι κατά της ανεύθυνης εκτροφής και κατά της εκτροφής ημίαιμων, όμως αυτό που δε συμφωνώ είναι οι απόψεις με τις οποίες υποστηρίζεις την επιθετική σου στάση προς αυτούς που αγαπούν τη συγκεκριμένη φυλή.

Όσο για τον τομέα τον οποίο χαρακτηρίζεις "μου", έχω να πω πως δε το κάνω σαν επάγγελμα...

Μαρίνα
 


Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
denis said:
επίσης δεν νομίζω να παρέθεσες βίντεο με σκύλους της ράτσας σου να κυνηγούν ζωντανή κότα κάνοντας έλξη βάρους. (δεν κατηγορώ το σκύλο, την κότα θα την κηνυγούσε και ένα Γιορκσαιρ σέρνοντας, κατηγορώ την νοοτροπία των ιδιοκτητών τους
)

Εχω πει 10 φορές που είναι αυτό το βίντεο, αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
To ειδα το βιντεο,ειναι ενα ειδος εκπαιδευσης που δεν θα εκανα ποτε στο σκυλι μου γιατι θεωρω οτι βασανιζετε η κοτα,το ιδιο ακριβως οπως και το ορτυκι οταν μαθαινουν τα πουλοσκυλα να κυνηγουν εδω και εκατονταδες χρονια,το ιδιο ακριβως οπως και τον λαγο οταν εκπαιδευαν τα greyhund πριν το αντικαταστισουν με σακκουλα,ποια η διαφορα εδω?



Εγώ πάντως δεν κάνω κανένα τέτοιο σχόλιο, ούτε για τα ΑPBT, πόσο μάλλον για τα δικά σου. Το πρόβλημά μου είναι το ίδιο με πριν:
Η έλλειψη σεβασμού στην FCI και η παραπληροφόρηση, καθώς και η υποκρισία των ιδιοκτητών τους. Δεν θα ήθελες να υπάρχουν 5.000 καθαρόαιμα Αm.Staff και ο κόσμος να ήξερε τι εστί αυτό το σκυλί και να ήταν σκυλί για όλους, από οικογένειες μέχρι κυνομαχίες, έστω? Εγώ θα ήθελα, αλλά δε γίνεται γιατί παιδάκια παραμυθιάζονται με βίντεο από ημίαιμα και μη Pitbullοειδή που κρεμιούνται από λάστιχα και τραβάνε βάρη και παίρνουνε σκυλάκια ''red nose'' και ''μάχιμα'' από την Χ.Ε.
ΟΧΙ γιατι να υπάρχουν 5.000 καθαρόαιμα Αm.Staff και ο κόσμος να ήξερε τι εστί αυτό το σκυλί και να ήταν σκυλί για όλους, από οικογένειες μέχρι κυνομαχίες? :shock: :shock:
Δηλαδη εννοεις οτι αν το σκυλι ηταν αναγνωρισμενο και οχι ημιαιμο θα ειχε καμμια διαφορα αφου θα επαιρνε μερος σε κυνομαχιες?
Το προβλημα δηλαδη ειναι οτι "παιδακια"αγοραζουν ημιαιμα αντι για καθαροαιμα αναγνωρισμενα απο την FCI και τους κανουν αυτου του ειδους την εκπαιδευση?
 


S

SwkDoG

Guest
Βρε 'σείς εδώ?!...Ακόμα "κυνομαχείτε"?!!... :lol:

Εγώ αφού τα βρήκα με την konstantina που ειναι και Σαλλλονικιά και κερνάει κιόλλλα...ηρέμησα!... :mrgreen: :p :mrgreen:

Θα κάνω μια "συγκεντρωτική" όμως των ερωτημάτων που έχουν τεθεί μπάς και βοηθήσω... :lol:

SwkDoG

Έχουν τα Πιτ-Μπουλς γεννετική προδιάθεση για επιθετικότητα σε άλλα ζώα?...
Πως είναι ως προς τον άνθρωπο?...
Μπορεί να "εξαφανισθεί" η όποια γεννετική προδιάθεση με επιλεκτική αναπαραγωγή και αυτό θα είναι καλό για την φυλή?...
..................................................

oscar

...θελω να πιστευω ομως πως οι "δυσκολοι καιροι" για την φυλη εχουν περασει...(εχουν?)…μιας και σημερα εν ετοι 2007 το πιτμπουλ δεν αποτελει σκυλο lifestyle οπως συνεβαινε την δεκαετια του 90..Θα μου πεις τωρα πως το λες αυτό οταν τρεχουν δυο φορουμ ταυτοχρονα ..ελα ντε?!...
Δηλαδή έχουν περάσει οι δύσκολοι καιροί?...Είναι τα Πίτ-Μπουλ σκυλί ενός συγκεκριμένου lifestyle?...

......................................................


oscar

...μεγαλο ρολο θα παιξει η εκπαιδευση/κοινωνικοποιηση και η εκτροφη (ποια εκτροφη θα μου πεις??!!...).
Δηλαδή ποιός ο προσανατολισμός της εκτροφής των Πίτ-Μπουλ σήμερα?...

..........................................................................

oscar SwkDoG

...Τι σημαίνει gameness?!...
................................................................

SwkDoG

Α!...Στο μόνο που έχω κάτι να συμπληρώσω (όχι να διαφωνήσω) είναι ότι κυνομαχίες γίνοντε ΚΑΙ σήμερα και μάλιστα σε εντατικότερο ρυθμό και μεγαλύτερο αριθμό από ότι το Μεσαίωνα.
Σε παγκόσμιο και ελληνικό επίπεδο...
Και το "παραφράζω" σε ερώτηση...Γίνοντε κυνομαχίες σήμερα?...Είναι αρκετές (παγκοσμίος και ενχώρια) ώστε να κρατούν υψηλό αγοραστικό ενδιαφέρον για "μάχιμα" της φυλής?...Διατηρούντε-εκτρέφοντε και εκτιμούντε οι "μάχιμες" γραμμές αίματος?...

........................................................

Savra

...και να ξεκαθαριστουν καποια πραγματα,ποιος περιμενετε να το κανει?
Δηλαδή αν πρώτοι εσείς που αγαπάτε τόσο αυτά τα σκυλιά δεν "βάλετε το μαχαίρι στο κόκκαλο" σε όλα τα επίπεδα και δεν έχετε απαντήσεις για τέτοιου είδους ερωτήματα,ποιός περιμένετε να το κάνει?!...

Αν σε παρερμήνευσα Savra ζητώ συγνώμη και πες μου να επανορθώσω... 8-[

...............................................................

Υπήρχαν και άλλα ερωτήματα στις προηγούμενες δημοσιεύσεις αλλά ήταν σε πιο "προσωπικό" επίπεδο για αυτό δεν τα συμπεριέλαβα...
 


Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
SwkDoG said:
Savra

...και να ξεκαθαριστουν καποια πραγματα,ποιος περιμενετε να το κανει?
Δηλαδή αν πρώτοι εσείς που αγαπάτε τόσο αυτά τα σκυλιά δεν "βάλετε το μαχαίρι στο κόκκαλο" σε όλα τα επίπεδα και δεν έχετε απαντήσεις για τέτοιου είδους ερωτήματα,ποιός περιμένετε να το κάνει?!...

Αν σε παρερμήνευσα Savra ζητώ συγνώμη και πες μου να επανορθώσω... 8-[

...
Aκριβως αυτο ηθελα να πω,δεν με παρερμηνευσες καθολου!
 


Δημήτρης Α.

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2006
210
2
Pireaus
www.freewebs.com
Λοιπόν ξεκινάω να απαντάω σε ερωτήσεις που τέθηκαν ξεκινώντας από αυτές που μπορούν να αναχθούν σε προσωπικό επίπεδο και συνεχίζω με τις γενικότερου περιεχομένου.

Λοιπόν όσον αφορά την πρόκληση στο να παραδεχτώ ότι μου αρέσει το σκυλί μου να δαγκώνει ανθρώπους, ζώα, αυτοκίνητα κλπ. λυπάμαι αλλά δεν θα σου κάνω τη χάρη φίλε μου. Γουστάρω πολύ που στη βόλτα η μικρή μου(3 ετών) πιτμπουλίτσα όταν δει κάναν κοπριτάκο ή κανέναν κονιόρδο με χαρτιά FCI, με άγριες διαθέσεις έρχεται και κάθεται πίσω μου και αφήνει εμένα να καθαρίσω....Η μεγάλη απλά τους αγνοεί σα να μην υπάρχουν. Για ανθρώπους φυσικά ούτε λόγος επιθετικότητας...κατουριόνται απ'τη χαρά τους με το πρώτο γλυκόλογο!!! Αυτή τη συμπεριφορά μου αρέσει να έχουν τα σκυλιά μου.
Τώρα όσον αφορά την περιθωριοποίηση...τι να σου πω....αν το διαφορετικό, το ανατρεπτικό, το ανένταχτο το θεωρείς περιθωριακό τότε αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα αλλά δικό σου.
Αυτό που μου αρέσει σίγουρα να κάνω μέσω των σκυλιών μου είναι να δείχνω ότι "τα φαινόμενα απατούν" και ηδονίζομαι πραγματικά όταν κάνω μερικούς στενόμυαλους, κολλημένους τύπους να νιώθουν ηλίθιοι...ναι λοιπόν...οι τύποι με τα tattoo, τη μοϊκάνα και τις τεράστιες τρύπες στ' αφτιά δεν είναι απαραίτητα πολεμοχαρείς και είναι πολύ πιο πιθανό να είναι ποιοτικότεροι άνθρωποι από εμένα με το κουστουμάκι και τη γραβάτα, που προέρχομαι από καλή οικογένεια, με διπλώματα και παπλώματα(η παρομοίωση ισχύει και για τα σκυλάκια μου).
Περιθωριακός λοιπόν ίσως και να'μαι καθώς αυτό είναι υποκειμενικό αλλά είναι κάτι που προσωπικά δεν θεωρώ ελάττωμα αλλά προτέρημα...


Πάμε τώρα στις γενικές ερωτήσεις που αφορούν τη φυλή και προέρχονται από εμπειρία, παρατήρηση και προσωπική κρίση πάνω στη ράτσα με παρελθόν μαζί μ'αυτούς τους μοναδικούς "μη αναγνωρισμένους" σκύλους, 15 σχεδόν ετών


Έχουν τα Πιτ-Μπουλς γεννετική προδιάθεση για επιθετικότητα σε άλλα ζώα?...
Απάντηση:
Ναι όταν προέρχονται από εκτροφή προσανατολισμένη για κυνομαχίες
Ουσιαστικά η προσωπικότητα ενός σκύλου και τα επιθυμητά χαρακτηριστικά συμπεριφοράς του ελέγχονται ως ένα βαθμό από την εκτροφή του, το υπόλοιπο εξαρτάται από την ανατροφή του ζώου.

Πως είναι ως προς τον άνθρωπο?...
Απάντηση:
Με μία λέξη....ΤΕΛΕΙΑ είναι το τέλειο σκυλί συντροφιάς που προσαρμόζεται σε οτιδήποτε συνθήκες του ζητηθεί από τον ιδιοκτήτη του.

Μπορεί να "εξαφανισθεί" η όποια γεννετική προδιάθεση με επιλεκτική αναπαραγωγή και αυτό θα είναι καλό για την φυλή?...
Απάντηση:
Ναι μπορεί. Επειδή λέγοντας "γεννετική προδιάθεση" μπορούμε να εννοούμε πολλά πράγματα θα θεωρήσω ότι αναφερόμαστε στα σκυλιά που εκτρέφονται με μοναδικό σκοπό να ριχτούν σε κάποια στενή αρένα και να αρχίσει να σκίζει το ένα τ' άλλο για να βγάλει λεφτάκια στο αφεντικό. Λοιπόν απαντώ ναι θα είναι καλό για τη φυλή να αφαιρεθεί η όποια γεννετική προδιάθεση τέτοιας μορφής.
Ένα Πιτ Μπουλ που έχει εκτραφεί με σκοπό να αναδειχτούν άλλα χαρακτηριστικά του και όχι η επιθετικότητα προς άλλα ζώα διέπεται από τις αρχές συμπεριφοράς που διέπουν οποιοδήποτε άλλο σκυλί ράτσας ή μη αναλόγων σωματικών προσόντων.
Πάντως πρέπει να σημειώσω στο σημείο αυτό ότι παρά τις όποιες προσπάθειες του εκτροφέα αν ο διοκτήτης θέλει το σκυλί του να δαγκώνει άλλα ζώα ή ανθρώπους θα το καταφέρει σχετικά εύκολα λόγω της ευπλαστικότητας του χαρακτήρα της φυλής, σύμφωνα με τα ζητούμενα του ιδιοκτήτη.

Δηλαδή έχουν περάσει οι δύσκολοι καιροί?
Απάντηση:
Λέγοντας "δύσκολοι καιροί" σε τι ακριβώς αναφερόμαστε?


Είναι τα Πίτ-Μπουλ σκυλί ενός συγκεκριμένου lifestyle?
Απάντηση:
Η αλήθεια είναι πως στα θέματα lifestyle υστερώ ελαφρώς...για έγκυρες εκτιμήσεις θα πρέπει να ρωτήσετε τον κο Ευταξία...ή κάποιον ανάλογο κύριο-κυρία. Αυτό που μπορώ να σημειώσω εγώ είναι ότι όλες οι purebred φυλές αποτελούν μέρος ενός lifestyle αλιώς ποιος ο λόγος να επιλέγουμε διαφορετικές φάτσες, μεγέθη, χρώματα κλπ και να μην πάρουμε έναν ημίαιμο σκυλάκο χωρίς χαρακτηριστικά φυλής?


Δηλαδή ποιός ο προσανατολισμός της εκτροφής των Πίτ-Μπουλ σήμερα?
Απάντηση:
Μια τόσο γενικόλογη προσέγγιση σε θέματα εκτροφής είναι το λιγότερο επικίνδυνη. Είναι δυνατόν να πω εγώ ποιος ο προσανατολισμός 1000000 εκτροφέων??


Τι σημαίνει gameness?
Απάντηση:
Απαντώντας σ' αυτή την ερώτηση θα συμβάλλω σε κάτι θετικό? Γιατί εγώ προσωπικά δεν το νομίζω...η κυνομαχία δεν είναι παιχνίδι για τα σκυλιά...πονάνε και αυτά και υποφέρουν κατά την διαδικασία αλλα και κατά την ανάρρωση τους, όποτε αυτή είναι εφικτή φυσικά!

Γίνοντε κυνομαχίες σήμερα?
Απάντηση:
Τώρα αυτό είναι ερώτηση? Φυσικά και γίνονται, το καταμαρτυρούν άλλωστε τα ξεσκισμένα σκυλάκια που βρίσκονται κατά καιρούς νεκρά ή παρατημένα να πεθάνουν.

Είναι αρκετές (παγκοσμίος και ενχώρια) ώστε να κρατούν υψηλό αγοραστικό ενδιαφέρον για "μάχιμα" της φυλής?
Απάντηση:
Δυστυχώς για απάντηση εδώ θα πρέπει να ρωτήσετε κάποιον που ασχολείται με το είδος, αν και δεν καταλαβαίνω που αποσκοπεί η ερώτηση.

Διατηρούντε-εκτρέφοντε και εκτιμούντε οι "μάχιμες" γραμμές αίματος?
Απάντηση:
Κάποτε υπήρχαν μόνο μάχιμες γραμμές αίματος αλλά μιλάμε για εποχή με διαφορετικές αξίες(βλεπε νόμιμες κυνομαχίες).
Πλέον σαφώς και διατηρούνται οι "μάχιμες" γραμμές αίματος από υπεύθυνους εκτροφείς που δεν προορίζουν τα ζώα τους για κυνομαχίες, μόνο που έχουν προσαρμοστεί στην εποχή μας και πλέον αποκαλούνται γραμμές εργασίας(βλέπε Diane Jessup της οποίας το Πιτ Μπουλ κατέχει το ρεκόρ όλων των εποχών στο Schuzhund συναγωνιζόμενο με όλους τους αναγνωρισμένους κλασάτους σκύλους της FCI :wink: )



Αρκούν αυτά??? Αν έχασα κάτι πείτε μου... :)

ΥΓ: Φυσικά εννοείται πως είστε ευπρόσδεκτοι να πληροφορηθείτε για θέματα που αφορούν τα Πιτ Μπουλ στο www.pitbull-club.gr
 




S

SwkDoG

Guest
Εγώ συμφωνώ με τη Savra...που συμφωνεί με τον tattooman και διαφωνώ από τώρα με τον πρώτο που θα διαφωνήσει!!... :shock:
 


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
....ε,να το τελειωσουμε εδω λοιπων ,αφου ολοι συμφωνουμε... :wink:
 


S

SwkDoG

Guest
Εγώ ακόμα λίγο θα συμφωνήσω και μετά θα φύγω...όποιος θέλει βέβαια μπορεί να συμφωνήσει όσο θέλει...και να διαφωνήσει!... :p :lol:

Πλάκα κάνω έτσι?!!...Μη με "αρπάξετε"!!... :roll:
 


gikkat

Well-Known Member
27 Απριλίου 2007
51
29
Glyfada
tattooman said:
Λοιπόν ξεκινάω να απαντάω σε ερωτήσεις που τέθηκαν ξεκινώντας από αυτές που μπορούν να αναχθούν σε προσωπικό επίπεδο και συνεχίζω με τις γενικότερου περιεχομένου.

Λοιπόν όσον αφορά την πρόκληση στο να παραδεχτώ ότι μου αρέσει το σκυλί μου να δαγκώνει ανθρώπους, ζώα, αυτοκίνητα κλπ. λυπάμαι αλλά δεν θα σου κάνω τη χάρη φίλε μου. Γουστάρω πολύ που στη βόλτα η μικρή μου(3 ετών) πιτμπουλίτσα όταν δει κάναν κοπριτάκο ή κανέναν κονιόρδο με χαρτιά FCI, με άγριες διαθέσεις έρχεται και κάθεται πίσω μου και αφήνει εμένα να καθαρίσω....Η μεγάλη απλά τους αγνοεί σα να μην υπάρχουν. Για ανθρώπους φυσικά ούτε λόγος επιθετικότητας...κατουριόνται απ'τη χαρά τους με το πρώτο γλυκόλογο!!! Αυτή τη συμπεριφορά μου αρέσει να έχουν τα σκυλιά μου.
Τώρα όσον αφορά την περιθωριοποίηση...τι να σου πω....αν το διαφορετικό, το ανατρεπτικό, το ανένταχτο το θεωρείς περιθωριακό τότε αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα αλλά δικό σου.
Αυτό που μου αρέσει σίγουρα να κάνω μέσω των σκυλιών μου είναι να δείχνω ότι "τα φαινόμενα απατούν" και ηδονίζομαι πραγματικά όταν κάνω μερικούς στενόμυαλους, κολλημένους τύπους να νιώθουν ηλίθιοι...ναι λοιπόν...οι τύποι με τα tattoo, τη μοϊκάνα και τις τεράστιες τρύπες στ' αφτιά δεν είναι απαραίτητα πολεμοχαρείς και είναι πολύ πιο πιθανό να είναι ποιοτικότεροι άνθρωποι από εμένα με το κουστουμάκι και τη γραβάτα, που προέρχομαι από καλή οικογένεια, με διπλώματα και παπλώματα(η παρομοίωση ισχύει και για τα σκυλάκια μου).
Περιθωριακός λοιπόν ίσως και να'μαι καθώς αυτό είναι υποκειμενικό αλλά είναι κάτι που προσωπικά δεν θεωρώ ελάττωμα αλλά προτέρημα...


Πάμε τώρα στις γενικές ερωτήσεις που αφορούν τη φυλή και προέρχονται από εμπειρία, παρατήρηση και προσωπική κρίση πάνω στη ράτσα με παρελθόν μαζί μ'αυτούς τους μοναδικούς "μη αναγνωρισμένους" σκύλους, 15 σχεδόν ετών


Έχουν τα Πιτ-Μπουλς γεννετική προδιάθεση για επιθετικότητα σε άλλα ζώα?...
Απάντηση:
Ναι όταν προέρχονται από εκτροφή προσανατολισμένη για κυνομαχίες
Ουσιαστικά η προσωπικότητα ενός σκύλου και τα επιθυμητά χαρακτηριστικά συμπεριφοράς του ελέγχονται ως ένα βαθμό από την εκτροφή του, το υπόλοιπο εξαρτάται από την ανατροφή του ζώου.

Πως είναι ως προς τον άνθρωπο?...
Απάντηση:
Με μία λέξη....ΤΕΛΕΙΑ είναι το τέλειο σκυλί συντροφιάς που προσαρμόζεται σε οτιδήποτε συνθήκες του ζητηθεί από τον ιδιοκτήτη του.

Μπορεί να "εξαφανισθεί" η όποια γεννετική προδιάθεση με επιλεκτική αναπαραγωγή και αυτό θα είναι καλό για την φυλή?...
Απάντηση:
Ναι μπορεί. Επειδή λέγοντας "γεννετική προδιάθεση" μπορούμε να εννοούμε πολλά πράγματα θα θεωρήσω ότι αναφερόμαστε στα σκυλιά που εκτρέφονται με μοναδικό σκοπό να ριχτούν σε κάποια στενή αρένα και να αρχίσει να σκίζει το ένα τ' άλλο για να βγάλει λεφτάκια στο αφεντικό. Λοιπόν απαντώ ναι θα είναι καλό για τη φυλή να αφαιρεθεί η όποια γεννετική προδιάθεση τέτοιας μορφής.
Ένα Πιτ Μπουλ που έχει εκτραφεί με σκοπό να αναδειχτούν άλλα χαρακτηριστικά του και όχι η επιθετικότητα προς άλλα ζώα διέπεται από τις αρχές συμπεριφοράς που διέπουν οποιοδήποτε άλλο σκυλί ράτσας ή μη αναλόγων σωματικών προσόντων.
Πάντως πρέπει να σημειώσω στο σημείο αυτό ότι παρά τις όποιες προσπάθειες του εκτροφέα αν ο διοκτήτης θέλει το σκυλί του να δαγκώνει άλλα ζώα ή ανθρώπους θα το καταφέρει σχετικά εύκολα λόγω της ευπλαστικότητας του χαρακτήρα της φυλής, σύμφωνα με τα ζητούμενα του ιδιοκτήτη.

Δηλαδή έχουν περάσει οι δύσκολοι καιροί?
Απάντηση:
Λέγοντας "δύσκολοι καιροί" σε τι ακριβώς αναφερόμαστε?


Είναι τα Πίτ-Μπουλ σκυλί ενός συγκεκριμένου lifestyle?
Απάντηση:
Η αλήθεια είναι πως στα θέματα lifestyle υστερώ ελαφρώς...για έγκυρες εκτιμήσεις θα πρέπει να ρωτήσετε τον κο Ευταξία...ή κάποιον ανάλογο κύριο-κυρία. Αυτό που μπορώ να σημειώσω εγώ είναι ότι όλες οι purebred φυλές αποτελούν μέρος ενός lifestyle αλιώς ποιος ο λόγος να επιλέγουμε διαφορετικές φάτσες, μεγέθη, χρώματα κλπ και να μην πάρουμε έναν ημίαιμο σκυλάκο χωρίς χαρακτηριστικά φυλής?


Δηλαδή ποιός ο προσανατολισμός της εκτροφής των Πίτ-Μπουλ σήμερα?
Απάντηση:
Μια τόσο γενικόλογη προσέγγιση σε θέματα εκτροφής είναι το λιγότερο επικίνδυνη. Είναι δυνατόν να πω εγώ ποιος ο προσανατολισμός 1000000 εκτροφέων??


Τι σημαίνει gameness?
Απάντηση:
Απαντώντας σ' αυτή την ερώτηση θα συμβάλλω σε κάτι θετικό? Γιατί εγώ προσωπικά δεν το νομίζω...η κυνομαχία δεν είναι παιχνίδι για τα σκυλιά...πονάνε και αυτά και υποφέρουν κατά την διαδικασία αλλα και κατά την ανάρρωση τους, όποτε αυτή είναι εφικτή φυσικά!

Γίνοντε κυνομαχίες σήμερα?
Απάντηση:
Τώρα αυτό είναι ερώτηση? Φυσικά και γίνονται, το καταμαρτυρούν άλλωστε τα ξεσκισμένα σκυλάκια που βρίσκονται κατά καιρούς νεκρά ή παρατημένα να πεθάνουν.

Είναι αρκετές (παγκοσμίος και ενχώρια) ώστε να κρατούν υψηλό αγοραστικό ενδιαφέρον για "μάχιμα" της φυλής?
Απάντηση:
Δυστυχώς για απάντηση εδώ θα πρέπει να ρωτήσετε κάποιον που ασχολείται με το είδος, αν και δεν καταλαβαίνω που αποσκοπεί η ερώτηση.

Διατηρούντε-εκτρέφοντε και εκτιμούντε οι "μάχιμες" γραμμές αίματος?
Απάντηση:
Κάποτε υπήρχαν μόνο μάχιμες γραμμές αίματος αλλά μιλάμε για εποχή με διαφορετικές αξίες(βλεπε νόμιμες κυνομαχίες).
Πλέον σαφώς και διατηρούνται οι "μάχιμες" γραμμές αίματος από υπεύθυνους εκτροφείς που δεν προορίζουν τα ζώα τους για κυνομαχίες, μόνο που έχουν προσαρμοστεί στην εποχή μας και πλέον αποκαλούνται γραμμές εργασίας(βλέπε Diane Jessup της οποίας το Πιτ Μπουλ κατέχει το ρεκόρ όλων των εποχών στο Schuzhund συναγωνιζόμενο με όλους τους αναγνωρισμένους κλασάτους σκύλους της FCI :wink: )



Αρκούν αυτά??? Αν έχασα κάτι πείτε μου... :)

ΥΓ: Φυσικά εννοείται πως είστε ευπρόσδεκτοι να πληροφορηθείτε για θέματα που αφορούν τα Πιτ Μπουλ στο www.pitbull-club.gr
once again... speechless =D>
 


Marin

Well-Known Member
1 Απριλίου 2007
124
22
Athen
SwkDoG said:
Εγώ συμφωνώ με τη Savra...που συμφωνεί με τον tattooman και διαφωνώ από τώρα με τον πρώτο που θα διαφωνήσει!!... :shock:
Είναι η πρώτη φορά που συμφωνούμε και εμείς οι δύο :)
 


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
.....αντε ποσοι μειναμε ....να συμφωνησουμε ολοι..και να το κλεισουμε....ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ..... :cry:
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.149
Μηνύματα
896.308
Μέλη
19.953
Νεότερο μέλος
Έφη Ασπιώτη