Ο Ρήγας είναι ένα λυκόσκυλο με νεφρική ανεπάρκεια

elenisam

Member
17 Μαϊου 2012
11
0
Ο Ρήγας στα 2,5 χρόνια χτύπηθηκε από το καλαζάρ. Εχει νεφρική ανεπάρκεια και χτές το βράδυ τον πήρα από το νοσοκομείο ύστερα από 4 μέρες που έμεινε στον ορό. Μέχρι τώρα φοβόμασταν για τη ζωή του. Τωρα δεν φοβόμαστε άμεσα αλλά ο αγώνας ξεκινάει. Θα αρχίσει τη θεραπεία για το καλαζαρ αλλά με προβληματίζει ιδιαίτερα το θέμα της διατροφής του. Ειναι μεγάλο ζώο και όταν θα αρχίσει να τρώει κανονικά οι έτοιμες τροφές ειδικές για τη κατάστασή του είναι ιδιαίτερα ακριβές. Παρακαλώ όποιος γνωρίζει εναλλακτικούς τρόπους διατροφής.....συμβουλές.... Είναι ένα καταπληκτικό ζώο .... εχει επιρρεαστεί όλη μας η ζωή

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Καλως ηρθες. Λυπαμαι για το Ρηγα αλλα μην απελπιζεσαι, να σκεφτεσαι θετικα.
Τι τιμες εδειξαν τα νεφρα του? Τιτλο καλαζαρ?
Υπαρχουν πολλα θεματα στο φορουμ για διατροφη σκυλων με νεφρικα προβληματα. Και εχεις και την επιλογη της μπαρφ. Κανε μια αναζητηση και οτι αποριες εχεις ειμαι σιγουρη οτι θα απαντηθουν.

elenisam

Member
17 Μαϊου 2012
11
0
Tο πρόβλημα είναι ακομα σοβαρό. Η κρατινίνη από 6,8 κατέβηκε στο 4,5 και η ουρία από 474 στο 245. Το καλαζαρ είναι 1/400 Ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Εχω διαβάσει πολλά στο φορουμ και μου κάνει εντύπωση πόσο πολύς κόσμος αγαπά και ασχολείται τόσο σοβαρά με τα ζωάκια του. Μεχρι τώρα ένιωθα λίγο υπερβολική..... Το να το μοιραστώ με κάνει να νιώθω καλύτερα. Πρακτικές λύσεις σίγουρα θα βρω. Αυτό που μου λείπει είναι περισσότερο να μιλήσω για αυτο. Σημερα από το μεσημέρι και μετά ο Ρήγας είναι πάλι πεσμένος και δεν μου πίνει νερό. Φαντάζομαι ότι θα έχει απο εδώ και στο εξής τα πανω του και τα κάτω του. Δεν μπορούσα να τον αφήσω άλλο στο ορό. Είχε αρχίσει και επαναστατούσε και έτρωγε τα σίδερα στο κλουβί του στο νοσομείο ζώων. ......

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Καλωσηρθατε και ευχομαι τα καλυτερα για τον Ρηγα σου.
Αν εβαζες στο νερακι κατι νοστιμο οπως λιγο ζωμο απο βρασμενο κοτοπουλο
ισως να επινε πιο πολυ νερο.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Το να μη πίνει νερό δεν είναι και ότι καλύτερο...Θεραπεία καλαζάρ πότε θα ξεκινήσει. Φαντάζομαι ότι θα κάνετε το milteforan σωστά? Γιατί οι ενέσεις Glucantim είναι απαγορευτικές για τα νεφρά...Ο γιατρός τι είπε που τον πήρες πίσω? Έπρεπε?

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Εύχομαι περαστικά στον Ρήγα σου. Τά εχω περάσει καί εγώ καί σε νοιώθω. Είναι δύσκολη περίοδος ,η δικιά μου τά ξεπερασε καί ήταν καί 10 χρόνων τότε. Θετική σκέψη ,ο γιατρός αυτοκόλλητο ,φροντίδα καί όλα θά πάνε καλά.

Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2

elenisam

Member
17 Μαϊου 2012
11
0
Θεραπεία ξεκίνησε με milteforan σήμερα. Κατάλαβα ότι γενικά έχει τις ώρες του. Τον πήγα βόλτα και ήταν πολύ καλά. Νερό άρχισε να πίνει πάλι. Βγήκε από τον ορό γιατί πια δεν μπορούσανε να τον κουμαντάρουνε στο νοσοκομείο. Είναι ακόμα και τώρα πολύ δυνατός και ατίθασος. Δεν δαγκώνει αλλά μπορεί να σου δώσει κουτουλιά και να σε ζαλίσει όταν τον παλέψεις για να του δώσεις χάπι ή σιρόπι. Προς το παρόν όλα τα τρώει με την τροφή του. Εφαγε καλά όχι ακόμα όσο πριν. Τον παρακολουθώ με προσοχή. Πρέπει να τον μάθω απ την αρχή. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση! Του δώσανε να παίρνει δύο χάπια το πρωί για την υπέρταση συν ένα σιρόπι για τον εμετό συν zantac. Τα ίδια και το βράδυ. Εχετε υπ όψιν σας αν σκυλιά με τόσο χαλια νεφρά τελικά μπόρεσαν να ξεπεράσουν το καλαζαρ και αν κατάφεραν τελικά να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή με σκυλίσια δεδομένα? Η κτηνίατροι μου είπαν ότι το έχουν δει να συμβαίνει αλλά σε μικρά ποσοστά..........

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Και ο Ρήγας σου θα είναι ενας ακόμα σε αυτά τα μικρά ποσοστά σκύλων που κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμποδια!!!

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
μην απελπιζεσαι...θα δεις πως ακομη και τα πιο ασχημα μπορουν να αντιμετωπιστουν,πολλοι απο εμας εχουμε παρομοια προβληματα,αλλοι χειροτερα αλλοι καλυτερα το θεμα ειναι να μην το βαζεις κατω και να προσπαθεις για το καλυτερο(οποιο και αν ειναι αυτο) ο καθενας απο εμας κανει οτι μπορει και σιγουρα αυτο το ξερουν τα ζωα μας οσο για τις τροφες ναι ειναι τσιμπημενες οι κλινικες διαιτες ασε εμας η δικια μας εχει νεφρικη ανεπαρκεια και ειναι 80 κιλα ακριβως οποτε καταλαβαινεις τι σημαινει αυτο σε ευρω,συν το οτι εχουμε αλλα δυο σκυλια του ιδιου βελινεκους..ευχομαι ο ρηγας να τα παει τελεια σε ολα,ευχομαι να ξεπεραστουν ολα και να ειναι ολα αυτο μια κακη αναμνηση για ολους σας...προσπαθησε να μην σκεφτεσαι το χειροτερο και να κανεις οτι μπορεις καλυτερο, να σκεφτεσαι θετικα...οσο για τις τροφες κανε μια καλη ερευνα αγορας και δες τι σε συμφερει,ισως μπορεσω κι εγω να βρω σε παρα πολυ καλες τιμες...ισως, αναμενω κι εγω μη νομιζεις...

elenisam

Member
17 Μαϊου 2012
11
0
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Σημερα είναι ακόμα πιο ζωηρός!!!!!!!!!!!. Μετά από ένα μήνα θα κάνει πάλι εξετάσεις για να δούμε ξανά τα νεφρά αλλά και τι γίνεται με το καλαζαρ. Η συμπεριφορά του μας γεμίζει ελπίδες.

ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΔΙΩΞΕ ΠΟΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ??

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Εύχομαι να γίνει καλά ο κούκλος σου σύντομα. :) Ακούγεται μαχητής!

Sent from my Motorola XOOM

elenisam

Member
17 Μαϊου 2012
11
0
Η όρεξη συνεχώς ανεβαίνει. Εχω την εντύπωση ότι συνεχώς πεινάει. Από Δευτέρα ξεκινάω να το ψάξω με τη τροφή του. Συμφωνήσαμε ότι όσο θα παίρνει το milteforan να συνεχίσουμε να του δίνουμε την είδική κτηνιατρική τροφή του εμποριου που είναι πιο ενδεδειγμένη για τα νεφρά του. Η συμπεριφορά του πλησιαζει σχεδόν στα φυσιολογικά δεδομένα. Εχει γινει μόνο πιο τρυφερός και χαδιάρης το οποίο μας ευχαριστεί πολύ. Παλιά είχε τόση ενεργετικότητα που δεν μπορούσες καλά καλά να τον χαιδέψεις....Εχουμε δεθεί απίστευτα μαζί του. Τελικά ουδέν κακόν αμηγές καλου. Αρκεί να ζήσει πολλά και καλά σκυλίσια χρόνια μαζί μας!!!!

elenisam

Member
17 Μαϊου 2012
11
0
Μάλλον ξανακυλίσαμε. Καθόλου όρεξη δεν έχει. Δυο μέρες κάνει εμετό ότι τρώει. Και διάρροια. Δεν μπορώ να τον επιμένω πολύ με τα φάρμακα. Μια μέρα με βούτηξε στο χέρι. Δεν ξέρω πια τι να κάνω. Εφόσον δεν τρώει και δεν μπορώ να τον ταίσω.....Ειναι ακόμα όμως πολύ δυνατός..... Στη βόλτα ακόμα με τραβάει.....Εχει όμως αδυνατίσει απίστευτα. Δεν ξέρω.........

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Τι τρωει ? K/d? Αν ναι φυσικο ειναι να μη τη θελει.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Σε κατανοώ απόλυτα. Πρίν από λίγες ημέρες καταφέραμε και βγήκαμε από αυτή την κατάσταση, ολοκληρώνοντας την θεραπεία.
Στο θέμα της συνέχισης ή όχι του μιλτεφοραν, θα πρέπει να είσαι σε συνεχή επαφή με τον γιατρό σας και να πάρετε τις αποφάσεις που πρέπει, βλέποντας την εικόνα του σκύλου.
Στο θέμα της διατροφής, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις την Renal της Royal (κονσέρβα και ξηρή τροφή που είναι και οικονομική σε σχέση πάντα με τις κονσέρβες).
Συμφωνώ με Αμαλία, η K/D είναι χάλια...
Μην το βάζεις κάτω, δοκίμασε τα πάντα, μαγειρευτό (έχω συνταγές αν θέλεις), ωμά (στο link που σου παρέθεσα στο πρώτο μου ποστ έχει πολύ καλή πληροφόρηση.
Ότι τρώει, έστω και λίγο...

elenisam

Member
17 Μαϊου 2012
11
0
Αυτό ήταν. Χτες στη βόλτα με τράβαγε. Δυο μερες έτρωγε πολύ καλά. Δοκίμασα όλες τις κονσέρβες ρεναλ και πιουρινα και κροκέτες. Μια μίξη μαζί με τα χάπια του για τη καρδιά και το ζαντάκ. Και τις μέρες που έτρωγε λίγο τα χάπια του όλα τα έπαιρνε και το μιλτεφοραν. Σημερα έκανε εναν απίστευτο εμετο. Μετα έπλενα τις αυλές και έπαιζε μαζί μου με τα νερά. Το μεσημέρι κάθισε στο σκαλάκι έξω από τη πόρτα της κουζίνας για να είναι κοντά μας την ώρα που τρώμε . Δεν τον έβλεπα για περίπου ένα τέταρτο. Μετα βγήκα και τον έιδα. Ειχε πεθάνει έτσι απλά......

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Λυπάμαι πολύ πραγματικα. Είναι τόσο σκληρό καί άδικο. Καλό του ταξίδι καί κουράγιο σε εσένα.

Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2