Ο κοκεράκος μου αναπνέει γρήγορα


black21

Member
10 Αυγούστου 2013
7
7
Σας χαιρετώ :)
Έχω ένα κόκερ σπάνιελ οκτώ ετών. Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ ότι (ιδιαίτερα το βράδυ που έρχεται στο κρεβάτι) ή όταν ξαπλώνει δίπλα μου στον καναπέ αναπνέει πολύ γρήγορα. Τον πήγα σήμερα στον κτηνίατρο. Τον ακροάστηκε, είδε τις γενικές εξετάσεις που είχαμε κάνει προ τριμήνου, και είπε ότι δεν βλέπει κάτι το ανησυχητικό. Δεν ξέρω, ανησυχώ. Δεν ξέρω αν είναι απ' τη ζέστη. Δεν είχα παρατηρήσει να το κάνει κάτι παρόμοιο το χειμώνα ή την άνοιξη. Έχετε παρόμοιες εμπειρίες με τα δικά σας ζωάκια;
Ξέχασα να γράψω ότι είμαι Θεσσαλονίκη. Το αναφέρω γιατί θα ήθελα, αν έχετε υπόψη, να μου προτείνετε κάποιον καλό κτηνίατρο για δεύτερη ακόμη και τρίτη γνώμη.
Ευχαριστώ
 


Orjo

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2020
489
1.098
21
Πάτρα
Ναι, εννοείται. Αν εννοείς ότι αναπνέει γρήγορα σαν το λαχάνιασμα όταν γυρνάει από βόλτα κτλ. το έχω παρατηρήσει και εγώ τελευταία (και με ανησύχησε όταν το έκανε την πρώτη φορά να πω την αλήθεια). Δεν νομίζω ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό, ειδικά αν δεν εντόπισε κάτι ο κτηνίατρος. Θεωρώ πως μπορεί να είναι από την ζέστη (όπως ανέφερες) γιατί ούτε εμένα το κάνει ιδιαίτερα άλλες εποχές (να σημειώσω ότι είναι σχεδόν 2 χρονών). Αν σταματάει μετά από λίγη ώρα ή δεν δείχνει να θέλει να κάνει εμετό (gag reflex) τότε μάλλον είναι εντάξει. Δεν μένω Θεσσαλονίκη αλλά ελπίζω αν αποφασίσεις τελικά να πάρεις μια δεύτερη γνώμη να μας κάνεις update!
 
  • Like
Reactions: black21




GSD92

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2020
240
149
33
Δεν νομίζω ότι είναι κάτι σοβαρό. Το κάνει και ο Roger κάποιες φορές το βράδυ όταν κοιμάται, πιο μικρός το έκανε πιο συχνά. Μπορεί να είναι από τη ζέστη, την κούραση ή να βλέπουν κάποιο όνειρο.
 
  • Like
Reactions: black21 and Orjo


black21

Member
10 Αυγούστου 2013
7
7
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Για τον πόνο μου το ανέφερε. Τον εξέτασε εξονυχιστικά δυο τρεις φορές κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης και διέκρινε ότι σε κάποια πίεση αντιδρούσε κάπως. Δεν ήταν σίγουρος αλλά είπε ότι πιθανόν να έχει εκεί κάποια φλεγμονή. Είπε να τον παρακολουθήσω όλη την εβδομάδα -σε σχέση με τον πόνο- και αν είναι δούμε ότι όντως υπάρχει ενόχληση να πάρει αντιφλεγμονώδη. Το πιο πιθανό να είναι από τη ζέστη. Σήμερα για παράδειγμα, το πρωί που είχε δροσιά στο σπίτι, δεν το έκανε. Όπως και να 'χει ρωτώ για κάποιον κτηνίατρο και θα πάω να πάρω και μια δεύτερη γνώμη.
 
  • Like
Reactions: Orjo




FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Πηγαινε και κανε και μια ακτινογραφια θωρακα και ισως και εναν υπερηχω.

Οταν η δικια μου σκυλα αρχησε να κουραζεται γρυγορα και αναπνεε γρυγορα, ειχε καρκινο στον πνευμονα!!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μηνύματα
899.857
Μέλη
20.084
Νεότερο μέλος
Marlen48