Ο μικρός Ζήκος...(μια μικρή ιστορία...)

The_Apostolos

Active Member
28 Νοεμβρίου 2012
29
0
Τώρα μάλλον θα σε στενοχωρήσω ακόμη περισσότερο, αλλά...δεν μπορεί να μην το έχει ήδη διαγνώσει. Σ'αυτές τις περιπτώσεις, κάθε ώρα είναι παραπάνω από πολύτιμη και δεν στο λέω μεταφορικά.

Επρεπε να έχει ήδη κατασταλλάξει, μέσω των εξετάσεων που έχει κάνει δηλαδή. Αλλιώς πως ξέρει, ότι το αντιμετωπίζει με τον δραστικότερο τρόπο;

Δεν ξέρω κιόλας, αλλά είναι περίεργο ρε γαμώτο...

Εμένα να δεις φίλε μου πόσο περίεργο μου φαίνεται.
Τύφο μου λέει ότι έχει σίγουρα και μάλλον και μόρβα... όλα θα ξεκαθαρίσουν σε λίγο που θα πάω από εκεί. Αν δεν δώσει καθαρές απαντήσεις θα τον πάρω τον Ζήκο και θα τον πάω στο Αττικό Νοσοκομείο...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Να μην τον πας στο Αττικό.

Κέστης Απόστολος
2106800255
Κύπρου 58 & Ριζαρείου, Χαλάνδρι

Sorry αλλά...χθες :(

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Μαρια παλιοτερα που ειχα ρωτησει τον Κεστη αν νοσηλευει κουταβι με τυφο μου ειχε
πει πως οχι λογω του μικρου χωρου νοσηλειας και των πολλων σκυλων σε
ανοσοκαταστολη. Δεν ξερω αν τωρα εχει αλλαξει κατι. . . καλυτερα να παρει
τηλεφωνο πριν ξεκινησει για εκει.

The_Apostolos

Active Member
28 Νοεμβρίου 2012
29
0
και μάλιστα μου είπε ότι εξετάσεις είναι δύσκολο να δείξουν γιατί είναι εμβολιασμένος και βγαίνει θετικό λόγο του εμβολίου.
Τι να πω...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Να μην πεις...να τρέξεις...

Και ναι...καλύτερα πρώτα κάνε τηλέφωνο στον Κέστη.
Αλλιώς πήγαινε στον Μαραγκό, στον Λιαπή.
Ολοι, πολύ καλοί γιατροί.

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Κανε κατι ομως μην περιμενεις τι θα παει η γιατρος σου.
Ειναι κριμα για την ψυχουλα,καθε στιγμη που περναει ειναι πολυ σημαντικη.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Πασπαρακη Μαρια λεγεται η γιατρος μου ειναι εξαιρετικη.Βρισκεται στο Περιστερι αν σε βολευει παρε τηλεφωνο.Τηλέφωνο: 2105773539 - Κινητό: 6932524718

29 Νοεμβρίου 2012
6
0
Αθήνα
άποψη μου είναι το αττικό νοσκομείο που έχει αρκετούς Κτηνιάτρους μεταξύ των οποίων και καθηγητές και εάν είναι τόσο δύσκολη περίπτωση μπορούν να ανταλλάξουν και καμία άποψη. Βέβαια οι τιμές είναι υψηλές.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Χαθηκε πολυτιμος χρονος με τον πρωτο τον παπαρα το. Γιατρο.

Ο κεστης δεν ειχε νοσηλευσει το σκυλο της katerina k. με τυφο? τον μπου? αλλωστε δε ξερουμε καν αν ειναι τυφος.

Παρτον και πηγαινε. Σ αυτον η στον Μαραγκο. Σου μιλαμε για κτηνιατρος χρονια στο χωρο με εξαιρετικο ονομα. Ακομα και στο αττικο.

Δεν ειναι δυνατον να μη ξερουνε τι εχει το ζωο αυτο σημαινει οτι δε παιρνει την καταλληλη αγωγη.

Sent from my new iPad using Tapatalk HD

The_Apostolos

Active Member
28 Νοεμβρίου 2012
29
0
Παιδιά καλησπέρα,
Πριν λίγο γυρίσαμε από την γιατρό. Η Ζήκος είναι σε άσχημη κατάσταση. Είναι με παυσίπονα και κοιμόταν βαθιά. Δεν αντίδρασε σε ομιλία, ούτε σε χάδι... Απλά κοιμόταν... Αλλά το προσωπάκι του ήταν τόσο ήρεμο, τόσο πράο.

Μιλήσαμε αρκετά με την γιατρό. Δυστυχώς ο Ζήκος έχει "χτυπηθεί" πολύ βαριά από τον Τύφο και από την Μόρβα. Σε βαθμό που μοιάζει με εγκεφαλίτιδα. Η μεταφορά του κάπου αλλού στην παρούσα φάση κρίνεται αδόκιμη. Οι ελπίδες έχουν σχεδόν εξανεμιστεί. Αλλά υπάρχουν. Ο καλός θεούλης μπορεί να επιτρέψει στο Ζηκάκο να ξανασταθεί στα πόδια του και να χοροπηδήσει και πάλι.
Βασικό θέμα είναι να μην πονάει ο Ζήκος. Αποφασίσαμε με την γιατρό να το παλέψουμε ακόμα. Να το παλέψουμε με βασική προυπόθεση να μην υποφέρει το κουταβάκι. Εάν δεν έχουμε αποτέλεσμα σε μια δύο ημέρες ή καταπέσει πιο πολύ αναγκαστικά θα πρέπει να "κοιμηθεί".
Κάναμε μια πολύ επικοδομητική συζήτηση για τα αίτια, την πορεία της αλλά και το τι μπορεί να περιμένουμε.
Την αγωγή που κάνει στον Ζήκο μου την είπε "συμπτωματική αγωγή" (ελπίζω να μην κάνω λάθος το όνομα).

Τελος πάντων, θα δούμε και αύριο.

Υ.Γ.1 Μίλησα με δύο γιατρούς τηλεφωνικά πριν πάω. Εξήγησα τα συμπτώματα, την κατάσταση και όλο το ιστορικό. Μου είπαν ότι ο Ζήκος δεν θα έπρεπε να μεταφερθεί σε αυτήν την φάση. Πρέπει να παραμείνει στον ορό και συμφώνησαν με την αγωγή που κάνει η κτηνίατρός μου.

Υ.Γ.2 Τα αίτια αυτής της τραγωδίας (που από ότι κατάλαβα τείνει να γίνει καθημερηνότητα με τόσα κρούσματα) είναι τόσο γελοία όσο γελοία είναι μερικά ανθρωπόμορφα τέρατα. Βέβαια η περιπτωσή μου δεν είναι κοινή με τα περιστατικά που άκουσα και διάβασα. Έχει τις ίδιες τραγικές συνέπειες αλλά δεν υπάρχει το θέμα "κέρδος". Υπάρχει το θέμα Βλακία από τους ιδιοκτήτες των γονιών του Ζήκου. Αλλά καλύτερα αυτό να το συζητήσουμε αλλού... Εδώ μιλάμε για τον Ζήκο.

Και ο Ζήκος είναι ωραίος και είναι και δυνατός.

Last edited:

The_Apostolos

Active Member
28 Νοεμβρίου 2012
29
0
Οι πρώτες ακτίνες του ηλίου βρήκαν τον Ζήκο πιο αδύναμο. Ο Τύχης και η Ευτυχία περίμεναν να περάσει η ώρα για να επισκεφτούν τον γιατρό. Ο Ζήκος αραιά και που σηκωνόταν από το κρεβατάκι του έκανε μια μικρή βολτούλα αργά αργά και νωχελικά μέσα στο σπίτι και ξάπλωνε πάλι για ύπνο.
Οι ώρες πέρναγαν αργά και βασανιστικά. Επιτέλους έφτασε η στιγμή που θα επισκεπτόντουσαν τον γιατρό. Πριν καταλάβουν το πως είχαν φτάσει στην πόρτα του κτηνιατρείου με το κρεβατάκι του Ζήκου αγκαλιά και ο Ζήκος μέσα του κοιμόταν σκεπασμένος με μια κουβερτούλα για να είναι ζεστός. Ο γιατρός παίρνει τον Ζήκο στα χέρια του και τον κοιτάει. Του βάζει για πέντε λεπτά ορό. Κοιτάζει τον Τύχη και την ευτυχία και τους λέει ότι είναι εντάξει για σήμερα. Τα παιδιά απορούν.

• Τι εντάξει? Τι έχει τελικά? Ρωτούν τον γιατρό.
  • Αυτό που λέγαμε. Ιογενής γαστρεντερίτιδα. Απαντάει αυτός.
  • Ωραία και τι κάνουμε τώρα? Να του δώσουμε να φάει? Να πιει κάτι???
  • Εεεε δώστε του λίγο τσάι με ζάχαρη.
  • Και να έρθουμε πάλι αύριο?
  • Θα τηλεφωνηθούμε να μου πείτε πως πάει.

Το ζευγάρι έφυγε σοκαρισμένο. Διάολε!!! Τι θα πει εντάξει? Τι θα πει θα τηλεφωνηθούμε αύριο?
Ο Τύχης παίρνει τηλέφωνο έναν πολύ καλό του φίλο, τον Νίκο που έχει αρκετά σκυλιά στο σπίτι του. Του εξηγήσει την κατάσταση. Ο Νίκος αρχίζει και ουρλιάζει από το τηλέφωνο.

• Δεν του έκανε εξετάσεις? Και πως ξέρει τι έχει??? Τι μ*)%(^)$ είναι αυτές. Να μην φάει το κουταβάκι για δεύτερο 24ώρο? Πεντάλεπτο ορό??? Πάρε αμέσως την Δέσποινα την κτηνίατρο μου και πες της την κατάσταση. Τώρα με ακούς???
Αμέσως ο Τύχης παίρνει τηλ την Δέσποινα και τις εξηγεί το πως έχουν τα πράγματα με τον πανέμορφο Ζήκο και το τι έχει γίνει από την αρχή της αδιαθεσίας. Αυτή σοκάρεται??? Πέντε λεπτά όρος? Δεύτερο 24ωρό χωρίς φαγητό? Εξηγεί στον Τύχη ότι όταν έχουν να κάνουν με γαστρεντερίτιδα οι γιατροί συστήνουν αφαγία για να στρώση το έντερο. Αλλά όχι σε τόσο μικρή ηλικία. Όχι για δεύτερο 24ωρο. Το κουταβάκι θα λιμοκτονήσει. Δίνει οδηγίες στον Τύχη να του φτιάξουν κοτόπουλο με ρύζι και με την σύριγγα να του δίνουν ένα κουταλάκι του γλυκού ανά τρις ώρες σιγά σιγά. Να του δίνουν επίσης νεράκι ή τσάι και την άλλη ημέρα το πρωί να τον πάνε στο ιατρείο της όπου και θα παρέμενε ο Ζήκος για εξετάσεις και την απαραίτητη αγωγή. Χωρίς να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.
Ακόμα ένα βράδυ πέρναγε βασανιστικά αργά και τους τρεις. Ανά τρις ώρες γινόταν το τάισμα. Δύσκολα. Πολύ δύσκολα. Με τις πρώτες ακτίνες του ηλίου αναχώρησαν. Ο Ζήκος ήταν καλύτερα. Στο αυτοκίνητο βγήκε από το καλαθάκι του. Αδύναμος αλλά πλέον άνοιγε τα υπέροχα ματάκια του. Και οι τρεις φανερά κουρασμένοι έφθασαν στην γιατρό που πρήρε αμέσως στα χέρια της το Ζήκο. Έβαλε θερμόμετρο και προς μεγάλη ανακούφιση είδαν ότι δεν έχει πυρετό.
Τον πήρε και το έβαλε στην κλινική αφού του έδωσε μια σειρά από αντιβιοτικά και τον έβαλε στον ορό γιατί ήταν εξουθενωμένος. Καθησύχασε τον Τύχη και την Ευτυχία ότι θα κάνει τα πάντα για να σωθεί ο Ζήκος. Το ζευγάρι έφυγε νιώθοντας ότι ο Ζήκος ήταν σε καλά χέρια...

The_Apostolos

Active Member
28 Νοεμβρίου 2012
29
0
Η επικοινωνία με την γιατρό ήταν συνεχής. Ο Ζήκος όμως δεν αντιδρούσε στην θεραπεία ούτε στον ορό. Παρέμενε σε καταστολή.
Ένα τηλεφώνημα της γιατρού έριξε και πάλι στα τάρταρα την ψυχολογία των δύο παιδιών. Ο Ζήκος δεν ήταν καλά. Πάθαινε κρίσης. Το κεφαλάκι του είχε γείρει στα πλάγια. Ο Τύχης και η Ευτυχία έτρεξαν κοντά του. Τα πράγματα ήταν πολύ άσχημα. Ο Ζήκος ούρλιαζε από τον πόνο. Η Γιατρός του είχε δώσει ηρεμιστικά και περίμεναν όλοι να τον πιάσουν. Κουράγιο Ζήκο μου. Κουράγιο. Μετά από λίγη ώρα ο Ζήκος ηρεμεί. Κοιμάται και πάλι. Η συνομιλία που ακολούθησε με την γιατρό συγκλονιστική. Εξηγεί στα παιδιά ότι ο Ζήκος πάσχει από Τύφο αλλά και πολύ πιθανόν και από Μόρβα. Θα το παλέψει με την θεραπεία αλλά τα πράγματα δεν ήταν καλά. Λόγο της ηλικίας του δεν υπήρχαν πολλές ελπίδες. Σχεδόν μηδαμινές. Τους εξήγησε ότι εάν πάθαινε ξανά τέτοιες κρίσεις θα έπρεπε να τον «κοιμίσουν». Θα σήμαινε το τέλος γιατί θα τον είχε γυρίσει σε εγκεφαλίτιδα.
Ο Τύχης και η Ευτυχία με δάκρυα στα μάτια συμφώνησαν. «Ότι είναι καλό για τον Ζήκο!!!» Βαθια μέσα τους όμως πίστευαν ότι ο Ζήκος θα τα κατάφερνε.
Έφυγαν και πήγαν στο σπίτι τους. Σταμάτησαν μόνο σε μια εκκλησία να παρακαλέσουν του Θεούλη να βοηθήσει τον Ζήκο. Να τον προστατέψει και να τον κάνει να μην πονάει. Να γίνει καλά. Αφού γύρισαν στο σπίτι δεν τους χωρούσε ο τόπος. Έπρεπε να είναι κοντά στον Ζήκο τους. Στο μέλος της οικογένειάς τους που δοκιμαζόταν τόσο σκληρά. Επιστρέφουν και πάλι στην γιατρό. Ο Ζήκος κοιμόταν βαθιά. Ήταν σε λήθαργο. Δεν αντιδρούσε ούτε στα χάδια ούτε στο κάλεσμα. Δεν άνοιγε καν τα μάτια του. Κάθισαν στο πλευρό του αρκετές ώρες. Του μίλαγαν. Του έδιναν κουράγιο να συνεχίσει. Να παλέψει. Του έλεγαν ότι ήταν εκεί για αυτόν.
Κάποια στιγμή η γιατρός τους είπε ότι έπρεπε να φύγουν. Ότι έχει περάσει η ώρα. Καληνύχτισαν το «αρκουδάκι» και επέστρεψαν στο σπίτι. Αύριο πρωί πρωί θα γύριζαν στον Ζήκο. Τα βλέφαρά τους βάραιναν από την κούραση καθώς έκαναν τις εκτιμήσεις τους για την κατάσταση. Ο Μορφέας του πήρε γλυκά γλυκά για να τους απαλλάξει από την κούραση και το άγχος.

The_Apostolos

Active Member
28 Νοεμβρίου 2012
29
0
Το πρωί τους ξύπνησε ένα τηλεφώνημα. Ένα τηλεφώνημα στον τηλέφωνο του Τύχη που τους πάγωσε το αίμα. Ήταν η Γιατρός.
«Ο Ζήκος είχε κοιμηθεί». Ο Ζήκος είχε φύγει, ήρεμος, μόνος του. Είχε αναπαυθεί.
Οι σκηνές που ακολούθησαν και τα τεκτενόμενα της ταφής δεν είναι αναγκαία να ειπωθούν. Το γεγονός ήταν ένα.
Ο Ζήκος είχε φύγει. Σαν κομήτης που πέρασε ξαφνικά και απρόσμενα από την ζωή τους και χάθηκε, αλλά άφησε για πάντα τα σημάδια του στις καρδιές του ζευγαριού. Ο Ζήκος παίζει τώρα στον παράδεισο, με τα άλλα σκυλάκια, ανέμελος και χωρίς πόνο. Θεούλη μου να τον έχεις καλά. Σου είπαμε ο Ζήκος είναι πολύ καλός σκυλάκος. Είναι ο καλύτερος. Μόνο Θεούλη μου να προσέξεις γιατί είναι παιχνιδιάρης. Είναι πολύ παιχνιδιάρικο αυτό το λευκό πανέμορφο αρκουδάκι. Μακάρι να ήξερε τον πόσο τον αγαπάει ο Τύχης και η Ευτυχία. Μακάρι να ήξερε. Η αυλαία της τραγωδίας του Ζήκου είχε πέσει. Τα πλήκτρα είναι μούσκεμα και πατιούνται με δυσκολία πια. Ποτέ δεν θα ξεχάσει ο Τύχης και η Ευτυχία τον Ζήκο. Ποτέ.
Και είναι σίγουρο ότι ο Τύχης, εκεί που πετάει ψηλά με τα αεροπλανάκια του,από εδώ και πέρα, πάντα θα κοιτάει στα σύννεφα μήπως δει την μορφή του Ζήκου. Αυτού του πανέμορφου λευκού αρκουδάκου. Γιατί πιστεύει ότι θα τον δεί. Είναι σίγουρος ότι θα τον δει.

ΓΙΑΤΙ Ο ΖΗΚΟΣ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΟΣ!!!! ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΣ!!!
ΤΕΛΟΣ.

Last edited:

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Λυπαμαι πραγματικα..Ειναι κριμα για ενα ζωο και μαλιστα σε τοσο μικρη ηλικια να φευγει ετσι...Δυστυχως ομως ειναι πολυ συνηθες πλεον και συμβαινει σε σκυλια που προερχονται απο ιδιωτες η BYB(Βack yard breeders)διοτι ζευγαρωνουν τα σκυλια διχως να γινουν οι καταλληλες εξετασεις και χωρις καμια γνωση πανω στην εκτροφη..Η εκτροφη δεν ειναι ζευγαρωμα απλα 2 σκυλιων..Πρεπει να ταιριαζει η μορφολογια,ο χαρακτηρας τους αλλα και τα αιματα που προερχοντια..Ενα ζευγαρωμα πρεπει να εχει σκοπο στην βελτιωση μιας φυλης και να παρεχει υγειη και υψηλης ποιοτητας κουταβια αλλιως δεν εχει κανενα νοημα...Ζητω συγνωμη που αναφερω ολα αυτη την στιγμη που το χασατε το σκυλακι σας αλλα νιωθω την αναγκη να τα πω διοτι πρεπει να προστατευτουν οι υποψηφιοι ιδιοκτητες.Αν δεν ενημερωθουν για το σωστο τροπο αποκτησης σκυλου ουσιαστικα μεσα απο την ιστορια του Ζηκου δεν μπορει καποιος να καταλαβει για πιο λογο εφυγε τοσο αδικα..Και ο λογος ειναι οτι ο σκυλακο σας προερχοταν απο μια ανευθυνη γεννα..Δεν εχει σημασια αν τα κουταβια χαριστηκαν και δεν πουληθηκαν..Σημασια εχει οτι πιθανον οι γονεις δεν ειχαν κανει καμια εξεταση πριν το ζευγαρωμα και τα κουταβια εφτασαν σε εσας ανεμβολιαστα..Μακαρι η ιστορια αυτη να δειξει σε ολους οτι ο σωστος τροπος αποκτησης σκυλου ειναι μεσω ενος εμπειρου,σωστου και με γνωσεις εκτροφεα η ενος καταφυγιου και οχι απο τον καθενα που ζευγαρωνει απλα σκυλια...Ελπιζω να περασει ολο αυτο για σας οσο πιο ανωδυνα γινεται και αν καποια στιγμη στο μελλον αποφασισετε να παρετε ξανα ενα σκυλακι να του δωσετε ολη την αγαπη που θα δινατε στον Ζηκο και ακομα παραπανω..!!Τελος θελω να κλεισω το μικρο μου "σεντονι μου"και ελπιζω να μην κουρασα με την εξης συμβουλη..Πλεον θεωρω υποχρεωση σας προς την μνημη του Ζηκου να ενημερωνετε για τον σωστο τροπο αποκτησης σκυλου οποιονδηποτε γνωστο σας που ενδιαφερεται να παρει σκυλο..γιατι οπως λετε και εσεις ο Ζηκος ηταν ωραιος!!Ηταν πολυ ωραιος και δυνατος και δεν του αξιζε ολο αυτο...Τα συλληπητηρια μου..

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Θα ήταν θαύμα να μην έχει τελειώσει έτσι η ιστορία αυτή. Λυπάμαι πολύ, γιατί φαίνεστε ευαίσθητοι άνθρωποι και είναι εμφανές ότι δεν ξέρατε τι εστί βερύκοκο.

Ελπίζουμε να μείνετε μαζί μας και να συμβάλετε κι εσείς (μετά από πολύ διάβασμα πρώτα) στην προσπάθεια που γίνεται εντός και εκτός φόρουμ ωστε να μειωθεί η ζήτηση για κουτάβια αμφιβόλου ποιότητας (και μην το πάρετε στραβα, ο Ζήκος είναι όντως ωραίος, όπως ωραία είναι όλα τα κουτάβια που αφήνουν την τελευταία τους πνοή μ'αυτόν τον τρόπο, ή τα άλλα που ζουν αλλά ταλαιπωριούνται από αρρώστιες και προβλήματα) και να ενημερώνετε για το σωστό τρόπο απόκτησης σκύλου.

Οι σκέψεις μας μαζί σας και με ένα ακόμα μικρούλη που χάθηκε λόγω ανθρώπινης ανευθυνότητας.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Αναμενόμενη εξέλιξη :(
Καλό του ταξίδι του μικρούλη :(
Ενα αγγελάκι ήταν, που πέρασε απ'την ζωή σας, για να αφήσει το στίγμα του.
Για κάποιον λόγο μάλλον...

Θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας, ότι δεν πρέπει να βάλετε στο σπίτι σας άλλο κουτάβι ή ανεμβολίαστο σκύλο, για πολύ καιρό. Για μήνες. Και θα πρέπει να κάνετε απολύμανση με χλωρίνη σε ότι χρησιμοποίησε ο μικρός. Ασχημο που σας το λέω τώρα αυτό, το καταλαβαίνω, αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις...