Ο σκύλος σας από πού "πήρε" το όνομά του;


acidblack

Member
21 Απριλίου 2011
11
0
τον φωναζουμε ΑΤΛΑ παρατσουκλι ενος Γιαπωνεζικου ρολογιου σε ξενα φορουμ .(αλλο χομπυ αυτο )την μερα που τον βρηκα στο δρομο μιλις το ειχα παραλαβει μια δυο μερες πριν ...
 




haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Εμένα μου ζήτησε η εκτροφέας να διαλέξω όνομα. Επειδή μόλις είδα τη φώτο είπα θα είναι Barbie, πρώτον επειδή ήταν κουκλίτσα και δεύτερον επειδή είναι αστείο να λέγεται Barbie μια κατάμαυρη σκύλα. Όμως επειδή το όνομα έπρεπε να αρχίζει από R την είπα Regina Barbie (στα λατινικά regina σημαίνει βασίλισσα). Τη φωνάζουμε Barbie αλλά ακούει και στο μπαρμπούνα, κοριτσάρα και μωρό :)
 


Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
32
Athens
www.facebook.com
"Let me be your wings" - Thumbelina (Official Greek version) - YouTube (1:40)

Τοσοδούλα.Ήταν το αγαπημένο μου παραμύθι,κι αν έπαιρνα ποτέ σκύλο σίγουρα Ήρωα θα τον έβγαζα.
Βέβαια ο κόσμος γελάει μόλις το ακούει ,ή του λένε "τι όμορφη που είσαι Ήρα", αλλά εγώ δεν μπορώ να φανταστώ πως θα γινόταν να τον λένε κάπως αλλιώς.Είναι ο ήρωας μου.
 






ΈλεναΚικ

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2013
101
0
37
Χαλκίδα
Εμάς η μικρή πήρε το όνομά Μελίτα από τους πρωην άσπονδους γονείς που την παράτησαν.
Εμείς την φωνάζουμε κ Άχνα γιατι δεν έχει γαβγίσει ποτέ :p πλέον ακούσει κ στα δύο γιατι πότε μας βγαίνει το Μελίτα πότε το Άχνα. Ελπίζω να καταφέρουμε να την λέμε μόνο Άχνα γιατι την βλέπω να αναπτύσσει διπλή προσωπικότητα :p
 


bagnikh

Active Member
14 Σεπτεμβρίου 2012
40
31
Εμείς τον είπαμε Pixel γιατί ο φίλος μου ήθελε να έχει κάτι από ηλεκτρονικό υπολογιστή για να τον αντιπροσωπεύει λέει!
 


Tzortzia

Active Member
2 Σεπτεμβρίου 2013
25
0
40
Αθηνα
Εμεις στην αρχη μπερδευτηκαμε !
Καταληξαμε στο Αιαντα , επειδη ενα διαστημα μου ειχε κολλησει και εμενα και της μαμας μου το " Βρε Αια , βρε Αια " απο τους 2 Ξενους !
εγω ηθελα να τον φωναξω Αισχυλο απο μια ατακατα της μανας μου ( παρακατω ) αλλα δε γυρνουσε με τιποτα !!!!

[h=5]Αληθινη συζητηση !!!!!
- Μαμα , πρεπει να ερθεις Αθηνα !
-Γιατι ???
- να μου κρατησεις το παιδι ....
- Ε , ποιο παιδι ?
- ο σκυλος λεω ρε μαμα !
- Ποιος ειναι παλι ο Αισχυλος ?[/h]
 


MaryJane

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2013
106
92
Αθήνα
Νομίζω είναι λίγο ντροπιαστική η δικιά μου ιστορία.:p
Η Τσικίρα ως κουτάβι δεν γάβγισε ποτέ.Η πρώτη φορά που γάβγισε ήταν μια μέρα που η μάνα μου έβλεπε ένα μεταγλωτισμένο μεξικάνικο σίριαλ και μια απ τις πρωταγωνήστριες λεγότανε Τσικίρα(ελπίζω να μην ήταν η κακιά της υπόθεσης:confused:)οπότε ακούγεται κάποιος στη τηλεοράση να φωνάζει "ΤΣΙΚΙΡΑΑΑ!!" και κάνει η μικρή(το πρώτο της) "ΓΟΥΒ!".Κι έτσι την είπαμε Τσικίρα.Οι δικοί μου τη φωνάζουν Τσίκι και το σιχαίνομαι -.-...
 


LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Είχα αποφασίσει να ονομάσω το σκύλο με το όνομα που με φώναζε/πείραζε ο μπαμπάς μου όταν ήμουν μικρή που είναι δισύλλαβο και εύηχο.
Αφήστε που με αυτή την επιλογή στόχευα να "ζεστάνω" και τους δικούς μου που δεν ήταν και πολύ θετικοί, μάλλον αδιάφοροι, στο να πάρω σκύλο.
Όχι ότι είναι μοναδικό αλλά δε το λέω γιατί το κρατάω για μία δεύτερη που ίσως έρθει!

Τελικά κατέληξα ότι προτιμούσα και μου ταίριαζε ενήλικος σκύλος.
Η κοπέλα που την είχε πριν από εμένα τη φώναζε Λάουρα. Παρότι ούτε μου άρεσε ούτε πιστεύω ότι ταιριάζει στο συγκεκριμένο σκύλο δε θέλησα να το αλλάξω και γιατί δεν ήθελα να προσθέσω άλλη μία αλλαγή τη δεδομένη στιγμή αλλά και γιατί το θεωρώ αγένεια και αγνωμοσύνη στους ανθρώπους που τη μεγάλωσαν.
Τελικά κατέληξα να τη φωνάζω συχνά Λάρα που είναι "συγγενές" και το ακούει.

Εννοείται βέβαια ότι πλέον θεωρώ ότι το Λάουρα είναι από τα ωραιότερα ονόματα!
 


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
οταν βρηκα τον ντουλη κουταβακι..απο το πολυ ξενυχτι που εριξα το σωστο θα ηταν να τον φωναζω σφακιανακη ! αλλα δεν ειχα κουραγιο... :cool:

η γειτονια στην αρχη λογω του σηριαλ...τον φωναζε Μουσταφακο.. ](*,)

αλλα κατι μεσα μου μου ελεγε αστο.. θα διαλεξει αυτος ! και ετσι εγινε... μια κυρια στη γειτονια επειδη τον ειχε για παιδι..τον φωναζε και ντουλη ντουλη ντουλη του,και ντουφη ντουφη ντουφη του..και ετρεχε με λαχταρα να φαει ενα λα βας κιρι ! ε αυτο ηταν ! του εμεινε το Ντουλης ! :love:
 




Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Όταν πήραμε τον Μαρλεάκο εγώ ζαχάρωνα περισσότερο ένα αδερφάκι του που ήταν μαυρούλικο με άσπρο στο στήθος (έρωτας *agapoylas*) και είχα ήδη αρχίσει να σκέφτομαι ονόματα για μαυροσκυλάκι.
Τελικά πέρασε της αδερφής μου που ήθελε λυκοσκυλοχρώματα και πήραμε τον μπελά. Προσπαθούσα να του βγάλω κανένα ωραίο αρχαιοελληνικό Άρης/Πάρης/Ερμής/Έκτορας και Σείριος που μου είχε κολλήσει από το μαυρούλι :rolleyes: . Η αδερφή μου δεν συμφωνούσε και όσο ψάχναμε άκουσε μια κυρία που φώναζε το σκύλο της Μάρλεϋ στο δρόμο.
Μου το έκανε και λίγο Μπομπ Μάρλεϋ - κουλτουριάρικο, είπαμε έχει και ρο, πέρασε πάλι το δικό της.

Μεταξύ μας τον φωνάζουμε και πολλά άλλα ονόματα αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι ακούει σε αυτά, όταν μιλάμε γι'αυτόν πάντως πάντα μας καταλαβαίνει ακόμα και αν δεν πούμε το όνομά του. :-k
 


Nτινακι97

New Member
4 Σεπτεμβρίου 2013
4
0
Eμενα τον λενε Bruno που στα ιταλικα σημαινει καφε(χρωμα).δεν χει καμια σχεση βεβαια γτ εμενα εχει και καφε και ασπρο και μαυρο.Το ονομα το προτεινε ο αδερφος μου και λογω αδυναμιας αλλα και επειδη ειναι ενα πολυ ωραιο ονομα,τον ''βαφτισαμε''!Παρολο που ο σκυλος ειναι δικος μου ειναι ολοι πολυ δεμενοι μαζι τ και εχει γινει η μασκοτ της γειτονιας!Περιττο να σας πω οτι οσο παραξενο και αν σας φαινεται,με τον Μπρουνο εχουμε ιδια ημερομηνια γεννησης!Τυχαιο; :p
 


p__nat

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2019
278
754
Το όνομα το έψαχνα από πριν γεννηθεί το “πλασματάκι”….
Γεννήθηκε, ξεπετάχτηκε και έφτασε η ώρα να έρθει σπίτι. Όνομα …ακόμη!!

Μετά από 3-4 μέρες συμβίωσης και αφού το “ψιτ, εσύ”, δεν ήταν ιδιαίτερα πρακτικό, κατέληξα στο “Ρίνα”. Όχι από το Ιρίνα, ούτε από το Κατερίνα, αλλά από το σκέτο “Ρίνα”, το είδος ψαριού που ανήκει στα καρχαριοειδή, γνωστό και ως “άγγελος της θάλασσας”.

Άγγελος, γιατί είναι το λευκό, μικρό σκυλάκι, καρχαριάκι, γιατί ως κουτάβι, με είχε διαλύσει στα δαγκώματα…

Έχουμε ασφαλώς πολλές παραλλαγές, όπως “ΚατΡίνα” όταν πάμε βόλτα, “ΘεατΡίνα” όταν είμαστε στον κτηνίατρο, “ΓκΡίνια” όταν είμαστε σπίτι και “Σκατουλίνα” όταν….. χμ, περιττή η επεξήγηση!!
 




Judi2021

Active Member
2 Ιανουαρίου 2021
41
52
39
Γεια σας και από εμάς!
Πως ονόμασα την Τζούντι λοιπόν....
Την είχαν ονομάσει στο καταφύγιο Τζόαν , αλλά δεν μου άρεσε, άσε που μου θύμιζε και την κλαίουσα χήρα από το "Κωνσταντίνου και Ελένης". Οπότε, ήθελα ένα όνομα που να έχει στην αρχή του το Τζ , για να μην της το αλλάξω εντελώς. Ο σύζυγος πρότεινε το Τζούλι ( μου άρεσε ) και ο κολλητός μου όταν του το είπα πρότεινε το Τζούντι. Είναι και τα δύο καλλιτεχνικά (Τζούλι-ετ και Τζούντι Φόστερ) , δεν θα μπορούσε να είναι και κάτι άλλο, μιας και εγώ ασχολούμαι με αυτόν τον κλάδο, και διάλεξα το Τζούντι . Έτσι αυτομάτως έχουμε ένα όμορφο όνομα για την καραμελίτσα καθώς και έναν τρελό νονό!
 


Εriana

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2019
283
905
Ripley. Μας "έφαγε η λογοτεχνία". Μυθιστορηματικός ήρωας της αγγλίδας συγγραφέα Patricia Highsmith. Ο τίτλος του βιβλίου "The talented Mr. Ripley". Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλευ λοιπόν. Τα ταλέντα ακόμη αναζητούνται...
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.598
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3