Ο φίλος έχει προστασία!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Σε ενα ξεροπηγαδο ελεγε ο παππους μου... :/

Το μονο να μην τραυματισουν τα σκυλια ,που στο κατω κατω της γραφης τον χωρο τους προστατευουν κ την οικογενεια τους.

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Παιδιά, είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν τέτοιοι νόμοι στην Ελλάδα;
Να μου λέγατε γι' Αμερική, να το δεχόμουν ;) Εκεί άμα χιονίσει και δεν καθαρίσεις το πεζοδρόμιό σου (προσοχή, όχι την είσοδο ή τα σκαλιά σου, αλλά το δημόσιο πεζοδρόμιο!) και κάποιος γλιστρίσει, τον πληρώνεις κανονικότατα και το βουλώνεις..

Εδώ -βάσει της καθημερινής πρακτικής- είμαστε τόσο μπάχαλο, που θα εκπλησσόμουν, εάν όντως υπάρχει κάτι τέτοιο :)

Και στην τελική, εάν όντως είναι έτσι, κάνεις ένα χράααπ! και βγάζεις την πινακίδα (μετά το ..ατυχές συμβάν φυσικά) ;)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Να μου λέγατε γι' Αμερική, να το δεχόμουν ;) Εκεί άμα χιονίσει και δεν καθαρίσεις το πεζοδρόμιό σου (προσοχή, όχι την είσοδο ή τα σκαλιά σου, αλλά το δημόσιο πεζοδρόμιο!) και κάποιος γλιστρίσει, τον πληρώνεις κανονικότατα και το βουλώνεις..
Ετσι ακριβώς είναι. Αναλόγως την πολιτεία έχεις κάθε δικαίωμα να προστατεύσεις την οικία σου ΑΛΛΑ δεν γνωρίζω τι γίνεται με τα σκυλιά. Βέβαια παίζει και τη ασφάλεια στέγης έχεις...

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Άρα, άμα έχει προειδοποίηση (βλ. ταμπέλα), δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αυτό ναι, να το δεχθώ :)

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Άρα, άμα έχει προειδοποίηση (βλ. ταμπέλα), δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αυτό ναι, να το δεχθώ :)
αντε πάλι, δεν υπάρχει πρόβλημα σε τι?

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Μιλάμε για το μετά την προειδοποιητική πινακίδα που ούτως η άλλως πρέπει να υπάρχει, αυτο που είπα εγώ είναι

υπάρχει κάποιο νομικό ζήτημα εδώ.
Οταν υπάρχει προειδοποιητική πινακίδα "Προσοχή Σκύλος" ο διαρρήκτης που θα εισέλθει στον χώρο και θα δαγκωθεί απο σκύλο μπορεί να κάνει μύνηση γιατί θα ισχυρισθεί οτι αφού ο ιδιοκτήτης έβαλε τέτοια πινακίδα γνώριζε οτι ο σκύλος του είναι επιθετικός και δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα.
Η νέα τακτική πλέον είναι να μπαίνουν πινακίδες "No trespassing" η "i love my rottweiler" π.χ.
Άρθρο 22. Άμυνα.

1.Δεν είναι άδικη η πράξη που τελείται σε περίπτωση άμυνας.

2.Άμυνα είναι η αναγκαία προσβολή του επιτιθέμενου στην οποία προβαίνει το άτομο για να υπερασπισθεί τον εαυτό του ή άλλον από άδικη και παρούσα επίθεση που στρέφεται εναντίον τους.

3.Το αναγκαίο μέτρο της άμυνας κρίνεται από το βαθμό επικινδυνότητας της επίθεσης, από το είδος της βλάβης που απειλούσε, από τον τρόπο και την ένταση της επίθεσης και από τις λοιπές περιστάσεις.

Η αυτοδικία αντίθετα δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, Άρθρο 331: “Όποιος ασκεί αυθαίρετα αξίωση σχετική με δικαίωμα που ή το έχει πραγματικά ή από πεποίθηση το οικειοποιείται τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών ή με χρηματική ποινή…”

Όταν ένας άνθρωπος τραυματίζεται ή σκοτώνεται ωστόσο, θα πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη και να διερευνηθούν οι συνθήκες. Στην πράξη πάντως, σε παρόμοιες περιπτώσεις, ο ευρισκόμενος σε αυτοάμυνα απαλλάσσεται είτε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών είτε στη χειρότερη περίπτωση στο ακροατήριο.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ρε παιδια! Μην ανησυχειτε.Λετε ο κλεφτης να εχει τα κοτσια να παει και σε αστυνομια μετα το πανικο που θα εχει παθει με επιτιθεμενο σκυλι;Αυτο σε περιπτωση που ξεφυγει απο το σκυλο με δαγκωνιες.

Στην περιπτωση που τον γλυτωσω εγω απο τα χερια του σκυλου,εχει να φαει τετοιο ξυλο,που θα πειστει να μη ξαναγυρισει ουτε στο διπλανο τετραγωνο.

Δε νομιζω τωρα να εχει κατσει ο κλεφτης να ενημερωθει για τα διακιωματα του σε περιπτωση επιθεσης απο σκυλο.Θα τρεχει οπου φυγει,φυγει!

Το μονο αρνητικο που σκεφτομαι ειναι μη γυρισει απο τα νευρα του και ριξει φολα στην αυλη.Καλα,εμεις μενουμε στο 3ο οροφο πολυκατοικιας.Για οσους μενουν σε μονοκατοικια λεω.

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Αυτό που συζητιόταν στο άλλο λινκ, είναι ότι η αστυνομία ρώτησε τον κλέφτη, εάν θα υποβάλει μήνυση επειδή ο ιδιοκτήτης δεν είχε ταμπέλα.
Τελικά, τι από τα δύο ισχύει; Βάζει ή όχι ταμπέλα ο ιδιοκτήτης, ώστε να είναι καλυμμένος; Δε μιλάω για φωτογραφίες κλπ

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Για να σας τρελανω λιγο:Οταν μενεις σε πολυκατοικια,που βαζεις την ταμπελα;Στην εισοδο της πολυκατοικιας ή στην πορτα του διαμερισματος;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Στην πορτα του διαμερισματος βρε συ. Εγω εκει την εχω και κανει δουλεια. Εχουμε τους λιγοτερους ασχετους επισκεπτες για διαφηστικα κλπ. Βεβαια βοηθαει και το συνοδευτικο μουγκρισμα.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Α,ελεγα μηπως να το εβαζα στην πολυκατοικια να μην τολμησει καν να μπει.Ε,ειμαστε προστατες ολων των ενοικων!

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Όπως και νά'χει, η είσοδος στο χώρο κατοικίας κάποιου χωρίς άδεια, θεωρείται παράβαση του οικογενειακού ασύλου. Είτε βάλεις ταμπέλα, είτε όχι, προφανώς εμπίπτει στην αντίστοιχη διάταξη η "είσοδος" του κλέφτη. Δε νομίζω άλλωστε, να βρεθεί ελληνικό δικαστήριο να δικαιώσει τον κλέφτη σε μία ενδεχόμενη μήνυσή του.

Όπως προείπα, αυτό θα μπορούσε πιθανώς να συμβεί στις ΗΠΑ, όπου οι νόμοι είναι εντελώς διαφορετικοί :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.365
Το έχουμε συζητήσει πολλές φορές το θέμα με τεράστια ποικιλλία απόψεων.
Η κατάσταση δεν είναι άσπρο/μαύρο, ούτε προδικασμένη πριν φτάσει στην δίκη, υπέρ του ενός ή του άλλου.
Εξαρτάται από πολλές παραμέτρους -και λογικό είναι- που συνεκτιμούνται όταν έρθει η ώρα.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
855
Ξεσσαλονικη!!!
παντως νομιζω οτι πλεον ολοι ξερουν τα δικαιωματα τους.περσυ που αρπαξε ο καπο εναν αναπηρο(μετα σηκωθηκε βεβαια) στα φαναρια,επειδη εβαλε χερι μεσα στο αμαξι,φωναζε οτι θα μου κανει μυνηση κτλ κτλ...αλλα κ εγω νομιζω οτι δεν εχει σημασια....ο λογοσ μου ,απεναντι σε ενος πτωματος....κλαιν που λεμε...θα ειναι σαν να μιλαει ο ahmet the dead terrorist...δειτε στι youtube οσοι δεν τον ξερετε να γελασετε κ λιγακι πρωι πρωι...πινακηδες παντως εγω εχω κ στην εξωπορτα αλλα κ στο κουδουνι.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
παντως νομιζω οτι πλεον ολοι ξερουν τα δικαιωματα τους.περσυ που αρπαξε ο καπο εναν αναπηρο(μετα σηκωθηκε βεβαια) στα φαναρια,επειδη εβαλε χερι μεσα στο αμαξι,
Απαγορεύεται να βάλει κάποιος το χέρι του μέσα στο αυτοκίνητο!
Μια φορά κάποιος μου έβαλε την παλάμη του μέχρι την θέση του συνοδηγού! Έκανα πως έψαχνα το σουγιά μου λέγοντας "Αν σου κόψω το χέρι ποιός θα φταίει?"