ΠΑΡΚΟ

Th4nos

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2013
113
51
thessaloniki
Καλησπέρα σε όλους.
Έχω ένα θέμα που με απασχολεί και δεν ξέρω τι να κάνω.Είμαι τυχερός που γενικά στην γειτονιά μου έχω πάρκο,έχει πράσινο και γενικά είναι ιδανικά για έναν ιδιοκτήτη και για τον σκύλο του.Είναι ακριβώς απέναντι από το σπίτι μου.Μικρό παρκάκι αλλά πολύ όμορφο.

Το θέμα μου είναι ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες.Με αποτέλεσμα το βράδυ που ανεβαίνω για να μαζέψω των δικών μου σκύλων,είναι πραγματικά σαν ναρκοπέδιο και είμαι τυχερός αν δεν πατήσω κάτι.Να σας πω την αλήθεια δε με απασχολεί αν θα πατήσω κάτι.Οκ θα τα καθαρίσω.Μακάρι να υπήρχε μια ακαθαρσία που λέει ο λόγος και να την πατουσα καθε βράδυ.Δε με πειράζει.Αυτό που πραγματικά με απασχολεί είναι ότι χαλάνε όλη την ομορφιά του πάρκου και τώρα που είναι καλοκαίρι,μυρίζει και μαζεύοντε και μύγες και γενικά η κατάσταση είναι χάλια!

Ήρθαν προχθές από τον δήμο οι ανθρωποι,κόψανε τα χόρτα,τα μαζέψανε όλα και ήταν υπέροχο.Κάνουνε εξαιρετική δούλεια και μπράβο τους!Την επόμενη μέρα,μιας και τελειως κομμένα τα χόρτα φάνηκε η αλήθεια!

Το θέμα μου είναι πως θα μπορέσω να τους εξηγήσω ότι με ενοχλεί.Οι περισσότεροι δεν τα μαζεύουν κι έχουν μεγάλα σκυλιά που οι ακαθαρσίες τους είναι πολλές.Είναι ανθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας απο εμένα και δεν θέλω να φανω θρασύς κι ότι δε τους σέβομαι!Αν και στην ουσία αυτοί δε με σέβονται και δεν σέβονται ούτε τον ευατό τους.

Ο ένας πέρσυ μου έκανε και κύρηγμα ότι απο άλλα πάρκα μας φέρανε τσιμπούρια.Μου ήρθε να του πω ''από τα αλλα πάρκα σου τα φέρανε ή εσύ ευθύνεσαι που δεν μαζεύεις τις ακαθαρσίες των σκύλων σου'' αλλα δε του το είπα!!

Και το κακό ειναι οτι αυτοί έχουν και ηλικιακά μεγάλα σκυλια.Τα βγάζουν χρόνια εκεί.Αν μου πουνε κάτι ''εγω βγάζω χρόνια το σκύλο μου εδώ κι ήρθες εσύ τώρα ...μπλα μπλα'' νομίζω πως θα στραβώσω πολύ και θα χαλαστώ με πολύ κόσμο.Γι αυτό κι αυτός είναι ένας λόγος που δεν πολυμπλέκομαι με αυτά!Γιατι θυμώνω εύκολα.
Τα έχω μαζέψει μπροστά τους 100000 φορές και αυτοί τίποτα!Σκέφτηκα να παρω μια τζουγκράνα να πάω να τα καθαρίσω όλα μπας και το εκτιμήσουν αλλά δε νομίζω,οπότε λέω άσε!

Έχετε καποιο τρόπο πέρα του να τους το πω στα ίσια?Η θέση μου είναι δύσκολη ελπίζω να καταλαβαίνεται!Δεν είμαι ούτε η κατίνα της γειτονιάς κι ούτε θα γίνω ποτε.Είμαι 28 χρονων,πως να μιλήσω σε έναν 60αρη και να του δώσω να το καταλάβει?

Ευχαριστώ πολύ :)

Last edited:
  • Like
Reactions: d-friend

Th4nos

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2013
113
51
thessaloniki
Ααα σε αυτό το θέμα http://www.dogforum.gr/community/threads/Πρόβλημα-με-διαχειριστή-πολυκατοικίας.29375/ έγραψα ότι τα κόβεις μαχαίρι!Δεν φάσκω κι αντιφάσκω.Είναι αλλιώς να είναι ένας στραβός και να σε προκαλεί σε δικό σου χώρο στην ουσία κι αλλιώς ένας φιλικός άνθρωπος που μιλάτε,δεν σε προκαλεί και είστε σε δημόσιο χώρο!Αλλο το ένα αλλο το άλλο!!!

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Να είσαι προσεκτικός στη βόλτα... μπορεί να έχουν εκνευριστεί και άλλοι που δεν έχουν σκυλιά, με διαταραγμένη ψυχή και να αρχίσουν να σκορπάνε το θάνατο με τις φόλες

Th4nos

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2013
113
51
thessaloniki
Να είσαι προσεκτικός στη βόλτα... μπορεί να έχουν εκνευριστεί και άλλοι που δεν έχουν σκυλιά, με διαταραγμένη ψυχή και να αρχίσουν να σκορπάνε το θάνατο με τις φόλες
Τι εννοείς?Καπου έγραψα ότι ένας μας απειλούσε μέσα στα μούτρα μας ότι θα ρίξει φόλες.κι έγραψα ότι ευτυχώς με κράτησε η κοπέλα μου!

Βασικά εγώ δεν είμαι εκνευρισμένος,απογοητευμένος είμαι μ'αυτά που βλέπω

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Τι εννοείς?Καπου έγραψα ότι ένας μας απειλούσε μέσα στα μούτρα μας ότι θα ρίξει φόλες.κι έγραψα ότι ευτυχώς με κράτησε η κοπέλα μου!

Βασικά εγώ δεν είμαι εκνευρισμένος,απογοητευμένος είμαι μ'αυτά που βλέπω

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά δεν παρακολουθώ ανελλιπώς τα ποστ σου :p

Αυτό που λες εξέφρασα... πέρα από όλα τα άλλα που συμφωνώ, υπάρχει ο κίνδυνος της φόλας

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
φτιαξε ενα κεικ,ενα κορμο,η παρε ενα σκουπακι δωρο απο το λινκ που εδωσε ενα μελος στο θεμα με τον διαχειριστη :ROFLMAO:

δυσκολο θεμα.. μου λες και ηλικιωμενοι.. ε ρε γλεντια δηλαδη !

αμα του εχει γινει συνηθεια του αλλου.. πρωτα θα βγει η ψυχη ;)

Th4nos

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2013
113
51
thessaloniki
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά δεν παρακολουθώ ανελλιπώς τα ποστ σου :p

Αυτό που λες εξέφρασα... πέρα από όλα τα άλλα που συμφωνώ, υπάρχει ο κίνδυνος της φόλας
χαχαχα.Δεν είπα ότι παρακολουθείς τα ποστ μου.Αλλοστε τώρα άρχισα να γραφω εδώ.Με το που ''κάπου έγραψα'' εννοούσα ότι το ανέφερα σήμερα κι όλας. :)

Th4nos

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2013
113
51
thessaloniki
φτιαξε ενα κεικ,ενα κορμο,η παρε ενα σκουπακι δωρο απο το λινκ που εδωσε ενα μελος στο θεμα με τον διαχειριστη :ROFLMAO:

δυσκολο θεμα.. μου λες και ηλικιωμενοι.. ε ρε γλεντια δηλαδη !

αμα του εχει γινει συνηθεια του αλλου.. πρωτα θα βγει η ψυχη ;)
Κάπως έτσι.
Και οι άνθρωποι κατά τα άλλα είναι μια χαρά γι αυτό δε θέλω να τους πω τίποτα.Δεν ξέρω πως θα το παρουν.

• Like
Reactions: ntoulis

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Κάπως έτσι.
Και οι άνθρωποι κατά τα άλλα είναι μια χαρά γι αυτό δε θέλω να τους πω τίποτα.Δεν ξέρω πως θα το παρουν.
αν όντως είναι μία χαρά ίσως καταλάβουν

Th4nos

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2013
113
51
thessaloniki
αν όντως είναι μία χαρά ίσως καταλάβουν
Ναι το σκέφτηκα.Ο ένας ο κύριος,έχει την κόρη του με ψυχολογικά και είναι ο λόγος που έχει και τον σκύλο.Τελικά τον βγάζει χρόνια αυτός.Τι να του πω τώρα του ανθρώπου?Τον καταλαβαίνω,έχει άλλα στο κεφάλι του.Δε σημαίνει βέβαια επειδή πάει κάτι λάθος,πρέπει να τα κανουμε όλα τα άλλα λάθος,αλλά όπως ειναι λογικό όλα περνάνε σε δεύτερη μοίρα!
Γι'αυτό και δεν θέλω να πω κάτι και ζήτησα μπας και βρω άλλη λύση.Θέλω να σου πω ότι δεν ξέρεις τι έχει ο καθένας στο κεφάλι του.Δεν ξέρεις πως θα το πάρει εκείνη τη στιγμή και στην τελική δεν ξέρω αν έχω και το δικαίωμα να του πω τι να κάνει.Σε δημόσιο χώρο είμαστε,όχι στο σπίτι μου :)

Th4nos

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2013
113
51
thessaloniki
Ναι το σκέφτηκα.Ο ένας ο κύριος,έχει την κόρη του με ψυχολογικά και είναι ο λόγος που έχει και τον σκύλο.Tον ήθελε η κόρη του δηλαδή.Τελικά τον βγάζει χρόνια αυτός.Τι να του πω τώρα του ανθρώπου?Τον καταλαβαίνω,έχει άλλα στο κεφάλι του.Δε σημαίνει βέβαια επειδή πάει κάτι λάθος,πρέπει να τα κανουμε όλα τα άλλα λάθος,αλλά όπως ειναι λογικό όλα περνάνε σε δεύτερη μοίρα!
Γι'αυτό και δεν θέλω να πω κάτι και ζήτησα μπας και βρω άλλη λύση.Θέλω να σου πω ότι δεν ξέρεις τι έχει ο καθένας στο κεφάλι του.Δεν ξέρεις πως θα το πάρει εκείνη τη στιγμή και στην τελική δεν ξέρω αν έχω και το δικαίωμα να του πω τι να κάνει.Σε δημόσιο χώρο είμαστε,όχι στο σπίτι μου :)

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Ναι το σκέφτηκα.Ο ένας ο κύριος,έχει την κόρη του με ψυχολογικά και είναι ο λόγος που έχει και τον σκύλο.Τελικά τον βγάζει χρόνια αυτός.Τι να του πω τώρα του ανθρώπου?Τον καταλαβαίνω,έχει άλλα στο κεφάλι του.Δε σημαίνει βέβαια επειδή πάει κάτι λάθος,πρέπει να τα κανουμε όλα τα άλλα λάθος,αλλά όπως ειναι λογικό όλα περνάνε σε δεύτερη μοίρα!
Ο δημόσιος χώρος είναι το σπίτι ΟΛΩΝ. Στο (τελείως δικό του) σπίτι να κάνει ότι του καπνίσει.. στο σπίτι όλων να σεβαστεί πως υπάρχουν άνθρωποι που το θέλουν καθαρό.

Και εγώ (και ο καθένας) έχω πολλά πράγματα στο κεφάλι μου, δεν θα πετάξω το κυπελλάκι του καφέ στο δρόμο, ούτε τα αποφάγια απο το σαντουιτς κλπ. Θα το κρατήσω μέχρι να βρω κάδο.

Όπως (θέλω να πιστεύω) δεν ζει σε ένα σταύλο, οφείλει (στον εαυτό του πρώτα) ο καθένας να μη δημιουργεί σκουπίδια, και όσον αφορά σκύλους να μαζεύει τα δικά τους τα απορρίματα.

Βρες αυτόν που πιστεύεις πως υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να το κατανοήσει και να το ακολουθήσει, και αν αρχίσει να τα μαζεύει ίσως επηρρεάσει σιγά σιγά και τους υπόλοιπους.

Δεν μπορείς να τους αλλάξεις όλους ταυτόχρονα, αν καταφέρεις έναν όμως ίσως σιγά σιγά δημιουργηθεί η αλυσίδα.

• Like
Reactions: d-friend and Th4nos

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.912
20.312
Δεν είναι απλώς θέμα ενόχλησης Th4nos. Υπάρχει σχετικός Νόμος, που προβλέπει και βαρύτατα πρόστιμα. Και ευτυχώς, γιατί...ακριβώς στους δημόσιους χώρους, δεν επιτρέπεται να κάνουμε ότι γουστάρουμε [όσα άλλα βάσανα και να 'χουμε]. Συνέχισε λοιπόν, να κάνεις εσύ, αυτό που πρέπει. Μπορείς επίσης, να κολλήσεις γύρω-γύρω, μερικά σχετικά αφισάκια [κυκλοφορούν διάφορα] και αν θέλεις να γίνεις και...πιο δραματικός, μπορείς πχ στην επόμενη συνάντησή σου με κάποιον από αυτούς τους σκυλάδες, αν το φέρει η κουβέντα [ή αν το προκαλέσεις εσύ], να πεις ότι έτυχε δήθεν μια κακή στιγμή, που δεν είχες μαζί σου σακουλάκι -κάποια στιγμή στο...κοντινό παρελθόν;- και πέρναγε περιπολικό και σε είδε και σου έκοψε πρόστιμο. Μπας και ταρακουνηθούν...:rolleyes:

• Like
Reactions: d-friend and Th4nos

Th4nos

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2013
113
51
thessaloniki
Δεν είναι απλώς θέμα ενόχλησης Th4nos. Υπάρχει σχετικός Νόμος, που προβλέπει και βαρύτατα πρόστιμα. Και ευτυχώς, γιατί...ακριβώς στους δημόσιους χώρους, δεν επιτρέπεται να κάνουμε ότι γουστάρουμε [όσα άλλα βάσανα και να 'χουμε]. Συνέχισε λοιπόν, να κάνεις εσύ, αυτό που πρέπει. Μπορείς επίσης, να κολλήσεις γύρω-γύρω, μερικά σχετικά αφισάκια [κυκλοφορούν διάφορα] και αν θέλεις να γίνεις και...πιο δραματικός, μπορείς πχ στην επόμενη συνάντησή σου με κάποιον από αυτούς τους σκυλάδες, αν το φέρει η κουβέντα [ή αν το προκαλέσεις εσύ], να πεις ότι έτυχε δήθεν μια κακή στιγμή, που δεν είχες μαζί σου σακουλάκι -κάποια στιγμή στο...κοντινό παρελθόν;- και πέρναγε περιπολικό και σε είδε και σου έκοψε πρόστιμο. Μπας και ταρακουνηθούν...:rolleyes:
Σκέφτηκα αυτό με τα αφισακια.Όχι σε αφισάκια όμως,αλλά στο να γράψω κατι σαν πλακάτ δηλαδή και να το βάλω στο πάρκο!

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Ή ακόμα καλύτερα, έχε έξτρα σακούλες μαζί σου, και μολίς δεις κάποιον να μην τα μαζέυει, φώναξέ τον, τρέξε προς το μέρος του και με διάπλατο χαμόγελο πες του "μάλλον σας τελείωσαν οι σακουλίτσες, ορίστε σας δίνω εγώ μία" και χαμογέλα του μέχρι να το μαζέψει. :sneaky:

Th4nos

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2013
113
51
thessaloniki
Ή ακόμα καλύτερα, έχε έξτρα σακούλες μαζί σου, και μολίς δεις κάποιον να μην τα μαζέυει, φώναξέ τον, τρέξε προς το μέρος του και με διάπλατο χαμόγελο πες του "μάλλον σας τελείωσαν οι σακουλίτσες, ορίστε σας δίνω εγώ μία" και χαμογέλα του μέχρι να το μαζέψει. :sneaky:
χαχαχα.τους βλεπω κάθε μέρα μήνες τώρα,δε μπορώ να το κάνω αυτό!!!Ωραίο πάντως!

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
χαχαχα.τους βλεπω κάθε μέρα μήνες τώρα,δε μπορώ να το κάνω αυτό!!!Ωραίο πάντως!
ε βάλε καπαρτίνα, γυαλιά και άσε μουστάκι τότε :ROFLMAO::ROFLMAO:

πέρα της πλάκας, αμα γίνεις κ#λοτρυπίδια μαζί τους θα πεισμώσουν και θα σε γράψουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι, αμά τους αντιμετωπίσεις με υπερβολική καλοσύνη και αναπάντεχη ευγένεια τους αφοπλίζεις, και επειδή δεν θα ξέρουν πως να το χειριστούν, θα πάρουν τη σακούλα και θα τα μαζέψουν μια χαρά.

Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο (που έλεγε και η διαφήμιση)

Th4nos

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2013
113
51
thessaloniki
ε βάλε καπαρτίνα, γυαλιά και άσε μουστάκι τότε :ROFLMAO::ROFLMAO:

πέρα της πλάκας, αμα γίνεις κ#λοτρυπίδια μαζί τους θα πεισμώσουν και θα σε γράψουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι, αμά τους αντιμετωπίσεις με υπερβολική καλοσύνη και αναπάντεχη ευγένεια τους αφοπλίζεις, και επειδή δεν θα ξέρουν πως να το χειριστούν, θα πάρουν τη σακούλα και θα τα μαζέψουν μια χαρά.

Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο (που έλεγε και η διαφήμιση)
χαχαχαχα...Μα η αρχή αν γίνει μετά θα είμαι εντάξει.Οταν δε θα τα μαζεύουν θα τους μαστιγώνω κι όλας. (ο αχάριστος)...ΧΑΧΑΧΑΧΑΑ

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Έχω σκεφτεί σοβαρά να φτιάξω ένα flyer που να δείχνω με τρεις φωτό πως μαζεύονται εύκολα κι αλέκιαστα τα κόπρανα με μια σακουλίτσα και να γράψω από κάτω "για κάτι τόσο απλό που ΔΕΝ κάνεις κινδυνεύει ΚΑΙ ο δικός μου σκύλος από φόλα". Θα το κάνω μόλις βγάλω τις κατάλληλες φωτό... Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στο παρκάκι κοντά στο σπίτι μου :(

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Το έχουμε κι εμείς αυτό το πρόβλημα στο παρκάκι στην Παραλία ,δεν ξέρω αν λες το ίδιο..Μάλλον όχι,αλλά και σ'αυτό που πηγαίνουμε εμείς υπάρχει αυτό το θέμα.Αλλά ειλικρινά αν δεν θέλει ο άλλος ν'ακούσει τι να πεις..Εδώ για στείρωση ανέφερα σε 2-3 άτομα και γύρισαν την μούρη τους απ την άλλη επιδεικτικά κιόλας .Μετά λέμε τα σκυλιά ζώα?Ενώ οι άνθρωποι μπουμπούκια :cautious:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.309
Μέλη
20.070
Νεότερο μέλος
Nelson Thea