'Ελα Φλώρινα και Κοζάνη να μου πεις τα ίδια με την ανεργία στο πολλαπλάσιο από Αθήνα και Χειμώνα λίγο ποίο κρύο από ΑΘήνα, έλα πες μου το ίδιο αν μένεις τίποτα Ζαγοροχώρια κανένα Καπέσοβο.Ξέρεις κάτι; Υπάρχει ένα διπλανό ποστάρισμα -πολύ καλοστημένων σκέψεων κατά τη γνώμη μου- για την κρίση που μπορεί να περνάει ένα forum. Αν πρόσεχες, αναφέρθηκα πολύ προσεκτικά και επίσης, απάντησα σε έναν φίλο, που μίλησε -αν κατάλαβα καλά- για ένα σκύλο που έχει συμπληρώσει μόλις 6 μήνες, άρα, κατά τα φαινόμενα, έχει αποκτηθεί πρόσφατα. Αυτό σε σχέση με τους τόνους που απαντάμε.
Σε σχέση με την κρίση. Πριν από λίγες μέρες, υπήρξε η πιο αξιοπρεπής ανακοίνωση οικονομικά ανήμπορου ιδιοκτήτη ζώου. Έλεγε, βοηθήστε με, έχω ένα ζώο 14 ετών και δεν έχω λεφτά να το ταΐσω... Υπήρξα προσφορές μέχρι και από τη Γερμανία...
Κατά αυτό τον τρόπο, δεν νομίζω πως δεν θα υπάρχει κάποιος κτηνίατρος με "φιλικότερες" τιμές, που να αξίζει τον κόπο να πας το ζώο.
Μέσα στην κρίση τον μακαρίτη τον δικό μου τον βρήκε μια καρδιοπάθεια, από την οποία "έφυγε κιόλας. Στα δύο χρόνια τα χάπια, η νέα διατροφή, οι διαρκείς επισκέψεις-εξετάσεις κόστισαν. Ήταν και ηλικιωένος...Κατανοήσαμε οικογενειακώς πως έπρεπε από κάπου να κόψουμε. Δεν μας περισεύουν. Ανακαλύψαμε "κονδύλι". Η κτηνίατρος έβαλε -χωρίς να το ζητήσουμε- πλάτη. Θέλω να πω υπάρχουν πάντα τρόποι. Δεν είναι μόνο το φαΐ το απόλυτα αναγκαίο για ένα σκυλί...
Είμαι σε περιοχή με 15.000-18.000 κατοίκους και έναν "Κτηνίατρο" (έχω πάει και μου έχει πει ότι δεν χρείαζεται αμπούλα) Ο επόμενος είναι στα 18χλμ στην Κοζάνη αν είσαι από ποίο ορινά μέρη κάντο 25-30χλμ Αυτά για τον δικό μου χωρίο που είναι και κοντά στην πόλη. Τώρα αν θες να μιλήσουμε για κάτι Μεταξά,Τριγωνικό, Λεύκαρα κτλ...
Και μην μιλήσουμε για ΜΜΜ απλα δεν υπάρχουν.
Δυστηχώς φίλε μου λεφτά δεν υπάρχουν το κάνω μόνος μου το εμβόλιο γιατί με τα 10-20-30 ευρώ που θα γλυτώσω μπορεί να βγάλω βδομάδα .
Και μιλαώ για την οικονομική κρίση.