ΠΡΟΣΟΧΗ! Δειγμα λυσσας στην Κοζανη!

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Ξέρεις κάτι; Υπάρχει ένα διπλανό ποστάρισμα -πολύ καλοστημένων σκέψεων κατά τη γνώμη μου- για την κρίση που μπορεί να περνάει ένα forum. Αν πρόσεχες, αναφέρθηκα πολύ προσεκτικά και επίσης, απάντησα σε έναν φίλο, που μίλησε -αν κατάλαβα καλά- για ένα σκύλο που έχει συμπληρώσει μόλις 6 μήνες, άρα, κατά τα φαινόμενα, έχει αποκτηθεί πρόσφατα. Αυτό σε σχέση με τους τόνους που απαντάμε.

Σε σχέση με την κρίση. Πριν από λίγες μέρες, υπήρξε η πιο αξιοπρεπής ανακοίνωση οικονομικά ανήμπορου ιδιοκτήτη ζώου. Έλεγε, βοηθήστε με, έχω ένα ζώο 14 ετών και δεν έχω λεφτά να το ταΐσω... Υπήρξα προσφορές μέχρι και από τη Γερμανία...
Κατά αυτό τον τρόπο, δεν νομίζω πως δεν θα υπάρχει κάποιος κτηνίατρος με "φιλικότερες" τιμές, που να αξίζει τον κόπο να πας το ζώο.

Μέσα στην κρίση τον μακαρίτη τον δικό μου τον βρήκε μια καρδιοπάθεια, από την οποία "έφυγε κιόλας. Στα δύο χρόνια τα χάπια, η νέα διατροφή, οι διαρκείς επισκέψεις-εξετάσεις κόστισαν. Ήταν και ηλικιωένος...Κατανοήσαμε οικογενειακώς πως έπρεπε από κάπου να κόψουμε. Δεν μας περισεύουν. Ανακαλύψαμε "κονδύλι". Η κτηνίατρος έβαλε -χωρίς να το ζητήσουμε- πλάτη. Θέλω να πω υπάρχουν πάντα τρόποι. Δεν είναι μόνο το φαΐ το απόλυτα αναγκαίο για ένα σκυλί...
'Ελα Φλώρινα και Κοζάνη να μου πεις τα ίδια με την ανεργία στο πολλαπλάσιο από Αθήνα και Χειμώνα λίγο ποίο κρύο από ΑΘήνα, έλα πες μου το ίδιο αν μένεις τίποτα Ζαγοροχώρια κανένα Καπέσοβο.
Είμαι σε περιοχή με 15.000-18.000 κατοίκους και έναν "Κτηνίατρο" (έχω πάει και μου έχει πει ότι δεν χρείαζεται αμπούλα) Ο επόμενος είναι στα 18χλμ στην Κοζάνη αν είσαι από ποίο ορινά μέρη κάντο 25-30χλμ Αυτά για τον δικό μου χωρίο που είναι και κοντά στην πόλη. Τώρα αν θες να μιλήσουμε για κάτι Μεταξά,Τριγωνικό, Λεύκαρα κτλ...
Και μην μιλήσουμε για ΜΜΜ απλα δεν υπάρχουν.
Δυστηχώς φίλε μου λεφτά δεν υπάρχουν το κάνω μόνος μου το εμβόλιο γιατί με τα 10-20-30 ευρώ που θα γλυτώσω μπορεί να βγάλω βδομάδα .
Και μιλαώ για την οικονομική κρίση.

Cool Dad

Member
17 Αυγούστου 2012
7
0
Athens
Εγώ, φίλε μου, αναφέρθηκα σε αυτό το σχόλιο: "στη δικια μου ο κτηνιατρος μου ειπε μολις κλειση 6 μηνες να την παω για εμβολιο αντιλυσικο,,, πριν 2 ημερες δηλαδη αλλα δεν την πηγα γιατι δεν ειχα "μια" ==))

του χρονου θα τα αγορασω και θα της τα κανω μονος μου,,, ==))".

Είναι άλλο η κρίση, άλλο η ευθύνη, άλλο οι γεωγραφικές δυσκολίες, άλλο...

Πίστεψε με, η χειρότερη οικονομική κρίση βαραει τα μεγάλα αστικά κέντρα. Μιλάμε για παρασάγγες διαφορά και που ΄σαι ακόμα...

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Εγώ, φίλε μου, αναφέρθηκα σε αυτό το σχόλιο: "στη δικια μου ο κτηνιατρος μου ειπε μολις κλειση 6 μηνες να την παω για εμβολιο αντιλυσικο,,, πριν 2 ημερες δηλαδη αλλα δεν την πηγα γιατι δεν ειχα "μια" ==))

του χρονου θα τα αγορασω και θα της τα κανω μονος μου,,, ==))".

οκ τώρα το έπιασα ήμουν χωρίς καφε αδερφέ τώρα τον κατέβασα.
Πάνω σε αυτό έχεις δηκιο.

Είναι άλλο η κρίση, άλλο η ευθύνη, άλλο οι γεωγραφικές δυσκολίες, άλλο...

Πίστεψε με, η χειρότερη οικονομική κρίση βαραει τα μεγάλα αστικά κέντρα. Μιλάμε για παρασάγγες διαφορά και που ΄σαι ακόμα...
Δεν είχα κατεβάσει τον καφέ μου συγνώμη, έχεις απόλυτο δήκιο πάνω σε αυτό.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Από ποιά άποψη τους κοστίζει χιλιάρικα; Μονίμως παρατημένα κυνηγόσκυλα ψάχνουν σπίτι, μονίμως υποσιτισμένα και τρομαγμένα σκυλιά (όπως η Ζήνα της Ελευθερίας) υφίστανται βία επειδή δεν ξέρουν να κυνηγάνε.
Δεν εχω δει κυνηγο που να εχει αξιοπρεπως τα σκυλια του.ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ. Mακαρι να ερθει η μερα που θα πω οτι γνωρισα εστω ΕΝΑΝ.
Ξερουν μονο να μου μοστραρουν τα ποιντερ,τα κουρτσχαρ,τα βιζλα και να ζητανε απο κυνοκομεια ενα χαπι drontal ΤΣΑΜΠΑ.Ουστ.
Οι πιθανες εξαιρεσεις κυνηγων να αγνοησουν το πικροχολο σχολιο μου.

Στα περι κρισης...Καναμε περικοπες απο ολα .Και τα σκυλια μας προσαρμοστηκαν μαζι μας. Δεν αγοραζουμε παρακριβες τροφες,δεν αγοραζουμε τα πιο ακριβα αντιπαρασιτικα πια,πανε τα μπιχλιμπιδια,ολα τα κραταμε σε μια μεση κατασταση. Ο κτηνιατρος,η σωστη διατροφη,η σωστη στεγη ενος ζωου δεν ανηκουν στα "πολυτελη" αγαθα αλλα στα απολυτως απαραιτητα.Γνωμη μου βεβαια...

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Απο την στιγμή που οι κυνηγοί ( ελα , οκ , "οχι ολοι οι κυνηγοί" ) βλέπουν τα ζώα τους σαν αναλώσιμα που αν δεν τους κάνουν τα παρατάνε στα δάση ( στην καλύτερη )

Που ολο τονχ ρόνο τα ταΐζουν σε κουβάδες ψωμί με τυρί , γεμιστά , μελιτζάνες και κανα κόκκαλο απο την ψησταριά , και 2 εβδομάδες πριν το κυνήγι τα μπουκώνουν στο καλαμπόκι για να "δυναμώσουν"

Που τα καημένα έχουν ολόκληρο νεόπλασμα να κρέμεται απο τον λαιμό τους ως το πάτωμα και το πηγαίνουν στον Κτηνίατρο και λένε " κανε το καλα αυριο θελω να παω για κυνήγι "

Που δεν τα εμβολιάζουν καν διότι το θεωρούν περιττό έξοδο , που δεν τα εμβολιάζουν καν για λύσσα επειδή ισχυρίζονται οτι "δεν μυρίζουν" ,
παρότι είναι τα κατεξοχήν νουμερο 1 σε επικινδυνότητα ζώα να κολλήσουν την λύσσα , δεδομένου οτι πλέον οδηγείται στο να γίνει ξανά έξαρση στην χώρα μας , και δεδομένου οτι αυτά τα ζώα έρχονται σε επαφή με άλλα άγρια ζώα

Όταν μου δείχνουν οτι η πλειοψηφία αυτών είναι ανάξιοι να αυτοαποκαλούνται κυνόφιλοι , βλέποντας τα ζώα σαν αναλώσιμα που εαν δεν τους κάνουν την δουλειά τα πετάνε στους δρόμους
τότε δεν είμαι σε θέση να κάνω σοβαρή κουβέντα για τους κυνηγούς .

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Φυσικά. Είναι και το μόνο υποχρεωτικό εμβόλιο από το νόμο. Το θέμα είναι γίνεται ποτέ έλεγχος??

Στάλθηκε από το HTC Vision μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Και στο Κιλκίς βρέθηκαν 2 κουσματα, το 1 επιβαιβεωμένο, σε αλεπούδες.
Σταλθηκαν μυνήματα στα κινητά από τον Κυνηγετικό σύλλογο, για άμεσο εμβολιασμό των σκύλων.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Και πεμπτο κρούσμα λύσσας....
Ανησυχία για τα κρούσματα λύσσας στη Βόρεια Ελλάδα | κοινωνια | ethnos.gr

Τι λέει το Υπουργείο Υγείας για τα κρούσματα λύσσας στη Μακεδονία και τους ανθρώπους που υπέστησαν δήγματα υπόπτων ζώων
(21-12-2012)

Το τελευταίο τρίμηνο εμφανίστηκαν ολιγάριθμα κρούσματα ζώων με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη λύσσα στη Β. Ελλάδα. Ειδικότ
ερα σε 3 αλεπούδες και 2 σκύλους, σε Καστοριά, Κοζάνη και Πέλλα.

Όλα τα άτομα που έτυχε να έρθουν σε επαφή ή να υποστούν δείγματα από ύποπτο ζώο, έχουν...
δεχτεί την κατάλληλη ιατρική φροντίδα μέσω εμβολιασμού και αντιλυσσικού ορού και είναι μέχρι σήμερα καλά στην υγεία τους. Οι Υγειονομικές και κτηνιατρικές υπηρεσίες είναι ενημερωμένες για το πρόβλημα και το Υπουργείο Υγείας έχει διαθέσει επαρκή αριθμό εμβολίων Πανελλαδικά.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ (επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος ενημέρωσης της λύσσας στα ζώα) και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρακολουθεί συστηματικά το πρόβλημα και παρεμβαίνει με τις κατάλληλες ενέργειες για την ενημέρωση του κοινού και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Επισημαίνουμε προς ενημέρωση του κοινού ότι θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή ειδικά στις αγροτικές περιοχές, στην έκθεση σε δείγμα (δαγκωνιά) ή επαφή με σίελο, βλεννογόνο ή νευρικό ιστό οποιουδήποτε άγριου ζώου (λύκος, αλεπού, κουνάβι, νυχτερίδα κ.λπ). Σε ό,τι αφορά τα οικόσιτα ζώα (σκύλος, γάτα, βοοειδή, αιγοπρόβατα, άλογα, χοίροι κ.λπ) ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου, η οποία θα πρέπει να παρακολουθείται τουλάχιστον για 15 ημέρες μετά από ενδεχόμενο δείγμα.

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στις τοπικές Υγειονομικές αρχές για την παροχή κατάλληλης ιατρικής φροντίδας.

Τέλος επισημαίνουμε ότι:

Η λύσσα μεταδίδεται στον ανθρώπινο οργανισμό με την είσοδο του ιού μέσω ανοιχτών τραυμάτων, πληγών ή μέσω επαφής με τους βλεννογόνους ή το νευρικό ιστό του μολυσμένου ζώου και όχι με το χάϊδεμα ή την επαφή ακέραιου δέρματος με σάλιο, ούρα ή κόπρανα ζώου.

Η ύποπτη συμπεριφορά για λύσσα χαρακτηρίζεται από αλλαγή της συνηθισμένης συμπεριφοράς του ζώου, μη αναγνώριση οικείων προσώπων, υπερβολική επιθετικότητα, σιελόρροια, δυσκολία κατάποσης, άρνηση φαγητού και νερού κ.λπ.