Φονικά κύτταρα όπως το γράφεις δεν υπάρχουν. Αλλά μάλλον ξεχνάς τη δουλειά των μακροφάγων. Κυτταρική ανοσία υφίσταται και αφορά δράση των Τ-λεμφοκυττάρων Th1 όπου εντοπίζουν τα φαγοκύτταρα που έχουν εγκολπωμένα αντιγόνα, μεταναστεύουν προς αυτά, εκκρίνονται κυτταροκίνες με απόρροια την ενεργοποίηση των μακροφάγων και τη ''μεταστοιχείωση'' των T από παρθένα σε δραστικά που τελικά θα σκοτώσουν τα αντιγόνα και βέβαια τα Th2 που εντοπίζουν κύτταρα που φέρουν αντιγόνα στο κυτταρόπλασμα και τα οποία σκοτώνουν.
Δεν παραπέμπω σε καμία πηγή γιατί δεν έχω πηγές. Θέλω να πω από κάπου τα έμαθα προφανώς, αλλά είναι όπως τα θυμάμαι απ' όταν σπούδαζα. Και όντως είμαι Βιολόγος παρότι κάνω άλλη δουλειά τελείως άσχετη.
Όσον αφορά τα μονοκλωνικά, πολυκλωνικά και την κλωνοποίηση θα μου δώσεις το χρόνο να απαντήσω όπως άλλωστε έγραψα και στο προηγούμενο ποστ ότι δεν τελείωσα αυτά που είχα να πω κι ότι δεσμεύομαι να το κάνω αλλά θέλω και λίγη ησυχία για να το κάνω και αυτή τη στιγμή δε μπορώ.
Όσον αφορά την πάστα peros που ανέφερα και που όμως δεν έγραψα ποτέ και πουθενά ότι αφορά σκύλους, διότι αφορά χοιρίδια (νεογνά γουρουνάκια) γνωρίζω πως υπάρχουν κάποια άλλα σκευάσματα αντίστοιχα αλλά όσο δούλεψα πάνω στο αντικείμενο δηλαδή τους 6 μήνες της πρακτικής μου συν 3 χρόνια στην ίδια μονάδα βελτίωσης γεννήσεων και προπάχυνσης προτού επιστρέψω στην Αθήνα που ασχολούμαι με κάτι τελείως διαφορετικό όπως προανέφερα, η δουλειά μου είχε να κάνει κυρίως με χοίρους ενώ για μια μικρή περίοδο δούλεψα αν και περισσότερο θα το έλεγα παρακολουθούσα και βοηθούσα τις εργασίες σε κάποιο ιπποφορβείο που ασχολιόταν εραστιτεχνικά με το θέμα της βελτίωσης (παρουσία γενετιστή), ενώ έχω πάλι με τον ίδιο τρόπο περισσότερο παρακολούθηση και λιγότερο δευτερεύοντα καθήκοντα σε ιδιωτικό εργαστήριο προτύπων ζώων (που λειτουργούσε με τον τρόπο που λειτουργεί το Παστέρ). Αυτό είναι το σχετικό βιογραφικό μου πάνω στο συγκεκριμένο χώρο και πάντα ήταν με παραγωγικά ζώα κι από ζώα συντροφιάς μόνο με τα ιπποειδή. Αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι τότε συζητιόταν πως υπάρχει πειραματικά ένα προϊόν σχετικό για ζώα συντροφιάς (σκύλο, γάτα).
Μπορεί να κάνω λάθος και να μην κατάλαβα τι γράφεις, αν ναι με συγχωρείς. Αλλά κατάλαβα ότι δεν πιστεύεις πως υπάρχει σκεύασμα με ανασυνδυασμένο γονίδιο; Δεν είναι βέβαια για ζώα αλλά υπάρχουν ήδη μερικά και νομίζω ένα απ' αυτά αφορά βρέφη και είναι ενέσιμο. Όνομα δεν ξέρω.
Επίσης επειδή μάλλον δεν κατάλαβα, λόγω του ότι πρόκειται για φόρουμ μου ζητάς να μη γράψω τίποτε άλλο γιατί δε μπορείς να περιμένεις πότε θα συνεχίσω; Λυπάμαι αν δε μπορώ να γράψω γρηγορότερα, ή να απαντήσω μια κι έξω αλλά δε βρίσκομαι συνέχεια σπίτι, έχω υποχρεώσεις όπως έχουμε όλοι και γενικά χρειάζεται κάποια ησυχία για να γράψω για πράγματα με τα οποία έχω να ασχοληθώ χρόνια και δεν εννοώ ότι τα έχω ξεχάσει αλλά ότι δεν τα έχω και πρόχειρα στη μνήμη μου ούτε μπορώ πάντα να είμαι συγκεντρωμένος, συγνώμη αλλά δεν μπορώ. Αν με ρώταγες κάτι για σχετικά με δράσεις ενζύμων, και άλλα θέματα, ή και κάποιους τομείς πάνω στην εμβρυολογία για παράδειγμα που ασχολιόμουν και εμπράκτως μαζί τους θα σου απαντούσα σε πέντε λεπτά, αλλά κάποια άλλα πράγματα δεν ξανασχολήθηκα με αυτά τουλάχιστον όχι σε θεωρητικό μοτίβο που να μπορώ να γράψω με λόγια. Κάποια πράγματα πλέον τα ανακαλώ στη μνήμη μου σχηματικά ( καταλαβαίνεις πώς το λέω; ).
Με αυτό το ρυθμό μπορώ να συνεχίσω, αν θέλεις να συνεχίσω πες μου. Όπως και να 'χει δεν πάω να σου κάνω το δάσκαλο, ούτε να τσακωθούμε, απαντάω σε κάποια πράγματα και ανταπαντάς ανάλογα. Αν προτιμάς να συνεχίσω με το ρυθμό που μπορώ, να ανταπαντάς αφού διαφωνείς μαζί μου καλώς, αν θες να σταματήσω, δεκτό.