Πέτρες στο νεφρό

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
λοιπον ο σκυλος μου εκανε χειρουργειο την πεμπτη για να αφαιρεθουν πετρες στην ουροδοχο κυστη που την ειχαν φραξει και δεν μπορουσε να ουρησει
μετα το χειρουργειο δεν ηταν καλα και νοσηλευεται με ορο καθως και καθετηρα για να συνελθει,ο γιατρος μου ειπε ολα θα πανε καλα και τα επιπεδα της κρεατινηνης που ειναι 11.3 θα πεσουν (ηταν 13 την πεμπτη)
το θεμα ειναι οτι στο νεφρο του υπαρχουν 2 σκιες και μαλλον ειναι πετρες + οτι εχει καλαζαρ 1/100 υποπτο
επισης ο σκυλος εχει μεγαλο φυσημα στην καρδια για την ηλικια του,
τωρα οι πετρες δεν ξερουμε πως προεκυψαν αν δεν βγει η αναλυση
μπορει ο σκυλος να εχει προβληματικο συκοτι και να τις δημιουργησε πραγμα που σημαινει οτι δεν θα εχει μεγαλο χρονο ζωης
αυτη βεβαια ειναι η χειροτερη εκδοχη
επισης οι πετρες αν δεν φυγουν απο την θεραπεια θα πρεπει να τις βγαλουμε με χειρουργειο
τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα + οτι ειμαι απο χωριο και πρεπει να κανω αποστασεις + οτι οικονομικα ξεπερασα τα ορια μου
επισης δεν υπαρχουν και ψυχικα αποθεματα
το σκυλι τα εχει παθει ολα παρ ολο που προσεχω μεχρι και ερλιχια πιο παλια
τι να κανω? εχω κανει τα παντα αλλα δεν μπορω πιο περα

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Δύσκολη η απάντηση...
Αν δεν μπορείς πιο πέρα, τι ακριβώς ρωτάς;
Τι σκοπεύεις να κάνεις; Να μην προχωρήσεις στην θεραπεία του;
Να τον αφήσεις να υποφέρει μέχρι να υποκύψει ή τι άλλο έχεις στο μυαλό σου;

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
δεν θα τον αφησω να υποφερει αλλα με καταστρεφει σιγα σιγα μεσα σε εισαγωγικα
φυσικα σκυλομετανοιωνω που πυρα σκυλο απο βυβ και με την απιστευτη ατυχια μου αλλα εχω φαει φρικη
εχω δεθει με τον σκυλο και θα το τραβηξω οσο παει αλλα δεν παει και αυτο ειναι το θεμα
δεν ξερω τι θα κανω μαλλον θα κανω τις πετρες εγχειρηση αλλα σαν τελευταιο βημα αν μετα μου πουν
οτι το φυσημα η το συκοτι δημιουργησαν αλλο προβλημα θα παω φυλακη
και θα πω και κατι βαρυ: δεν ξαναπαιρνω σκυλο.πρεπει να εχεις πολλα λεφτα
και πολυ ψυχικη δυναμη εκτος αν εισαι αναισθητος που το παρατας και παιρνεις αλλο οπως κανουν πολλοι που μου λενε δωστο
εγω οτι κανω το κανω σωστα και επειδη δεν μπορω να το κανω σωστα δεν θα το ξανακανω καθολου
να φανταστεις ουτε στην εκθεση δεν θελω να παω που το προγραμματισα 26 κ 27 στο μαραθωνα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Τι ηλικία έχει ο σκύλος;
Η έκθεση πάλι τι σχέση έχει; Σαν θεατής θα πήγαινες; Εννοείς ψυχολογικά δεν θέλεις;
Αν ρωτάς την γνώμη μου, καλύτερα. Χρησιμοποίησε τα έξοδα του ταξιδίου, για την υγεία του σκύλου σου.
Και μην πελαγώνεις. Ενα-ένα τα προβλήματα.
Με τον γιατρό τι σχέσεις έχετε; Δεν μπορεί να σου κάνει κάποια διευκόλυνση; Είναι αρκετοί αυτοί που κάνουν.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
ο σκυλος ειναι τεσσαρων
στην εκθεση δεν παω γιατι δεν θελω να ασχοληθω αλλο με την κυνοφιλια ουτε σαν θεατης
ο γιατρος που το πηγα για νοσηλεια ειναι προτεινομενος απο την θεραπων ιατρο που δεν ξερω επισης απο το πανεπιστ.κτηνιατρικης
και θελουν και προκαταβολη μαλιστα τωρα για διευκολυνση δεν ξερω θα τους ρωτησω
παντως μου πηραν λιγοτερα απο οτι καποιος κτηνιατρος εξω

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Ο σκύλος σου είναι πολύ μικρός.
Είναι κρίμα να μην του δώσεις την ευκαιρία να γίνει καλά. Από εσένα εξαρτάται. Δεν μπορεί να το κάνει μόνος του.
Για όλα υπάρχουν λύσεις. Καθαρό μυαλό και νηφάλεια σκέψη χρειάζεται. Θα την βγάλεις την άκρη.
Δικό σου γιατρό δεν έχεις; Που τον πήγαινες τόσα χρόνια;

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
ο γιατρος μου δεν κανει εγχειρησεις και ουτε νοσηλεια
το θεμα ειναι οτι παιρνεις ενα σκυλο για να βγαλεις γουστα και οχι βασανα
και εγω εβγαλα γουστα αλλα τρεχω σαν τον π....στη

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Πρέπει να είσαι δυνατή και να σταθείς πλάι του,μην το βάζεις κάτω τώρα που σέχει ανάγκη.
Να κάνεις ότι περνάει απο το χέρι σου για να τον σώσεις ,για να έχεις τη συνείδηση σου ήσυχη,κι ότι πει ο θεός!
Οσο για το οικονομικό,δε μπορεί κάποιος να σε βοηθήσει με δανεικά?
Μην το εγκαταλείψεις!!!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Δεν ειναι ετσι. Ενας ζωντανος οργανισμος θα αρρωστησει και θα χρειαστει και φαρμακα και περιθαλψη.
Το θεμα ειναι να εισαι σιγουρος πριν τον παρεις οτι θελεις και μπορεις να τα περασεις ολα αυτα.
Προσπαθησε να κανεις το καλυτερο για τον σκυλο σου. Ενα ενα τα προβληματα, ειναι πολυ μικρος για
να τον αφησεις στην μοιρα του.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Και έχεις φρικάρει έτσι για ένα χειρουργείο για πέτρες;

Ετσι μου έρχεται να σου ποστάρω την γνωστή ατάκα: "...σε σκύλο από byb ετοιμάσου να τα χώσεις στους γιατρούς...", αλλά δεν είναι και απόλυτο. Ζωντανός οργανισμός είναι. Πάντα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου, ότι μπορεί να προκύψει οτιδήποτε. Βεβαίως και θα υπάρχουν και βάσανα. Αν είναι δυνατόν, να μην το είχες στο μυαλό σου. Και μόνο απ'όσα διαβάζεις τόσο καιρό στο φόρουμ.

Περαστικά στον σκύλο σου. Ηρέμησε και βρες τον τρόπο [γιατί πάντα υπάρχει], γιατί έχεις υποχρέωση απέναντί του.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ευχομαι να γινει καλα ο σκυλος σου με την λιγοτερη δυνατη ταλαιπωρια και δικη του και δικη σου. Δεν μπορουμε να μπουμε στην ψυχολογια σου, αφου δεν αντιμετωπιζουμε το προβλημα σου. Φαινεσαι πολυ απογοητευμενος και αποθαρρυμενος απο τα απανωτα προβληματα υγειας. Κανε οτι καλυτερο μπορεις τωρα, αυτο θα θυμασαι μετα...

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
αυτα που επαθε δεν θα τα προεβλεπε ουτε ο νοστραδαμος
ειχα καβατζα αλλα οχι τοση και υπομονη ειχα και επιμονη αλλα οχι τοση
δεν θα το αφησω θα το παω στο τερμα!!!
απλα θα μπορουσαν να μην ειχαν γινει ολα αυτα και να μην ειχα αλλαξει και εγω γιατι αλλαξα στο θεμα των σκυλιων πολυ
τωρα καποιοι απο εδω αν εχουν παθει παρομοια περιστατικα θα καταλαβαινουν

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
δεν ειναι μονο ενα χειρουργειο γιατι υπηρξαν και αλλα που δεν αναφερα!!!
τεσπα ευχαριστω για τις συμβουλες

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Θα σου παραθέσω μια ιστορία [σε δύο δόσεις], που αξίζει τον κόπο να την διαβάσεις:

Kαλησπέρα σε όλους... είμαι η Μαργαρίτα.
Eπιτέλους βρήκα χρόνο [η ανάρρωση του Τζακ]

Χειρότερα αποκλείεται να είσαστε και φυσικά δεν στο εύχομαι. Κι εσύ και ο σκύλος σου. Δεν έχω χρόνο αυτή την στιγμή να διαβάσω το μέρους βου, να δω αν έχει προλάβει να γράψει ότι ο σκύλος της έχασε το ένα του πόδι και είναι εδώ και μήνες σε αναπηρικό. Ενα κοριτσάκι που παλεύει μόνο του, χωρίς πόρους. Με απεριόριστη όμως αγάπη για τον σκύλο της. Βρήκε τον τρόπο και το παλεύει ακόμη. Πάντα με χαμόγελο. Και ο κωλόσκυλός της, έχει περάσει επίσης τα πάνδεινα από γεννησιμιού του :(
Ολα φτιάχνονται. Οσα τουλάχιστον περνάνε από το ανθρώπινο χέρι ;)

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
συγκινητικη η ιστορια και η κοπελα δεν λεω αξιζει ενα μεγαλο μπραβο ομως δεν εχει σχεση με το δικο μου προβλημα
εγω δεν μπορω οικονομικα να προσφερω αλλα πραγματα στο σκυλο
θα παω για δευτερο χειρουργειο αλλα το θεμα ειναι η ειδικη διατροφη που ειναι πανακριβη
ακομα και αν μαγειρευω ειναι πολυεξοδο να του παρεχω ολα αυτα που χρειαζεται
επισης ακομα και με την τελεια τροφη πολλα σκυλια ξαναπαρουσιαζουν πετρες
δανεικα δεν μπορω να παρω γιατι εχω παρει ηδη
ασε που οι φιλοι μου ειναι η φοιτητες η σερβιτοροι η ανεργοι
παρ ολα αυτα κανω παρα πολλα !!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Καταλαβαινω οτι οι καιροι ειναι δυσκολοι, οτι σου τυχαν πολλα και εχεις πελαγωσει αλλα αν το θες
συνηθως τροποι βρισκονται. Εγω θα εκανα μια κουβεντα και με τον κτηνιατρο αν μπορει να του τα
δινεις λιγα λιγα τα χρηματα για το 2ο χειρουργειο , το ιδιο και με το πετ σοπ για τις τροφες.
Ευχομαι τα καλυτερα για τον σκυλακο σου και υπομονη.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
δευτερο χειρουργειο δεν γινοταν γιατι ειχει παγγρεατιτιδα και πετρες στα 2 του νεφρα + στον ουρητηρα.
ειναι απο τις λιγες και σπανιες περιπτωσεις και η κατασταση τελικα ηταν μη αναστρεψιμη
εκανα λαθος για το χειρουργειο οι γιατροι ειπαν δεν γινεται να υποβληθει σε αλλο με την κρεατινηνη του στα υψη
επισης μου ζητησαν μετα την εφθανασια τα νεφρα του για ιατρικους λογους διοτι η περιπτωση δεν συνανταται συχνα
υπεγραψα το χαρτι δινοντας απλα 20 ευρω
δεν γινοταν αλλιως επισης ειμαι καθαρος με την συνηδειση μου
τωρα σχετικα με το αν θα ξαναπαρω σκυλο (βεβαια εχω ενα αδεσποτο που υοθετησα) εξαρταται απο τα οικονομικα μου
απλα ειχα φρικαρει λιγο τον τελευταιο καιρο.παντως θα το σκευτω πιο ωριμα σιγουρα!!!