Οταν μοιράζεσαι την ζωή σου, επί 13 συναπτά έτη, με ένα...προσωπικό παράδειγμα, μπορείς να επαγγέλεσαι και υδραυλικός και συγχρόνως να έχεις απόλυτη και εμπεριστατωμένη άποψη. Δεν νομίζεις;
φυσικα ! απολυτη και εμπεριστατωμενη αποψη για τον ΔΙΚΟ σου σκυλο(γενικα μιλαω).. οχι για τον ξενο..
αυτη ειναι η διαφορα ενος ιατρου και ενος που λει οτι ααα οι φρεσκοι χυμοι ας πουμε κανουν καλο.. και λει σε ολους πιες φρεσκο χυμο π.χ.. απο δοσολογια ξερει κατι ? απο βιοχημεια ? απο παρενεργειες ? απο φυσιολογια ? απο νευρολογια ? απο γαστρεντερολογια ? απο νεφρολογια ? κτλ
ενα μεγαλο προβλημα σε αυτη τη χωρα ειναι οτι ο κοσμος εχει μια φαντασιωση..νομιζει οτι κατι ειναι.. για χ-ψ λογους.. δεν ισχυει σε αλλες χωρες αυτο.. ο υδραυλικος ειναι υδραυλικος και αν θελει και ιατρος στον σκυλο του αλλα οχι σε αλλο σκυλο.. δεν τολμαει απλα..εδω τολμανε ολοι..ειναι ενα ειδος ''μαγκιας''.. επιδειξης.. κομπλεξ και πολλα αλλα..
το πολυ πολυ να ξερει για τον δικο του σκυλο ΜΟΝΟ.. κατι σαν η μανα ειναι ο καλυτερος ιατρος στο παιδι της.. ολα τα αλλα ειναι λαδακια εκκλησιας και ο αγιος ταδε νοσοκομειο (ε αμα ειναι ασε τον αγιο να κανει εφημερια ρε φιλε) και διαφορα αλλα κωμικοτραγικα..
επρεπε να υπαρχει καποιος ορος στο φορουμ (προσωπικη τοποθετηση) να απαγορευει να δινουν ιατρικες συμβουλες τα μελη.. στο εξωτερικο λογικα δεν υπαρχει τετοιος ορος γιατι εκει δεν τολμαει καποιος να πει κατι.. σωστο η λαθος.. σωστο η λαθος θα ειναι και απο τον ιατρο.. απλα εκει εχει αλλα ''θεματα''.. ισως αν υπηρχε κτηνιατρος στο φορουμ να μην ελεγε ο καθενας το κοντο του και το τετοιο του.. (αλλα ποιος κτηνιατρος θα καθησει να ασχοληθει σε εναν ελληνα που δεν εχει παιδεια υγειας και μονο αν επιτελους ''δει'' (και εδω βλεπεις εχει φαντασιωση ιατρου) κατι σοβαρο μονο τοτε τρεχει (το ιδιο κανει και για τον εαυτο του)
αν μου πεις να σφουγγαρισω σκαλες δεν ξερω και δεν θα πω σε καποιον πως να σφουγγαρισει..εκτος αν ειμαι και εγω του επαγγελματος..
εδω στο συγκεκριμενο φορουμ ειναι οτι εμπειρια εχει ο καθενας για τον δικο του η για αλλους δεκα οκ...τον εχει κανει κανονα.. δεν τον κατηγορω.. απλα ας το κρατησει για τον εαυτο του.. ας μην το μοιραστει...ενας που ξερει... βλεπει οτι ειναι down το επιπεδο..
καθε σκυλος ειναι μοναδικος..ρυζακι και κοτοπουλακι.. σαν το σιταροζουμο του Ιπποκρατη που το εκαναν ολοι(απλοι πολιτες) αρπα κολα για ολες τις παθησεις.. δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα..
ειναι μεγαλο θεμα Μαρεκο.. και δεν μπορω να το καταναλωσω σε ενα ποστ.. θα μπορουσα να σου γραφω για δεοντολογιες και ηθικη και γνωσεις και λαθη και ιατρικες εμπειριες και χιλια δυο αλλα θα κουρασουν...πιο ξεκουραστο ειναι να μπει καθε κατεργαρης στον παγκο του...
με λιγα λογια ολοι εγιναν δικηγοροι/ιατροι/εκπαιδευτες κτλ κτλ οχι μονο στα θεματα του σκυλου αλλα γενικα..καλες ειναι οι διαφορες γνωμες κτλ.. αλλα οχι οι προσωπικες πως και τι να κανω στο σκυλο μου οταν ρωτανε σε θεματα ιατρικα.. (και στα αλλα)
((γενικα λεω ετσι οχι ειδικα))