Χμμμμ....η κατάσταση όπως φαίνεται να την επιθυμεί ο φίλτατος
ntoulis είναι ιδανική και δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς, δεν νομίζω να υπάρχει ούτε ένας που δεν θα την ήθελε έτσι, τουλάχιστον κανένας απο εμάς εδώ στο forum: Το σκυλάκι μου έχει πρόβλημα, οπότε συμβουλεύομαι τον ειδικό που έχει σπουδάσει το αντικείμενο και θα μου δώσει μια επιστημονική διάγνωση και μια λύση επιστημονικά τεκμηριωμένη ως την πιό κατάλληλη για τις δικές μου συνθήκες. Όμορφα πράγματα. Το όνειρό μας περιγράφεις, φίλε ntoulis, αλλα δεν μας βλέπω να το ζούμε στο άμεσο μέλλον, και δεν φταίμε εμείς.
Φταίει μια μικρή παράλειψη στο καταστατικό και τις πρακτικές του ιατρικού και του κάθε επαγγελματικού συλλόγου στην Ελλάδα, οι οποίοι αρνούνται να παγιώσουν και να εφαρμόζουν ελέγχους σωστής επαγγελματικής πρακτικής στα μέλη τους και να διαγράφουν τους απαράδεκτους.
Δεν γνωρίζω καθόλου αν στην Ελλάδα μπορεί νομικά να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, αλλα σε όλες τις άλλες προηγμένες χώρες αν ο οποιοσδήποτε επαγγελματίας κάνει χαζομάρες τον αναφέρεις στον σύλλογό του και του γίνονται οι απαραίτητες συστάσεις, και αν το έχει παρακάνει διαγράφεται, του αφαιρείται η άδεια. Οι ίδιοι οι σύλλογοι δηλαδή των ειδικών σε κάθε τομέα προστατεύουν την αξιοπιστία του επαγγέλματος και των συναδέλφων τους αποβάλλοντας τους ασυνείδητους και τους εγκληματίες.
Στην Ελλάδα οι επαγγελματικοί σύλλογοι προστατεύουν τα κακώς εννοούμενα συντεχνιακά συμφέροντα των μελών τους, ούτε το επάγγελμα ούτε την αξιοπιστία του. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά παντού.
Λυπάμαι λοιπόν, ειλικρινά λυπάμαι και θα ήθελα να είναι διαφορετικά, αλλα όχι, το οτι ο γιατρός κατάφερε να τελειώσει την κτηνιατρική και να πάρει το δίπλωμα δεν σημαίνει για εμένα και για πολλούς άλλους οτι θα κάνει υπεύθυνα την δουλειά του, ακόμα και αν την ξέρει.
Δεν έχει πτυχίο εσυνειδησίας, πτυχίο ιατρικής έχει, που όπως όλα τα άλλα πτυχία, όλων των επαγγελμάτων, πιστοποιεί οτι ξέρει τα γενικά του επαγγέλματος. Δεν πιστοποιεί οτι ξέρει τα επιμέρους του συγκεκριμένου προβλήματος που αντιμετωπίζω με το σκυλάκι μου. Δεν μπορεί να τα ξέρει όλα, είναι αδύνατον.
Τα επιμέρους του κάθε ζώου με το οποίο θα συνεχίσει την καριέρα του ο κάθε κτηνίατρος απαιτούν συνεχή μελέτη μετά το πτυχίο, στην οποία δυστυχώς, πολύ δυστυχώς, πολύ λίγοι μπαίνουν στον κόπο να επενδύσουν. Το πρώτο τους μέλημα και δυστυχώς για πολλούς το μόνο, είναι να μάθουν τα κόλπα της αγοράς για το συγκεκριμένο ζώο, να βγάζουν ένα καλό μεροκάματο με γενικότητες και αοριστίες και ότι ζήσει έζησε.
Οπότε ναι, ο κόσμος που ενδιαφέρεται και θέλει το καλύτερο για το σκυλάκι του θα αναγκαστεί να ψάξει και πληροφορίες στο διαδίκτυο, θα διαβάσει άρθρα και γνώμες και απο άλλους χρήστες και απο γιατρούς, και θα καταλήξει με καλύτερη πληροφόρηση απ ότι αν απευθυνόταν μόνο στον διπλωματούχο και πιστοποιημένο κτηνίατρο της γειτονιάς του.
Δεν το κάνει γιατί θέλει, το κάνει γιατί αναγκάζεται.