Παιχνιδιαρίσματα στον κήπο

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
35
Θεσσαλονίκη
Χχαχαχα τέλεια είναι!Ένα και ένα!Να τα χαίρεσαι!
Εμένα τώρα με τη ζέστη κουνιέται μόνο απο το χωλ για να πάει στο μπαλκόνι το βράδυ!Άντε και για καμιά βόλτα και χάρη μου κάνει...

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Ευχαριστώ. Τα περισσότερα απο τα σκυλιά που είναι μαζί μας είναι ντούρασελ και δεν καταλαβαίνουν απο ζέστη και έτσι παίζουν κάθε μέρα σαν τρελά στον κήπο.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Χχαχαχα τέλεια είναι!Ένα και ένα!Να τα χαίρεσαι!
Εμένα τώρα με τη ζέστη κουνιέται μόνο απο το χωλ για να πάει στο μπαλκόνι το βράδυ!Άντε και για καμιά βόλτα και χάρη μου κάνει...
Μου κάνει εντύπωση αυτό μιας και βλέποντας το nickname σου υποθέτω μιλάς για Border Collie.

Εκτός απο το ντούρασελ Darkpaladin έχει σημασία και το πως έχει συνηθίσει ο σκύλος. Αν τα σκυλιά έχουν μάθει να τρέχουν μέσα στην ζέστη λογικό είναι να έχουν αντοχές σε σχέση με ένα σκυλί το οποίο δεν πατάει έξω μεσημεριάτικα.

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
35
Θεσσαλονίκη
Δεν είναι συνηθισμένη στη ζέστη η μικρή μου.Φοβάμαι να την βγάζω έξω όταν κάει ο ήλιος.Έτσι όταν πέφτει το σκοτάδι και η θερμοκρασία ζωντανεύει και δεν μαζεύεται!Ειδικά αμα βρεί αιρ-κοντίσιον σε κανένα μαγαζί(γιατί σε αυτό το σπίτι δεν έχουμε και ευτυχώς το καινούριο σπίτι που κλείσαμε πριν απο λίγες ώρες έχει)δεν σταματάει να χοροπηδάει.Είναι κακό που δεν είναι συνηθισμένη στη ζέστη?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Όχι καθόλου.
Απλά στο μυαλό μου έχω τα εργασιακά σκυλιά σαν πεζοναύτες :D
Βρέχει, χιονίζει, καύσωνας... ο σκύλος θα σε ποδοπατά με την ενέργεια του.

Την δικιά μου την κοροιδεύω για την δύναμη/αντοχή της. Αλλά 1.30-2ώρες μεσημέρι βόλτα την βγάζει κανονικά χωρίς να ξαπλώνει (σε πρόσφατη βόλτα 30λεπτά το westie ενός φίλου μου ξάπλωσε κάτω απο δέντρο και έπρεπε να γυρίσουμε στο αυτοκίνητο αγκαλιά). Είναι να το συνηθίσει ο σκύλος, και να αθληται τακτικά.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Συνηθως τα λευκα σκυλια δεν τα πανε καλα με τον ηλιο και την ζεστη.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Εκτός απο το ντούρασελ Darkpaladin έχει σημασία και το πως έχει συνηθίσει ο σκύλος. Αν τα σκυλιά έχουν μάθει να τρέχουν μέσα στην ζέστη λογικό είναι να έχουν αντοχές σε σχέση με ένα σκυλί το οποίο δεν πατάει έξω μεσημεριάτικα.
Όπως το είπες, παίζει ρόλο πως έχει μάθει ο καθε ένας μας το σκυλί του αλλά παίζει και ρόλο και ο μανδύας, αντοχή και η ενέργεια του σκυλιού. Εγώ για παράδειγμα που το περπάτημα και το τρέξιμο είναι κάτι αγαπημένο μου χειμώνα/καλοκαίρι, κρύο/ζέστη πάντα έβγαινα έξω με Ζήβα και Λήο βόλτα, πηγαίναμε σε παραλίες, κλπ, αρχικά μικρές βόλτες και σιγά σιγά τις μεγαλώναμε, έτσι αποκτήσανε μεγαλύτερη αντοχή σε ζέστη και κρύο. Επίσης ο διπλός μανδύας τους βοήθαγε πολύ ώστε να μην επιρεάζονται πολύ απο ζέστη ή κρύο (στις ζέστες είχαμε και νερό μαζί για ώρες ξεκούρασης).