Παρβοεντερίτιδα

ninaki

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2008
63
0
Θεσσαλονίκη
τα άρρωστα σκυλάκια που μου πέταξαν στην αυλή την προηγούμενη Κυριακή στα οποία έγινε λάθος διάγνωση απο τον κτηνίατρο( μου είπε οτι είχαν μόρβα) τελικά εχουν πάρβοεντερίτιδα. Αυτήν την στιγμή που γράφω τα σκύλακια ειναι σε κλινική σκύλων με δικά μου έξοδα(παιδια μιλάμε για πολλά λεφτά 500 ευρώ η διαμονή + τα φάρμακα). Αλλα αυτήν την στιγμή το μόνο που με νοιάζει είναι να γίνουν καλα. Το θηλυκό εχει πολλές ελπίδες να ζήσει, ο αρσένικουλης ομως λόγω της λάθος διάγνωσης(έπρεπε να του έχει βάλει ορό είτε είχε μόρβα είτε αυτό που έχει τώρα) έχει αφυδατώθει παρα πολυ! Την Δευτερα θα ξέρω. Προσευχηθείτε μαζι μου!!!!!!!!!!!!!!!

ninaki

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2008
63
0
Θεσσαλονίκη
ναι του έχουν, ο καημένος εχθές πόνεσε πολυ, λογω της αφυδατωσης δεν μπορούσαν να του βρούν φλέβα

μαζί κλαίγαμε, η μπουμπού μου ομως τους έχει αλλάξει την πίστη, μια βδομάδα τώρα κοιμόμασταν αγκαλια και κλαιει για αγκαλίτσα απο την σκασίλα της που δεν την δίνουν σήμασια που κλαίει τρώει το σωλήνακι του ορού, αυτήν δόξα τον Θεό ειναι πολύ καλύτερα αλλα εγώ θελω την Δευτέρα που θα παω να τα παρω να τα παρω και τα δυο ΖΩΝΤΑΝΑ!

Last edited by a moderator:

ninaki

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2008
63
0
Θεσσαλονίκη
φοβήθηκα βέβαια για τα σκύλια μου αλλα εφόσον ειναι εμβολίασμενα δεν κινδυνευουν ή ακόμα και αν κόλλησουν θα την πέρασουν ήπια! Τα κουτάβια που εχω επίσης δεν κινδυνεύουν γιατι εχουν ανοσία απο την μάνα τους. Σημερα βρήκα ενα κουταβακι μου νέκρο, το πλακωσε η μαμα του. Η καήμενη στεναχωρέθηκε! Οταν πήρα το κουταβάκι για να το θάψω με άφησε και μετα μου έγλυφε τα χέρια. Ειναι πανέξυπνη!

Σ' ευχάρισω πολύ

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τα κουτάβια που εχω επίσης δεν κινδυνεύουν γιατι εχουν ανοσία απο την μάνα τους.
Η ιογενης παρβοεντεριτιδα μεταδίδεται από σκυλο σε σκυλο μέσω του ιου που αποβάλλεται στα περιττώματα και επίσης μέσω του ιού που μεταφέρεται στα ρούχα των ανθρώπων, στα παπούτσια και τα αντικείμενα που μπορεί να έχουν μολυνθεί από κάποιον άρρωστο σκύλο. Τα σωματίδια του ιού διασπείρονται στο περιβάλλον όπου είναι ανθεκτικά και από εκεί καταπίνονται από τους υγιείς σκύλους. Ο ιός μπορεί να μείνει ακόμα και 1 χρόνο ζωντανός σε ένα σπίτι που υπήρχε σκύλος που είχε προσβληθεί από παρβοεντεριτιδα. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικός στο περιβάλλον και ιδιαίτερα ανθεκτικός σε πολλά κοινά καθαριστικά και απολυμαντικά.
Πρόσεχε τα κουτάβια σου.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, τα πράγματα για τα δυο άρρωστα κουτάβια είναι δύσκολα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά! :)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Βαρέθηκα να χαιδεύω αυτιά.

Τα κουτάβια που εχω επίσης δεν κινδυνεύουν γιατι εχουν ανοσία απο την μάνα τους.
Τα κουτάβια σου είναι κατά πάσα πιθανότητα τελειωμένη υπόθεση.

Ολα αυτά είναι αποτέλεσμα του ζευγαρώματος που έκανες χωρίς να ξέρεις τα βασικά, και είσαι υπεύθυνη και για τις ζωές αυτές που θα χαθούν, όπως θα ήσουν και για της μάνας τους αν την έχανες στην γέννα.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
rottie,δεν υπαρχει τροπος προστασιας;αφου ουτε τα καθαριστικα κανουν δουλεια,τι να κανουμε;προσευχη να μην κολλησουν;

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ο τρόπος προστασίας είναι να μην βγαίνουν τα κουτάβια εκτός σπιτιού πριν ολοκληρώσουν το πρόγραμμα εμβολιασμού τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, εάν τα άρρωστα κουτάβια ήρθαν σε επαφή με τα υπόλοιπα, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Από τα καθαριστικά το πιο αποτελεσματικό για τον CPV είναι η χλωρίνη.

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο σχετικά με την παρβοεντερίτιδα.

http://www.alfa-omega.gr/article.asp?AID=2267

ninaki

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2008
63
0
Θεσσαλονίκη
καλησπέρα παιδια,
η μικρουλα ειναι μια χαρα αλλα δυστυχως ο μικρος δεν τα καταφερε. Οσον αφορα τα κουταβια μου αγαπητε Ντενις ρωτησα κτηνιατρο ο οποιος ειχε διαγνωσηκανει για μορβα η οποια δεν ειναι κολλητικη στα αλλα σκυλια οπως μου ειπε, αλλα το προβλημα ειναι οτι εκανε λαθος διαγνωση οτι μπορει να εχω κανει κακο αθελα μου στα υπολοιπα σκυλια.Τι νομιζεις, οτι μου αρεσει να βλεπω ζωα να υποφερουν και ποσο μαλλον τρια σκυλια που τα μεγαλωσα απο κουταβια ή μηπως νομιζεις οτι θελω να δω τις ψυχουλες των κουταβιων μου να φευγουν ετσι αδικα απλα επειδη προσπαθησα να βοηθησω 2 αδεσποτα σκυλακια? Αν γινοταν απο την αρχη σωστη διαγνωση δεν θα βρισκομουν σ' αυτη την θεση. Το καλο ειναι οτι χωρις να ξέρω περιορισα τα σκυλια μου στον χωρο τους και πηγαινα με αλλα ρουχα! Επλυνα την περιοχη τους με χλωρινη οπως μου ειπαν και με Dettol. Μακαρι να περασουν ολα και να μην χασω και αλλο σκυλακι απο την ιδια ασθενεια. Εκτος εαν θεωρεις καλυτερο οταν βλεπουμε αδεσποτο και ποσο μαλλον οταν στο πετανε στην αυλη σου απλα να κανεις το ιδιο και συ σε καποια αλλη αυλη αδιαφορωντας για τις συνεπειες!

ninaki

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2008
63
0
Θεσσαλονίκη
Rottie, τα κουταβακια μου δεν ηρθαν καθολου σε επαφη με τον χωρο που ειχα τα αρρωστα αδεσποτα, ουτε και τα μεγαλα. Αλλα το θεμα ειναι οτι δεν ειχα την σωστη ενημερωση. Πηγαινα με αλλα ρουχα οπως ειπα αλλα παλι φοβαμαι! Προσπαθησα να μαθω οσο γινοταν περισσοτερο για αυτην την ασθενεια, εψαξα τα παντα στο ιντερνετ. Το πιο καλο ομως το ακουσα απο τον κτηνιατρο με τον οποιο ειχα κλεισει ραντεβου για στειρωση που θα εκανα στον Δια! Του ειπα οτι ακυρωνω το ραντεβου και οτι εκανε λαθος διαγνωση, οτι δεν θελω να εχει πληγη ο Διας ενω μπορει να υπαρχει ο ιος τριγυρω και μου ξαναειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα. Το λεει αυτο σε μενα που κοιμαμαι και ξυπναω με ενα Dettol στο χερι. Δεν μπορω, δεν αντεχω καν στην ιδεα οτι καποια απο τα μωρα μου θα παθει κατι, τα αγαπαω οσο τιποτα στον κοσμο. Θα κανονισω ραντεβου με κτηνιατρο απο Θεσσαλονικη να ερθει να παρει αιμα απο τα σκυλια μου για να τους κανει τεστ.

αστα Χριτακι αστα

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
κριμα κα=ριμα και σκατουλες παλι με τις λαθος διαγνωσεις κτηνιατρων, ελπιζω να πανε ολα καλα με τα αλλα. Σκεφτομαι που ελεγες οτι κλαιγατε μαζι και..:(:(:(. πφφφ σκατογιατροι:(

ninaki

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2008
63
0
Θεσσαλονίκη
η μικρη παντως ειναι καλα συνεχεια μαζευω και κοιταω τα κακα της. την καημενη την πηραν απο την μαμα της μολις ενος μηνων. Αυτην την στιγμη ειναι στην αγκαλια μου και τρωει το παντελονι μου .

αυτο που με πειραζει Χριτακι ξερει τι ειναι? Οτι πηρα να σωσω 2 μικρουλια και μπορει να εχω κανει πολυ κακο σε αλλα 9

και το χειροτερο ειναι οτι την Κυριακη ο μικρος ηταν καλυτερα. Την Δευτερα που πηγα να δουν ξανα την μικρη και να δουμε και τον μπεμπη μου ανακοινωσαν το συμβαν, εκει ομως που φρικαρα πιο πολυ ειναι οταν μου τον εφεραν σε μια μαυρη σακουλα απορριμματων παγωμενο γιατι τον ειχαν στον καταψυκτη να τον θαψω εγω, αλλιως θα μου χρεωναν αλλα 70 ευρω για την ταφη

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Η Ήρα ειναι 14 μήνων & ζευγάρωσε με τον Δία.

Τα άλλα 9 είναι προιόν της δικής σου άγνοιας γέννημα μίας σκύλας μη ολοκληρωμένης σεξουαλικά που ζευγάρωσε με συγγένεια πρώτου βαθμού, μην ξεχνιόμαστε.

Είσαι εκτός ελέγχου, στο είπα και στο ξαναλέω. Αμα δεν σου αρέσουν αυτά που λέω μην τα διαβάζεις.

ninaki

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2008
63
0
Θεσσαλονίκη
λυπαμαι αγαπητε Ντενις αλλα υπαρχει ελευθερια λογου και θα γραφω και θα λεω οτι νομιζω εγω. Κανε τα κουμαντα εσυ με το δικο σου σκυλο και ασε εμενα να ασχοληθω με τα δικα μου!! Σ΄αυτο το forum απο τι εχω καταλαβει ειναι για να ανταλλασουμε αποψεις και να μαθαινουμε απο τις εμπειριες των αλλων. Εγω απλα απανταω γιατι απευθυνεσαι σε μενα σε παρακαλω λοιπον οταν βλεπεις μηνυμα δικο μου ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ αφου ειμαι εκτος ελεγχου, ασε με να επικοινωνω με ανθρωπους που πραγματικα αγαπουν τα ζωα οπως το Χριτακι και πολλοι αλλοι. Σ' ευχαριστω πολυ!!!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Οχι δεν πάει έτσι.

Εχεις ζευγαρωσει κουτάβια - αδέρφια - ημίαιμα μεταξύ τους

χωρίς να έχεις γνώσεις

χάνεις σκυλιά

δεν γνωρίζεις τίποτα για τις ασθένειες και τον τροπο μετάδοσης

έχεις φέρει στον κόσμο με αυτόν τον χείριστο τρόπο 9 ζωές

και τους φορτωνεις parvo, επειδή σου πετάξανε άλλες δύο από άλλον ανεύθυνο σαν κι εσένα ?

Και θές να σε αφήσω ήσυχη να λές με το Xritaki για αγάπη πρός τα ζώα ?

Και το ονομάζεις ελευθερία λόγου και αποψεων ?

Δεν σφάξανε

ο οποιος ειχε διαγνωσηκανει για μορβα η οποια δεν ειναι κολλητικη στα αλλα σκυλια οπως μου ειπε, αλλα το προβλημα ειναι οτι εκανε λαθος διαγνωση οτι μπορει να εχω κανει κακο αθελα μου στα υπολοιπα σκυλια.Τι νομιζεις, οτι μου αρεσει να βλεπω ζωα να υποφερουν και ποσο μαλλον τρια σκυλια που τα μεγαλωσα απο κουταβια ή μηπως νομιζεις οτι θελω να δω τις ψυχουλες των κουταβιων μου να φευγουν ετσι αδικα απλα επειδη προσπαθησα να βοηθησω 2 αδεσποτα σκυλακια?
Καλύτερα να αλλάξεις κτηνίατρο

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr