Πατουσες σκύλου

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Το τελευταίο καιρό, παρατηρώ πως τα πατουσάκια των 2 γιόρκι που έχω (13 ετών), είναι αρκετά ταλαιπωρημένα, σκληρά, σκασμένα, σαν να χρειάζονται ενυδάτωση.
Ειδικά του κοριτσιού μου είναι σε άθλια κατάσταση.
Ειναι φυσιολογικό κάτι τέτοιο?

Βάζετε κάτι πάνω, υπάρχει κάποια αλοιφή για τέτοιες περιπτώσεις?

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Εγω εβαζα μια vazeline intesive care.Ειναι ενυδατικη και βοηθαει στα σκασιματα και στην ξηροδερμια του δερματος.
Ειχα χρησιμοποιησει ομως και μια αλλη αλοιφη (κτηνιατρικη) που την χρησιμοποιουν οι κυνηγοι για τα πελματα των σκυλων τους ,που ταλαιπωρουνται στα βουνα ,αλλα δυστυχως δεν θυμαμαι το ονοματης.(μονο την τιμη της).

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Μια και είδα το θέμα, γκρουμάραμε την Λούση μας και είδα ότι το ένα της πατουσάκι είναι ερεθισμένο. Υπάρχει κάποιο σκεύασμα που θα τα προστατεύσει;

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Βαζελίνη σκέφτηκα και εγώ.
Το θέμα είναι πως πολλές φορές τα γλείφουνε τα πατουσάκια τους και φοβάμαι μήπως τους κάνει κακό με τη βαζελίνη πάνω.

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Ας ρωτήσω κι εγώ: Πρησμένες πατούσες.

Σε γνωστό μου σκυλάκο έχουν πρηστεί οι δύο μπροστινές πατούσες.
Πριν του πρηστούν και οι δύο του είχε μπει άγανο στην μία πατούσα, ήρθε ο κτηνίατρος, του έκανε ηρεμιστική, έψαξε και είπε ότι το άγανο έχει βγει. Ο σκυλάκος πήρε και Augmentin για 10 μέρες περίπου.
Έχουν περάσει δύο μήνες από τότε, και το σκυλί έχει γίνει σαν φώκια. Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Μια και είδα το θέμα, γκρουμάραμε την Λούση μας και είδα ότι το ένα της πατουσάκι είναι ερεθισμένο. Υπάρχει κάποιο σκεύασμα που θα τα προστατεύσει;
Εξαρτάται από την αιτία.

Ας ρωτήσω κι εγώ: Πρησμένες πατούσες.

Σε γνωστό μου σκυλάκο έχουν πρηστεί οι δύο μπροστινές πατούσες.
Πριν του πρηστούν και οι δύο του είχε μπει άγανο στην μία πατούσα, ήρθε ο κτηνίατρος, του έκανε ηρεμιστική, έψαξε και είπε ότι το άγανο έχει βγει. Ο σκυλάκος πήρε και Augmentin για 10 μέρες περίπου.
Έχουν περάσει δύο μήνες από τότε, και το σκυλί έχει γίνει σαν φώκια. Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό?
Είχε άγανο και στις 2;
Τι εννοείς σαν φώκια;

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Είχε άγανο και στις 2;
Τι εννοείς σαν φώκια;
Όχι, άγανο είχε μόνο στην μία πατούσα.
Περπατάει σαν φώκια πια έτσι που έχουν πρηστεί οι πατούσες του, και λογικά θα πονάει.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Ενα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τα πέλματα

A

Αναφέρει :

" Μερικά πρακτικά μέτρα πρόληψης και θεραπείας είναι τα παρακάτω:
1. Ξεκινήστε την εκπαίδευση σιγά-σιγά. Καταλαβαίνουμε τη λαχτάρα σας να βγείτε πάλι στο βουνό μετά από μήνες απραξίας, αλλά θεωρούμε ότι η υγεία του ζώου σας είναι σημαντική. Μικρές έξοδοι λοιπόν στην αρχή και σε ήπια εδάφη, σε ώρες που ο ήλιος δεν καίει πολύ. Κατόπιν, προοδευτικά μπορείτε να αυξάνετε τον χρόνο εκπαίδευσης και τον βαθμό δυσκολίας του εδάφους.
2. Ταΐστε σωστά το σκύλο σας και κυρίως δώστε τα απαραίτητα συμπληρώματα βιταμινών, ιχνοστοιχείων και απαραίτητων λιπαρών οξέων, αν κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο. Δεν είναι σωστό να περιμένετε την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου για να ταΐσετε αυτό που το ζώο σας χρειάζεται αλλά και δικαιούται.
3. Περιποιηθείτε τα πέλματα. Στις μακρύτριχες φυλές είναι σημαντικό να κουρέψετε τις τρίχες ανάμεσα στα δάχτυλα και στα πελματικά φύματα. Μετά την επιστροφή σας από την εξόρμηση, να ελέγχετε τα πέλματα, για τυχόν τραυματισμούς, ξένα σώματα, αλλοιώσεις, κ.λ.π.
4. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ειδικά προϊόντα, τα οποία ταυτόχρονα το ενυδατώνουν και το ανακουφίζουν. Οι παλαιοί κυνηγοί χρησιμοποιούν βαζελίνη και πίσσα. Τα αποτελέσματα είναι βέβαια σχετικά ικανοποιητικά, αλλά αν υπάρχει τραυματισμός ή διάβρωση, οι ουσίες αυτές δεν προσφέρουν τίποτα. Αντίθετα, καθυστερούν την επούλωση της πληγής, λόγω ερεθισμού του τραύματος. Αν το πέλμα είναι ακέ-ραιο, τότε η πίσσα και η βαζελίνη το στεγανοποιούν, όμως το θρέφουν και δεν το ανακουφίζουν.

Για την πολλαπλή προστασία του πέλματος οι ειδικές αλοιφές και τα ειδικά σπρέϋ είναι ό,τι πιο αποτελεσματικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. "

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Όχι, άγανο είχε μόνο στην μία πατούσα.
Περπατάει σαν φώκια πια έτσι που έχουν πρηστεί οι πατούσες του, και λογικά θα πονάει.
Τότε το πρήξιμο δεν είναι από άγανο. Δεν μπορεί να τον πάει σε άλλο κτηνίατρο;

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Ο σκυλάκος δύσκολα μεταφέρεται.
Άλλος κτηνίατρος σε σχετικά κοντινή απόσταση που να μπορεί να εμπιστευτεί κάποιος δεν υπάρχει.
Για αυτό ήθελα μια γνώμη στο τι μπορεί να είναι ώστε να το ψάξουμε με τον πρώτο κτηνίατρο.
Μίλαγα με μια φίλη τώρα και αναρωτήθηκε: "Θα μπορούσε νά έχει κάπους είδους δερματικό?"

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Σε ευχαριστώ πολύ!
Αν υπάρχει κάποια εξέλιξη θα ενημερώσω.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Μικροσκοπική εξέταση ξύσματος και καλλιέργεια θα μπορούσε να βοηθήσει στην διάγνωση.
Σε περίπτωση βακτηρίων δεν αρκούν οι 10 ήμερες αντιβίωση.

Άλλες αιτίες μπορεί να είναι θυροειδής, αυτοανοσος νόσος, καρκίνωμα.

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Μικροσκοπική εξέταση ξύσματος και καλλιέργεια θα μπορούσε να βοηθήσει στην διάγνωση.

Σε ευχαριστώ και πάλι

Δεν νομίζω να το ψάξουν τόσο μια που ο σκυλάκος είναι αδέσποτος.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004

Δεν το θεώρησα πολύ σοβαρό αλλά βλέπω ότι μπορεί και να είναι..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Η περίπτωση της Λούση δεν φαίνεται τόσο σοβαρή, μπορείς αρχικά να δοκιμάσεις μερικές μέρες με surolan
Σε ευχαριστώ Alexia. Από την ημέρα που την είδα δεν την πήγα για τρέξιμο και βελτιώθηκαν. Θα πάρω Surolan. :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.324
Μέλη
20.089
Νεότερο μέλος
Kons